Kiracımız

Canım benim 1700 lira kira olmaz. Bunun bu kadar meşrulaştırılmış olması bukadar insanın nevarki istanbulda hep böyle, ama 2500 lira normalde, şeklinde yorumlar yapması sömürülmeyi nasıl kabullendiğimizi gösteriyor. Üzüldüm gerçekten. Emlakçıların daha çok para kazanmak için ev sahiplerinin açgözlülüğünü kullanıp insanlara da bunu meşru birşeymiş gibi göstermeleri insanlarında bunu normalmiş gibi kabul etmesi. Acınası bir durum. Evet alan razı veren razı. İşine gelmiyosa tutmasın evet haklısın

Yahu saf mısıııın cahil misiiiin
Ben anlamadım senin aklını zekanı
Ev 2 katlıysa, site içinde güvenlikli otoparklıysa, içinde ebeveyn banyosu saunası vs varsa,
sitede spor salonu vs varsa

Ederi tabiki 1700 olur

Sen şimdi dünyadaki hiç bir evin 1700 kira olmadığını mı iddiA ediyorsun
Hiç bir kk yorumunu bu kadar saçma sapan bulmamıştım.
Güldürdün beni.

O kadar yüksek meblağ ile ev satın alinabiliyorsa elbette ev sigortasida yaptırılabilir. Birde ben pahalı ev alıyorum ve yüksek kredi ödüyorum diye bunu kiraciya mal edip fiyati yüksek tutamam. Bu arada 12 yıl gayrimenkul danışmanlığı yapmış biri olarak söylüyorum son iki yılda kira fiyatlari inanılmaz yükseldi yazık evi olmayana. Şahsen ben 2000 tl kira vereceğime üzerine 1000 tl daha koyar istediğim evi krediyle satin alabilirim. Hükümetin bir an evvel enflasyonu yükselten bu kira fiyatlarina el koyması gerek:deli:

İşte suçlu ev sahibi değil, piyasa, hükümet politikası olabilir ancak. 5 yıl önce İstanbul'dan 150 bine süper ötesi ev alırken şu an 500 bin civarı ise rakamlar ev sahibi ne yapabilir?

Ayrıca sigorta yapın diyorsunuz da o da ciddi bir para. Yani kiraya veriyorum sigorta yapıcam desen yine senden para çıkmış olacak. Adam kapı duvar sökse yenisini yaptır daha ucuz sigortadan. Kimse kusura bakmasında nerede olursa olsun o kadar para verip ev aldıysam, yeri muhiti iyiyse ucuza kiraya veremem. Ben 500 bin tl'ye ev alıcam, ayda en az 4 bin kredi ödücem (şu an faizler dehşet uçuk) sonra 1000 tl'ye kiraya vericem. İsteyen versin de ben vermezdim, boşta kalsın daha karlı.

Devletin piyasaya direkt müdahale etmesi arzu edilir bir durum değildir serbest ekonomide.
Ancak fahiş fiyatları azaltmak için sorunun kaynağına inip alternatiflerle bunu çözebilirler. Büyük şehirlere göç devam ettikçe bunun çözümü zor.
geçmişte yapılmıştı ama bu çok zaruri bi durum çok fazla suistamale açık ve görüldüğü gibi sonuna kadarda suistimaş ediliyor

1700 lira kira mı olur ya el-insaff!! Etrafta 2500 lira olması bunun hak olduğunu göstermez.

Evet semtine merkezi yakınlığına,nezihliğine ve eve göre olur.
Durumu 1700 ü veremeyecek olan oturmaz.
700 e biraz daha uzaktan tutar ev.

Ev sahibinin kirasını yargılamak size mi kaldı.

Ben 2013 te Ankarada okuluma yakın olsun diye düzgün bir yerde oturuyordum 1200 dü kirası. Sonra durumum yok diye 500 liralık okula uzak bir yere geçtim.
Ki o dönemde bile eve 1000 dolar isteyenler vardı

Şuan hala kiracıyım ev sahibim sessiz sakin bir adam kiramda 1450. Burdaki en uygun ev diyebilirim semtine göre değişiyor burada sorulan ev kirası fazla mı sorusu değil

b
Ama bizimki sözlü değil. Kağıda imza attık. Orada da 1 ay yazıyor ihbar süresi olarak. Ayrıca kiracı kontrat bittiğinde ayrılmak istese bize kiracı mı bulacak. Böyle bir şeyi ilk kez duyuyorum.
işte kanunen yazılı olması zorunlu değil . bence boşa kafanızı yoruyosunuz arayın söyleyin makul bi süre öncesindr söylerseniz reddetmez karşılıklı yokuşa sürmeyin mahkemelik filan olursanız en az 2 yıl uğrraşırsınız başınız ağrır yok uere

İşte suçlu ev sahibi değil, piyasa, hükümet politikası olabilir ancak. 5 yıl önce İstanbul'dan 150 bine süper ötesi ev alırken şu an 500 bin civarı ise rakamlar ev sahibi ne yapabilir?

Ayrıca sigorta yapın diyorsunuz da o da ciddi bir para. Yani kiraya veriyorum sigorta yapıcam desen yine senden para çıkmış olacak. Adam kapı duvar sökse yenisini yaptır daha ucuz sigortadan. Kimse kusura bakmasında nerede olursa olsun o kadar para verip ev aldıysam, yeri muhiti iyiyse ucuza kiraya veremem. Ben 500 bin tl'ye ev alıcam, ayda en az 4 bin kredi ödücem (şu an faizler dehşet uçuk) sonra 1000 tl'ye kiraya vericem. İsteyen versin de ben vermezdim, boşta kalsın daha karlı.
Kesinlikle il ve ilçesine göre degisir sonucta bir izmir bostanliyla Karabağlar birmi..ama Karabağlar kendini bostanli saniyor:deli:işin şakası bir yana Allah herkese bir ev nasip etsin insallah diyelim. Kiraci olmak zor.

geçmişte yapılmıştı ama bu çok zaruri bi durum çok fazla suistamale açık ve görüldüğü gibi sonuna kadarda suistimaş ediliyor

Bu sadece emlak piyasasında değil çoğu piyasada olan bir durum.
Ülkemizde fiyatlar düşmesin diye toprak mahsülleri çöpe atılıyor, denize dökülüyor.
Suistimal ettirene bakmak lazım. :işsiz:
Neyse konu dağılmasın...

neden kira tutarı tartışılıyor anlamıyorum sistem sorunu var zaten . 500 tlden ucu açık artarda artar insanlarda bütçesine göre tutar yada tutmaz,konu sahibi kira az mı çok mu diye sormuyor

neden kira tutarı tartışılıyor anlamıyorum sistem sorunu var zaten . 500 tlden ucu açık artarda artar insanlarda bütçesine göre tutar yada tutmaz,konu sahibi kira az mı çok mu diye sormuyor
Çünkü toplumun kanayan yarası...fakir gittikçe fakirlesiyor, ev bulamaz duruma düşüyor ama bir taraftan da zengin gittikçe zenginlesiyor. Terazinin bir tarafi hep havada kaliyor o yüzden böyle bir konuya madur kimseler derdini anlatiyor.

Çünkü toplumun kanayan yarası...fakir gittikçe fakirlesiyor, ev bulamaz duruma düşüyor ama bir taraftan da zengin gittikçe zenginlesiyor. Terazinin bir tarafi hep havada kaliyor o yüzden böyle bir konuya madur kimseler derdini anlatiyor.
tepki doğru yer yanlış nereye tepki verileceği belli meclisin ya da bakanlar kurulunun kk yı takip ettiğini sanmıyorum

tepki doğru yer yanlış nereye tepki verileceği belli meclisin ya da bakanlar kurulunun kk yı takip ettiğini sanmıyorum
İnsanlar sadece dertlesiyor..rahatliyor yani sorun yapilacak bisey yok. elbet birileride kurula taşır konuyu da yılını hatirlamiyorum ama düzenleme yapılmıştı insallah yine öyle bir düzenleme getirirler çünkü asgari ücret alan bir kisi, en düşük 700 tl ye kiralik ev bulabiliyor ve gerisini siz düşünün.

İnsanlar sadece dertlesiyor..rahatliyor yani sorun yapilacak bisey yok. elbet birileride kurula taşır konuyu da yılını hatirlamiyorum ama düzenleme yapılmıştı insallah yine öyle bir düzenleme getirirler çünkü asgari ücret alan bir kisi, en düşük 700 tl ye kiralik ev bulabiliyor ve gerisini siz düşünün.

İyide bu konu tartışmak isteyenler ev kiralarının uçukluğu diye konu açsın o halde.

Burada konuyu açan kişi ev kiralarını sormuyor,konusunu sabote etmek gibi oluyor bu.

Kadın 2000 bin kredi ödüyorsa neyse ben 500 e kiraya vereyim diyemez neticede.
Ama yorumlar niye o kadar pahalı yönünde.
O da pahalıya almış ki pahalıya kiraya veriyor.

Ev kiralarının artışını bu konuda tartışmak uygun değil konuda geçen şey farklı çünkü

Yok yalan yanlış bahanelerle çıkarma yoluna gitmeyiz zaten. Ama kirada gecikme yapacağı kesin bence. O yüzden son seçenek bizim durumumuza uygun.
Dediğim gibi icra kanalı ile ihtarname çekin olduda kirayı ödedi.
Bundan sonra her kira geciktimede yada eksik yatırdığında kendisine ihtarname çekin 2..ihtarnameden sonra evi tahliyesi için dava hakkınız doğar.
Birde konunuzda 2 yıldır kira artışı yapmadığını yazmışsınız ya hani?
Kira kontratında ki kira artış maddesine göre geriye dönük kira artışı yapmadığı meblağyı aylık üzerinden hesaplayıp 12 aylık toplamına göre talep edin.
Örneğin diyelim 2014 yılında kirası 1500 liraydı ve 2015 yılı kira artışı tefe tüfe üzerinden aylık 1625 lira olması gerekirken 1500 lirayla devam etti işte o aradaki 125 liralık farkı 12 ile çarpıp 125×12=1750 lira 2015 yılı için talep edin.
2015 yılında 1625 lira olması gereken kira da 2016 yılında 1780 lira olması gerekirken hala 1500 liradan ödenmiş ise bu defa da 2016 yılı için aylık 280 lira farkı 12 ayla çarpın 280x12= 3360 lira
Fark 2 yıllık kira artış farkının toplamı 1780+3360= 5140 tl 2 yıllık kira artış bedelinin toplamını faizi ile talep edebilrisiniz.
Yukarıda verdiğim kira meblağları örnektir.Siz kiraların gerçek meblağları üzerinden ve zam yapmadığı yıllar da ki tefe tüfe değerlerine göre hesabınızı kendiniz yapın.

Yasal yollara başvuruluyordur herhalde ama... Siz de ev sahibi olarak devlete karşı varsa sorumluluklarınızı yerine getiriyor musunuz mesela? Kimi ev sahipleri var mesela, bankada "kira ödemesi" şeklinde yollama diyor çünkü devlet kendi payını alacak. Uyanıklık yapıyorlar. Eğer siz de kira üzerinden ödemeniz gereken bir vergiyi ödemiyorsanız adamı şikayet ettiğinizde sizinki de ortaya çıkar o yüzden diyorum.

Ev sahibinin 1700 tl istediği evin 1000 tl'lik ev olduğuna kim karar veriyor?

Ayrıca bu mantıkla ben 200 tl'ye aldığım gömleğin aslında 50 tl'lik gömlek olduğunu, mağazanın bana pahalıya sattığını iddia edebilir miyim mesela?

Ya da 5,5 tl'ye satılan Uno çok tahıllı ekmek aslında 2 tl'lik ekmektir, ben neden pahalıya alıyorum mu desem?

Ayağımdaki ayakkabının gerçek fiyatı nedir? Kaç tl verirsem normal fiyatına almış olurum? Buna kim karar verebilir?

Kusura bakmayın,anlamak istemiyorsunuz.Bakın onu demiyorumm..Kimse karar vermiyor,ev sahibi kafasına göre ayarlıyor

Laf ebeliği yapmanın lüzumu yok.Verdiğiniz örnekler ,dediğim şeyin cevabı değil.

Ama sizinle tartışmayacağım,selametle

İyide bu konu tartışmak isteyenler ev kiralarının uçukluğu diye konu açsın o halde.

Burada konuyu açan kişi ev kiralarını sormuyor,konusunu sabote etmek gibi oluyor bu.

Kadın 2000 bin kredi ödüyorsa neyse ben 500 e kiraya vereyim diyemez neticede.
Ama yorumlar niye o kadar pahalı yönünde.
O da pahalıya almış ki pahalıya kiraya veriyor.

Ev kiralarının artışını bu konuda tartışmak uygun değil konuda geçen şey farklı çünkü
Konu sahibinin kirasinin yüksekliğinden kimse bahsetmiyor ama konu sahibi şuan madur oluyorsa bu kiracinin bu parayi ödeyememesinden kaynaklaniyor...konu ister istemez bu yöne kayiyor. Ben bu parayi öderim diye gidiyorlar sonuc bu iste. Siz avukattiniz sanirim. Konu her zaman ki gibi kayabilir ama siz konu sahibine yardımcı olabilirsiniz bize alıntı yapmak yerine:KK50:

Valla ben 500'e hiç de nezih olmayan, maşallah yazın bütün it kopuğu dışarıda gezen, gece saat 3'te beyaz tüplü şahinden bas bas arabesk müzik açan psikopatların gelip milleti rahatsız ettikleri enteresan bir yerde oturuyorum ama gönül ister ki Karşıyaka'da, Bostanlı'da 1500-2000'e oturalım ama nerde. :KK53:

Kira meselesi de piyasadaki her şeyde olduğu gibi tercih ve yeterlilik meselesi. 250'ye de bulunur ev ama nerde, Tenekeli mahallede.

Konu sahibinin kirasinin yüksekliğinden kimse bahsetmiyor ama konu sahibi şuan madur oluyorsa bu kiracinin bu parayi ödeyememesinden kaynaklaniyor...konu ister istemez bu yöne kayiyor. Ben bu parayi öderim diye gidiyorlar sonuc bu iste. Siz avukattiniz sanirim. Konu her zaman ki gibi kayabilir ama siz konu sahibine yardımcı olabilirsiniz bize alıntı yapmak yerine:KK50:

Maalesef konuda 1700e kira mı olur diyenler var.Bende konunun kaydığını belirttim.
Ayrıca daha öncede bahsettiğim gibi ödeyemeceği yükün altına girmemeli o kiracı da 1700 değil 1300 e bir yer bulsa daha rahat edebilir.
Fikrimi beyan etmek istediğim de alıntı yapabilirim kimse bir şey diyemez isteyende bana yorum yapar.

Ayrıca yönlendirmek istediğim insanları özel mesajla zaten yönlendiriyorum merak etmeyin

Valla ben 500'e hiç de nezih olmayan, maşallah yazın bütün it kopuğu dışarıda gezen, gece saat 3'te beyaz tüplü şahinden bas bas arabesk müzik açan psikopatların gelip milleti rahatsız ettikleri enteresan bir yerde oturuyorum ama gönül ister ki Karşıyaka'da, Bostanlı'da 1500-2000'e oturalım ama nerde. :KK53:

Kira meselesi de piyasadaki her şeyde olduğu gibi tercih ve yeterlilik meselesi. 250'ye de bulunur ev ama nerde, Tenekeli mahallede.

Aynı öğrenciyken izbe bir mahalledeydim arkadaşlarım korkup gelemezdi :halay: ama ben alışmıştım :KK76:

Back
X