• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kırmızı Gül Kurabiyesi (Resimli)

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.942
33
683
Özel günlere yakışır,hem son derece leziz hem de yapması kolay şık bir kurabiye..
Mutlaka deneyin derim..
İstediğiniz renkte yapabilirsiniz fakat bence en yakışanı kırmızı...:)
Tarif Hansa Blog tan aldım tşk ederim...

150 gr. margarin ya da tereyağ,
Bir yumurta,
4 yemek kaşığı pudra şekeri,(arzunuza göre artırabilirsiniz
en son yaptığımda 7-8 kaşık koydum güzeldi)
1,5 -2 bardak un,
(kıvamına göre 2 den fazla katabilirsiniz çok olmasın çatlar)
Yarım paket kabartma tozu,
Kırmızı gıda boyası,
Gümüş renkli inci.

Önce margarin ve pudra şekerini iyice özleşene kadar yoğuruyoruz.
Yumurta un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
En son kırmızı gıda boyası ile renklendirip hamuru 10 dk. kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Kuru ve temiz tezgah ta hamuru bir cm kalınlığında açıp çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar elde ediyoruz.beş tane yuvarlağı kaydıra kaydıra üstüste koyup en alttakinden başlayıp rulo yapıp ortadan ikiye kesiyoruz.Güllerin ortasına birer inci yerleştirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.120 derecede 10-15 dk pişirip soğuyunca servis tabağına alıyoruz.(Önceden ısıtılmış olursa daha iyi olur)

Son düzenleme:
Malzemelerimiz sadece bunlar:

img6237small.jpg
[/IMG]

gul2smallta7.jpg

img6247smallt.jpg

img6256small.jpg

Son düzenleme:
gulsmallcx1.jpg

Bu da yapılışını daha iyi anlatmak için papatya prensesden aldığım kolaj...Kendisine çok teşekkür ediyorum..
gc3bclparekolaj1smallkk0.jpg

Bu gördüğünüz süper çalışmayı ise Hansa Blogtan aldım yine,üzerine imza atsaymış tam süper olaacakmış:)
özel bir gün için hediye paketi ile süslemiş iki katlı servis tabağına koyarak kurabiyeleri..
Ben çok sevdim,paket yapmaya süslemeye bayılırım zaten,rafyalar kurdalelerle..Şuan vaktim olmadığı için yapamadım ama döndüğümde inŞaAllah güzel sürprizlerim olacak:)
Nasıl ama harika değil mi?

oksmallsmallup0.png

Son düzenleme:
ilk yorumu ben yapım maaşallah döktürdün yine yiyene afiyet olsun cnm nefis görünüyo

ah libyana ah ne diyim sana bilmem ki
çok şık görünüyor.
ellerine sağlık hamarat hanım

Canim ellerine saglik vallaha...insan yemeye kiyamaz bunlariiia.s
kaydirigubbakcemile3 Önce uzun uzun seyrediyorum Gülsümüm romantik tarafımı besliyorum ondan sonra hOooP Mideyeee hiç acımam:jeyyar:
ilk yorumu ben yapım maaşallah döktürdün yine yiyene afiyet olsun cnm nefis görünüyo
Çok teşekkür ederim arkadaşımŞeniz
ah libyana ah ne diyim sana bilmem ki
çok şık görünüyor.
ellerine sağlık hamarat hanım
:utangac: Hamarat mı aman Allahım çok tşk ederim nacizane paylaşımlarımız işte..Olursa hamur suyu olmazsa hamam suyu derdi ananem hep yerimseniben
canım ellerine sağlık şahane görünüyorlar
bişey sorucam bu pişmiş halleri mi

Evet pişmiş halleri gülüm..gamyoncuiremsu

canım çok güzel görünüyo...insan yemeğe kıyamaz..

Şeniz Şeniz
Ayrıca bu kurabiyeler uzun süre dayanabiliyor..Hatta daha bile lezzetleniyor..
Atın buzluğaa misafir mi geldi çat kapıı hoppp çıkarın çözülsün çayla kahveyle götürülsünsırnaşık şey

ben senin tariflerinin hastasiyim canim ya:nazar:
ellerine emegine sagli
harika görünüyo valla bayildimmma.s.
en kisa zamanda mutlaka denicem
sevgililer günüde yaklasiyo ozamana yapmak isterdim ama nisanimiz var neysse nikah yildönümümüz var bu ayin 20sinde insallah yapabilirim
paylasimin icin cok cok tsk ler canima.s.

ben senin tariflerinin hastasiyim canim ya:nazar:
ellerine emegine sagli
harika görünüyo valla bayildimmma.s.
en kisa zamanda mutlaka denicem
sevgililer günüde yaklasiyo ozamana yapmak isterdim ama nisanimiz var neysse nikah yildönümümüz var bu ayin 20sinde insallah yapabilirim
paylasimin icin cok cok tsk ler canima.s.

:icecream:
Sağol varol arkidişim..yerimseniben Yanlız ne zaman görsem ya mutfaktasın ya oyun bölümünde :tomato:
Aynı ben delikafadulden
Dene inşallah,yedikçe bizi hatırla:utangac:
Ne zaman deniceksin listende daha milyon tanet tarif var:1shok:
Ayın 20 sinde foto bekliyorum:delphin:
Şimdiden kutlarım sizi Rabbim muhabbetinizi daim etsin..

Sevgilerimle..:dance:

valla yemek bölümünde migdeme düskün oldugum icin tontisligimdende belli oluyodur:utangac:
oyun bölümünde stress ve rahatladigim icin kafa dagitiyorumsüprizzzzz
hakklisin tatlim listem iyice kabardi su siralar cok stressdeyim yoksa tek tek her gün bisey deniyesim var
ama bunu o gün üsenmezsem yapmayi düsünüyorum kessinlikle
görüntüsü mükemmel tadida öyledir kessin
insallah yaparsam eklerim tatlim ne demek

Sevgililer gününde çok güzel olur bence de,incitanemtuana arkadaşımıza katılıyorum nefisler şunlara bakın

Son düzenleme:
valla yemek bölümünde migdeme düskün oldugum icin tontisligimdende belli oluyodur:utangac:
oyun bölümünde stress ve rahatladigim icin kafa dagitiyorumsüprizzzzz
hakklisin tatlim listem iyice kabardi su siralar cok stressdeyim yoksa tek tek her gün bisey deniyesim var
ama bunu o gün üsenmezsem yapmayi düsünüyorum kessinlikle
görüntüsü mükemmel tadida öyledir kessin
insallah yaparsam eklerim tatlim ne demek
Şeniz Cidden ağızda dağılan hoş bir kurabiye ..Fazlda reklam yapmiim en sevmediğim .. gamyoncuiremsu zevk meselesi tabi ..utandım:utangac:
Sevgililer gününde çok güzel olur bence de,incitanemtuana arkadaşımıza katılıyorum nefisler şunlara bakın

gamyoncuiremsu Teşekkürler çok basit bir tarif..Herkes raaahatlıkla yapabilir..

Tesekkur ederiz efendim..Bir demet de ben alayim mumkunse naniknanik
Ellerine saglik libicim,Turkiye'den yeni tariflerle don a.s.

Libi döktürmüşsün yine,ellerin dert görmesin. Ya bu gıda boyasını illa aktarlardan mı bulacağız marketlerde var mıdır acaba?

Yaa libyana sen bu kadar marifetli olmak zorundamısıın. yine görüntü süper valla. eminim tadıda en az görüntüsü kadar güzeldir. ellerine sağlık.

nerden bulcaz inciyi ben hiç bi yerde denk gelmedimfisfisfis
gül tatlısında yaptıgım gibi fındık koyarım:dilcikar:

Back
X