• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kirada oturmak bir ayip mi ?

Biz İstanbul'dan ev aldık ama bizim şansımız ailelerimizdi. Bir arkadaşım Çorlu oturuyor. Onların evini de eşinin ailesi almış. Peşin almayacaksan inan kirada oturmakla ev almanın arasında pek bir fark yok. Kendi evinin olması borç ödemeyeceksen güzel. Borç ödeyeceksen ha kirada oturmuşsun ha evin olmuş. Tek farkı kendi evini sıkışınca satabilirsin ama taksitler de kiradan daha fazla. Durumuna göre ev değiştirebilirsin kiracıysan ama ev seninse ya paşa paşa ödeyeceksin ya da evi satmakla uğraşacaksın.

Kusura bakmayin ama o insanlar sizn iyiliginizi istiyor. Cunku kirada gencligin gitmesin gonlune gore evini yaptirmak boyatmak varken kirada bunlari yapamiyosun.
ev sahibi ol nasil mi? Kira odeyecegine kendi evine yazil pesinati cok az olan evler var Kira Oder gbi ev sahibi oluyor. Smdiye kadar verdigin Kirayi toplasan bi ev parasi cikar belki . Cevremde coktandr kirada oturan bi arkadasim “ ev Alcaz ama icimde heycan Yok gencligim gtti o evlerde smdide hevesim kalmadi” demisti.

Ben bekarim bana bile ev al diye baski yapıyorlar ama kimse bilmiyor tabi senin planin ne harcaman nereye gidiyor kiraci olmak ayıp degil ev gosteriyorlarsa madem bakin siz de belki de olur

Niye ayip olsun.. Herkes dogustan zengin degil.. Bu devirde o kadar faizle kredi cekip odemeyez evinize haciz getirip coluk cocuk sokaklara duserseniz o zaman utanabilirsiniz. Ama kazanip kiranizi oduyor evde oturuyorsaniz alninizin akiyla cevreye kulak asmayin.

Hakikaten herkeste bir ev al ev al muhabbeti
Ev dediğin ennn küçüğü en mahalle arası ikiyuz bin İstanbul'da.
Evlenen çift daha daha evlilikleri oturmadan , iki gün yüzü göremeden pat diye o kadar borcun altına neden girsin ki? Bildiğin on yıllarını ipotek ettiriyorlar.
Ama baskı muazzam!
Yakın arkadaşımın evinin toplam geliri 3- 3 buçuk bin. Bin lirasına kirada oturuyorlardı ama ailelerden baskı inanılmaz boyuta ulaşınca şu fikir onlara mantikli geldi ve ev aldılar.
'aylik bin bin havaya para odeyeceğimize 3 milyar krediye veririz evimiz olur'
İyi de zaten sizin geliriniz o kadar.
Aile de yardımcı oldu, simdi epeydir kredi ödüyorlar. Arkadaşımın aylık kendisine harcadığı miktar ikiyuz lira. Kocası da çok farklı sayılmaz. Ne gezmeye gidebiliyorlar ne birsey.
Ne planlasalar önlerinde maddi sıkıntı...
Kredi bitince hayatını yaşayacağını tatillere gideceğini söylüyor ama o zamana da muazzam çocuk baskısına dayanamayıp çocuk doğurmuş olurlar zaten...
He arkadaşım mutlu mu?
Çok mutlu , daha da mutlu olur inşallah
Ama ben gücüm yoksa istemezdim.
Varlık içinde yokluk çekmek marifet değil bence

Parasını verdiğin her yer senin. Öncelikle mutlu olacağın yuvayı dile Allahtan.

Bu süreçlerde böyle dedikodular çıkaranlar, iş başa gelince öyle davranmazlar. Dert etme hiç

bundan bir önceki evimde sıfır mis gibi ev diye güle oynaya yerleştik,
2 yıl zor dayandım, üst katta her gün küfür kıyamet kavga eden komşu,
elektirik tesisatındaki sorunlar yüzünden bitmeyen yangın tehlikesi,
bi de 3. katta bitmeyen rutubet,
o evi satın almış olsam saç baş yolardım :kızgın:

zaten istanbulda ev almak mantıksız artık, şu an oturduğum eve 1000 tl kira veriyorum, evi 500 bin tl ye satıyorlar, 10 yıl krediyle alsam aylık ödemem 8 bine yakın (oha) toplam ödemem 900 bin tl gibi bişeye gelecek, bu ev 900 bin tl eder mi, etmez, ödemeye gücüm de yetmez, zaten 500 bin liraya 60 yıl kirada oturabilirim, yaş da 35, 95 den uzun yaşamam heralde :dondurma:
Çok güzel tespit :halay:

Kusura bakmayin ama o insanlar sizn iyiliginizi istiyor. Cunku kirada gencligin gitmesin gonlune gore evini yaptirmak boyatmak varken kirada bunlari yapamiyosun.
ev sahibi ol nasil mi? Kira odeyecegine kendi evine yazil pesinati cok az olan evler var Kira Oder gbi ev sahibi oluyor. Smdiye kadar verdigin Kirayi toplasan bi ev parasi cikar belki . Cevremde coktandr kirada oturan bi arkadasim “ ev Alcaz ama icimde heycan Yok gencligim gtti o evlerde smdide hevesim kalmadi” demisti.

Ilahi Pesinat olmadan bir ev almak istiyorsan kiiii o kadar krediyi neye guvence olarak niye versinler ? Soz konusu istanbulda olan bir ev icin diyorum banka 2500 2800 3000 taksitlendirme yapiyor ben bunun yarisindan aziyla kirada oturuyorum kira oder gibi ev sahibi olma sozu sadece vir slogandan ibaret su zamanda istanbulda imkansizdir. ben "durumum yok taksidim var biktim!" diyorum siz yarat diyorsunuz elimde olanak olsa hepimize cogaltsam buradan cok sey ogrendim varsa bagis yapmak istiyen ben ve konuyu cevaplayan kidemli kiracilar seve seve bekleriz tesekkurler canim

Parasını verdiğin her yer senin. Öncelikle mutlu olacağın yuvayı dile Allahtan.

Bu süreçlerde böyle dedikodular çıkaranlar, iş başa gelince öyle davranmazlar. Dert etme hiç

Tesekkurler canim evet krediyi odeyemeyince odeyecekler mi acaba ... kacacak delik ararlar :KK200:

Hakikaten herkeste bir ev al ev al muhabbeti
Ev dediğin ennn küçüğü en mahalle arası ikiyuz bin İstanbul'da.
Evlenen çift daha daha evlilikleri oturmadan , iki gün yüzü göremeden pat diye o kadar borcun altına neden girsin ki? Bildiğin on yıllarını ipotek ettiriyorlar.
Ama baskı muazzam!
Yakın arkadaşımın evinin toplam geliri 3- 3 buçuk bin. Bin lirasına kirada oturuyorlardı ama ailelerden baskı inanılmaz boyuta ulaşınca şu fikir onlara mantikli geldi ve ev aldılar.
'aylik bin bin havaya para odeyeceğimize 3 milyar krediye veririz evimiz olur'
İyi de zaten sizin geliriniz o kadar.
Aile de yardımcı oldu, simdi epeydir kredi ödüyorlar. Arkadaşımın aylık kendisine harcadığı miktar ikiyuz lira. Kocası da çok farklı sayılmaz. Ne gezmeye gidebiliyorlar ne birsey.
Ne planlasalar önlerinde maddi sıkıntı...
Kredi bitince hayatını yaşayacağını tatillere gideceğini söylüyor ama o zamana da muazzam çocuk baskısına dayanamayıp çocuk doğurmuş olurlar zaten...
He arkadaşım mutlu mu?
Çok mutlu , daha da mutlu olur inşallah
Ama ben gücüm yoksa istemezdim.
Varlık içinde yokluk çekmek marifet değil bence

Canim cok guzel bir ornek istanbulda zaten bir ev almak 3000 den asagi kredi zor temiz bir ev icin biz cocuk dusunuyoruz isin icine bebek girince borc harc icinde dogmasi nasil bir kabus olur bilemem bir bebek bezi icin buyuklerden yardim beklemek istemiyorum ev var ama bes kurusumuz yok bu durumda ayri kotu benim gozumde.bu cok cok zor bir karar ve fedakar bir surec Allah herkesin mutlulugunu arttirsin fakat guzel bir pesinat olmadan tamamen bir yük ki o pesinat bende yok

Niye ayip olsun.. Herkes dogustan zengin degil.. Bu devirde o kadar faizle kredi cekip odemeyez evinize haciz getirip coluk cocuk sokaklara duserseniz o zaman utanabilirsiniz. Ama kazanip kiranizi oduyor evde oturuyorsaniz alninizin akiyla cevreye kulak asmayin.

Sag ol canim oyle bu konuyu buraya acinca ben de kendimi daha iyi hissedecek orneklerle karsilastim.. bir an en onemli gorevimi yapamamis gibi caresizlige dusmis hissetmistim :)

Arkadaşlara katılıyorum.Ben kendi evimdeyim ama pekte memnun degilim buradan, çıksam çıkamıyorum kök salmış gibiyim.Şükür deyip oturuyorum yine.
Yillarca yüksek taksitler ödeyip,hayat standardını düşürmeyi,sirf ev sahibi olacagim diye en güzel yılları keyif yapamadan geçirmeyi,işten çıkarılma ihtimaliyle boğuşmayi,hiç doğru bulmuyorum.
Haa gelirin çok iyidir ,biraz birikmisin vardır,az da eş dosttan destek alırsın eyvallah.Ama insanlar ev alacağım diye ucu ucuna yaşıyorlar.

Kirani öde,gez toz tatilini yap,azda kenara atabiliyorsan at...Al sana huzur.

Durust cevabinizi felsefenizi cok sevdim tesekkur ederim ben de bu dusuncedeyim elimden geldigince arttirmaya calisiyorum borcla bir bes yilda yirmi yas yaslanmak bana gore degil :(

Aylik 4000- 4500 gelirle birikim yapamadiginiz icin ayipliyorlardir bence.

Tek odanız olsun ama eviniz olsun. Siz bakmayın sizi teskin etmek icin soylenen sozlere. Her ay o kira boşa gidiyor. Almanya da uzun yillar yemeyip icmeyip calisip Turkiye de artik nerede oldugunu tam hatirlamadigim bir yerde koca apartman dikmis birisi, depremde o koca bina yikilmis. Yillarin emegi ve birikimi bir anda gitti. Siz de yapabileceginiz kadarini butceniz kadar birikiminizi yapin. Yas cabuk geciyor ne yapilirsa gencken yapiliyor. Ev almanizi salik verenlerin kotu bir niyeti yok.

Ayip degil.
İnanin boyle zihniyetler yurtdisinda yok bile. Kimse kiracilara fakir, zekasiz veya acinacak bir gozle bakmiyor. Kimsenin umru bile degil. Yok evi varmis yok kiradaymis.. Bos muhabbetler bunlar.

Nasil istiyorsaniz oyle yasayin. Size gore suan ev almak uygun degilse ileride alirsiniz. Hic sorun degil. Veya hic almak istemezsiniz oda sorun degil. Herkes kendi isine baksin

Bu bir ayıpsa ben bu ayıbı yapmaya devam edeceğim çünkü ev alacak param yok :KK53:

Back
X