kiralık araba ile kaza yapan var mı?

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.374
11.988
498
İstanbul
kızlar canım nasıl sıkkın anlatamam...

5 aylık evliyim. düğünümüzden 2 gün ncxe bir eğlence yaptık ve eşim bir araç kiralamıştı. gece bizi eve bıraktıktan sonra kendi evine dönerken yolda uyuya kalmış ve ciddi bir kaza geçirmiş. kazadan hiçkimseye hiçbirşey bahsetmedi halldicez bilmesinler dedi ve 5 aydır hala kaza sonuçlanmadı.

kiraladığımız şirket meğer araçları başka bir şirkettten kiralıyormuş. ilk şirketin kasko anlaşmasında da kiralık aracın başka firmaya kiralanması yer almadığından kasko şirketi hasarı karşılamayı reddetti. üst kurula sunuldu bilmem ne derken tam 3 ay sonra sigprta hasarı ödeme kararı çıkarttı ve 2 aydan fazladır araç serviste onarıldığı söyleniyor belki de oyalıyorlar bizi bilmiyorum.

kkiralık aracın kaza durumunda kullanılmadığı günlerin parası bizden kesilecek. hasar bedelinin ilk 3 bini bizden kesilecek ve parçalanan 3 lastik ile kırılan camlar da bizden kesilecdek. 20-25 bin gibi bir para yapıyor bu da.

daha yeni evliyiz kendimizi zor geçindiriyoruz onu geçtim şirketin kendi probleminden kaynaklanan sigortanın parayı ödememesi ile ilgili geçen 3 aylık sürecin bize fatura edilmesi ile ilgili canım çok sıkılıyor inanın evliliğimin en güzel günleri kabusa dönüştü. başımıza bu belayı açtığı için eşime çok kızgınım, bir evin içinde konuşmuyoruz günlerdir o da bu işi yeteri kadar ilgilenmedi peşine düşmedi gidip adamların başına bir kere durmadı diye. çok canım sıkkın. bu tarz durum yaşayanlar varmı

Ne demek 20 bin 25 bin. Bence sizi kandiriyorlar. Oldu olacak yeni araba alip verin. Tam olarak prosedür nedir bilmiyorum bu konularla ilgili ama nasil bir kaza ki bu kadar masraf çıkmış. ? Bence kandirmaya calisiyorlar..

Ne demek 20 bin 25 bin. Bence sizi kandiriyorlar. Oldu olacak yeni araba alip verin. Tam olarak prosedür nedir bilmiyorum bu konularla ilgili ama nasil bir kaza ki bu kadar masraf çıkmış. ? Bence kandirmaya calisiyorlar..

Bilgece ben üst segment sayılacak bir araba ile kaza yaptım görünürde hiç bir şey yoktu fakat 1 zenon farın 5bin lira olduğunu öğrenince gözlerim seyirdi ve arabada sadece 2 noktada eziklik olmasına rağmen servisten 14 bin lira fatura çıktı orjinal parçalardan ötürü. Ha sanayiye gidilseydi eminim 1-2bin lirayı geçmezdi. Orjinal parça vs. işin içine girince böyle oluyor.

Kiralik araba ile kaza yapmadim ama esim araba kiralama firmasinda calisiyor. Kesinlikle odemeyin bence sonuna kadar ugrasin. Baska firmanin arabasini size kiralamalari sizin degil o firmanin hatasi. Sakin odemeyin hatta sizi boyle magdur durumda biraktiklari icin tazminat davasi bile acabilirsiniz bence.

Ayy nasil odediniz peki? Valla o zaman çok zormuş gercekten. Allah yardimcilari olsun nasil odeyecekler bu kadar parayi?

Böyle bir olay başıma gelmedi ama araba kiraladığınızda sözleşme imzalıyorsunuz ve kaza gibi durumlarda araba serviste kaldığı gün boyunca kirasını oduyorsunuz bu maddeyi biliyorum.

araçtaki toplam hasar 18 bin. sigorta hasarı karışıyor ancak aracın servis süresi ve sigortanın itirazıyla toplam 5 ay bir zaman geçti. 5 aydır araba kullanılamadığından bu bedeli bizden talep edecekler. hala sonuçlanmadı, ancak matematik olarak durum bu. biz hasar bedelinin yanı sıra aracın yattığı süredeki kira bedelinden yakınıyoruz. sadece 15 binlira şu ana kadar aracın yattığı sürenin kirası. bunun üzerine sigortanın karşılamadığı hasarlar vs var bize yüklenen. 20 binin üzerinnde bir rakam çıkıyor bu durumda da.

bu kadar uzun sürmesi normal mi? ve şirketin prosedurunden kaynaklanan bu süreryi uzatan durum ile ilgili itiraz etme hakkımız var mıdır bilen varmı?

Bastan anlaşmaya varacaktiniz.... Size başka yerden kiralayan firma ile siz birlik olmaliydiniz ....ve arabayi tamir sürecini çok iyi takip edip peşinde durmaliydiniz....

2 ay uzun bir süreç tamirde kalmasi icin... Evde durmakla bu is basinizi çok agritir... Adamlarla uzlasin

Ayy nasil odediniz peki? Valla o zaman çok zormuş gercekten. Allah yardimcilari olsun nasil odeyecekler bu kadar parayi?

Benim araç kiralık değildi...şahsıma ait araçtı. Ailemin ödeme gücü vardı çok şükür hallettik. Ama kiralık araçlarda sıkıntılı bir durum, kasko olayı çetrefilli olmuş konu sahibesinin. Audi,mercedes gibi araçların parçaları çok pahalı almayı düşünenler aklında bulundursun bunu

Ha iyi o zaman. Kiralık arac tehlikeli gercekten. Cok şükür biz bi kaza yapmadik insallah da yapmayiz o yüzden bilemiyorum. Ama tabiki pahali arabalarin masrafi daha da pahali oluyor..

Hiiii büyük talihsizlik. Allah sevdiğinizi size bağışlamış,hiç değilse buna şükür...Çok çok geçmişler olsun. Bence de sizin muhattap olduğunuz şirketin problemi olmalı bu durum, işin peşini bırakmayın. Bi avukata falan danışın durumu.

Bana da sizi dolandırıyorlar gibi geldi. Araç dursa sanki hergüne iş oluyorda. Bilerek süre uzatılın size fatura edilmiş gibi bir avukatla görüşseniz.

Kiralık araçların geneli toplama vuruk devrik arabadir. 20 25 binden bahsediyosunuz. Galeride calisyrm araba kiralamiyoruz ama bi musterimizde kiralk araçla kaza yapmıştı ve hiçbişey odemedi. Bnce bilen birilerine danışın.

eşime bu yüzden kızgınım. 5 aydır sadece şirketi aramakla yetindi. git başında dur, servise git aracın durumuna bak. kiraladığımız şlirket çok kurumsal bir şirket hatta araştırma yaparken bir çok kişi firmayı tanıyanlar özellikle bu kadar büyük bir şirket bile aracı başka yerden mi kiralıyormuş diye şaşırdı kaldı. 5 ay oldu haftalardır önümüzdeki hafta bitiyo diyorlar eşim de tamam diyor o süre geldiğinde parça eksik onu bekli,yoruz haftaya gelicek diyorlar yok parça gelmedi diyolarlar bilmem ne diyorlar aylardır bu şekilde oyalanıyoruz.

işin uzaması firmanın tabiki işine geliyor,ama eşimin de sorumsuzluğundan bu kadar zamandır bu iş uzadı. avukat bir arkadaşımız en fazla maaşının 1/4 el koyabilirler gibi bir fikir sundu, ancak durumun netlik kazanmaması iyice sıkıntılı bir durum.

ev kredisi ödüyoruz, ben çalışıyorum ayrıca ek işler de yapıyorum sabahlara kadar ama eşimin pek çabası yok bu konuda saldım çayıra mevlam kayıra modelinde. bu yüzden de ona çok kızgınım bu rahatlığı yüzünden 5 aylık kocamndan ki ne zorluklarla 6 yıl bekleyip evlendiğim aşık olduğum adamdan inanılmaz soğudum, suratına bile bakmıyorum bütün huzurum kaçtı.

araç yeni bir araçtı, henuz 4 aydır trafikte olan bir araçtı hiç anlamam arabalardan markasını bile bilmiyorum inanın. ancak bizim çalıştığımız şirket çok kurumsal büyük bir şirket olmasına rağmen kaza durumunda başlarına ilk defa geliyormuş gibi davrandı. kazadan 45 gün geçmiş, mobese kaydı getirin diye 2 hafta emniyette uğraştırdılar bizi. söyledikleri evrakları anında hazırladık halbuki. alkol bile yok kaza anında, o konuda da herhangi bir yaptırım olamaz.

zaten konu sigortanın araç faturasını bize çıkartması değil, işlemlerin uzamasından kaynaklanan şirketin 5 aylık kirayı bizden talep etmesi

Haklisiniz ama bu kadar da yapmayın...
Siz esinize kusunce ne degisecek ki.. Sadece icinizdekileri oldurdugunuzle kalirsiniz.
Artik olan olmuş.. Bir şekilde hallederiz diyip yoluna bak. Para bir sekilde odenir...

Ama eşine sorumluluk vermek istiyorsan ek isi sen değil o yapsin.
Herkes yaptigi şeyin bedelini ödemeli. Ben ek ise gitmek istemiyorum sen ek mesaimi yaparsin nasil kapatirsin bilemem de..

bizde geçen aylarda erkek arkadaşımla araba kiralamıştık ve çok tanıdık bi arkadaşından kiraladı kasko var arabada demiş..
küçük bi kaza yaptık ön far kırıldı tampon hafiften zedelendi.. nasılsa kasko var diye biz rahattık arabayı teslim ederken kasko olmadıgını ve tanıdık olmasına ragmen bizim karşılamamız gerektiğini belirtti.. 1000 lira ödedik.. 2 gün serviste kaldı.. 2 günlük araba kirası ücretide istedi ama vermedik onu.
geçmiş olsun size de miktar çok fazla gerçekten etrafı iyice araştırın soruşturun napacagınıza dair..

ne yazıkki bu da mumkun değil. daha önce onun işiyle ilgili de başlıklar açmıştım zaten. inanılmaz yoğun çalışıyor sinema sektorunde fakat aldığı para asgari ücretin biraz üstü. şu an iş değiştirebilmesi gibi birşey de söz konusu değil.

ben sözleşmeli öğretmenim. part time çalışıyorum. onun dışında evden butik tasarımlar yapıyorum. bazen sabaha kadar sipariş yetiştirip hiç uyumadan işe gidiyorum ders anlatıyorum. o ise genelde gece geç bir saatte gelip direkt yatıyor sabah tekrar işe gidiyor. bazen hiç gelmiyor 2 3 gün aralıksız çalışıyorlar günlerce birbirimizi görmediğimiz bile oluyor.

ben çalışıp kazandığım için, oturduğumuz evi de bekarken daha kredi çekip aldığım için, 5 aydır bir kere bile bana bu ev kredisi nasıl ödeniyor bu faturalar nasıl ödeniyor diye sormadı bile. kendi maaşıyla anca kendini geçindiriyor kredi kartını felan ödüyor. ev kredisi, faturalar hep benim üzerimde ben hallediyorum. şimdi bu borcu ödemek için kredi çekmeyi düşünüyor ama ben sözleşmeli çalışıyorum yaz döneminde maaş almıyorum bunları hiç düşünmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…