Kırılmak

ManyakMisir

CanCanDeyuSöylerlerdi, BenCanNedirŞimdiBildim👼🏼
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
2.794
3.295
83
Kayınvalidem ve görümcemin haraketlerine laflarına çok kırılıyorum. Ben karşımdaki insanı kırmamak için hareketlerine çok dikkat eden biriyim. Ama insanlar öyle değil. Eşimle evlendim şehir değiştirdim burada kayınvalidem ve görümcemden başka kimse yok. Onlarda beni çok kırıyor. Bişey demiyorum kırılmasınlar diye. Eşime de anlatmadım onu üzmek istemiyorum. Bazen çok iyiler bazen de saçma sapan laf sokuyorlar anlamıyorum gerçekten. Kimse bişey dediğim bişey yaptığım yok. Kayınvalidem sürekli herkesi eleştiren birisi bana özel değil ama insanın yine de gücüne gidiyor biraz konuşup rahatlarız belki kızlar

Niye günah olsun? Bu saçma günahları kim uyduruyo? Göz göre göre kendimizi mi ezdirelim?
Sonuçta büyüğüm eşimin annesi diye saygısızlık yapmak istemiyorum ama dediğiniz gibi ben sustukça bu böyle devam edecek. Ama nasıl dur demem gerektiğini bilmiyorum açıkçası 🤦🏼‍♀️

Sonuçta büyüğüm eşimin annesi diye saygısızlık yapmak istemiyorum ama dediğiniz gibi ben sustukça bu böyle devam edecek. Ama nasıl dur demem gerektiğini bilmiyorum açıkçası 🤦🏼‍♀️
Saygısızlık yapmayın tabi kendinizi savunun.

Saygısızlık yapmadan cevap verin bence. Bir de laf sokmalar bazı insanların karakterindedir dur demediğiniz sürece devam eder yani öyle zamanla tepkisiz kalırsam bırakır düşüncesi de güdemem ben şahsen. En güzeli usulca mesafe koymak ve laf soktuğunda uygun bir dille uyarmak.

Kayınvalidem ve görümcemin haraketlerine laflarına çok kırılıyorum. Ben karşımdaki insanı kırmamak için hareketlerine çok dikkat eden biriyim. Ama insanlar öyle değil. Eşimle evlendim şehir değiştirdim burada kayınvalidem ve görümcemden başka kimse yok. Onlarda beni çok kırıyor. Bişey demiyorum kırılmasınlar diye. Eşime de anlatmadım onu üzmek istemiyorum. Bazen çok iyiler bazen de saçma sapan laf sokuyorlar anlamıyorum gerçekten. Kimse bişey dediğim bişey yaptığım yok. Kayınvalidem sürekli herkesi eleştiren birisi bana özel değil ama insanın yine de gücüne gidiyor biraz konuşup rahatlarız belki kızlar
Sana tek tavsiye affet. Valla bak. Ne onlar değişecek ne sen. Sinirlenip yıllarca sırtında kambur yapacaksın. Nerden mi biliyorum? Kendimden. Şimdi affettim ohhh kafam rahat. Sevmek zorunda değilsin ama çok çok ağır olaylar olmadıkça salla gitsin.

Bu kafa ile size sağlıklı olabileceğiniz 3 sene veriyorum. 4.sene psikiyatri hekimine başvurursunuz. En kral antidepresanlarla geçinmeye başlarsınız.

Daha kolayı bir duruş sahibi olmak. Kavga etmek değil, asla. Fakat seviyeli durun. Herkes sizinle bir mesafe hissetsin.

Vakur durun, "ben böyle istiyorum, benim tercihim bu" ifadelerini sık sık kullanın.

Zaman zaman laf arasında başka bir şeyden bahsederken , kv ile görümceyi hedef almadan, insanlardan şikayet edin. Mesela şöyle "Evet anne haklısın. Bazi insanlar herkesi eleştiriyor"
"bazi insanlar her seye karisiyor"
"Bazi insanlar çok kırıcı oluyor öyle olunca görüşmeleri azaltmak istiyorum"

Gibi gibi şeyler yapabiirsiz.

Ama tabi kv ile görümce insan ise bundan anlar.

Bazıları bu laflardan gerekeni anlamaz.

O noktada açıktan ilerlemek lazim.

Saygı; kendini ayak altina almak değildir
Seni kırana itaat etmek saygı degildir
Sana büyüklük yapmayana "yaşı sebebiyle" hürmet göstermek saygi degildir.

Saygi yaşı büyük olana değil, büyüklük yapana gosterilir.

Had hudut bilmeyen insana haddini bildirmek sevaptır.

Efendimiz diyor ki nefret ettirmeyiniz, sevdiriniz.

Nefret ettirene , anladığı dilden konuşmak saygısızlık değildir.

Kırıcı konuşan,alacağı cevaptan gücenmeyecek.

Hayır konuşmayan, susmayı bilecek.

Şöyle yapabilirsiniz. Mesela birileri hakkında konuşuyorlar diyelim. O ona bunu demiş bu buna şunu demiş şeklinde. Siz de o sırada laf sokmak doğru bir şey değil insanı basitleştiren bir şey olgun karakterli biri laf sokmaya ihtiyaç duymaz derdi neyse alır karşısına konuşur bu kadar laf sokma meraklısı birine kimse saygı duymaz falan deyin. Böylece laf istediği yere gitmiş olur. Siz de laf sokmuş olursunuz ama olsun 😂😂 Şaka bir yana bu davranışların ne nedeni ne de bir anlamı var inanın. Bazı insanların karakterleri oturmuyor. Cahil geliyorlar cahil gidiyorlar.

Saygısızlık yapmadan cevap verin bence. Bir de laf sokmalar bazı insanların karakterindedir dur demediğiniz sürece devam eder yani öyle zamanla tepkisiz kalırsam bırakır düşüncesi de güdemem ben şahsen. En güzeli usulca mesafe koymak ve laf soktuğunda uygun bir dille uyarmak.
Bazen diyorum neden öyle diyosun diye ama ters bi cevap alırsam diye korkuyorum

Şöyle yapabilirsiniz. Mesela birileri hakkında konuşuyorlar diyelim. O ona bunu demiş bu buna şunu demiş şeklinde. Siz de o sırada laf sokmak doğru bir şey değil insanı basitleştiren bir şey olgun karakterli biri laf sokmaya ihtiyaç duymaz derdi neyse alır karşısına konuşur bu kadar laf sokma meraklısı birine kimse saygı duymaz falan deyin. Böylece laf istediği yere gitmiş olur. Siz de laf sokmuş olursunuz ama olsun 😂😂 Şaka bir yana bu davranışların ne nedeni ne de bir anlamı inanın. Bazı insanların karakterleri oturmuyor. Cahil geliyorlar cahil gidiyorlar.
Herkesi o kadar çok eleştiriyorlar ki sanki kendileri çok kusursuz gibi

Bu kafa ile size sağlıklı olabileceğiniz 3 sene veriyorum. 4.sene psikiyatri hekimine başvurursunuz. En kral antidepresanlarla geçinmeye başlarsınız.

Daha kolayı bir duruş sahibi olmak. Kavga etmek değil, asla. Fakat seviyeli durun. Herkes sizinle bir mesafe hissetsin.

Vakur durun, "ben böyle istiyorum, benim tercihim bu" ifadelerini sık sık kullanın.

Zaman zaman laf arasında başka bir şeyden bahsederken , kv ile görümceyi hedef almadan, insanlardan şikayet edin. Mesela şöyle "Evet anne haklısın. Bazi insanlar herkesi eleştiriyor"
"bazi insanlar her seye karisiyor"
"Bazi insanlar çok kırıcı oluyor öyle olunca görüşmeleri azaltmak istiyorum"

Gibi gibi şeyler yapabiirsiz.

Ama tabi kv ile görümce insan ise bundan anlar.

Bazıları bu laflardan gerekeni anlamaz.

O noktada açıktan ilerlemek lazim.

Saygı; kendini ayak altina almak değildir
Seni kırana itaat etmek saygı degildir
Sana büyüklük yapmayana "yaşı sebebiyle" hürmet göstermek saygi degildir.

Saygi yaşı büyük olana değil, büyüklük yapana gosterilir.

Had hudut bilmeyen insana haddini bildirmek sevaptır.

Efendimiz diyor ki nefret ettirmeyiniz, sevdiriniz.

Nefret ettirene , anladığı dilden konuşmak saygısızlık değildir.

Kırıcı konuşan,alacağı cevaptan gücenmeyecek.

Hayır konuşmayan, susmayı bilecek.
Evet ben böyle istiyorum deyip kestirip atmak mantıklı bunu deneyeceğim teşekkür ederim.

Sana tek tavsiye affet. Valla bak. Ne onlar değişecek ne sen. Sinirlenip yıllarca sırtında kambur yapacaksın. Nerden mi biliyorum? Kendimden. Şimdi affettim ohhh kafam rahat. Sevmek zorunda değilsin ama çok çok ağır olaylar olmadıkça salla gitsin.
Şimdiye kadar hep yuttum bişey demedim ama zaten burda kimsem yok böyle oldukça gücüme gidiyor

Büyüğe saygı tabiki var ama önemli olan insan saygı değil midir?
Yani şimdi kv büyüğünüz diye sizi kırmasına müsade edip susmalı mısınız saygılı olmak için?
Saygı herkese eşit olmalıdır, size saygı duymayana saygı göstermek zorunda değilsiniz.
Bazı şeyler karşılıklı olunca mantıklı.

Büyüğe saygı tabiki var ama önemli olan insan saygı değil midir?
Yani şimdi kv büyüğünüz diye sizi kırmasına müsade edip susmalı mısınız saygılı olmak için?
Saygı herkese eşit olmalıdır, size saygı duymayana saygı göstermek zorunda değilsiniz.
Bazı şeyler karşılıklı olunca mantıklı.
Çok doğru ama ben birine ters bişey deyince rahat edemiyorum kırıldı üzüldü diye aynı hassasiyeti bende bekliyorum sadece.

Çok doğru ama ben birine ters bişey deyince rahat edemiyorum kırıldı üzüldü diye aynı hassasiyeti bende bekliyorum sadece.
Keşke herkes böyle olsa ama değil ne yazık ki.
Baktınız size karşı onlar aynı hassasiyette değiller o zaman sizin yapacağınız şey aynı şekilde davranmak.

Back
X