selam bayanlar ben gecen yıl eylul ayında evlendım
ramazan bayramından sonra hemen evlenmiştik
kurban bayramı zamanı geldi ben ıstanbuldayım ailem istanbulda
eşimin ailesi ise balıkesirde
kurban bayramında esımın ailesı bızı arife gununden çağırdı
ailem istanbulda oldugu ıcın
bende annemlerın alini öpelim sabah
gunduz 12de yola cıkar sızınkılere gıdelım dedim
bayramda annemlerın elını optuk
11de yola cıktık
yolda esımın ablası aradı
esıme fırça attı
(sen bızım addetleri bılmıyormusun neden geç kaldın dıye)
ben ıstanbulda ailem ıstanbuldayken bayramlaşmadan dırek balıkesıre gıtmelıymısım
telefonda esıme fırça attı bayram gunu moralımızı bozdu
sankı benım ailem aile degıl
sankı annem anne babam baba degıl!
böyle konularda nasıl tepkı vermelıyım?
ıkıncı bır derdım daha var ama onu ayrı bı konuda anlatcam
yeni evliliklerde bu hep böyle olmuştur.boşver aferin iyi yapmışsın.olması gerekende buydu zaten..nasıl alıştırırsan öyle gider.her bayramda aynısını yap.eşin yok önce annemlere dersede annemlere ayıp olur aynı şehirdeyken olmaz de.mutlaka alıştır.bende yeni evlendiğimde bayramın ilk günü eşimin annesine gider onrda kendi aileme bayramın son günlerinde yani ..giderdik.ama aradan yıllar geçtikçe bir de baktım benim hiç kıymetim yok,eltiler her bayramda önce annelerine gidiyo ,ama kaynanam bana dişini geçirdiğinden benden bunu istiyo ,bende eşime dedim önce annemlere sonra sizinkilşere ,surat astı.ama dediğim oldu,baktım her bayramö eşimde bende geriliyoruz,hangimizinkine önce -sonra...of.şimdi ise artık bayramlarda genelde tatil ayarlıyoruz tatil dönüşü ise ailelere uğruyoruz:) geleneklerimiz çok güzel ama uygulatmıyolar...bayramı işkenceye çeviriyolar..eşin ve sen daha çok yenisiniz zamanla sizde önemli olanın en başta kendiniz olduğunu anlayacaksınız,birbirinizi senin ailen benim ailem diye yıpratmayın,bir bayramda önce onun ailesi diğerinde senin ailen olarak anlaşın,görümce,elti,kaynan.. söylentilerini duymayın.çokk mutlu olacaksınız.
sanırım sizi yönlendirilmelerinden şikayetçisin biraz daha detaylı yazsan[/QU
benım kızdıgım sey
annemle ben aynı sehırdeyken
onun elını opmeden nasıl balıkesıre gıdeyım
yaptıkları saygısızlık degılmı?
Ailenizle aynı şehirde yaşıyorsanız bir gün önceden de bayramlaşabilirsiniz, görümceniz elbette arayıp eşinize fırça atamaz ama siz de böyle bir incelik gösterebilirdiniz. Nasıl olsa koca sene siz ailenizin yakınındasınız, eşiniz ailesinden uzakta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?