kirmadan nasil ikna ederiz?

nurella3449

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
197
181
103
36
Merhaba.. Tup bebek tedavisiyle dinyaya gelmis 6 aylik bir oglum var. Esimin ailesine 2 benim aileme 9 saat uzakta oturuyoruz. Ben öğretmenim esim ozel sektorde calisiyor. Dogum iznim bitti eylulde ise basliyorum. Benim ailemin oldugu sehurden ev almıştık. Kredi odedigimizden calismk zorundayim. Bebegimi bakıcıya vermk istemiyorum çünkü bu sehirde kimseye guvenemem. Kayinvalidem bakamam dedi cunku bag bahce hayvanlar derken cocuga zamn ayirmasi mumkun degil.annem buraya gelirseniz bakarim ama sizkn yasadiginjz sehre gelip aylarca kalamam dedi. Evde 2 kardesim var çünkü. Bizde annemin oldugu sehre gitmeye karar verdik. Sonucta kira vermeyecegiz. Bakici parasi vermeyecegiz. Gel gelelim kayinvalidem esime gidersen hakkimi helal etmem demiş. Rizasi olmadan gitmek istemiyorum ama coxugumuda dusunmek zorundayim. Üstelik bu sehirde guvenip teslim edebilecsgim kimse yok. Sizolsaniz napardiniz? Esimle annesinin arasi acilsin istemiyorum

hakkını helal etmeyip napacakmış alternatif bir fikri varmı peki
Onlarin yasadgi ilceye gitmemizi istiyor. Eltim parasni bana versinler ben bakarim demis. Ben eltime sefkat vs yonunden güvenirim ama cocugum istemedigm karakterde bi cocuk olur o yüzden esimde eltimin bakmasini asla istemiyor. Diger alternatifide bakıcı tutun diyor

Kimse kvdeye demedi mi hakki santaj malzemesi yapilmaz diye.. O zaman o hayvanları felan satsin ve baksin torununa
Bende oyle diyecegim. Ya da oglunu al kalsin senin yannda ben de oglumj alıp güvenle bırakabilecegim annemin yanina gideyim diyecegim

Hem elini taşın altına sokma. Sokanı duyunca da hak helal etme. Böyle annelik hakkını canı istemediği şeyler olunca helal etmeyenleri pek sallamıyorum ben. Bu kadar basit olmamalı.
Beni en cok kizdiranda bu iste. Hic bir zaman elini tasin altina koymaz. Her zaman senin annen yapar zaten der. Fakat cocuga gelince bizim cocugumuz der. Bu konudada erkek kadinin memleketine gidemez diyo

O kv çok biliyor,siz kırılmışsınız kırmadan halletmeyi neden istiyorsunuz,çok amiyane bi tabir var tam bu duruma uygun “Ne emmeye ne gömmeye geliyorsun “ diye.. Tüp bebek değil ilk seferde oldu kızım yine de her kararımda ilk onu kayırdım,gerekirse yine aynı şekilde davranırım.

Merak ediyorum aileniz bulunduğu şehirden evi nasıl aldırdı acaba hayret ediyorum böyle insanlara kendi bişey yapmayıp başkasının yapmasını engelleyen

Bu nasıl bir şey ki? O zaman hakkımı helal etmem diyip her istediğimizi yaptıralım, olay bu kadar basitse biz niye düşünemedik acaba

Merhaba.. Tup bebek tedavisiyle dinyaya gelmis 6 aylik bir oglum var. Esimin ailesine 2 benim aileme 9 saat uzakta oturuyoruz. Ben öğretmenim esim ozel sektorde calisiyor. Dogum iznim bitti eylulde ise basliyorum. Benim ailemin oldugu sehurden ev almıştık. Kredi odedigimizden calismk zorundayim. Bebegimi bakıcıya vermk istemiyorum çünkü bu sehirde kimseye guvenemem. Kayinvalidem bakamam dedi cunku bag bahce hayvanlar derken cocuga zamn ayirmasi mumkun degil.annem buraya gelirseniz bakarim ama sizkn yasadiginjz sehre gelip aylarca kalamam dedi. Evde 2 kardesim var çünkü. Bizde annemin oldugu sehre gitmeye karar verdik. Sonucta kira vermeyecegiz. Bakici parasi vermeyecegiz. Gel gelelim kayinvalidem esime gidersen hakkimi helal etmem demiş. Rizasi olmadan gitmek istemiyorum ama coxugumuda dusunmek zorundayim. Üstelik bu sehirde guvenip teslim edebilecsgim kimse yok. Sizolsaniz napardiniz? Esimle annesinin arasi acilsin istemiyorum

tövbe tövbe teklif etmişsiniz bakamam demiş. bulduğunuz çareden ona ne acaba.
ne emmeye ne gömmeye derler bizde..

Eltinizin çocuk durumu da mühim.
Çocuğu olursa ne olacak sizin cocugunuza?
Hem sizin anneniz bakıcı parasi istemiyor.

Elbette konu maddiyat değil ama iki aile olaya farklı bakıyor bence.

Esinizin annesine siz de gelin deyin siz de.
Siz de alternatifler sunun.
Hayvanlar taşınır. Iller arasi şu anki evlerine ve duzenlerine gecebilecekleri bi evleri olabilirse ne ala.
Sonuçta en mühim mesele evladinizin nasıl yetisecegi 0 - 7 yaş arası karakter için çok önemli.
Kayinvalidenizi ikna eşiniz etmeli.
Anne oğullar arasinda halletsinler bence.

Senin olduğu kadar eşinin de çocuğu olduğuna göre eşin de bi zahmet kendi çocuğunu düşünerek hareket etmeli. Gerisi ona kalmış.

Normalde kv ile ne sıklıkla görüşüyorsunuz? Yani çocuğa bakmayı hiç istemiyor zaten ama sizin gitmenizi niye istemiyor? Oğlunu özleyeceği için mi yoksa tek derdi kadinin memleketine gidilmemesi mi? Eğer öyleyse razı etmeye bile çalışmayın derim. Ama oğlumu torunumu özlerim diyorsa sık sık geliriz diye yumuşatın.

Hiç böyle triplere girmem çeker giderim ister helal etsin ister etmesin..kendim için en uygun gördüğüm seyi yaparim..

Bende oyle diyecegim. Ya da oglunu al kalsin senin yannda ben de oglumj alıp güvenle bırakabilecegim annemin yanina gideyim diyecegim
Sen neden kendi aileni boluyosunki esinle ayri kalicaksin bebek babasindan ayri kalicak neden yani bence hic boyle biseyin lafini bile yapma esegin aklina karpuz kabugunu dusurme

O ne demek ya hem bakamam diycek hem de gitmeyin diyecek oldu canim...maddi olarak kira ve bakici tutsaniz bile size en az 1500 e patlar ne gerek var ve ayrica cocugunuzu neden guvenmediginiz insanlar buyutsun..ayrica eltinize sakin vermeyin akraba oldugu icin karakteri falan cok iyi olsa bile birsey oldugunda soyleyemeyeceksinz aranuz bos yere acilacak falan filan iste gereksiz yere ugrasirsinz...siz karismayin esinuz halletsin

Back
X