• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kirada olup büyük evde yaşamak mı? Küçük bir ev almak mı?

thedora_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2012
126
0
0
İstanbul
Merhaba,

5 senelik kiracıyım, oturduğumuz ev 140 m2 3+1 çift banyolu, bolca da eşyam var. Ev sahibimizin oğlu evleniyor yaza kadar burdan taşınmamız lazım.
Ben de kiradan kiraya çıkmak istemiyorum, bir miktar birikimimz var ama öyle çok büyük miktar değil... bütçemiz 85 m2 2+1 evlere yetiyor, o da krediyle... bir de bebeğimiz var...
Çok kararsızım ne olur fikir verin, bebekli olup 2+1 küçük dairede yaşayan var mı? rahat edebiliyor musunuz? Sizce yeniden geniş ve rahat bir eve kiraya mı çıkayım yoksa küçük olsun benim olsun mu diyeyim?
teşekkürler şimdiden...

ben küçük evde yapamam diye düşünüyorum.her halde hala bu nedenle kendi evim yok:1:

8 senedir kiracıyım 140 mt evde oturuyorum 3+1 eşyalarımı rahat rahat serdim valla.

ama kiracılık canıma tak etti.küçük olsun benim olsun diye ev bakınmaya başladık.

geçen seneye kadar 90 mt kare bi evde aynı eşyalarla oturdum yine sığmıştım(azcık sıkışarak):1::1:

ufacık evin olsun ama kendi evin olsun. bugün birçok aile 2 +1 de yaşıyor, bir şekilde sığarsınız. kiralarda yaşamak çok zor, zengin değilseniz tabi:)

85-90 metre kare 2+1 evimiz var yakında bebişimizde gelicek eşimle acaba bu evi kiraya verip daha büyük bi eve mi çıksak diye düşünüyoruz büyük ev herzaman iyidir küçük eve sığamıyosun

Küçük olsun benim olsun...
Elin evi büyük olmuş bana ne diyorum...
ev alabilen herkesi tebrik ediyorum, allah huzurla oturmayı nasip etsin. bizlerinde olsun inşallah bir gün

Canım bende kiradayım ev 160 metrekare baya bir yayılldım buraya ama heray kira verirken içim acıyor.
Küçük olsun senin plsun.
Kira vericine , kredini ödersin.
Şahsen bende aynı planı yapıyorum bu aralar.
Kredi bitince onu satıp tekrar kredi çekip daha büyüğüne geçersin.
Yada ev alıp kiraya ver kendikendini ödesin sen yine kirada büyük evde oturabikirsin.

cnmm birikim yapacağanıza inanıyorsan yani birikim yapıpda eşinin ailesine kaptırma gibi derdin olmayacağını düşünüyorsan çocuk küçükken 2 sene daha bütçeni iyice kısıp büyük ev almanı öneririm... hem ozamana belki sende işe girersin 2 koldan sarılırsınız birikim yapmaya ama gereksiz tüm harcamalrı durdurabileceksen.... ve eşinin ailesi kapmayacaksa

8 yıl boşa giden para.. kendi evin olursa yine biriktirir büyük eve geçersiniz 85m2 kare çokta küçük değil

canım evin olsunda küçük olsun bence
çokki ilerde rahat etmedin kredin bitikten sonra satar daha büyügüne gecersin yazık okadar kira verecegine ev sahibi olmuş olursun :34:

ben konuyla biraz alakalı biraz alakasız bişey söyliycem.

derler ki "kiracı olunca bütün evler senin" ama ben buna katılmam. evet istediğin beğendin bi evde oturabiliyorsun, sıkılınca başka bir yere taşınma gibi şansın da var ama bu pek bana uymuyor. Ben "kira ödeyeceğime kendi evimi öderim" diye düşünenlerdenim. nitekim öyle yaptık ve bir ev aldık krediyle 5,5 senemiz kaldı.

Gelir giderlerinizi iyice bir tartarak kendi evinizi almanızı önereceğim. Allah yardım ediyor bi şekilde.

Allah tüm isteyenlere istedikleri gibi ev almayı nasip etsin.

Merhaba,

5 senelik kiracıyım, oturduğumuz ev 140 m2 3+1 çift banyolu, bolca da eşyam var. Ev sahibimizin oğlu evleniyor yaza kadar burdan taşınmamız lazım.
Ben de kiradan kiraya çıkmak istemiyorum, bir miktar birikimimz var ama öyle çok büyük miktar değil... bütçemiz 85 m2 2+1 evlere yetiyor, o da krediyle... bir de bebeğimiz var...
Çok kararsızım ne olur fikir verin, bebekli olup 2+1 küçük dairede yaşayan var mı? rahat edebiliyor musunuz? Sizce yeniden geniş ve rahat bir eve kiraya mı çıkayım yoksa küçük olsun benim olsun mu diyeyim?
teşekkürler şimdiden...

bence küçük olsun sizin olsun:) hem bebeğinizde var temizliğinizde kolay olur:) hemde daha samimi bir ortam oluyor ufak evlerde iç içe böyle sıcacık:) ben şahsen kirayada çksam evde alsam küçük tecih ederim:16:

Küçük olsun senin olsun
Küçüğün borcu bitince satar büyüğünü alırsınız
Ama kiranın sonu yok

Hazır taşınıyorken de bi kere de kurtul..

Ben 75 metrekare bi evde oturuyorum ( bence daha küçüktür )
O yüzden odalarım hayli ufak 10 kişiden fazla geldi mi zor oluyor
Ama sırf misafir yüzünden de ev değişecek değilim

Sürekli kalan benim, benim için sorun yoksa
Misafiri de elimden geldiğince idare ederim zaten
Hayat senin , geçim senin sonuçta..

ben çalışıyordum, bebek olunca ayrıldım, henüz 1 yaşında, en az 2 sene daha çalışamam çünkü bakıcıya bırakmak istemiyorum, kreş yaşı gelince başlarım.

küçüğünü kiraya verip büyüğünde oturmak da uymuyor bize, çünkü satlık ev fiyatları kiraya göre çok yüksek, atıyorum ben bir ev alıp ayda 1000 tl kredi ödeyeceğim ama o evin kira getirisi 650 tl olacak, direk 350 tl içerdeyim. ayrıca bi de 850 tl kira ödeyeceğim, yani ayda 600 tl gibi zarara giriyorum...

bi de eşyam öyle çok ki, nasıl sığarım bilmiyorum, çoğunu da bu yıl yeniledim, kızımın oda takımı kocaman, evlere bakıyorum çocuk odaları minicik, düşünmekten gözüme kan oturdu :(

Son düzenleme:
ben çalışıyordum, bebek olunca ayrıldım, henüz 1 yaşında, en az 2 sene daha çalışamam çünkü bakıcıya bırakmak istemiyorum, kreş yaşı gelince başlarım.

küçüğünü kiraya verip büyüğünde oturmak da uymuyor bize, çünkü satlık ev fiyatları kiraya göre çok yüksek, atıyorum ben bir ev alıp ayda 1000 tl kredi ödeyeceğim ama o evin kira getirisi 650 tl olacak, direk 350 tl içerdeyim. ayrıca bi de 850 tl kira ödeyeceğim, yani ayda 600 tl gibi zarara giriyorum...

bi de eşyam öyle çok ki, nasıl sığarım bilmiyorum, çoğunu da bu yıl yeniledim, kızımın oda takımı kocaman, evlere bakıyorum çocuk odaları minicik, düşünmekten gözüme kan oturdu :(

Ben olsam
Aldığım evde otururum, eşyaların fazlasını ya ihtiyaç sahibi birine ya da ikinci ele satarım
Çünkü bu çocuğumun büyük odada büyümesinden daha önemli
O büyüdüğünde küçük te olsa bi evimizin olması önemli bi yatırım olur, belki büyüğüne bile geçeriz diye düşünürüm

Merhaba,

teşekkürler şimdiden...

Kendi evim olsun isterse küçük olsun .
ilerde daha büyük ev alırsın bi başlangıcını yap devamı gelir :)

Kesinlikle ve kesinlikle kendi evinizi alin 2 oda falan deme insanin kendi evi gibisi varmi ben evli degilim ailemle yasiyorum ve evimiz yok babamda zamaninda ev almamis yok onun surasi soyle yok bunun buari boyle sonuc ne 30 yildir kendi yiyecegimiz paralari ev sahiplerine yediriyoruz gozleride doymuyo bi turlu kiraya para odemekten dershaneye gidemedik ne ben ne abim evi istedigin gibide yaptiramiyosun kiraci oldugun icin esyayi ona gore secmek zorundasin sonra sene dedigin hemen geliyo heryil artis yapiyosun bi de dusunsene seni yiyecegin cocugunun ihtiyaclarina harcayacagin parayi baskalarina vericeksin biz bunlari cok cektik halada cekiyoruz nasil olursa olsun eviniz olsun

Son düzenleme:
Kesinlikle ve kesinlikle kendi evinizi alin 2 oda falan deme insanin kendi evi gibisi varmi ben evli degilim ailemle yasiyorum ve evimiz yok babamda zamaninda ev almamis yok onun surasi soyle yok bunun buari boyle sonuc ne 30 yildir kendi yiyecegimiz paralari ev sahiplerine yediriyoruz gozleride doymuyo bi turlu kiraya para odemekten dershaneye gidemedik ne ben ne abim nasil olursa olsun eviniz olsun

Minik te olsa bi eve yatırım yapmanız
Bebeğinizin büyük bi oda da büyümesinden daha önemli derken
Kastettiğim tam da buydu

Küçüğünü aldıktan sonra büyüğünü almak daha kolay ama sürekli kira olursa sonu yok..

Son düzenleme:
bazı şeyler kafama 30 yaşında dank etti işte, evlendiğimizden beri ikimiz de çalışıyorduk ve kazançlarımız da gayet iyiydi, ama sürekli yedik içtik gezdik, doğru düzgün bir birikim yapmadık, şimdiye kadar savurduklarımızda kaç ev alınırdı...
çocuk olup da tek maaşa düşünce bi de ev sahibi kapıyı gösterince keşke diyorum, yine gençliğimi yaşasaydım gezip tozsaydım da bir yandan da birikim olayını daha bir ciddiye alsaydım...
varsa okuyan gençlere örnek olsun halim.

Back
X