Kiramı sabretmek mi

Kirada surunmeyi beraber oturmaya tercih ederim.
Kayınvalidemden senelerdir çekiyorum.ufacık birşeyde kayınpederime beni kötülüyor dolduruşa getiriyor babamsa öyle iyi bir insanki kendi babamdan daha yakın bana.ama kaynanam çok yönetmesini seven bir kadin komutan gibi bisey bide insanların yüzüne gülüp arkasindan konuşmasi yokmu çileden çikariyor beni banada yapiyor oyle.Ama ben eşime annesini kötülemiyorum çünkü zaten herşeyin farkinda .kaynanamada karsilim vermiyorum neden arkamdan konuştun dediğim zaman konuşmadim diyip inkar ediyor babamda bana kiziyor sonra

Eşim çalışıyor bende işkurdan başvurup çalışicam birikim yok kayınpederim toplu para alıcak yarı yapıcak kardeşiyle bize 40 bin lira kadar bide bilezikleri bozdursak üstünede kredi çeksek anca öyle alırız ev ama kiraya çıkarsak alamayız eşim pek kalma taraftarı değil herşeye karışıyolar diye ama ben yavrumu düşünüyorum kirada nasıl geçiniriz bu arada burda kira 450-500 eşimde 160 maaş aliyor benide işkurdan gireceğim için 6 ay sonra işten çikarabilirler bilmiyorum başım ağriyor düşünmekten

Ozaman işe gir ve bir sene felan çalış. Paranin tümünü at kenera. Kpden gelen para, senin birikimin ve kredi ile güzel bir ev alirsin. Şuanda 1600 tl ile birikimsiz bence yola cikma

Ev gecindirmeyi bilmem diyorsunuz
Paraniz yok,esiniz aliyor 1600 lira. Sizin ise girip girmeyeceginiz belli degil, hadi belli oldu diyelim iki gune cikarilip cikarilmayacaginiz belli degil. 3 kisilik aile kirada 1600 lirayla acliktan perisan olur. Cikmayin kiraya falan oturun aileyle. Para yoksa huzur da yoktur oyle samanlik seyran olmuyor. İse girin en az 1 sene calisip sanki hic maasiniz yokmus gibi birikim yapin. Sonra ev alir cikarsiniz

Ev gecindirmeyi bilmem diyorsunuz
Paraniz yok,esiniz aliyor 1600 lira. Sizin ise girip girmeyeceginiz belli degil, hadi belli oldu diyelim iki gune cikarilip cikarilmayacaginiz belli degil. 3 kisilik aile kirada 1600 lirayla acliktan perisan olur. Cikmayin kiraya falan oturun aileyle. Para yoksa huzur da yoktur oyle samanlik seyran olmuyor. İse girin en az 1 sene calisip sanki hic maasiniz yokmus gibi birikim yapin. Sonra ev alir cikarsiniz
Ama 450-500 kira iyi aslında. Yaşanamayacak bir durum değil. İç içe huzursuz olmazlar en azından :/

Bence gereksiz yere bunca sene beklemişsiniz.
Eşinize çok geçmiş olsun, eminim psikolojisi çok etkilenmiştir.
Fakat ne gerek var bu kadar zaman iç içe olmaya.
Malesef ev üstüne ev olmuyor, zaten bunu tecrübe etmişsiniz yıllardır.

Yerinizde olsam ayrılır kiraya çıkardım.
Bu zamana kadar yapılmayan vaatler bu saatten sonra hayal olur.
Bir de ortada yeni evlenecek çocuk var, siz bence verilen sözlerin üzerine soğuk bir su için derim.
Çok çoook haklısınız ama eşim önce çok düşkündü ailesine ve sorumluluk almaktan korkuyordu burda nasil olsa babam aliyor nasil olsa annem bakiyor diye duşünüp zor geldi ayri eve çikmak .şimdi kendisi istiyo.biktim artik diyor ve çok haksizlik yapiyorlar .kaynımla birlik olup biz gidince nasıl rahat edeceklerini konuşuyorlarmiş ama şimdiye kadar çikarmadilar kiraya şimdi onlar evlencek diye en ufak tartişmada cikin kiraya diyolar .Amcamin kizida buraya kalmaya geldi hep kaynimi ayartmiş benden hep sakladı kullandı yani beni bense benim için geliyor sanıyodum öğrendim konuşmuyorum şimdi .onunla neden konişmuyomuşum diye ananeleri kavga çikarip üstüme saldiriyo sen istesende istemesende o eve gelin gelcek o dedi ananesi .ben istemiyorum demedim kimseye sadece beni kullandiği için darginim. Of bu 6 senede oyle şeyler ogrendimki herşey birer ders oldu

Ozaman işe gir ve bir sene felan çalış. Paranin tümünü at kenera. Kpden gelen para, senin birikimin ve kredi ile güzel bir ev alirsin. Şuanda 1600 tl ile birikimsiz bence yola cikma
Eşimde pek durmak istemiyor ama bende iyice bunaldım artık sabır taşmaya başladı napsak bilmiyorum

Madem size ev almıyorlar o halde kira paranızı versinler kiraya çıkın.Kaynın evlensin acaba annesinin yanında oturtacak mı eşini,hiç zannetmiyorum.Olan size ve giden yıllarınıza olmuş
Dediklerinizi okuyunca gözlerim doldu en güzel yıllarımi ben eşimle baş başa kalamadan hep sıkıntıyla geçirdim bilseydim böyle olacağıni evlenmezdim bile .ben 6 seneden beri eşimle baş başa güzel bi sofra hazirlayipta yemek yemedim üstüne benimde psikolojimi alt üst etti ve kişiliğim bile değişti ama önceki gibi takmiyorum herşeyi. Ve herşeyin kiymetini cok iyi biliyorum

400 lira kira vereceksen sana kalır 1200 lira(eşinin maaşını 1600 olarak varsayıyorum). Geçinirsin gülüm ne var yapamayacak hepimiz anamızın karnında öğrenmedik sonuçta. Hele sen bi ayrı eve çık geçen yıllarına çok pişman olacaksın . Paralarıda pullarıda kendilerinin olsun altınlarını bozdur eşyalarını al gerisini Allaha bırak. Rabbim yardım eder gönlünü ferah tut

Kayınvalidemden senelerdir çekiyorum.ufacık birşeyde kayınpederime beni kötülüyor dolduruşa getiriyor babamsa öyle iyi bir insanki kendi babamdan daha yakın bana.ama kaynanam çok yönetmesini seven bir kadin komutan gibi bisey bide insanların yüzüne gülüp arkasindan konuşmasi yokmu çileden çikariyor beni banada yapiyor oyle.Ama ben eşime annesini kötülemiyorum çünkü zaten herşeyin farkinda .kaynanamada karsilim vermiyorum neden arkamdan konuştun dediğim zaman konuşmadim diyip inkar ediyor babamda bana kiziyor sonra

Kacin kurtulun. Dunya varmis diyeceksiniz emin olun.
Tek oda olsun buzur olsun.

Ama 450-500 kira iyi aslında. Yaşanamayacak bir durum değil. İç içe huzursuz olmazlar en azından :/
Oyle evet de, bunca sene oturmus cekmis zaten kadin. Bir sene daha sabretsin kayinbaba para da verecekmis. Uzerine de 10 bin biriktirse bari bir ev alir kadin. Uzuldum. Dunyanin en moktan seyi aha bu parasizlik.

Bana fikir verirmisiniz çok kararsızım 6 senelik evliyim eşimin ailesiyle oturuyoruz evlendiğimizden beri.Bir kizim var 3 yaşinda .Evlenirken bir sene sonra kiraya çikariz demişti kocam 6 sene oldu bu zaman içerisinde eşim kaza geçirdi ölümden döndü psikolojisi normal değil önceki gibi olmadiği için huyuna gidiyorum hep. Kazadan önce çikicaktik kiraya kaynanamlar çikmayin kiraya size ev alicaz dediler o zamandan beri oyaliyolar şimdide kaynım amcamın kiziyla sevgiliymiş evleniceklermiş bize ev aldırmiyolar yani hem boşuna çile çekip sabrettim emeklerimin karşiliğini alamadim hemde kiraya çikip sıkınti cekicez eşyalarimizida kendimiz alicaz yani herkesden aldık bi darbe şimdi diyorum bir işe girip çalişip kredi çekip bileziklerimi bozdurup evmi alayim yoksa çekmeyim daha fazla kimsenin kahrini çıkayım kiraya sıkıntıda çeksem onlardan kurtulmuş olucam huzurumuzu bozamıycaklar ne dersiniz siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız nasıl bir yol izlerdiniz

İşe girin ve o evden ayrılın ha ev almışsınız ha kira ne farkeder. Ev üstüne ev olur mu eşinizle özeliniz yok mu, yazık size. Bu zamana kadar neden çalışıp birikim yapmadınız ki? Dile kolay 6 yıl. Çocuğunuza pekala kv bakardı sanırım.

400 lira kira vereceksen sana kalır 1200 lira(eşinin maaşını 1600 olarak varsayıyorum). Geçinirsin gülüm ne var yapamayacak hepimiz anamızın karnında öğrenmedik sonuçta. Hele sen bi ayrı eve çık geçen yıllarına çok pişman olacaksın . Paralarıda pullarıda kendilerinin olsun altınlarını bozdur eşyalarını al gerisini Allaha bırak. Rabbim yardım eder gönlünü ferah tut
Ama haksizlik olmazmi o zaman kaynim yeyip içip yatcak eşyalarinida alcaklar duğününü yapcaklar borçlarini ödeycekler ben başimiza birşey gelir diye acil ihtiyaç için sakladiğim bileziklerimi bozdurcam

Ama haksizlik olmazmi o zaman kaynim yeyip içip yatcak eşyalarinida alcaklar duğününü yapcaklar borçlarini ödeycekler ben başimiza birşey gelir diye acil ihtiyaç için sakladiğim bileziklerimi bozdurcam
Sen önce eşinin ailesinin eline bakmayı bırakmalısın bence. Herkes kendi ekmeğinin derdinde artık. Mesela 6 yıl boyunca neden ev için birikim yapmadınız sen ve kocan? Eve çıkacaksanız birlikte yapacaksınız bunu, kimseden medet umma boşuna, hayal kırıklığı yaşarsın sadece

Amannnn boşvereceksin sana dokunmayan yılan bin yaşasın azıcık ekmeğin olsun onuda ağız tadıyla ye zamanla ne dediğimi anlayacaksın. En büyük tavsiyemi sana da vermezsem olmaz ; Beklentileri çıkar hayatından sıfır beklentili ol o zaman yapılana da yapılmayana da kırılmaz gücenmezsin. Hakkını haksızlığı bi kenara bırak hak yerinde herkes hesaplaşacak zaten :KK51:

Sen önce eşinin ailesinin eline bakmayı bırakmalısın bence. Herkes kendi ekmeğinin derdinde artık. Mesela 6 ay boyunca neden ev için birikim yapmadınız sen ve kocan? Eve çıkacaksanız birlikte yapacaksınız bunu, kimseden medet umma boşuna, hayal kırıklığı yaşarsın sadece
Şimdiye kadar hep çalişmak istedim çaliştirmadilar eşimde salaklik yapip para atmadi kenara zaten dinlemiyor hiç beni bide ikinci çocuğu istiyor ben nasıl geçineceğimizi düşünüyorum o neyin derdinde çocuk olsun tamam isterim ama bunlar yarin öbür gün okula gitcek nasil imkan sağliycaz nasil okutucaz o yuzden istemiyorum başka çocuk şu an

Back
X