Kırmızı Biber Nasıl Dondurulur

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
Şuana kadar kırmızı biberi dondurup daha sonra da tadında bir değişiklik olmadan kullananız var mı kızlar ? Yardımcı olurmusunuz acaba mirmirmirmir

evet cnm .. yıkayıp kurumasını beklyeip donduruyorum tatında hiç bi değşim yok çok lezzetli oluyor ..
çıkardıktan sonra sıcak suda çözüp içini oyup dolduruyorum...

Ben dolma sevmem pek...Sirkeli salatasını çok leziz buluyorum.O yüzden dondurmak istiyorum canım .Bilgi için çok saol.Dediğin gibi yıkayıp kuruttuktan sonra donduracağım. :)

salatalar için kırmızı biberi ve patlıcanı közleyip,kabuklarını soyuyorum,öyle koyuyorum dondurucuya.

yaa bende yapmak istiyorum onu ecebe buzluktamı daha iyi oluyor yoksa
çubuk krakerin dediği gibi kavanozdamı,kavanozsa saklamanınölçüleri nedir çubuk kraker
ne kadar sirke ve sarımsak koyulacak?

pende poison girl ve çubuk kraker arkadaşlarım gibi patlıcan ile beraber közleyip kabuğunu soyup buzluğa koyuyorum

Ben dolma sevmem pek...Sirkeli salatasını çok leziz buluyorum.O yüzden dondurmak istiyorum canım .Bilgi için çok saol.Dediğin gibi yıkayıp kuruttuktan sonra donduracağım. :)

canım kırmızı biberleri közle fırında yada mikrodalgada yada mangalda nasıl istersen sonra kabularını soy suya tut çekirdeklerinden temizle poşetlere koy buzluğa at.bu kadar yani.daha dün anneme yaptık 3 kilo

Buzluktakinin tadı iğrenç oluyor.
Kavanozda yaptım ben geçen yıl, çok güzel oluyor ve 1-2 yıl hiç bozulmuyor.

ben yıkadım, kuruladım, buzdolabı poşetine koyup dondurdum, hata mı yaptım???

nasıl yaptın canım kavanozda?

3 Kilo, zedelenmemiş biberi yıkayıp, çekirdeklerini ayırıp kare şeklinde doğradım. Sonra büyükçe bir dencereye 2 lt sirkeyi koydum biberleri içine attım ve kaynattım 20-30 dak kadar.
Sonra süzdüm kevgirle, büyük bir kaba alıp üzerine salataya yağ gezdirirsin ya o şekilde malzemeye göre yağ gezdirdim. doğranmış sarımsakları da attım içine harmanladım, sonrada kavanozlara koydum ağzını kapadım. 3 büyük kavanoz çıktı. 1 kavanozum kaldı bu kışda onu tüketicem. Kısırların yanında falan çok güzel oluyor, yiyen tarifini istiyor.

slm bende közleyip kabuklarını soydum kare kare doğradım o şekilde dondurdum kışın çıkarıp bir kaç yeşil biberi melemenlik doğrayıp yağda öldürüyorum üstüne kırmızı biberleri atıp sarmısakları rendeliyorum biraz kavurduktan sonra ocaktan alıyorum üstüne yoğurt döküp yemesi çok lezzetli oluyor tavsiye ederim

ben her sene yaparım
biberleri közle yada sıcak suda biraz kaynat kabuklarını soy ve poşetleyip dondurucuya at kışın çıkar ister sirkeli ister sarmısaklı yoğurtlu yap çokta lezzetli oluyo tavsiye ederim

Ben dondurucuya atmıyorum kızlar temizleyip küçük küpler halinde doğrayıp kavanozlara dolduruyorum üzerine çıkıcak kadar yağ döküp kapağını kapatıyorum sonuç missssssss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…