Kırmadan nasıl çözüm üretebilirim?

CinnamonQueen

N'oublie pas d'où tu viens.
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
6.659
2.414
448
Merhaba, ben bayadır takip ediyorum forumu ancak yazacak bir derdim oldu..
Ben bu sene üniversiteye hazırlanıyorum 12.sınıfım martta sınav var üniversiteye hazırlananlar bilir çok yoğun bir dönem dersaneyle ev arasında geçiyo hayatım şu aralar.. Diyeceğim şu bizim üst katta komşunun kızı var 4.sınıfa geçti. Her akşam bana geliyo ödev yapmak için yalnız ödevlerini kendi başına yapabiliyo sadece yanında biri olsun yaptıklarını onaylasın kontrol etsin falan istiyo , annesi var babası var abisi var liseye geçti, ama hep bana geliyo ve benim inanın ki ilgilenecek vaktim yok. Çocukları çok severim normalde ileride de kısmetse öğretmen olacağım ama her akşam her akşam ben ona vakit ayıramam ki kendime ayırıcak vaktim yok hep ders çalışıyorum. Annesi de annemle 5 yıl gibi bir süre küs kaldı barışıldı sonra falan laf da söylemek istemiyorum zaten mizacım öyle değil birine sert konuşamam , sizden bir öneri bekliyorum ben kırmadan üzmeden ne yapsam da buna bir son versem ?

neden ders çalıştığını sınavlarının olduğunu söylemiyosun ki canım, ne var bunu söylemekte, gayet doğal

Ne bileyim anneme dedim anne ben söylicem artık olmaz ki böyle falan dedim ama söyleme olmaz biliyosun onların huylarını yine dargınlık çıkartırlar artık kimseyle dargın olmak falan istemiyorum diyo. ben söylerim de şimdi kız gidip annesine anne beni istemiyolar falan derse kadınla annem yine papaz olursa üstüme sorumluluk almak istemiyorum aslında dediğiniz gibi gayet basit bir şey ama..

ya allah aşkına benimde derslerim sınavlarım var dedin diye darılcaklarsa darılsınlar, buna darılıp anlayış göstermicek insanlarsa, zaten gereksiz insanlarmış der hayatınızdan çıkarırsınız
normal bi insan buna darılmaz çünkü

bence kıza söyle tatlı dille'ablacım benim çok önemli bi sınavım var bu ara çok ders çalışmam lazım 'falan de onlarda anlar heralde

İlk önce kendini düşün bence canım darılan darılabilir eğer kendini düşündüğün için darılcaksa...

kesınlıkle sizin gibi düşünüyorum, bir de anneme anlatabilsem. Çocuk geldiğinde ilgilenmesem kendi testlerime baksam acaba fark edip kendi kendine uzaklaşır mı ki?

onun yanında ders çalış ve yakın işte kafamı kaşıcak vaktim yok napıcam falan de eğer anlamıyorsa bak canım tastiğe ihtiyacın yok ders konusunda sürekli tastik alırsan ilerde daha farklı konulardada hep tastik istersin beni yanlış anlama de. (sonuçta en güzeli birinin anlamasını beklemek dğil güzelce kırmadan açık bir dillede onu düşündüğünü göstererek anlatabilirsin )

haklısınız ilkten ilgi göstermem biraz derslerimden falan bahsederim çok yoğunum falan diye devam ederse bahane uydururum uyucam falan diye yine olmazsa açıkca söylicem mecburen.. Çok sağolun gece gece ilgilendiğiniz için hepiniz :)

tatsız bir olaya sebep olmak istemiyorum ama öncelik benim sınavım bu yüzden söylemeye karar verdim haklısınız

ilerde ne olmak istediğini sorarak konuya gir kendi amaclarından bahset işte bunun için de ikimizin çalışması gerek de bu güne kadar hep çok iyiydin burada ara verelim biraz falan diyebilirsin.

ailesi fazla rahatmış o yüzden sizde rahat olun..ilgilenmeyi çok istediğinizi ama bunun şu sıralar imkansız olduğunu sınavlarınızdan sonra tkrar ilgilenebiceğinizi anlatın güzel dille .sonra kendi derslerinize gerçekten odaklanın..

böyle sorumsuz ebeveynlere uyuz oluyorum resmen .

nerede yetısırler hıc bılmıyorum .medenıyetden gorguden

yoksun ınsanlar yaa .ne mecburıyetlerı var kendı cocuklarının

sorumlulugunu baska ınsanlara yıkıp baska ınsanları rahatsız

etmeye yaa,gorgusuzluk cahıllık baskada bırsey degıl .

tatlım acık acık soylemen gerekıyor sınavlarım var ılgılenemem

demen gerekıyor .kırılacaklarsada kırılsınlar yanı.

tatlı dılle soyle tatsızlık olsun ıstemıyorsan .

"canım benım cok onemlı sınavlarm var ,sınav donemın basladı

onlara calısmam lazım vaktım yok,artık su zaman sonra

senınle ılgılenırım "de ,zaten ayagı kesılecektır .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…