Günaydın canım izleyici kitlem, bu birkaç günü diyet öncesi hazırlık için ayırdım. Evet, evet diyete başlıycam ne de olsa ne gömsem kardır günündeyim. Nitekim bugün yediklerimde sınır tanımadım zuhahaha ( kötü kadın gülüşü)
Ne birkaç gün mü ama benim okul arkadaşımın düğünü var, hemen zayıflamam lazım mı diyorsunuz, yok canım kandırma kendini, o iş öyle olmaz, hazırlanmadan hayat tarzı, düşünce yapısı değişmez.
Şimdi omuzlarımızın üstünde kafatasının içindeki değerli organımızı kullanıp naapıyoruz, düşünüyoruz ne yapsak da kendimizi hazırlasak diye
1- Fotograflarınızı henüz çekmediyseniz bugün şimdi tam sırası, hadi kaldır koca poponu uyuşukluk yapma altı üstü 5-10 foto çekeceksin.
2- Ne alaka diyebilirsiniz ama ikinci adım kuaföre gidiyoruz haydi toplanın kızlaaar. İki diyet listesi paylaşıp bugün şunu yedim bunu yemedim diyeceğimi düşünmüştünüz ama yanıldınız. Nasıl ki aslında kilolarımızı sevmemeyi öğreneceksek, bir o kadar da kendimizi sevmeyi güzel olmayı, o duygusal açlığı hissetmeliyiz ki "BEN ZATEN HİÇ BİR ZAMAN GÜZEL OLAMIYCAAAMMM ÜHÜHÜHÜHÜÜ, BEN ZATEN HEP ŞİŞKO KALICAAAAM İYİSİ Mİ ŞU NUTELLAYI BİTİREYİM BARİ MORAL OLSUN" durumuna gelmeyelim. Evet benden söylemesi hepimiz, azimli olduğumuz kadar güzeliz de. O yüzden kuaföre gidip saçına, başına, tırnağına, ayağına bakım yaptırıp, güzel bir elbise giyip salına salına dolaşma zamanı şimdi. Kilolu olabilirim ama bu güzel olmadığım anlamına gelmez. Şimdi süslenip püslendiğimize göre geçip ayna karşısına tekrar ediyoruz. "Ben o yağlı göbekten ibaret değilim"
3-Ne yiyeceğim ben ? Artık biliyorum binbir çeşit şok diyet, karatay diyeti, taş devri diyeti, hangi meyve kaç kalori, ne çayı içmeli ezberlediniz. Burada size sihirli bir reçete veremem. Ben madem ki param var deyip :) bir diyetisyen randevusu aldım, henüz emzirdiğim ve inek sütü alerjisi ile cebelleştiğim için pek size uymayacak listem. Ama size bir sır vereyim mi, hangi liste olursa olsun önemli olan yeme disiplini. Zaten bu yüzden sabah kalkıp diyete başlayıp öğlen ilk gördüğümüz kaçamak aklımızı başımızdan alıyor. Mottomuz "SABAH KALKTIĞINDA NE YİYECEĞİNİ BİL"
Yine de genel geçer kuralları yazıyorum.
Rafine şekeri hayatımızdan çıkarıyoruz
Yemekleri az tuzlu tüketiyoruz
Bol su içiyoruz, ben emzirme + böbrek rahatsızlığı yüzünden 3.5 lt su içiyorum zaten
Suyun altında nefessiz yaşamaya çalışmıyoruz, Mehmet Öz yazmıştı sanırım bunu, yani aç gezmiyoruz, aksi takdirde eninde sonunda nefes almak için kaçamaklar yaparsınız.
Metabolizma hızlandırıcıları tüketiyoruz, günde 2 bardak yeşil çay, beyaz çay, karışık bitki çayı veya her ne biliyorsanız, yorumlara yazarsanız ben de öğrenmiş olurum
Kuruyemiş, kuru meyve bizi tok tutacak tatlı krizini engelleyecek
Bol salata, salatalık, çiğ sebze
Meyvayı sınırlı tüketiyoruz
Süt, yoğurt, peynir, yumurta size yardım edecek ben malesef ki tüketemiyorum
Ne yersen ye bir öğünde porsiyon 8 kasikdan ne eksik ne fazla olacak, çiğ sebze sınırsız dense de midemizi küçültmek için o da 1 çorba kasesini geçmesin
Yemekler iki yemek kaşığı yağ ile pişecek
Etler ızgara olacak, 2 akşam kırmızı et, 2 akşam beyaz et, 2 akşam bakliyat, 1 akşam balık
Pirinç, patates, havuç, bezelye çok az tüketiyoruz
Tam tahıllı ekmek, günde en az 5 dilim yiyoruz
Öğlen akşam mutlaka salata ve unsuz çorba tüketiyoruz
Alkol ve gazlı şekerli içeceklerden uzak duruyoruz
Akşam yatmadan 4 saat önce yemeği kesiyoruz, süt içebilirsiniz, peynir ekmek atıştırabilirsiniz acıkırsanız
4- Madem ki ne yiyeceğimizi biliyoruz haydi artık markete gün gün ne yiyeceksek ona göre eksiksiz alışverişimizi yapıyoruz. Eğer evde herkes diyette değilse ki muhtemelen değil bence en azından 1-2 hafta yalnız yemek en mantıklısı, hem gözümüz diğer yemeklerde kalmaz, hem farkında olmadan fazla yememiş oluruz, hem de zaten üç kaşık şey yiyoruz onu da sakince keyiflice yiyelim. Bir de sevmediğiniz bir yemeği sırf diyet için yemeyin. Ayy yemek tiksinç demekki diyet denen şey de tiksinç haline gelmesin olay
5- Diyet yaparken en önemli yardımcımız moral, motivasyon, demiştik ya "Biz zaten çok güzeliz, süper olmamıza bir adım kaldı o da şu kilolar", sizi üzecek kim varsa uzak durun, ağzını yaydıran sıfır beden alt komşunuzla görüşmeyin mesela ya da sizi ayy benim ayış kızım diye seven annenizle, ha bir de kilo konusunda ahkam kesenler, "verirsin sen" ciler de bu gruba dahil. Kimin yanında mutlu huzurlu ve kendin gibiysen onlarla görüşüver birkaç haftacık
Spor ve diğer tüm hazırlıklar bir sonraki yazıda... Mutlu ve güzel kalın