• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YILLAR SÜREN BİR BOŞANMA DAVASI, TEHDİTLER, BORÇLAR

• Konu Sahibi Konu Sahibi mahh
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mahh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.077
Puanlar
83
İyi akşamlar öncelikle, annem ile babamın boşanma davası üç yılı aştı. Geçen görülen duruşmada dava karara çıkmış, boşanmalarına karar verilmişti. Fakat babam olacak kişi itiraz etmiş ve dava istinafa gitmişti. Avukat bir gelişme olursa haberleşiriz dedi ama haftalar oldu bir gelişme yok. Bu istinaf süreci ne kadar devam ediyor bilgisi olan var mı öncelikle?
Aslında babam tamamen kusurlu. Kendisi ile yıllardır görüşmüyorum, görüşmüyoruz. Zaten bir ara burayı konularımla çok meşgul etmiştim. Bizi kovması, aylarca hatta yıllarca tehdit etmesi, evimize metresini alması o kadının benim petlerimi, giysilerimi, çantalarımı, kemerlerimi annemin iç çamaşırlarını bile çalacak kadar pislik olması falan çok şey yaşanmıştı. Zaten annem boşanmaktan hep korkan çok aşırı pasif bir kadındı. Otuzlu yaşlarında bile beni bu yaşta kimse işe almaz deyip acıtasyon yapardı yani o da en en son raddeye gelmese bu yola girmeye asla cesaret edemezdi. Zaten babam o kadar tehlike kokan biri ki mahkeme çocukları ile görüşmesine bile gerek görmemiş. Süreci de hep daha zor hale getirdi. Tam kusurlu olmasına rağmen duruşmalara katılmadı, katıldığı zaman tehditlerine iftira dedi oysa ben, onun kendi teyzesi, benim teyzem falan hep ailehine şahitlik yapmıştık, boşanmak asla istemediğini söyledi falan. Şimdi de karara itiraz etmiş. Hep pislik olsun diye yapıyor. En sonda da ben psikaytriye gidiyorum deli raporu aldım onların hepsini öldüreceğim falan demiş kuzenine. Kuzeni bir yerlere bildirsin demeyin, kimse onunla uğraşmaya cesaret edemez. Annemden resmen nefret ediyor, benden de annemi savunduğum ondan şikayetçi oldup uzaklaştırma aldığım ve sonrasında boşanma davasında şahit olarak katıldığım için nefret ediyor. Doğrusunu söylemem gerekirse annemi de çok sevmiyorum çünkü o benim hiç arkamda durmadı, o adam beni öldürse kocam der dibinde otururdu muhtemelen. Öyle değişik biriydi. Galiba maddi manevi tüm desteğim ona insan olarak üzüldüğüm bu şekilde mağdur edilen hayatı çalınan bir kadın görmeye vicdanımın verdiği tepkiden dolayıydı. Ama o adamın bu son tehditleri beni de korkuttu. Gerçekten doktora gidiyor bunu biliyoruz. Ama gerçekten alacağı bir rapora falan güvenip bize zarar verebilir mi?
Tükendiğimi hissediyorum. Ben artık çok sıkıldım.

Bunun yanında onun bir evi var. Evlendikten hemen sonra annemin takıları ile alınmış bir ev. Yıllar önce borç batağına girdi. Ev borçlar sebebiyle gidecekti. Annem mahkemeye gidip aile konut şerhi koydurdu. Bu sayede ev gitmedi. Ama avukat boşanma olur olmaz aile konut şerhinin kalkacağını söylemişti. Şimdi normalde evlilik birliği içinde alınan mallar ortak sayılıyor ancak bu ev bu kanundan bir yıl önce alınmış dolayısıyla ortak sayılamıyor. Avukat annemin düğün takılarının var olduğu evlilik fotoğraflarını istemişti kanıt olarak sunmak amaçlı hani ev kadının takıları ile alınmış zaten diye. Bu evle ilgili akıbet ne olabilir? Aslında bunu avukata sormak daha mantıklı olacaktır elbette biliyorum ama kendisinin babası vefat etmiş çok aramak rahatsız etmek istemiyoruz bu ara. Boşanma olduktan sonra mal davası açılır sanırım. Bu kaç yıl sürer, üzerinde borç var evin paylaşımı nasıl olur? Ev tamamen onun borçlarına mı gider?
Bunun yanında bu pisliğin borçları herhangi bir durum sebepli bizim üzerimize kalabilir mi ben bundan çok korkuyorum. Avukat ölünce reddi miras yaparsınız bir şey olmaz demişti ama ben yine de aklıma geldikçe tedirgin oluyorum. Ne bileyim ölür haberimiz olmaz falan bir şekilde bu pislik bize sıçrayabilir mi?
Bir konu içinde onlarca soru sormuş oldum. Ama gerçekten bazen düşünmekten kafayı yiyecek gibi oluyorum. Burada boşanma, dava bu tip olayların üstesinden gelmiş çok hanımefendi var. Bir yol gösterebilirsiniz diye düşündüm. Teşekkür ederim şimdiden.

İstinaf hemen sonuçlanmaz en az 1 yıl sonra sonuçlanır hatta bu süre bazen daha da uzun olabiliyor.

Evlilik birliği içinde alınan mallar ortak oluyor ama avukatın dediği gibi kanun çıkmadan 1 yıl önce alındığı için ortak olmuyor o dönemde ortak olması için o zaman devlet 31 Aralık 2000 yada 2001 kadar süre vermişti noterde mal paylaşımı yapılsın diye.

Anneniz altınlarını isteyebilir ama süreç uzun sürebilir.

Ev için ayrıca bir dava açmayın derim avukatta söylemiş ortak olmayacağını süreç anca sizi yıpratır.Boşanma gerçekleşirse üzerinde ki şerh kalkar eger babanızın bankaya borcu var ise banka evi satar.

Hala sizi tehdit ediyorsa uzaklaştırma aldırın.

İstinaf hemen sonuçlanmaz en az 1 yıl sonra sonuçlanır hatta bu süre bazen daha da uzun olabiliyor.

Evlilik birliği içinde alınan mallar ortak oluyor ama avukatın dediği gibi kanun çıkmadan 1 yıl önce alındığı için ortak olmuyor o dönemde ortak olması için o zaman devlet 31 Aralık 2000 yada 2001 kadar süre vermişti noterde mal paylaşımı yapılsın diye.

Anneniz altınlarını isteyebilir ama süreç uzun sürebilir.

Ev için ayrıca bir dava açmayın derim avukatta söylemiş ortak olmayacağını süreç anca sizi yıpratır.Boşanma gerçekleşirse üzerinde ki şerh kalkar eger babanızın bankaya borcu var ise banka evi satar.

Hala sizi tehdit ediyorsa uzaklaştırma aldırın.
İstinaf o kadar sürüyor mu gerçekten?

İstinaf o kadar sürüyor mu gerçekten?
Evet yeni başvuru yapıldıysa 1 yıldan önce sonuç beklemeyin ki yoğun ve kalabalık bir şehirse süreç daha da uzuyor.

Diğerlerini bilemem ama ölünce reddi miras yapabilirsin. Ölüp ölmediğini de e devletten vukuatlı nüfus kayıt örneğine bakabilirsin. Orada sağ mı ölü mü görünüyor

Evet yeni başvuru yapıldıysa 1 yıldan önce sonuç beklemeyin ki yoğun ve kalabalık bir şehirse süreç daha da uzuyor.
Banka evi satmasın içinde yaşamaya devam etsin diye böyle yapıyor olabilir mi

Diğerlerini bilemem ama ölünce reddi miras yapabilirsin. Ölüp ölmediğini de e devletten vukuatlı nüfus kayıt örneğine bakabilirsin. Orada sağ mı ölü mü görünüyor
Bir taraftan gebersin gitsin bir an önce istiyorum diğer taraftan ölmesin yaptıklarının sonuçları ile yüzleşsin istiyorum ama ölüsü bile çamur gibi şimdi ben bu sağ mı ölü mü diye sürekli bunu mu takip edeceğim gerçek bir bela
Peki bu reddi miras bu boşanma davaları gibi uzayan bir süreç mi yoksa yapıyorsun bitip gidiyor mu acaba bilginiz var mı

Banka evi satmasın içinde yaşamaya devam etsin diye böyle yapıyor olabilir mi
Hayır istinaf süresinin uzun olması babanızla alakalı değil,yoğun olduğu için uzar.

Ha babanız boşanma bitince serhin kalkacagını evin banka tarafından satışa çıkarılacağı biliyorsa süreç uzasın ev satılmasın diye düşünüp basvurmuş olabilir sonuçta bir yılda bir yıl onun için.

Bir taraftan gebersin gitsin bir an önce istiyorum diğer taraftan ölmesin yaptıklarının sonuçları ile yüzleşsin istiyorum ama ölüsü bile çamur gibi şimdi ben bu sağ mı ölü mü diye sürekli bunu mu takip edeceğim gerçek bir bela
Peki bu reddi miras bu boşanma davaları gibi uzayan bir süreç mi yoksa yapıyorsun bitip gidiyor mu acaba bilginiz var mı
Ölümünden itibaren 3 ay içinde yapılır 3 ayı gecmiyecek yasal borçlar için yapılır sadece mahkemeye başvuruluyor boşanma davaları gibi uzun olmaz ama yinede başvuru yaptıktan sonra 6 ayı gözden çıkarmanız gerek.

Reddi miras yapınca malk mülk varsa onlarıda red ediyorsunuz sadece emekli maası varsa o kazanılmış hak olduğu için red olmaz kız kardeşiniz varsa ona bağlanır yada erkek kardeşiniz var ise onada bağlanır erkekler 25 yasına kadar okuyorsa alır kızlarda durum farklı evleninceye kadar alır calışmazsa.

Benim bir dosyam iki yıldır istinafta, Nisan’da iki yıl olacak tam. İstanbul gibi bir şehirdeyseniz iki seneden önce gelmez ki babanız uğraşmak istiyorsa bunun bir de temyizi var maalesef. En az 3-4 sene gibi düşünebilirsiniz

Hayır istinaf süresinin uzun olması babanızla alakalı değil,yoğun olduğu için uzar.

Ha babanız boşanma bitince serhin kalkacagını evin banka tarafından satışa çıkarılacağı biliyorsa süreç uzasın ev satılmasın diye düşünüp basvurmuş olabilir sonuçta bir yılda bir yıl onun için.
Annemi defalarca kez kovdu. Ona insan muamelesi bile yapmıyordu. Hani boşanma konusu olsa sen kimsin beni boşayacaksın ben seni boşarım diyecek bir profildeydi. Kadın rahata ermesin diye itiraz edip duruyor pislik. Şerh kalktığında evin gideceğini o da farkında. Muhtemelen bir yıl daha kira derdi olmadan pislik pislik yaşamaya devam edeyim diyordur oksijen israfı. Gerçekten kurtulamadık şundan çok mahvetti bizi. Annem ekonomik olarak da zor durumda, boşandım babamdan kalan maaşı alırım en azından diyordu onu alamasın diye de yapıyor olabilir. Şimdi sokaklara falan düşsek zevk alır.
Benim bir dosyam iki yıldır istinafta, Nisan’da iki yıl olacak tam. İstanbul gibi bir şehirdeyseniz iki seneden önce gelmez ki babanız uğraşmak istiyorsa bunun bir de temyizi var maalesef. En az 3-4 sene gibi düşünebilirsiniz

Ölümünden itibaren 3 ay içinde yapılır 3 ayı gecmiyecek yasal borçlar için yapılır sadece mahkemeye başvuruluyor boşanma davaları gibi uzun olmaz ama yinede başvuru yaptıktan sonra 6 ayı gözden çıkarmanız gerek.

Reddi miras yapınca malk mülk varsa onlarıda red ediyorsunuz sadece emekli maası varsa o kazanılmış hak olduğu için red olmaz kız kardeşiniz varsa ona bağlanır yada erkek kardeşiniz var ise onada bağlanır erkekler 25 yasına kadar okuyorsa alır kızlarda durum farklı evleninceye kadar alır calışmazsa.
Üç ay içinde haberimiz olmadı diyelim gitti bir tenhada pislik yolunda geberdi üç ayı geçti o zaman nasıl oluyor?
Gebermeden önce yapabileceğim bir şey yok mu? Avukat bu babalık reddi falan anca dizilerde oluyor öyle bir şey yok demişti. Ama ben diken üstünde bu ne zaman geberecek diye takip mi edeceğim e devletten falan?
Altı ay sürüyor ama red yapılıyor kesin olarak değil mi yok reddi miras olmaz diye bir şey var mı?
Yalısı olsa istemiyorum gerçekten yeter ki borçları bana kalmasın.

Üç ay içinde haberimiz olmadı diyelim gitti bir tenhada pislik yolunda geberdi üç ayı geçti o zaman nasıl oluyor?
Gebermeden önce yapabileceğim bir şey yok mu? Avukat bu babalık reddi falan anca dizilerde oluyor öyle bir şey yok demişti. Ama ben diken üstünde bu ne zaman geberecek diye takip mi edeceğim e devletten falan?
Altı ay sürüyor ama red yapılıyor kesin olarak değil mi yok reddi miras olmaz diye bir şey var mı?
Yalısı olsa istemiyorum gerçekten yeter ki borçları bana kalmasın.
Babalıktan red etme, evlatlıktan red etme,Yıldırım nikâhı bunlar anca dizilerde ve filmlerde olur gercek hayatta öyle bir şey yok avukatınız doğruyu söylemiş.

Reddi miras için süre 3 ay,red olur borçlar o zaman öyle bir durum olursa ona göre bakarsınız.

Bilgim yok ama bu bilgiye ualaşabilirsin. Googldan falan. Sanırım bir dilekçelik bir şey.
Maalesef borçların miras kalmaması için en az 3 ayda bir bakman gerekecek.

Bilgim yok ama bu bilgiye ualaşabilirsin. Googldan falan. Sanırım bir dilekçelik bir şey.
Maalesef borçların miras kalmaması için en az 3 ayda bir bakman gerekecek.
Reddi miras kesin yapılabilen bir şey değil mi? Yani işte devletin borç bize kalmasın deyip kabul edemeyeceği bir şey değil yani?

Babalıktan red etme, evlatlıktan red etme,Yıldırım nikâhı bunlar anca dizilerde ve filmlerde olur gercek hayatta öyle bir şey yok avukatınız doğruyu söylemiş.

Reddi miras için süre 3 ay,red olur borçlar o zaman öyle bir durum olursa ona göre bakarsınız.
Teşekkür ederim.
Reddi miras kesin yapılabilen bir şey değil mi? Yani devletin borç bize kalmasın deyip kabul edemeyeceği bir talep değil yani? Ya adam o kadar pislik ki borç bunların başına bela olsun deyip ölüm döşeğinde elinden geleni bile yapabilir. Ve birçok bankaya borcu var. Evi satılsa karşılıyor mu karşılamıyor mu onu bile bilmiyoruz.

Teşekkür ederim.
Reddi miras kesin yapılabilen bir şey değil mi? Yani devletin borç bize kalmasın deyip kabul edemeyeceği bir talep değil yani? Ya adam o kadar pislik ki borç bunların başına bela olsun deyip ölüm döşeğinde elinden geleni bile yapabilir. Ve birçok bankaya borcu var. Evi satılsa karşılıyor mu karşılamıyor mu onu bile bilmiyoruz.
Reddi miras haktır yapılır 3 ay içinde ama şimdi bunları düşünmeyin derim sonuçta kimin kimden önce öleceği belli değil kafanızı sürekli bunlarla meşgul etmeyin derim e devleti kontrol ederseniz arada sırada yeter ki başına birsey gelse çabuk duyulur zaten.

Back
X