Kiramı sabretmek mi

Kaynanayla oturanlarin bir sure sonra artik kendilerine guvenleri mi gidiyor yoksa maddi rahatliktan mi vazgecemiyorlar anlamiyorum.

Diyorsunuz ki ayri eve ciksak gecinebilir miyiz. Evlenir evlenmez ayri eve ciksaydiniz ne olacakti? Adam ayni adam maas ayni maas. O zaman sormadiniz mi kendinize bu soruyu?

Calisin diyoruz e yavruma kiyamam. Kiymak nedir ya sanki zindanlara atiyorsunuz. Annesi calisan cocuklar gayet guzel buyuyor.

1 sene sonra ev alacaklardi diyorsunuz, 1 sene gec evlenmeyi icinizde kimse akil edemedi mi? Hele bir evlenelim ilerde ayriliriz deyip senelerce kaynanayla oturmaya mahkum olmus o kadar cok kisi var ki hic mi ders almadiniz.

2000'li yillarda hala kaynana yanina evlenmeyi aklim almiyor. Zaten ayri ev acamayacak insanlar tam tersini saglayana kadar evlenmesin bence.
Eşim zorla kacirdi çocuk yaştaydim ve 16 yasindaydim ne derseler inaniyosun işte

işkura guvenıp kredi borcu altına gırmeyın eşinizin aldıgı zaten yaklasık asgarı ucret kadar bır rakam ama aynı evde ev ev ustune olmaz , kıraya cıkın sızde bır ıse gırın sızınkı faturaya kıraya gıder, esınızınkı ıle de gıyım saglık mutfak vs masraflara harcanır.
ama cocugunuz ne olacak krese versenız en az 500-600 da ona kres masrafı cıkar herseyı hesaplayın bence...
kp den de o para gelır mı bılmem ama oldu da sıze verdıler atın bankaya yatırımlık durdun bır kosede..
Kaynanam bakcak cocuğa kreşe yollamiyor

Akşam eşimle konuştum bir sene daha dayanip ev alalim dedim.dayanamam ben bir sene daha sen boşver evi daha sonra aliriz belki dedi burdan atalim bir kendimizi kurtulalim gerisini hallederiz dedi.bende cesaretin varmi kolay birşey deil kirada oturmak ben korkuyorum geçinememekten dedim geçiniriz dedi bilmiyorum napicaz

hazır bunu diyen koca bulmuşsunuz

anında ev aramaya başlayın

küçük kutu gibi bir ev bulun

iş de arayın tabii

Oyle ama insanlar sirf legal seks icin de evleniyor. Veya evlenmis olmak icin. Baska turlu neden kaynana yanina evlenmeyi kabul eder ki insan.
Yaşamadan bilemezsiniz hiçbirşeyi insanlarin neler çektiğini ne durumda olduğunu nelere mecbur kaldiklarini. Herşey planli olmuyor bazen maalesef

Eşim çalışıyor bende işkurdan başvurup çalışicam birikim yok kayınpederim toplu para alıcak yarı yapıcak kardeşiyle bize 40 bin lira kadar bide bilezikleri bozdursak üstünede kredi çeksek anca öyle alırız ev ama kiraya çıkarsak alamayız eşim pek kalma taraftarı değil herşeye karışıyolar diye ama ben yavrumu düşünüyorum kirada nasıl geçiniriz bu arada burda kira 450-500 eşimde 160 maaş aliyor benide işkurdan gireceğim için 6 ay sonra işten çikarabilirler bilmiyorum başım ağriyor düşünmekten
Kayınpederiniz kesin verecekse size para ve yakın zamanda alacaksa parayı,bekleyip ev alabilirsiniz.
Ha bunca zamandır oyalamışlar sizi,parayı vermeyebilirler gibi geliyor bana

İşkura başvuru yapicam acaba kaç ayda çikar bir sonuç bir bilginiz varmi
İşkur temizlik vs için okullara hastane gibi kurumlara çekiliş yaptı diye biliyorum hatta bir tanesini tv de görmüştüm haberlerde eylül-ekim gibi,ama yakınlarınızda işkur varsa gidip görüşün tabi.

Kizlar eşim çalişmama izin vermiyor kaynanam söyleniyomuş çalışcam diye çünkü çoğu işi ben yapıyorum zor geliyor onları yapmak sanki ben gezmeye gidicem ben yorulmayacam sanki işe gidersem o iş kaldı yani

Bugün kaynanam ne yaptı paylaşmam lazım sizinle. bir komşumuz vardı torunu oldu hep istiyoruz gitmeyi ona ama bir türlü kısmet olmadı gidemedik.Neyse benim çok samimi arkadaşim var o çağirdi oraya gitim ben kızımı alıp kaynanamda çikarken anahtarı al dedi Bende nereye gideceğini sordum oda duraksadı cevap veremedi sonrada şu akrabaya gidicem dedi yalan söyleyeceği o an aklıma gelmedi işte.Ben gittim arkadaşıma oda bana inat gitmezmi hemen o torunu olan komşuya.kadının gözünde kötü olayım gelmedi o desin diye bana söylmeden gitti haber veemeden üstelik yalan söyleyerek başka biyere gidiyorum diyerek.benim aklima geldi birden ya böyle yaparsa diye hemen aradim eve gelmeden. Napiyorsun dedim iyi o komşuyla oturuyoruz dedi ben o kadr üzüldümki o kadar sinir oldumki anlatamamya.neden haver vermeden gidiyosun söyleseydin banada bende istiyodum gitmeyi dedim.Hemen başk bir yalan gelmezmi "Geçerken uğradım" Hepsi yalan o diğer gidicem dediği yere gitmemiş bile direk bu kadina gitmiş siz olsaniz napardiniz vu kaynanayi kocamada anlatamiyorum beni suçlu buluyor herşeyde diye.Ben nasil katlanayim bu kadina.benim cok iyi bir arkadasim car cocuklarimizda arkadas iyi anlasiyorlar coj sık gidiyorum hep suratı şişiyo giderken ona noluyor.sonuçta kocam gitme demiyor.o ardasıma gidiyorum diye fesatliğindan yapti insanlarin gözünde kötü olayim diye.Bu kadindan korkulur ya bundan herşey beklenir bu kadar kiskanclik olmaz ya kendini bir tutuyo benimle yariştiriyor.benim asla br nyetim yok ama anlamiyor

Bana fikir verirmisiniz çok kararsızım 6 senelik evliyim eşimin ailesiyle oturuyoruz evlendiğimizden beri.Bir kizim var 3 yaşinda .Evlenirken bir sene sonra kiraya çikariz demişti kocam 6 sene oldu bu zaman içerisinde eşim kaza geçirdi ölümden döndü psikolojisi normal değil önceki gibi olmadiği için huyuna gidiyorum hep. Kazadan önce çikicaktik kiraya kaynanamlar çikmayin kiraya size ev alicaz dediler o zamandan beri oyaliyolar şimdide kaynım amcamın kiziyla sevgiliymiş evleniceklermiş bize ev aldırmiyolar yani hem boşuna çile çekip sabrettim emeklerimin karşiliğini alamadim hemde kiraya çikip sıkınti cekicez eşyalarimizida kendimiz alicaz yani herkesden aldık bi darbe şimdi diyorum bir işe girip çalişip kredi çekip bileziklerimi bozdurup evmi alayim yoksa çekmeyim daha fazla kimsenin kahrini çıkayım kiraya sıkıntıda çeksem onlardan kurtulmuş olucam huzurumuzu bozamıycaklar ne dersiniz siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız nasıl bir yol izlerdiniz
Kimse size ev almak zorunda değil bu vaatte bulunup sizden karşılığında maddi bir fedakarlık elde ettiler ama almadilarsa o zaman ayrı tabii. bu seçenekleri düşündüğünüze göre demek ki imkaniniz var o halde kiraya çıkın ve yine secenekler arasinda ev almak olduguna gore demek ki ev alabilme ihtimalinizde var o halde ev alin...

Canim benim sen ise gir hic bekleme direk ev alin borca da girin. Cocuga da kayinvalidengil baksın. Hem onlarin torunu ihtiyaclarini yine karsilarlar sevgi bagi kendi baktiklari cocuga kiyamazlar. Siz de elinize gecen parayla ev kredisi odersiniz. Ya allah vira bismillah de. Hemen yarın is aramaya bak. İs bulur bulmaz tut kocan götür bankaya kredi cektir gerisi kolay.

Canim benim sen ise gir hic bekleme direk ev alin borca da girin. Cocuga da kayinvalidengil baksın. Hem onlarin torunu ihtiyaclarini yine karsilarlar sevgi bagi kendi baktiklari cocuga kiyamazlar. Siz de elinize gecen parayla ev kredisi odersiniz. Ya allah vira bismillah de. Hemen yarın is aramaya bak. İs bulur bulmaz tut kocan götür bankaya kredi cektir gerisi kolay.
Öyle düşünüyodum kredi çekip öderiz diye ama eşim çlişmama izin vermiyor

Kimse size ev almak zorunda değil bu vaatte bulunup sizden karşılığında maddi bir fedakarlık elde ettiler ama almadilarsa o zaman ayrı tabii. bu seçenekleri düşündüğünüze göre demek ki imkaniniz var o halde kiraya çıkın ve yine secenekler arasinda ev almak olduguna gore demek ki ev alabilme ihtimalinizde var o halde ev alin...
Biz onlardan ev istemedik kiraya çikacaktik onlar izin vermedi ev alcaz dediler oyaladilar bizi şimdi almiyolar kaynma dugun yapcaklar

Bana fikir verirmisiniz çok kararsızım 6 senelik evliyim eşimin ailesiyle oturuyoruz evlendiğimizden beri.Bir kizim var 3 yaşinda .Evlenirken bir sene sonra kiraya çikariz demişti kocam 6 sene oldu bu zaman içerisinde eşim kaza geçirdi ölümden döndü psikolojisi normal değil önceki gibi olmadiği için huyuna gidiyorum hep. Kazadan önce çikicaktik kiraya kaynanamlar çikmayin kiraya size ev alicaz dediler o zamandan beri oyaliyolar şimdide kaynım amcamın kiziyla sevgiliymiş evleniceklermiş bize ev aldırmiyolar yani hem boşuna çile çekip sabrettim emeklerimin karşiliğini alamadim hemde kiraya çikip sıkınti cekicez eşyalarimizida kendimiz alicaz yani herkesden aldık bi darbe şimdi diyorum bir işe girip çalişip kredi çekip bileziklerimi bozdurup evmi alayim yoksa çekmeyim daha fazla kimsenin kahrini çıkayım kiraya sıkıntıda çeksem onlardan kurtulmuş olucam huzurumuzu bozamıycaklar ne dersiniz siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız nasıl bir yol izlerdiniz
Ah caniiiim sen 6 yildir oradasin ben 26 yildir buradayim.yine aynanan size ev alalim oyle cikin diyor.ne guzel moral veriyor.sen bizimkini gorsen

Back
X