Kiracımız

1700 lira kira mı olur ya el-insaff!! Etrafta 2500 lira olması bunun hak olduğunu göstermez.
Ne yapacaktı hanımefendi 300 liraya mı kiraya verecekti? O evler havadan yağmıyor borçla alınıyor 1700 lira kirası olan ev için belki 400 milyar borç ödemişlerdir. Ona bakarsanız benim evim 400 liraya kiradaydı şu an tutacağım şehirde kiralar 1500 lira. Muhitine göre kiranın değişmesi çok normal değil mi

Hanımlar vallahi sitede nazar var:nazar: elemtere fiş kem gözlere şiş, ne oluyor size dün geceden beri banlanmak için sıraya giriyorsunuz.
Hatırlatma yapalım mı?
1-Üsluplara dikkat etmek gerekiyor, aşağılayıcı, hakaretvari, incitici ve rencide edici yorumlar yasaktır.
2-Polemik/Tartışma yasaktır, tartışmaya giren her üye haklı haksız bakılmaksızın uyarı alır.
3-Siyasi içerik sayılabilecek yorumlar yasaktır.
4-Konu dışı yorum yasaktır.
Gibi site kurallarına aykırı durumlara dikkat edelim lütfen Hoppa

kontratınız varsa eğer, devam edersek ya yenilenir yada bir önceki geçerli olunur

Sayılı zenginlerimiz var zaten ülkemizde, onlar kirada değil de kendi villasında yaşıyor.
Hı ev dediği plaza ise bi şey diyemem onlarda da araplar yaşıyor.
Bir gün ben de bu kiraları gözüm kapalı vereceğim güzelim ülkemde
(Hayaller paris gerçekten İst)

Yürekten katılıyorum.

Maalesef konuda 1700e kira mı olur diyenler var.Bende konunun kaydığını belirttim.
Ayrıca daha öncede bahsettiğim gibi ödeyemeceği yükün altına girmemeli o kiracı da 1700 değil 1300 e bir yer bulsa daha rahat edebilir.
Fikrimi beyan etmek istediğim de alıntı yapabilirim kimse bir şey diyemez isteyende bana yorum yapar.

Ayrıca yönlendirmek istediğim insanları özel mesajla zaten yönlendiriyorum merak etmeyin
Diger evin pahali tartışmalarına katılmadım sadece 3 arkadaş bu konuda sohbet ediyorduk. Ben 12 yıl bu işlerle uğraştım. Umarız hükümet dengeyi kurar tarzında konuşuyorduk amacımız tartışma degil sohbet diyelim. Sizde sanki ben konuyu farkli yöne çekiyorum gibi alıntı yapınca fikrimi beyan ettim. En son yapmak istedigim şey polemiktir o yüzden konuyu terk ediyorum iyi günler size...

Hanımlar vallahi sitede nazar var:nazar: elemtere fiş kem gözlere şiş, ne oluyor size dün geceden beri banlanmak için sıraya giriyorsunuz.
Hatırlatma yapalım mı?
1-Üsluplara dikkat etmek gerekiyor, aşağılayıcı, hakaretvari, incitici ve rencide edici yorumlar yasaktır.
2-Polemik/Tartışma yasaktır, tartışmaya giren her üye haklı haksız bakılmaksızın uyarı alır.
3-Siyasi içerik sayılabilecek yorumlar yasaktır.
4-Konu dışı yorum yasaktır.
Gibi site kurallarına aykırı durumlara dikkat edelim lütfen Hoppa

Mune iyi sabrediyorsun,bazen ben oturduğum yerde okurken krizlere giriyorum. :110:

Diger evin pahali tartışmalarına katılmadım sadece 3 arkadaş bu konuda sohbet ediyorduk. Ben 12 yıl bu işlerle uğraştım. Umarız hükümet dengeyi kurar tarzında konuşuyorduk amacımız tartışma degil sohbet diyelim. Sizde sanki ben konuyu farkli yöne çekiyorum gibi alıntı yapınca fikrimi beyan ettim. En son yapmak istedigim şey polemiktir o yüzden konuyu terk ediyorum iyi günler size...

Size de iyi günler

1700 tl eder mi olur. Ederini kim belirliyo onu söyler misin. Yazık günah ya
Sizi ilgilendiren kısmı ne, evini kaça kiraya veriyor, yazık günah bilmem ne. Bir de vergi ödememekle itham ediyorsunuz, ne oluyor bu kk'ya bu aralar herkes haddini aşan yorumları yarıştırma derdinde...
Bizim ödediğimiz kirayı tl'ye çevirseniz gelip yabancı ev sahiplerini de bıçaklayacaksınız herhalde.

Son düzenleme:
Şaka mı bu ya? Kadının derdi başka, yapılan yorumlar o kadar kira mı olur? Size ne güzel hanımlar, size ne... Siyaset topiği kapandığından beri kendinizi kaybettiniz kavga edip hırsını alamıyosunuz diye. Bdvye girelim kime saralım diye mi bekliyosunuz? Siyaseti geri açsınlar da bize sarmasın insanlar artık...
Senin evinin ederi 500 liraysa sen o kadara ver millete karışma, 500'e benim evimin bahçesini kiralayamazsın İstanbul'da, ne yapalım koca evi biz de mi 500'e 1000'e verelim? İzin alıcaz kiraya verirken artık...

Kira sözleşmeniz sona erdikten sonra , kontrat feshinde bir sorun yaşanmaz (diye biliyorum )

Bu arada kira bedeli de tutturabildiğine bir rakam değildir . Genel olarak bir evin satış bedelinin ; 20 senede tekrar kazanımına tekabül eder . Yani konu sahibinin evinin satış değeri , yaklaşık 400000 tl ise , 1700 kirada normaldir .

Yine ev bedelinin 180 / 200 de biri de kira belirleme de uygulanır .

Kiracıyı çıkarmak çok zor biz öldük öldük dirildik. Hele ki kontrat yaptıysan zaten ağa da paşa da onlar oluyor. En son lanet olsun evi de boyatma yeter ki çık diye yalvardık resmen. Ama sizinki kirayı eksik ödemiş o yüzden çıkarmanız daha kolay olur şöyle ki bir kiracı ev sahibinin kirasını bankaya yatırıyor, banka kiranın ana parasından 35 kuruş kesinti yapıyor. Ev sahibi de kirayı eksik yatırdı deyip 35 kuruş için kiracıya dava açıyor. Hem 35 kuruşu faiziyle alıyor hem boşaltma kararı çıkarıyor mahkemeden. Bunu araştırın haberlere de çıkmıştı emsal gösterin.

Kira sözleşmeniz sona erdikten sonra , kontrat feshinde bir sorun yaşanmaz (diye biliyorum )

Bu arada kira bedeli de tutturabildiğine bir rakam değildir . Genel olarak bir evin satış bedelinin ; 20 senede tekrar kazanımına tekabül eder . Yani konu sahibinin evinin satış değeri , yaklaşık 400000 tl ise , 1700 kirada normaldir .

Yine ev bedelinin 180 / 200 de biri de kira belirleme de uygulanır .
Evin satış bedeli 600.000 bu arada. Teşekkürler açıklama için.

Evin satış bedeli 600.000 bu arada. Teşekkürler açıklama için.

Evet , çevre evler 2500 tl civarı kira dediğinizde tahmin etmiştim , düşük bir bedelle oturduğunu kiracınızın .

Umarım sorunsuz bir çıkış olur .

Hayır ev sahibiyim. Üstelik kredi ödüyorum. Üstelik muhitinde 1000 tl olabilecek evimi 500 tl ye kiraya veriyorum çünkü ederi bu kadar
Kendiniz demissiniz ederi 500 diye. Demek ki konu sahibini evinin ederi de 1700. Hatta civarda 2500 ve 2 senedir zam yapmiyosa ederinin de altinda.
Siz zaten kaliteli mobilyalarini satmak isteyen bi kadina da nee bu fiyata mobilya mi olur demistiniz.
Tekrarlayalim herkesin yasam standarti farklidir. Neden sindiremiyosunuz bu tarz konulari ve konu sahibine saldiriyosunuz anlamiyorum

Biz kiraciya kontrat bitmeden 3-4 ay once haber versik. Bikac ay once de noterden ihtarname cektik yasal prosedur boyleymis kusurabakmayin diye.
Sorun cikma ihtimaline karsi ihtarname iyidir. Birgun bile gecerse kontrat yenileniyor biliyosunuz

Evet tam olarak aynı madde var. Benim merak ettiğim hiçbir gerekçe göstermeden bir sonraki kira yılı için kontratı yenilemek istemiyorum diyemez mi ev sahibi?

Dersin ama yasal suresi var onceden belirtmen lazim kontrati yenilemeyecegiz cikin diye . Bunu yasal sure icinde yasal yollarla bildirirseniz cikmak zorunda kalirlar bu kira odememe kisminida gerekce olarak ekleyin. Artin noterden mi onaylatirsiniz nasil yaparsiniz iadeli taahuttlu belgeli yollayin ellerine gectiginden de emin olun.

Back
X