Pilav Tarifleri Kırmızı Pirinç(Resimli)

pinaripekci

pinaripekci.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
3.830
14
358
46
İzmir
yine ırakta öğrendiğim bir pilav..

pirinç ılık suyla ıslatılır..

3 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı domates salçası
yarım su bardağı sıvı yağ
6su bardağı su
2 adet etsuyu tablet
2 çaykaşığı kaşığı limontuzu
1 çay kaşığı karabiber

salça ve yağ kavrulur su üzerine dökülür etsuyu tableti limontuzu karabiber kaynatılır daha sonra pirinç süzülüp suya atılır.suyunu çekene kadar dikkatle ara ara karıştırılıp daha sonra altı kısılır varsa altına sac koyarsanız daha güzel pişer..kısık ateşte piştikten sonra 10 dk kadar dinlendirilip servis edilir afiyet olsun canlar...

Son düzenleme:
sany0589.jpg

sany0588v.jpg

waw ellerine sağlık bunu iki renklide yapaliriz beyaz pirinçle karısık olark .

iyi fikir balım denemek gerek..öpüorm çok..opuyorumnanaktan

Tadı güzel oluyo muu :1shok:
Ellerinize sağlık bu arada :1hug:

harika oluyor ben bunu genellikle sayfamda tarifi olan nohutlu şormezenin yanında yapıorm aciiiip yakışıyor tavsiye ederm cnm bnm..opuyorumnanaktan

Ellerine sağlık ..
Domatesli pilav olarak biliyorum ben bunu..Geçen ramazan da bir kez yapmıştım güzel oluyor:)
içersine mısır da çok yakışıyor..

Mmm..

öptüm

Ellerine sağlık ..
Domatesli pilav olarak biliyorum ben bunu..Geçen ramazan da bir kez yapmıştım güzel oluyor:)
içersine mısır da çok yakışıyor..

Mmm..

öptüm

yorum için teşekkürler cnm domatesli sevmiyorum ben ama salçalı hoş oluyor.yanına da ya nohut ya da börülce şormezesi yapıorm aynen mısır gibi.birde kaşık salatası şöyle ekşili offff değmeyin keyfime...zemuszemuszemuszemus

çok güzel görünüyor pınarcım bende domatesli yapardım ama salçalısını heç denememiştim.
Gerçi benim hödük yemez böyle şeyleri pilav dediğin sadece pirinçten olurmuş. Ben de onu sevmiyorum işte ne o öyle mama gibi.

çok güzel görünüyor pınarcım bende domatesli yapardım ama salçalısını heç denememiştim.
Gerçi benim hödük yemez böyle şeyleri pilav dediğin sadece pirinçten olurmuş. Ben de onu sevmiyorum işte ne o öyle mama gibi.

BENİ GÜLDÜRDÜN YILDIZIM BELLİKİ KIZDIRMIŞ SENİ SEVDİCEĞİN..ÇOK ÖPÜYORUM CNM BNM..opuyorumnanaktan

mor pirinci deneyen var mı?? bi de sevgili pınar ipekçi sayfamda biryan pilavı fln demişsin hangi sayfa bu ben incelemek istiyorum faydalanmak istiyorum tariflerinizden.

Ellerine sağlık pınarcım,ben de domatesli pilav yaparım,salça da güzel olur, neden olmasın?...

Back
X