• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiraladığımız evden erken çıkış, avukatlar bakabilir mi?

Vellanyum

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2015
2.498
5.895
158
Merhaba kızlar,

Hemen konuya giriyorum, eşimin görevi nedeniyle Diyarbakır dayız. Puanımız düşük olmasına ve kimsenin beklememesine rağmen lojman çıktı. Sorum şu; biz evi kiralayalı daha 2 ay oldu. Lojmana çıkıcaz, kontratımız var ev sahibi ne gibi yaptırım uygulayabilir? Aranızda daha önce benzer durum yaşayan veya konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler..

Not : evin henüz doğalgazı bağlanmadı ve yollar bozuk. Eğer konu yargıya taşınırsa bunlar işimize yarar mı?

ev sahibiniz anlayışlı ise hiç bi şey olmaz ama aksi halde adama kontrat süresi boyunca kira ödemek zorunda kalırsınız en azından kiracı bulana kadar. Maalesef yasalar ev sahibinden yana olur, siz konuştunuz mu ki hemen mahkeme filan demişsiniz?

Biz eşimin işi dolayısıyla Ankarada ev tuttuk kontrat imzaladık, benim tayinim ankaraya çıkmayınca Ankaradan ayrılmak zorunda kaldık ve evden çıktık. hiç bir şey de olmadı. adamlar yeni kiracı bulmuştur zaten bizden sonra. depozitoyu da geri verdi hatta.

Ev sahibi ile iliskinize göre değişir.. tamam sağlık olsun da diyen oluyor 12 ayı odeten de.. güzelce bir anlatin halinizi.. inş tamam der..

Biz de kontratın bitmesine 8 ay daha olmasjna rağmen çıkmıştık
Ev sahibimiz anlayışla karşıladı
Yoksa kontrat bitimine kadar kira verecektik
Ayrıca depozito yanacaktı
Sözleşmede böyle yazar

ev sahibiniz anlayışlı ise hiç bi şey olmaz ama aksi halde adama kontrat süresi boyunca kira ödemek zorunda kalırsınız en azından kiracı bulana kadar. Maalesef yasalar ev sahibinden yana olur, siz konuştunuz mu ki hemen mahkeme filan demişsiniz?

Yani en kötü durumu göz önüne aldık direkt.. Eve ayın 11inde girmiştik "kirayı ayın 15 inden 15ine ödesek olur mu o tarihte maaş alıyoruz " dedik olmaz demişti, sonrasında anlaştık ama şimdi nasıl tepki verir kestiremiyoruz pek muhabbetimiz olmadı..

Biz eşimin işi dolayısıyla Ankarada ev tuttuk kontrat imzaladık, benim tayinim ankaraya çıkmayınca Ankaradan ayrılmak zorunda kaldık ve evden çıktık. hiç bir şey de olmadı. adamlar yeni kiracı bulmuştur zaten bizden sonra. depozitoyu da geri verdi hatta.

Şu sıralar buralarda kiracı bulmak biraz zor olabilir. Tayin dönemi falan bitti bide havalar artık soğumaya başladı. Umarım problemsiz ayrılırız ve hemen kiracı bulur...

Fevri davranacakmissiniz gibi geldi bana ama (direk mahkeme falan dusundugunuz icin) :) uygun bir dille anlatirsaniz sorun cikarmaz belki. Diger turlu kontrat olsa bile tasinmadan en az 15 gun onceden haber verilmesi gerekir. Mahkeme durumunda da yollarin bozuk olmasinin cok etkili olacagini sanmam cunku siz o evi isteyerek tuttunuz biliyordunuz oyle oldugunu

Şu sıralar buralarda kiracı bulmak biraz zor olabilir. Tayin dönemi falan bitti bide havalar artık soğumaya başladı. Umarım problemsiz ayrılırız ve hemen kiracı bulur...
Biz de Kasım da ayrıldık Ankaradan.. ben eşinin mesleğini tahmin ettim ev sahibinin çok büyüteceğini sanmıyorum, tatlı dille anlatsın eşin durumu. böyleyken böyle , çıkmamız gerekiyor bilgin olsun diye

Dogalgazı neden yok?

Tasinirken bu durumu biliyo muydunuz?

Ne zaman gelecekmis dogalgaz?

Dava yoluna gidecegini pek sanmıyorum ama giderse bile kontrat suresi kadar kira odemezsiniz,en fazla 2-3 ay.Evin durumu,muhiti,kiracı bulma kapasitesine gore degisiyo bu sure.

Fevri davranacakmissiniz gibi geldi bana ama (direk mahkeme falan dusundugunuz icin) :) uygun bir dille anlatirsaniz sorun cikarmaz belki. Diger turlu kontrat olsa bile tasinmadan en az 15 gun onceden haber verilmesi gerekir. Mahkeme durumunda da yollarin bozuk olmasinin cok etkili olacagini sanmam cunku siz o evi isteyerek tuttunuz biliyordunuz oyle oldugunu
Yok fevri davranan taraf biz olmayız :) Adam daha önce 3-5 günün şafını yapmıştı kira için 11 inde girmiştik 15 ödeyelim dedik sorun çıkarmıştı vs.. en kötüsüne hazırlıyoruz kendimizi :)

Dogalgazı neden yok?

Tasinirken bu durumu biliyo muydunuz?

Ne zaman gelecekmis dogalgaz?

Dava yoluna gidecegini pek sanmıyorum ama giderse bile kontrat suresi kadar kira odemezsiniz,en fazla 2-3 ay.Evin durumu,muhiti,kiracı bulma kapasitesine gore degisiyo bu sure.
Şöyle doğlagaz için biz taşınırken 1 haftaya gelecek dediler 2 ay oldu hala yok ısıtıcı kullanıyoruz. Ocak ve sıcak su içinse tüp... Yollarda biz geldiğimizde böyle değildi sonra çalışma yapmaya başladılar ve şuan resmen köy yolundan beter, yollarda toprakdan dağlar var... İnşallah kolay kiracı bulur...

Şöyle doğlagaz için biz taşınırken 1 haftaya gelecek dediler 2 ay oldu hala yok ısıtıcı kullanıyoruz. Ocak ve sıcak su içinse tüp... Yollarda biz geldiğimizde böyle değildi sonra çalışma yapmaya başladılar ve şuan resmen köy yolundan beter, yollarda toprakdan dağlar var... İnşallah kolay kiracı bulur...
Doğalgaz olayı kontratta yazıyor mu? siz bunları karşı taraf sorun çıkarırsa söyleyin ama ben hiç sanmıyorum işin mahkemeye kadar uzayacağını.

Öncelik dediğim gibi sakince durumu anlatmak , alttan almak olsun. büyüyeceğini sanmıyorum meselenin. depozito verdiyseniz o yanar bir ihtimal

Haklı sebeplerden dolayı taşınıyorsunuz o halde,sizin kabahatiniz yok.

O yaptırımlar,evi keyfi olarak erken bosaltan kiracilar icin .

Siz o evi kaloriferli ev diye tuttunuz ama ortada dogalgaz yok.Bu tasınmak icin yeterli bi sebep.

Kış geldi ,elektrik masrafı,tüp masrafı bunların hepsi sizin lehinize.

Dava acsa bile kazanacagini sanmiyorum.

Back
X