Kiracıyı evden çıkarma

Minel00

Sağıra sözünü, köre yüzünü süsleme. Yorulursun...
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2015
3.205
9.593
358
Arkadaşlar merhaba.
bu konuda bilgisi olan yardım edebilir mi lütfen? 01/05/2019 da bir ev kiraladık. Kira sözleşmesinde süreyi 2 yıl olarak yazdık. Bugün daireye emlakçı gidip fotoğraflarını çekmek istemiş. Yılınız dolunca çıkacaksınız biz satacağız demiş oradakilere. Böyle bir hakları var mı? Evi kiraladığımız kişi de ortağımla anlaşmazlık oldu o satmak istiyor demiş. Şimdi bizim buradan yıl dolunca mı çıkmamız gerek yoksa 2 yıl kanuni olarak kalabilir miyiz?

Kanuni olarak kalabilirsiniz. Çıkarmak için size belli bir süre ve sanırım 1 ay olmalı noter yoluyla ihtarname çekerek bildirmeliydi. Emlakçıya danışın bence

Kanuni olarak kalabilirsiniz. Çıkarmak için size belli bir süre ve sanırım 1 ay olmalı noter yoluyla ihtarname çekerek bildirmeliydi. Emlakçıya danışın bence
Ev sahibinin ortağı kendisi emlakçıymış zaten de o yüzden kafam karıştı. Benim bildiğim kira kontratında yazan süre bitmeden çıkaramaz ama acaba yıllık hakları mı var diye şaşırdım. Teşekkür ederim

2 yılın sonuna doğru size ihtarname çekmeli evi boşaltmanızı istemeli, yoksa sözleşme kendini yeniler.
Yani 2 yıl kesin oturacaksınız, devamında ise ihtarname çekerse boşaltacaksınız.

Evet ben de bunu okuduğum için muallakta kaldım.
sanıyorum evi tutar tutmaz satılsa bile 6 ay içinde istenirse çıkılması gerekiyor.

ben sözleşmesi devam eden kiracıyı, yeni ev sahibinin çıkarabilmesi için, ev sahibinin o ilçede oturabileceği başka bir ev olmaması gerekiyor diye biliyordum. ama şimdi araştırınca bu linke denk geldim.

bence işi bilen bi emlakçıya sorun, onlar daha net cevap verir.

Sözleşmedeki kuralları aykırı birşey yapmadığınız kiranızı düzenli yatırdığınız sürece 2 yıl çıkaramaz.
Ama şöyle bir durum var. Eğer evi satarsa sözleşme direkt olarak fes ediliyor. Evi alan kişiyle muhatap oluyorsunuz. Ev satıldıktan sonra da 6 ay oturma hakkınız var.
Benzer durum başıma geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…