Kiraların yüksekliği

Çocuğunu asgari ücretle özel okula yolayan, üstüne birde birikim yapan tayfayı unutmayalım lütfen, çünkü niye domatesi yazın çok alıp konserve yapiyor ve çok tasarruf etmiş oluyor.
Hayırr memleketten annesi yolluyor :D tarhana , domates salçası , mercimek ,pirinç ne varsa :D sonra da kimseye yaslanmadan geçiniyoruz diyollaaaaaa.

Kiralar çok abartılı ve artmış. En düşük 1800 bu en kötü hallisi olanlar. Siz kiralarınızı ödemekte zorlanıyor musunuz nasıl kira buluyorsunuz kesenize göre. Geçirebiliyor musunuz. Kimsede vicdan kalmamış asgari ücretle kira bedelleri çok acımasız. Daha uygun kira olan ilçeler var mı diyeceğim ama Esenyurt ta bile hayvanı bağlasan durmaz 1600 dediler 🙄
2 hafta önce Beylikdüzü ve çevresini talan ettik kira konusunda birde stüdyo daire bakıyoruz eşyalı 3000 den aşağı yok olanlarda dandik zaten biz kizkardesim için baktık yeni ise baslayacakti ,3000 lira 6000 depozito istiyorlar birde bu kadar olmaz yani Allah yardımcımız olsun İstanbul gitgide çekilmez hale geliyor malesef

Burada az önce geçinemiyoruz kısmına da yazdım. İstanbul'da tek yaşayan ve çalışan bir hanımım. Önceden para artırırken artık artmıyor aksine annemden borç alıp o ayı kapatıyorum, gelecek ay anneme ödüyorum ay sonu yine alıyorum vs...
Benim dieyceğim şu, hanımlar, benim yurtdışında yaşayan bir kaç tanıdığım var. Onlarla da konuşuyorum. Ülkemizde, İstanbul'da kiralar pahalı değil. Durun hemen kızmayın. İstanbul da, çoğu ülkedeki dünya kentleri ölçeğinde bir kent. Kiraları dolar cinsinden düşünürseniz mesela, Moskova'da ki kiralardan ucuz bile çoğu yerde. Ama durum nedir biliyor musunuz? Bizim ücretlerimiz ve alım gücümüz düşük ve her gün düşüyor, bunun nedeni de enflasyon ve ona muadil alım güücünün artmaması. Ülkede tabiki çoğu diğer dünya kentlerine göre pahalı olan şeyler var, araba ki benim iin hayal, teknolojik ürünler. Ama kira vs. pahalı değil, biz az kazanıyoruz. Olay bu.

artık ailesinden bıkan gençlere "sen çalışan bir insansın ailenle ne işin var" diyemiyoruz.
insanların elinden bu özgürlük de alındı.
Yeni işe girsin 3600-4.000 gibi bir maaş alsın, ayrı eve çıkıp geçinmesi mümkün değil yani...

artık ailesinden bıkan gençlere "sen çalışan bir insansın ailenle ne işin var" diyemiyoruz.
insanların elinden bu özgürlük de alındı.
Yeni işe girsin 3600-4.000 gibi bir maaş alsın, ayrı eve çıkıp geçinmesi mümkün değil yani...
Valla kocasıyla sorunlu ve ailesi destek olmayacak olan ve boşansa asgari ücretle çalışacak olan ev hanımlarına bosan bile diyemiyorum ben. Kira kreş faturalar mümkün değil gecinemez.

Kiralar çok abartılı ve artmış. En düşük 1800 bu en kötü hallisi olanlar. Siz kiralarınızı ödemekte zorlanıyor musunuz nasıl kira buluyorsunuz kesenize göre. Geçirebiliyor musunuz. Kimsede vicdan kalmamış asgari ücretle kira bedelleri çok acımasız. Daha uygun kira olan ilçeler var mı diyeceğim ama Esenyurt ta bile hayvanı bağlasan durmaz 1600 dediler 🙄
Anadolu yakasi daha ucuz kuzum genel olarak ya da evler daha duzgun o fiyata

Buna en güzel çözüm büyük şehirden göçmek :KK70:
Maalesef başka çözüm yolu göremiyorum. Ev+aidat 5000₺ ödüyoruz. Buna kimsenin dur demiyeceğini de biliyoruz. Ama daha ilginç olanı 1,5-2 milyonluk dairelerin kapış kapış gitmesi. Bu terste bir işlik var ❗
O daireleri yabancılar oluyor kuzum daha çok. Diğer şehirlerde de iş sahası daha az iş bulunur mu ne olur insan çekiniyor adım atmaya.

Bu istanbulda yaşayan üyelerin ülke sadece istanbuldan ibaretmiş gibi yaşadığı yer hakkinda biseylerden bahsederken istanbulda yaşıyorum dememesi beni çok gıcık ediyor. Konuda esenyurt geçmese istanbulda yaşadığını ben anlamam ama kendileri anlayabilecegimizi zannediyor.
Cok rastlayinca böyle konulara size patlamış gibi oldum ama nüfusu 100bin olan yerlerde bile 1800 kira artık çok normal olmuş. İstanbulda daha fazladır 1800 İstanbul için ucuz bile
Biz doğma büyüme sülalem hep İstanbul’da yaşadık. Diğer şehirleri bilmiyorum. İş bulunur mu onu hiç bilmiyorum. Daha kötü olunur diye korkuyor insan bence, bunun İstanbul’la alakası yok. Başka şehirde hiç tanıdık yok iş bulamazsan üstüne o da ayrı sitres diye düşünüyorum

Geleneksel geçinemiyoruz konumuz açılmıştır. Programı açıklıyorum:

-Evet biz de geçinemiyoruz mesajları
-Yurtdışında yaşayan üyelerin burada böyle böyle Türkiye'de nasıl öyle öyle mesajları
-Ayda 500 lira ile geçinen ve her hafta et yiyen ve konunun sonuna kadar linç edilecek bir üyenin mesajı
-Karşılıklı atışmalar
-Mune hanımın geleneksel siyasete girmeyin uyarısı
-Uyarıya rağmen devam eden atışmalar ve en az 2 üyenin banlanması
-Konunun kapanması
Ben hiç siyasi düşünmedim o amaçla da yazmadım inanın. Sadece o kadar zor ki sanki bazen biz bocalıyoruz gibi hissediyorum paylaşmak istedim 😞

Dün markete gittim çamaşır suyu alacağım büyük alayım dedim 3 lt likti bidona baktığımda bidonun 3 te 1 inin boş olduğunu gördüm. Markası domestos. Herkes birbirini minnoş ifadeyle fofenkleme peşinde. Bir de fiyatı 26 lira. Altı üstü çamaşır suyu.
WC banyo lavabo temizlemeyin kardeşim bu kadar basit allaa allaaa:işsiz: biz hem tomostos alıyoruz hem de askeri üçretle her ay kenara gram atıyoruz,siz atamiyorsunuz o sizin sorununuz:63:

Back
X