Kırgınlık...

her gün çikolata yiyordum hatamı bildim çözüm buldum diyorsun yani kıyamam ben sana ya:50: bari bu kadar ufak isteklerin için kendinden ödün verme nedir bu kadınları hep alttan almak zorunda kalması durumu ya off of biz kadınların yarısı kadar düşünceli olsa erkekler hayatta sorun kalmaz

Zaten bu derce kadın geçim derdine düştüğü için erkek yüz buluyor, astarını da istiyor.:50::50:

severek,isteyerek evlendik.Baştan böyleydi de işte farkedemedim.borçlar yüzünden falan dedim ama 4 sene oldu,baktım ki isteyince yapabilecek durumda.Annem bazen der yok sana şunu yapcam bunu yapcam dedi hani yapmadı der.Anlatmam genelde o herhangi bir konu dediğim zaman söyler.Ablam la dertleşiriz o bilir herşeyimi.Aileme gideceğim zaman az miktar da para verir giderim orada yollar.Annem toplu para verse ya niye böyle yapıyor dedi ben de bahaneler uydurdum.Eşimi haklı buldum kendimce.Şimdi bakıyorum ki kendimden ödün vermekten başka bir şey yapmamışım...

Ama ben eşimi gerçekten seviyorum.Kıyamıyorum.şimdi bu sorunu bi çözsek ben anında eski halime dönerim,kırgınlığımı unuturum.Çabuk unuturum kavgalarımızı...İnşallah anlayışlı olur tamam der...

severek,isteyerek evlendik.Baştan böyleydi de işte farkedemedim.borçlar yüzünden falan dedim ama 4 sene oldu,baktım ki isteyince yapabilecek durumda.Annem bazen der yok sana şunu yapcam bunu yapcam dedi hani yapmadı der.Anlatmam genelde o herhangi bir konu dediğim zaman söyler.Ablam la dertleşiriz o bilir herşeyimi.Aileme gideceğim zaman az miktar da para verir giderim orada yollar.Annem toplu para verse ya niye böyle yapıyor dedi ben de bahaneler uydurdum.Eşimi haklı buldum kendimce.Şimdi bakıyorum ki kendimden ödün vermekten başka bir şey yapmamışım...

Ama ben eşimi gerçekten seviyorum.Kıyamıyorum.şimdi bu sorunu bi çözsek ben anında eski halime dönerim,kırgınlığımı unuturum.Çabuk unuturum kavgalarımızı...İnşallah anlayışlı olur tamam der...

Mesela annene,kayınvalidene ya da bir arkadaşına giderken yolda görüp bir şey almak istemez misin?
Ben olsam buradan vururdum sanırım.
Hiç bir yere elim boş gidemem ben.
Evet baştan kötü alıştırmışsın ama bence bir an önce bu işi çözmelisin.
Yarın beben büyücek onun da ihtiyaçları olacak.

Ben 24 eşim 31 yaşında...

olur mu canım ama ya ? bir kadının eline de maddi özgürlük verilmeli? sen de insansın sonucta canın markete pazara gitmek isteyebilir, ara sıra kuaföre gitmen gerekebilir, ona soylemeden evine taksitle küçük şeyler almak isteyebilirsin, bunları hiç mi düşünmüyor eşin:(

Bir de bana haftalık 50 tl versede istemem.Çünkü fazla gelir o para hem bana hem ona.Vermez okadarını üstelik.Ben de zorlamam zaten fazla geleceğini bildiğimden.Sadece benim söylememe gerek kalmadan direkt çıkarıp versin istiyorum....[/QUC

canım benim 50tl senin ve bebeğinin ihtiyacları için gayet makul bir para çok falan da değil söke söke 50tl al, dövecek değil ya seni iste sonuna kadar, yoksa ben işe gireceğim de...

Evet bundan sonra böyle zaten.Para saklıycam.Hatta kendim bile unutucam.Aksi şekilde ne aldığım elbiseyi içime sinerek alıyorum,ne normal bir alışverişi.

Kendim evde bir şey yapıp satamam.Öyle el becerim yok keşke olsa.Bir ara ev sahibimiz bize yemek yap dükkana dedi.Önce tamam dedim sonra eşim dediki diyelim günlük 20 alacaksan 5 i masraf 10 u bizim onlara borçtan düşeriz.gerisi sana kalır dedi.Hevesim hiç kalmadı.Çünkü hemen daha olmayan parayı hesaplıyor.

Bundan sonra ne koparsam kardır diycem.Ne üzücü ya eş muhabbetine bak.Allahım yarabbim....

Böyle bir imkanın varsa hemen başla derim.

Bu işler böyle böyle başlar.Bakarsın komşu dükkan da beğenir,senden yemek ister.İşler umduğundan iyi gider.

Atıyorum 10 kişiye yemek yapıyorsan 8 der,kalanı kenara atarsın.

Bence denemeye değer.

ya kuuzm bu adam bastan berı böyleymıs dımı.ee nıye coocuk yaprsınkı.kusra bkmayın arkadaslr ama coocuk yapmak marıfet değil ona guzel mutlu şefkatlı bı yuv KURABİLMEK.ONU mutlu bı cocuk yapabılmek marıfet.gir bi işe calış sende.nıye eşine muhtacmıs gıbı davranıyosunkı.sen bileğinin gucunu gösterkı oda bunu farketısn senı kucuk lokma sanmasın.yada el iş i yap sat.ben yaprım mesela.bişiler örerim satarım.çocuk bakıyorum mesela.koca elıne bakmaktansa harcıgım oluyor
haa çok şükür bizimkı öle değildir.ama öle olsaydıda onun elıne bakmazdım

nedense ben paranın cimrilik yaptıkça kaçtığına, harcadıkça çoğaldığına inanıyorum.. çevremde gözlemlediğim kadarıyla çoluğundan çocuğundan kıskananlar genelde bi sıkıntı içindedir, parayı sıktıkça parasız kalırlar, borçları bitmez... ama ailesine harcamaktan kaçınmayanların parası bereketlenir sanki artarda artar... benim düşüncem böyle, belkide yanlıştır ama öyle olduğunu görüyorum.

geçen gün okumuştum konunuzu sen en iyisi isteme eğer süt alıyorsan demiştim 3 alıyorsan 5 de al üstünü böyle erkekler bundan anlar..para olmayınca bişey olmuyor eşinize ben bile gıcık oldum yani.. eğr gizli bişeyler yapma imkanın varsa onu yap ama eşin söylemeden eğer sevmiyorsanda neyini çekiyorsun o çocukta büyür olan sana olur sadece

nedense ben paranın cimrilik yaptıkça kaçtığına, harcadıkça çoğaldığına inanıyorum.. çevremde gözlemlediğim kadarıyla çoluğundan çocuğundan kıskananlar genelde bi sıkıntı içindedir, parayı sıktıkça parasız kalırlar, borçları bitmez... ama ailesine harcamaktan kaçınmayanların parası bereketlenir sanki artarda artar... benim düşüncem böyle, belkide yanlıştır ama öyle olduğunu görüyorum.

gerçekten doğru ben örnek vereyim şim öğretmen aynı durumda aynı branşta bi arkadaşı var ama aynı ve bi yıl eşimden önce atanmış.. herşeyini kayınbabası yapar alır bu para harcamaz bizde hesapsız harcarız onun bişeyi yok bizim evimiz çok şükür yeni bir arabamız kıstıkça gerçekten var olmuyo yok dedikçe yok oluyo heleki çcuğuna ve eşine harcamak sadakadır

Demin konuştuk.ne hissediyorsam söyledim.Anlattım.Yine aynı şeyleri söyledi ben baskın çıktım.Konuşuyor sonra tamam hatalıyım diyor.Ben tavrımı net koydum bu sefer.Bir arkadaşın yazdığı kadının erkeğin malındaki hakkı yazısını da okudum.O zaman sustu.Daha çok kızdı kendine sanırım çünkü suratı düştü.Bir şey söyleyemedi.

Dediğim gibi ben eşimi seviyorum.Ona da söyledim.Bunlar aşılacak şeyler.kestirip atmak en kolayı,3 gün 5 gün surat yaparız birbirimize,küseriz konuşmayız çok basit dedim.Ama çözebileceğimiz bir şeyken niye üzülelim ki....

Bir yere gittiği zaman eli boş gitmeyi eşim de sevmez.Alalım der.Ama konu ben olunca farklı oluyor.

Dükkan yakın,oldu da bir şey oldu ben yokum in aşağı ev sahibimizden para al diyor.Dedim neden beni onlara muhtaç edesin ki.Ne gerek var.Uzun konuştuk.inşallah bu sefer sözünde durur.

Ev sahibimize yemek yapma işini de düşünmeye başladım.Kızım küçüktü durmuyordu,ama şimdi biraz daha büyüdü.Ailemin yanına gidip geldikten sonra başlıycam sanırım yemek yapma işine.Olmadığı,idare edemediğim yerde bırakırım en fazla.Ama kesinlikle denemem lazım...

Eşimle maddi sorunlardan bahsetmiştim daha önce.4 senedir borçlarımız hala bitmedi.Bana para vermeyi sevmeyen bir eşim var.Sadece ailemin yanına gideceğim zaman verir.oda senede 1.hepinize çok çok komik gelecek ama geçen gün bir olay yaşadık.Bende cebimde 1 tl para var.Eşimden ne zaman bir şey istsem diyor ki sendeki 1 tl yıda ver.Komik ya komik.Bir kaç kez kızdım sen dedim dalgamı geçiyorsun.Çalışan biri değilim ki,üstelik 1 tl ya ne olacak ki dedim.Neyse duşa giricem jilet al dedim yine sendeki 1 tl ver dedi.Bende aldım masaya koydum parayı.al allah aşkına bende para olmasın dedim.Aldı yere attı parayı.Jilette almadı.2 gün geçti aradan.Ben çok kırıldım.Ve ister istemez eşime normal olamıyorum.Ne gülmek ne konuşmak geliyor içimden.O da farkında.Bugün neden böylesin dedi ben de kırgınlıklardan dedim.Köpürdü kahvaltı etmedi gitti...

Kendisi oyun oynarken,maç izlerken ona eşlik etmemi,yorum yapmamı paylaşım yapmamı ister.Ben hevesle nette bir şeye bakarken inadına kızıma bakmaz.Ben hoşlandığım şeyi anlatırım isteksiz dinler.

Nasıl bu kadar kırgınken hiç bir şey yok gibi davranayım.Ki bunu çok yaptım.Baktım takmıyor ben de takmadım banane dedim.Ama birikiyor işte......

çok saçma neden vermiyor para hadi evde bişi olsa acil ne yapacan onu mu bekliycen

allahım akıl versin bea:50:

ayyy bir tek ben bu durumda degılmısım yaaa canım emın ol aynı durumdayız
eşim evlendım evlenelı ilk kez bana para verdı oda çocukların süt parası
4 yıllık evlıyım hemen hemen yemın ederım sıze paranın yüzünü unuttum..

eşim sütü köyden halamlardan ıstıyordu..bır ıstedı ıkı ıstedı ..
ben hep kızdım ıstemdeım gebe kalmayalım alt tarafı kaç kurus yaa bana 5 kutu sut alsan 10 tl eder oda bana 1 hafta gıder dedım
yok neymıs 10 tl az paramıymıs halamız gönderıyormus ne guzel

neyse sabrettım bu böyle 2 ay kadar surdu ama artık halamgıl mırın kırın etmeye başladılar işte inegımız hastalandı işte ne bıleyım bidonumuz yok vs
eşimde en son anladı durumu vermek ıstemedıklerını
nasılmıs dedım ben dıyınce ınanmıyordun bak dedım süt konusunda cımrı olma sonucta 2 tane ufak bebegımız var bu sut elbette alınacak sen ver bana parayı ben alırım dedım sen eve gec gelıyorsun bazen hıc olmuyorsun kımden para dıleneyım dedım ( aslada huyum degıldır bekarken babamdan bıle tek kurus ıstemeısımdır)

ama ıkı gundur bana para verıyor eli titriyor ama napalım alışacak :)

sen nasıl bır care bulursun bılemıyorumkı sımdı
mesela hastayım doktora gıdecem kadın hastalıgı falan sen gelme ilaç için para ver falan de öle öle alıştır başka caren yok yuvanı ayakta tutmak ıcın masum yalanlar söylıceksın malesef

Ev sahibimize yemek yapma işini de düşünmeye başladım.Kızım küçüktü durmuyordu,ama şimdi biraz daha büyüdü.Ailemin yanına gidip geldikten sonra başlıycam sanırım yemek yapma işine.Olmadığı,idare edemediğim yerde bırakırım en fazla.Ama kesinlikle denemem lazım...

evet işte böyle güven kendine canım benim ailenin yanına git sonra geri gelince basla yemek yapmaya belki bizde tesadüfen restorantta senin yeptıgın yemeklerin tadına bakarız ileride kim bilirrr:):)

Konuştum canım.Ciddi ciddi rahatsız oldugumu anlattım.Sanırım bu sefer etkili olacak.inşallah.Senin adına da çok sevindim valla:)Alalım çatır çatır:)
ayyy bir tek ben bu durumda degılmısım yaaa canım emın ol aynı durumdayız
eşim evlendım evlenelı ilk kez bana para verdı oda çocukların süt parası
4 yıllık evlıyım hemen hemen yemın ederım sıze paranın yüzünü unuttum..

eşim sütü köyden halamlardan ıstıyordu..bır ıstedı ıkı ıstedı ..
ben hep kızdım ıstemdeım gebe kalmayalım alt tarafı kaç kurus yaa bana 5 kutu sut alsan 10 tl eder oda bana 1 hafta gıder dedım
yok neymıs 10 tl az paramıymıs halamız gönderıyormus ne guzel

neyse sabrettım bu böyle 2 ay kadar surdu ama artık halamgıl mırın kırın etmeye başladılar işte inegımız hastalandı işte ne bıleyım bidonumuz yok vs
eşimde en son anladı durumu vermek ıstemedıklerını
nasılmıs dedım ben dıyınce ınanmıyordun bak dedım süt konusunda cımrı olma sonucta 2 tane ufak bebegımız var bu sut elbette alınacak sen ver bana parayı ben alırım dedım sen eve gec gelıyorsun bazen hıc olmuyorsun kımden para dıleneyım dedım ( aslada huyum degıldır bekarken babamdan bıle tek kurus ıstemeısımdır)

ama ıkı gundur bana para verıyor eli titriyor ama napalım alışacak :)

sen nasıl bır care bulursun bılemıyorumkı sımdı
mesela hastayım doktora gıdecem kadın hastalıgı falan sen gelme ilaç için para ver falan de öle öle alıştır başka caren yok yuvanı ayakta tutmak ıcın masum yalanlar söylıceksın malesef

Kimbilir:) Kendime güvendim şükür.Hemen gelir gelmez koyulacağım işe.Önümde bir fırsat var.Bunu değerlendirmezsem anlamı olmaz.
evet işte böyle güven kendine canım benim ailenin yanına git sonra geri gelince basla yemek yapmaya belki bizde tesadüfen restorantta senin yeptıgın yemeklerin tadına bakarız ileride kim bilirrr:):)

Back
X