Yöresel Tarif Kırşehir Mutfağı

Yöresel Yemekler

esmer gxuxzeli

Bismillahirrahmanirrahim"
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2007
5.987
5
156
Kırşehir
patatesli mantı
her evden olur kesme ev mantısı üç su //bardaği ve beş bartak su
üç tene orta boy patates
.........soğan salca mevsimse domates
yeşıl biber üçtaneiki kaşik terem yağ
ve bir kaşık sıvı yağ tuz biber karabiber
çok az küçük küçük et doğranmiş //sos için yoğurt ve sarımsak
mantıyı haşlayın bi kenara bırakın
yağı eritin küp doğramiş olduğunuz eti, patates, ve soğanı, koyun tencereyi ve hepsini bir iki taşim kaynasın ve geriye kalan malzemleride koyun ve altını kısın ateşın bişmeye birakın bu sos biraz sulu olacak bi su bardağıda su koyun bişirin ve servise tabağına mantıyı koyun bu sos üzerine dökün ve sarımsaklı yoğurt yanında arzuya göre dileyen koyar ve bol maydanos dograyın tabağanıza mantıyı koyunca süsleyin afiyet olsun kırşehirler ve bunu okuyan hanımlar :içelim:

Son düzenleyen: Moderatör:
BugÜnkÜ yemek
etlı tava
---------yarım kılo kuzu et
-----bır patlacan bır baŞ sarımsak
ÜÇ tene domates
beŞ tene bıber
Çok az sıvı yaĞ
hazırlanıŞı
etı tavaya dız kuŞbaŞı olacak
uzerıne patlıcan sarımsak bıber dometes koyun tavaya tuzunu atın yaĞınıda gezdırın
Üzerıne tavanın altına kıs kısık ateŞten pıŞırın
bır yarım saat kafıdır yanıda bulgur bılavııı hanımlar afıyet olsunnn
]

Son düzenleme:
Bulgur pıŞerelımı hanımlar
--------------- evdekı kalan sebzelerle bulgur pıŞerlımmm
bır bardak bulgur
bır tene patetes
bır tene soĞan bır ıkı dıŞ sarımsak
ıkı tene domates ıkı tene bıber
ve ÜÇ bardak su bır kaŞık terem yaĞ
pateteslerı ınce kÜp doĞrayın soĞanlarıda kÜp doĞrayın bıberlerıde hepsını yaĞın ıÇıne atın
dometıslerıde ve sarımsaklarıda atın bır ıkı taŞım kaynasın sonrada bır bardak bulguru atın
suyunu tuzunu atın arzuya gÖre baharat atın bıŞınce Üzerını kapatın dınlensın afıyet olsun yanına turŞu ve ayran ıyı olur :)

Son düzenleme:
menemem yapalımmm hanımlarrr
yarım kaşık yağ katı
beş yumurta
beş tene dometes
beş tene biber
bir iki tenede sarımsak evdeki bahratlarda atın
kabuklarını soyun dometslerin küp doğrayın
biberleride küp doğrayın atın tavaya ve sarımsaklarıda ekleyin pişirin üzerinede yumurtaları ve bahratlarını ekleyin ikindi çayın yanında hafif oluyor afiyet olsunnn

ne güzel tarifler böyle. patatesli mantı hariç hepsi bilinen yemekler ama iştah açıcı anlatmışsın. her güne bi tarif koy ve günün yemeği olsun topiğin adı. emeğine sağlık canım.

Canim benim bildigim patates mantisi da soyle: un-1 yumurta-tuz ve su ile mantilik hamur yogurulur. Patatesler haslanip ezilir. bir kuru sogan yemeklik dogranir, kirmizi biber, kuru nane, karabiber,tuz ilave edilip patatesli ic harci hazirlanir. Hamur acilir kare kare kesilir.Yalniz kiymali manti gibi ufak ufak degil daha buyuk kesilecek.Patatesli ic harclari ile mantilar doldurulup ucgen seklinde kapatilir.Haslanip , suzulur Uzerine tereyagi ve salca ile sos hazirlanip dokulur..istege bagli sarimsakli yogurt da dokulerek yenir..

BUGÜN NE Mı BıŞERLıMMM
DÜŞÜNMEYıN HANIMLAR
ARTIK BEN HER GÜN Bı TARıF VEREYıMMM
BÜGÜNKÜ YEMEK
----------KABAK DOLMASIIII
BıR KıLO KABAK
250GR YAĞLI KIYMA
BıR SOĞAN
BıR CAY BARDAĞI PıRıNÇ
AZ MAYDANOS YARIM BARDAK SIVI YAĞ
EVDEKı BAHARATLARDAN VE Bı KAŞIK SALCAA
BU ıÇ HARCI HAZIRLAYIN
KABAKLARI ıÇıNı OYDUKTAN SONRA HAFıF-KIZARTIN
VE BU ıÇTEN koyun
---tencere dizin üzerine yağ salca ve biraz su koyun kısık ateşten bişirn
AFıYET OLSUNNN
NOT TERE SEVEN KOYA BıLıR VE YOĞURTLA SERVıSı SARIMSAKLI ÇOK HOŞ OLUYORRR

:1hug:
patatesli mantı
her evden olur kesme ev mantısı üç su //bardaği ve beş bartak su
üç tene orta boy patates
.........soğan salca mevsimse domates
yeşıl biber üçtaneiki kaşik terem yağ
ve bir kaşık sıvı yağ tuz biber karabiber
çok az küçük küçük et doğranmiş //sos için yoğurt ve sarımsak
mantıyı haşlayın bi kenara bırakın
yağı eritin küp doğramiş olduğunuz eti, patates, ve soğanı, koyun tencereyi ve hepsini bir iki taşim kaynasın ve geriye kalan malzemleride koyun ve altını kısın ateşın bişmeye birakın bu sos biraz sulu olacak bi su bardağıda su koyun bişirin ve servise tabağına mantıyı koyun bu sos üzerine dökün ve sarımsaklı yoğurt yanında arzuya göre dileyen koyar ve bol maydanos dograyın tabağanıza mantıyı koyunca süsleyin afiyet olsun kırşehirler ve bunu okuyan hanımlar :içelim:

esmerim ellerine sağlık gerçekten güzel bi tarif çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :1hug:leziizzzzzzzzzzzzzzzz oldu denedim tşr ederimmmmmmm yeni tariflri cokacimcoook:lepi:bekliyommmmmcokacimcoook

:1hug:

esmerim ellerine sağlık gerçekten güzel bi tarif çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :1hug:leziizzzzzzzzzzzzzzzz oldu denedim tşr ederimmmmmmm yeni tariflri cokacimcoook:lepi:bekliyommmmmcokacimcoook

--------------------cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookevet nefis oluyorrrrrrr:içelim::içelim:

ne güzel tarifler böyle. patatesli mantı hariç hepsi bilinen yemekler ama iştah açıcı anlatmışsın. her güne bi tarif koy ve günün yemeği olsun topiğin adı. emeğine sağlık canım.
tm iyi bi fikirrralkisalkisalkisalkisalkisalkis
Canim benim bildigim patates mantisi da soyle: un-1 yumurta-tuz ve su ile mantilik hamur yogurulur. Patatesler haslanip ezilir. bir kuru sogan yemeklik dogranir, kirmizi biber, kuru nane, karabiber,tuz ilave edilip patatesli ic harci hazirlanir. Hamur acilir kare kare kesilir.Yalniz kiymali manti gibi ufak ufak degil daha buyuk kesilecek.Patatesli ic harclari ile mantilar doldurulup ucgen seklinde kapatilir.Haslanip , suzulur Uzerine tereyagi ve salca ile sos hazirlanip dokulur..istege bagli sarimsakli yogurt da dokulerek yenir..
evet canım bunuda bilyorummmm afiyet olsun güzel tariffffcokacimcoook

BÜGÜN NEMı BıŞERLıMMM
HANIMLAR DÜŞÜNMEYıN
BEN SıZıN YERıNıZE DÜŞÜNDÜMMM
--------------YEMEĞıMıN ADI BENDE SAKLI
GÜZEL Bı YEMEK TÜRLÜÜÜ
--------EVDEKı BÜTÜN SEBZELERDEN OLUYOR PıRATıKKK
------250 gr kırmızı et koyun eti çok güzel yapıyor bu yemeğiii
---------bir patlıcan bir kabak bir patetes
beş tene taze fasulye
beş tene sarımsak ikitene soğan
sivri biber iki tene acı olsunnn
yarım bardak sıvı yağ tuz baharat evdeki bahratlardan
-----------------tenceri sırasıyla etleri dizin kuşbaşı olsun fasulyeden başlayın patlıcanda bitirin hepsini dizin küp doğranmış olsun en üstüne sıvı yağ ve bahartların tuzunu yarım subardağı suyun ekleyin kısık ateşden pişirin tepziye ters cevirin etler üstüne gelecek yanıda bulgur pilavı çok güzel bi yemek oluyor afiyet olsunnn esmerden sizlerrr kolay tarifler ve evdeki melzemlerle oluyorrrrr:=)
-----------------

esmer güzeli inan bana harika bi topik oldu. :içelim:her güne biyemek. hemde mevsime uygun. aferin sana kız. bu akşam türlü yapacayım. yarın ki menüyü ihmal etme şekerim. cokacimcoook

esmer güzeli inan bana harika bi topik oldu. :içelim:her güne biyemek. hemde mevsime uygun. aferin sana kız. bu akşam türlü yapacayım. yarın ki menüyü ihmal etme şekerim. cokacimcoook
sen gel bak her gün bi yemek tarifi bulacaksın çok kolay ben bunları evimde pişiryorum tşk ederim canım sağollllcokacimcoook
ya ablam eline sağlık krnımda çok acıkmıştı zaten ben çok açımmmmmmmmmmmmmcokacimcoook
oy ablasının gülüüüüü:teselli: oy kıyamam acıkmışşşş kolay yemek yapıver hemennnn afiyet olsunnnn:):kahve::kahve:

bugün ne yemek yapacaksın esmer güzeli. bak öğlene az kaldı. elini çabuk tut şekerim. kaydirigubbakcemile3

bugün ne yemek yapacaksın esmer güzeli. bak öğlene az kaldı. elini çabuk tut şekerim. kaydirigubbakcemile3
AY CANIM BENİ MOTİVE EDİYORUSUNNNkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
------------------BÜGÜN ÇOK BASİT Bİ YEMEK VAR BİRAZDAN YAZACAĞIM PİŞMESİNİ BEKLİYORUMMMcokacimcoookcokacimcoook

Back
X