Sivilceli Ciltler Kırmızı sivilce izleri !

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

Meadows

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2011
70
0
0
İzmir
Arkadaşlar malum yaz geldi ve her sivilce yeni iz demek. Ben sivilcelerden kurtulsam da bir türlü izlerinden kurtulamıyorum kırmızılıklar yüzümde çok kötü duruyor. Fondaten kullanmak cildimi yıpratıyor. Yaşım daha 17 çünkü. Ve aşırı beyaz tenliyim.

Neostrata'nın yüz yıkama köpüğü ile kükürtlü sabun kullanıyorum.
Birde bugday sabunum var çok iyi.
Bunlar yeterli olmuyor.

Öneriniz var mı acaba ?

ben bu sitedeki pirinç suyu ve mısır unu,kil,krem,su karışımlı peelingden fayda gördüm biraz, çok olmadı yapalı ama fark etti, birde düzenli yapsam daha çok işe yarar eminim. birde yine burdaki sirke,limon,gülsuyu olanı denedim oda 2-3 kullanımda fark yarattı ama sirke kokusu yüzünden devam edemedim...

Son düzenleme:
Canım kalıcı bir çözüm veremeyeceğim ama bir yere gideceksin ve yüzüne kapatıcı sürmek istemiyorsun. Çay bardağının yarısına kadar içme suyu doldur, yarım limonu bitene kadar sık, 1 çorba kaşığı tuz koy. Karıştır. Yüzüne elinle ya da pamuklu yedire yedire sür. 5 dakika falan bekle. Yüzün yanacak ama dayan biraz. :) Sonra ılık suyla yıka. Sivilce izlerinin 2-3 saatliğine geçmesine ya da iltihaplı sivilcelerin beyaz kısımlarının geçmesine sebep oluyor, tabii bir süre sonra tekrar beliriyor. Ama sakın gaza gelip "her 3 saatte bir sürersem hiç belli olmaz" filan deme, tuz ve limon ikisi aynı anda çok ağır gelir ve yüzün soyulur. :)

Bunlar çok hafif kalıyor bana kızlar birde kesin sonuç mu veriyor bunlar. Arkadaşın biri aseton karışımı falan yazmış ama o nasıl birşey deneyen var mı acaba ?

Bunlar çok hafif kalıyor bana kızlar birde kesin sonuç mu veriyor bunlar. Arkadaşın biri aseton karışımı falan yazmış ama o nasıl birşey deneyen var mı acaba ?

sabırla yavaş yavaş deneyerek cildine en iyi geleni bulman gerekiyor devamlı kullanımda hemem hemen herşey işe yarıyor kimi az kimi çok... aseton türü şeyler cildi çok yıpratıyor ilk başta iyi gelir belki ama zamanla cilt bu sert uygulamalara sert cevaplar veriyor. mesela ayak derimizde özellikle yazın açık giyince yıpranıyor topuklar zamanla sertleşiyor cildin tepkisi bunlar yüzününde aynı şekilde kendini korumak için tepki veriyor... onun için benim cildime hafif kalırlar diye düşünüp cildine sert davranma derim...

selam... aynı sorundan ben de muzdaribim, 20 yaşındayım ve bu aralar sivilce izleri doruk noktada aynaya bakarken bile kafayı yiyecek gibi oluyorum, abartıyorsun diyor herkes ama başına gelmedikten sonra kimse seni anlamıyor. Fondöten kullanıyorum o baya kapatıyor fakat tenim beyaz benim de ve fondötenin en açıgı bile bir ton koyu gösteriyor yüzümü bu yüzden kullanmak istemiyorum. Bu sebeple artık canıma tak etti ve dermatologa gidecegim cuma gününe randevu alabildim ancak verdiği ilaçları denedikten sonra seninle paylaşayım biliyorum uzun vadede bi tedavi olacak bu ama kesin olacaksa dayanabilirim çünkü denemedigim yol kalmadı :(

Ayyynı dertten muzdaribim... Beyaz denebilecek tenliyim. Ama cildim güneşte yanıyor hemen yağlanıyor . Anlayacağın o kadar dayanıksız..
Sivilce izlerinden de kurtulamıyorum ne yapsam.Ömrümü günümü yediler .
Nemlendirici kullanıyorum sürekli güneşten koruma için ama bi yere kadar .. Üstelik bi cips yesem siivlce. Sivilcenin arkasından izler. :5:
Doktorum Clindoxyl vermişti ama ne çare işte .. buğday yağı denedim cilt hücrelerini yeniliyor diye. Yok anam yok yani. :5:

Acnelyse deneyin kızlar, o da deriyi soyuyor yeni deri alttan geliyor. Sivilce ve kara noktalar için yapılmış bi krem ama cildi soyuyorsa, o lekeleri de alabilir bence. Yani şu anda uydurdum, bi doktora danışmak lazım.​

Arkadaslar nasil gecer ?

Eklentiler

• 20150829_193329-1.webp
    20150829_193329-1.webp
    9 KB · Görüntüleme: 1.483
Benim de ilk defa böyle bir sivilcem ve izi oldu, 3 hafta oldu hala ilk günkü gibi kırmızı. 2 gündür diş macunu sürüyorum en son çare, naneli bir macun, sürer sürmez hafif yanma oluyor, oldukça da hafifledi.

Aynı sorun bende de var ve en yakın zamanda doktora danışacağım.Sen de kesinkle öyle yap derim canım.Diğer hepsi boş :/

Back
X