• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kirada oturmak bir ayip mi ?

Siz konuyu okumamissiniz galiba yasadigima dalga gecercesine bu basligi tercih ettim sadece. Tesekkur ederim cnm.

Yooo okudum aslında ama benim sözüm size değil zaten sizi kiradasınız diye küçümseyenlere..
Şu hayatta insanların ne dediklerini önemsemesek çok mutlu olabiliriz aslında sizde sıkmayın canınızı Allah size ve evi olmayanlara (bende dahil) ev nasip etsin inşallah :KK49:

bundan bir önceki evimde sıfır mis gibi ev diye güle oynaya yerleştik,
2 yıl zor dayandım, üst katta her gün küfür kıyamet kavga eden komşu,
elektirik tesisatındaki sorunlar yüzünden bitmeyen yangın tehlikesi,
bi de 3. katta bitmeyen rutubet,
o evi satın almış olsam saç baş yolardım :kızgın:

zaten istanbulda ev almak mantıksız artık, şu an oturduğum eve 1000 tl kira veriyorum, evi 500 bin tl ye satıyorlar, 10 yıl krediyle alsam aylık ödemem 8 bine yakın (oha) toplam ödemem 900 bin tl gibi bişeye gelecek, bu ev 900 bin tl eder mi, etmez, ödemeye gücüm de yetmez, zaten 500 bin liraya 60 yıl kirada oturabilirim, yaş da 35, 95 den uzun yaşamam heralde :dondurma:
Evler de o paralar etse insan gam yemez. Maliyetleri yarı fiyatı bile değil :KK12:

Zaten bizim ülkemizde ev almak farz gibi görünüyor tövbe estağfurullah...ev ev ev..mezara goturucem sanki.omrumun en güzel yıllarını kredi ödemeye harca.neden? Yaşlanınca rahat et diye.ben gençken de rahat etmek istiyorum..yok evladına bir ev bırak.niye benim anam babam bana ev birakmadi.sokakta mı kaldım.yok illa ev alın diyenlere de,ver peşinat alalım diyorum..:halay:

Rabbim helalinden bol kazanç nasip etsin öncelikle. Bu dünya kime kalmış ki koskoca Sabancı bıraktı gitti o kadar malı mülkü. Vakti zamanı gelince hepsi olur üzülmeyin bu kadar.

Sacma bi soru olmus kira da oturmak ayip mi nedir yahu
Konuya bir baslik secmemiz gerekiyor oyle degil mi konumun uzerine sacma degi
4 bin gelir var .evlendigimizde 2500 3 bin civarıydi. 5 yıllık evliligimizde arabayi yeni aldık borç oduyoruz ev hayal bile degul suan. Aile yardımı yok ama boş boş konuşuyorlar kenara koyun alın diye ama gecinebiliyormusunuz diyen yok. Ev araba alan arkadaş çevremizde de aile yardımları var yada düğün zamanı fazla takı takilmis falan .kimsenin haddi değil huzurun sagligim yerinde olsun yeter ..takma kafana

Buyuk borclara girmek buyuk stresler gerektirir kesinlikle ornek veriyorlar ama orneklerin altinda baba evi yuklu dugun takisi oldugunu hic gormuyorlar :) aynen canim once can sagligimiz gelir tesekkur ederim cevabin icin.

KV ve anneniz ev alın diyeceğine başkalarını örnek.gosterecegine destek olsunlar dışardan konuşmak kolay sizdeistersiniz eviniz olsun ne saçma dusumuyor insanlar ya varda siz almıyorsunuz sanki

Yooo okudum aslında ama benim sözüm size değil zaten sizi kiradasınız diye küçümseyenlere..
Şu hayatta insanların ne dediklerini önemsemesek çok mutlu olabiliriz aslında sizde sıkmayın canınızı Allah size ve evi olmayanlara (bende dahil) ev nasip etsin inşallah :KK49:

Sag ol canim isteyen herkese nasip olsun evwt keske her bizi uzen sozu kulak ardi edebilecegimiz bir ruh halimiz olsa her an :KK200:

KV ve anneniz ev alın diyeceğine başkalarını örnek.gosterecegine destek olsunlar dışardan konuşmak kolay sizdeistersiniz eviniz olsun ne saçma dusumuyor insanlar ya varda siz almıyorsunuz sanki
Aynen canim sorma bir sey demek istemiyorum sevdiklerim ama halden anlamiyorlar :( eski dusunuyorlar ... sanki yillar evvel kosullari gibi :) ah hayat...

Merhaba arkadaslar uc senemize az kaldi hep kendimiz evliligimizi olusturduk dugun esyalar her detayi biz odedik ev alabilecek bir durumumuz yok biraz birikim disinda ailelerden ev imkanimiz olmadi gunumuz kosullari ortada uc bes koseye atsakta bu kredi alabilecek kadar asla olamiyor kira odememiz ile birlikte gelirimiz 4000 4500 arasi degisiyor toplu para olmadan ev almak nasil bir hayal bilemiyorum.s istanbul birde her onune gelen es dost ev alin diye neredeyse yakamiza yapisiyor kayinvalidem oturdugu bina cevresindekileri ev alanlari ornek gosterip fiyat veriyor annem akrabalari ornekliyor arkadaslarim kiradami oturuyorsunuz diye kucumsuyor benim haberim olmayan gokten bir miras mi indi acaba diye hafizami kontrol etmeye baslayacagim iyice delirttiler beni. Taksitim var standartlarim bu yasantiya ancak uygun calip cirpayim mi ne yapayim kendimi mi kahredeyim? Kirada oturmak ayip mi ?
Onlara yeter ki calisacak sagligimiz kira odeyecek gucumuz olsun ben kirayi odeyebildikten sonra her yerde bir evim var diyin

Ben arkadaslariniza takildim.

Kirada mi oturuyorsun diye herhangi birini kucumseyen kisilerle arkadas olmazdim. Bu ne sığlık?

Surekli soylenmesi tabii can sıkıcı ama kiraya verdiginiz paraya uzuluyordur yakinlariniz. Yani istanbulda kiralar cok yuksek. Biz 4 sene oturduk en son 3800 dü ac kalmayi bile goze alarak ev aldim cunku kira iligimi kemigimi somurdu ve bir yerden dur demesem bu omur boyu boyle surecekti.

Kimse bu dünyaya çivi çakmayacak kira da olmak ya da evinin olması ikisi aynı şey topu topu kac sene yaşıcaz zaten evi sanki bedavaya alıyorsun kirada otur daha iyi bütün evler senin kiracıyken... Şu taksitle ev almaya da ayar oluyorum 2040 da ev benim olacaksa ben napayım o evi o saaten sonra kira öderim mis gibi okadar yıl aynı evdede yaşamam benim felsefem buu.. Ama nolur birgün pıyango bana vurur ozman peşin alırım evi :KK70:

Inan canim bizde bu havadayiz ama gel gor ki insanlar hep bir adim onde olarak bunu kullaniyor ve insani yipratiyor biz hic ev hayali bile kurmuyoruz hayalleriniz mi kucuk diyeceksin belki ama oyle iste... bu nedenle cok sik gorusmekten cekindigimiz sevdiklerimiz bile var keske herkes bu dediklerinizi anlasa :KK43:
Yahu olur mu öyle sizde bakış acınızı değiştirin bende ev alma hayali kurmuyorum istanbulda beğendiğim semtte beğendiğim evde az sayılmayacak bir kirada oturuyorum nerdeyse bir maaş veriyorum. Bu evi satın alabilecek durumum yok gücümün yettiği evler daha kötü semtlerde. sırf ev sahibi olabileyim diye herhangi bir yerden ev almıyorum istediğim evde kirasını vererek oturabiliyorum ama. Ev var ev var yani. Ha böyle olmaya da bilir kötü bir semtte kirada da oturabilirsin ekmeğini suyunu o insanlar mi veriyor da küçümseme hakkına sahipler. Alnınızın teriyle kazandığınız parayla gücünüz yettiğiniz evde oturursunuz onlara da susmak düşer..

Ben arkadaslariniza takildim.

Kirada mi oturuyorsun diye herhangi birini kucumseyen kisilerle arkadas olmazdim. Bu ne sığlık?

Surekli soylenmesi tabii can sıkıcı ama kiraya verdiginiz paraya uzuluyordur yakinlariniz. Yani istanbulda kiralar cok yuksek. Biz 4 sene oturduk en son 3800 dü ac kalmayi bile goze alarak ev aldim cunku kira iligimi kemigimi somurdu ve bir yerden dur demesem bu omur boyu boyle surecekti.

Vallahi cocukluguma dayanir guya arkadasliklari evli degiller henuz biraz heh evlendinde ne oldu bak evin bile yok demeye calisiyorlar zaten bu sekilde yuzleri ortaya cikiyor ...

Yahu olur mu öyle sizde bakış acınızı değiştirin bende ev alma hayali kurmuyorum istanbulda beğendiğim semtte beğendiğim evde az sayılmayacak bir kirada oturuyorum nerdeyse bir maaş veriyorum. Bu evi satın alabilecek durumum yok gücümün yettiği evler daha kötü semtlerde. sırf ev sahibi olabileyim diye herhangi bir yerden ev almıyorum istediğim evde kirasını vererek oturabiliyorum ama. Ev var ev var yani. Ha böyle olmaya da bilir kötü bir semtte kirada da oturabilirsin ekmeğini suyunu o insanlar mi veriyor da küçümseme hakkına sahipler. Alnınızın teriyle kazandığınız parayla gücünüz yettiğiniz evde oturursunuz onlara da susmak düşer..
Cok guzel bencede kucuk dar mutsuz bir semtte oturmak zorunda kalmak daha iyi bir semtte istedigin bir evde oturmak? Maalesef cogumuzun kosullari guzel evlere el vermiyor bizde bu dusunceleri paylasiyoruz.onemli olan mutlu olmamiz cok tesekkur ederim canim guzel cevabin icin.

Back
X