• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiralik ev sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kuru Bakla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2019
540
677
103
32
Merhaba herkese,
Bu postu akıl danışmak için açıyorum. İstanbul'da ozel bi bankada çalışıyorum. Maasim 10-11bin tl. tek yasiyorum.Ev sahibi 1350₺lik kirayi once2500₺ yapti sonra 1700₺de mutabık kaldık. Fakat daha uzerinden iki ya geçmeden evi satiyorum demeye basladi.Yeni sahibi kiracı ister mi istemez mi ben bilemez falan dedi. Şu an oturdugum ev fiyati iyi gercekten fakat merkeze cok uzak yeni gelen kiraci 4-5bin derse faturalar ve kredi borcuma yetmiycek. Başka evlere bakiyorum piyasa çok kötü, Allah vicdan versin ev sahiplerine 6,7,8binler havada uçuyor.Bu kadar yüksek kiraları kim nasıl ödüyor. Ne yapıcam bilemiyorum. Daha yüksek maaşlı iş aramaya basladim ama bu işin sonu yok iş degistireli cok olmamişti işimi de seviyorum fakat bu maaşla taşınmak zorunda kalirsam açikta kalırım, yüzüne bakilmiycak evlere 5bin diyorlar. Bir çözüm yolu gosterin, kış vakti tek kişi taşınmaya mecvur kalmadan bil yol bulmaliyim.
Şimdiden teşekkürler.

Merhaba herkese,
Bu postu akıl danışmak için açıyorum. İstanbul'da ozel bi bankada çalışıyorum. Maasim 10-11bin tl. tek yasiyorum.Ev sahibi 1350₺lik kirayi once2500₺ yapti sonra 1700₺de mutabık kaldık. Fakat daha uzerinden iki ya geçmeden evi satiyorum demeye basladi.Yeni sahibi kiracı ister mi istemez mi ben bilemez falan dedi. Şu an oturdugum ev fiyati iyi gercekten fakat merkeze cok uzak yeni gelen kiraci 4-5bin derse faturalar ve kredi borcuma yetmiycek. Başka evlere bakiyorum piyasa çok kötü, Allah vicdan versin ev sahiplerine 6,7,8binler havada uçuyor.Bu kadar yüksek kiraları kim nasıl ödüyor. Ne yapıcam bilemiyorum. Daha yüksek maaşlı iş aramaya basladim ama bu işin sonu yok iş degistireli cok olmamişti işimi de seviyorum fakat bu maaşla taşınmak zorunda kalirsam açikta kalırım, yüzüne bakilmiycak evlere 5bin diyorlar. Bir çözüm yolu gosterin, kış vakti tek kişi taşınmaya mecvur kalmadan bil yol bulmaliyim.
Şimdiden teşekkürler.

Temel barınma sorunu geri dönüşü olmayan bir hal alıyor.
Ev arkadaşı yada apart tarzı yerleri arastirabilirsiniz
Yada tayin. E bankacı gitti, öğretmen gitti, mühendis gitti. Kim hizmet verecek. Evden gelen kira ile çevre illere hizmet aramaya mi gideceğiz?
Yurt dışındaki gibi şirketler devreye girecek kiralama işi oda kiralama haline mi gelecek?
Yaşayıp göreceğiz. Allah yardımcınız olsun

Aynı şeyleri yaşadık.
Evin satilacagindan emin misiniz?
Bizim ev sahibi satacağım diye blöf yaptı ve tekrar zam yaptı kiraya.
Ancak öyle anlasabildik.
Hem nakliye ve taşınma masraflari hem yüksek kiralar diye mecbur bırakıldık anlaşmaya.
Varsa böyle bir yolunuz bence deneyin.

Ev sahibiniz muhtemelen kirayı az bulduğundan evden zaten yeterince kâr elde edemiyorum, e bu kiracı da çıkmaz diye satmak istiyor. Bence ev sahibiyle konuşun ve 2500 tl kiraya razı olup satmaktan vazgeçirmeye çalışın. 2500 şu an istanbulda oldukça uygun bir kira. İnanın şu an 1700 tlye oda bile kiralanmıyor

Benim bir tanıdığım da şu an aynısını yapmak istiyor. Kiracı hem çıkmıyor hem zam kabul etmiyor. O da bunu satar başka yer alırım diyor.

Ya da birileriyle eve çıkın. Başka seçeneğiniz yok gibi

Merhaba herkese,
Şimdiden teşekkürler.

2500 tl yi kabul etmeme nedeniniz neydi ? Ev sahibiniz , kirayı 1700 de tutmanız sebebiyle , piyasa yüksekken alıcı bulursa; evi satmayı düşünüyor olabilir.

Aynı şeyleri yaşadık.
Evin satilacagindan emin misiniz?
Bizim ev sahibi satacağım diye blöf yaptı ve tekrar zam yaptı kiraya.
Ancak öyle anlasabildik.
Hem nakliye ve taşınma masraflari hem yüksek kiralar diye mecbur bırakıldık anlaşmaya.
Varsa böyle bir yolunuz bence deneyin.
Ya açıkçası evi satsa da ha diye çıkacak gücüm yok.Ben anlamadığım bu ev fiyatlari altın dolar gibi yukselişte neden bizi yönetenler el atmiyor.Bi denetim yok adam tuvaleti banyosu kırık dökük evine 5bin istiyor

2500 tl yi kabul etmeme nedeniniz neydi ? Ev sahibiniz , kirayı 1700 de tutmanız sebebiyle , piyasa yüksekken alıcı bulursa; evi satmayı düşünüyor olabilir.
Ya o ara maasim çok düşüktü bende konusarak ikna etmistim kabul etmiyorum dese o rakamida illa kabul edicektim. Ama kendisi de tamam dedi. Zaten almanci durumu çok iyi baska bir kiracıma hic zam yapmadim durumu kötü diye dedi. Açıkçası amacı zam yapmaksa iki ay icerisinde ikinci zammida kabul ederim ama ha deyip ev bulamiyorum. Bu arada merkezi değil oturdugum ev. Asosyal oldum en yakin yere bi saatten fazla minibus bekliyorum.Kira uygundu ama ulaşım maaliyetide az değil ama gene de sabrediyordum en azindan kirasi iyi diyordum.

Ya açıkçası evi satsa da ha diye çıkacak gücüm yok.Ben anlamadığım bu ev fiyatlari altın dolar gibi yukselişte neden bizi yönetenler el atmiyor.Bi denetim yok adam tuvaleti banyosu kırık dökük evine 5bin istiyor
Maalesef herkesin durumu böyle
Ev sahibi izle konuşun.
Şuan çıkacak durumum yok satılığa çıkartın evi,yeni ev sahibiyle anlaşmaya çalışırım.
Yada başka planınız varsa ben uymaya çalışayım diye söyleyin.
En azından taşınmaz,kira artışı yapabilirsiniz.
Az önce 1+0 stüdyo daire 3000 e kiralikti.
Bu şekilde devame derse daha beter olur herkes.

Ortalığı kızıştıran zaten yönetenler :) yok toki yok bilmem ne derken her ağızlarını açıklarında konut piyasası çıldırdı. Senelerdir üretime tarıma ağırlık vermek yerine inşaat sektörüne ağırlık verdiler. Bu hale getiren onlar yani çözümü tabii ki onlar bulmayacak.

Benimde böyle bir konum var. İstanbul ev arkadaşı olmadan çok zor maaalesef. Bende batı olarak sadece istanbul da çalışabiliyorum ama ev fiyatlarını görünce batı hayallerim suya düştü. İnsan bir yerden sonra ev arkadaşıyla da yaşamak istemiyor. Anlaşması çok zor çünkü.

Ortalığı kızıştıran zaten yönetenler :) yok toki yok bilmem ne derken her ağızlarını açıklarında konut piyasası çıldırdı. Senelerdir üretime tarıma ağırlık vermek yerine inşaat sektörüne ağırlık verdiler. Bu hale getiren onlar yani çözümü tabii ki onlar bulmayacak.
Bana şu garip geliyor TOKİ'nin olayı önceden ucuz olmasaydı. Herkes ucuz diye TOKİlere yönelirdi. Şimdi tokilerde bile fiyatlar uçmuş

Ya o ara maasim çok düşüktü bende konusarak ikna etmistim kabul etmiyorum dese o rakamida illa kabul edicektim. Ama kendisi de tamam dedi. Zaten almanci durumu çok iyi baska bir kiracıma hic zam yapmadim durumu kötü diye dedi. Açıkçası amacı zam yapmaksa iki ay icerisinde ikinci zammida kabul ederim ama ha deyip ev bulamiyorum. Bu arada merkezi değil oturdugum ev. Asosyal oldum en yakin yere bi saatten fazla minibus bekliyorum.Kira uygundu ama ulaşım maaliyetide az değil ama gene de sabrediyordum en azindan kirasi iyi diyordum.

Mal sahibinizin maddi durumu , hangi ülkeden emekli olduğu sizi ilgilendirmez.

Eviniz merkezi konumda olmasa dahi emsal niteliğindeki evlerin yenilenmiş kira tutarları nedir ?

Maaşınız şu an 10-11 bin tl. Daha önce de çok düşük olamaz. 5500 tl ye çalışan onlarca asgari ücretli, kirasını bir önceki senenin 2 katına ve hatta daha fazlasına çıkardı.

Asgari ücretli olup , maaşının %75 ini kiraya ayıran , evdeki diğer aile fertlerinin geliriyle de fatura ve mutfak masraflarını karşılayan onlarca insan var.

Satın alan kişi eğer kendi oturmayacaksa sizi çıkaramaz. Sizinle anlaşmak zorunda. O yüzden kiracısı olan evi satmak zor. Siz ben içindeyken satın ben yeni ev sahibi ile anlaşacağım deyin. Kanunlar kiracılardan yana. Yeni alacak kişi size tahliye davası açacak olsa bile 2-3 seneden önce çıkarması zor. Anlaşmayı tercih edebilir.

Bana şu garip geliyor TOKİ'nin olayı önceden ucuz olmasaydı. Herkes ucuz diye TOKİlere yönelirdi. Şimdi tokilerde bile fiyatlar uçmuş
Tokilerde hem fiyat uçtu hem de taksitlere senede iki kez zam geliyor. Ve ek olarak tokiler merkezden uzak yerlere inşa ediliyor. Artık ucuzluk asla söz konusu değil sadece ödeme biçimi olarak cazip bulan buyursun alsın, faiz haram diyen alsın. Bankadan kredi çekemeyen girsin falan. Bankadan kredi çeksen tabii ki onun da totalde geri ödemesi faiziyle birlikte epey yüksek ama vade boyunca aylık taksitler sabit en azından. Tabii onun da en minimumu için nerden baksan 8-10 bin aylık taksit var.

Eviniz merkezi konumda olmasa dahi emsal niteliğindeki evlerin yenilenmiş kira tutarları nedir ?

Maaşınız şu an 10-11 bin tl. Daha önce de çok düşük olamaz. 5500 tl ye çalışan onlarca asgari ücretli, kirasını bir önceki senenin 2 katına ve hatta daha fazlasına çıkardı.

Asgari ücretli olup , maaşının %75 ini kiraya ayıran , evdeki diğer aile fertlerinin geliriyle de fatura ve mutfak masraflarını karşılayan onlarca insan var.
Ee o gariban insanlarin icinde bulundugu durumu ornek mi alsin insanlar? Size gore maasin yuzde yetmisbesini kiraya vermek zorunda kalmak cok mu ovunulecek ornek bir hareket? Yazik o insanlara yahu

Gerçekten evi satacak mı bilemeyiz. Satılmadan çıkmazsınız. Yeni alan kişi de kendi oturmak isterse ihtar çeker en fazla 6 ay daha oturabilirsiniz.

Şu şartlarda en mantıklı çözüm ev arkadaşı gibi duruyor.

Ee o gariban insanlarin icinde bulundugu durumu ornek mi alsin insanlar? Size gore maasin yuzde yetmisbesini kiraya vermek zorunda kalmak cok mu ovunulecek ornek bir hareket? Yazik o insanlara yahu
Yani ben de anlamadım o yorumun son kısmını açıkçası. Genelde mantıklı yorumlar yapan bir üye olduğunu bilmesem konuyu "kriz mriz yok bak asgari ücretle geçiniyor millet" e bağlamış diye düşünürdüm.

Tokilerde hem fiyat uçtu hem de taksitlere senede iki kez zam geliyor. Ve ek olarak tokiler merkezden uzak yerlere inşa ediliyor. Artık ucuzluk asla söz konusu değil sadece ödeme biçimi olarak cazip bulan buyursun alsın, faiz haram diyen alsın. Bankadan kredi çekemeyen girsin falan. Bankadan kredi çeksen tabii ki onun da totalde geri ödemesi faiziyle birlikte epey yüksek ama vade boyunca aylık taksitler sabit en azından. Tabii onun da en minimumu için nerden baksan 8-10 bin aylık taksit var.
Hadi ya ne kadar zormuş

Ben ev sahibine soyledim ama

Mal sahibinin maddi durumunun iyi olması benim evime kanuni acıdan yüzde 100 yapması acısından vicdansızlık olduğunu düşünüyorum. Asgari ücretli insanların neler çektiğini biliyorum, çevremde tanıdıklarım var elimden geldiğince yardımcıda olmaya çalışıyorum. Benim anlamadığım sizin fikrinizi yazarken ki bu sert tutumunuz ? Emsallerini bakarsak çoğu ev sahibi fiyatları uçurmuş dur diyen yok. Benim canımı sıkan bu gidişata dur diyeninin:/

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X