Kırtasiye

thinkp

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2014
16
3
6
Merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var.
Bugün gerekli pdflerimi kağıda döktürmek için kırtasiyeye gittim. Bizim evin yakınında çoğunlukl gittiğim bir kırtasiyeydi. Belleği pcye takınca pdflerim direk klasörde gözüküyor açık halde ama başka bir klasör daha var onun içinde de kendi kişisel fotoğraflarım vardı. Çıplak falan değil. Ailemle tatilde, arkadaşlarımla vs.
Her neyse. Adam sanki biraz oyalandı belleğimde. En sonunda hangileri dedi. Orada gördüklerinizin hepsi dedim tamam dedi. Çıkartmaya başladı ama pc başından da ayrılmadı. Acaba pdflerime mi bakmıştı yoksa diğer klasöre mi girmişti? Çünkü pc çok kör bir noktada ve ekranı gözükmüyor. Önlü arkalı istemiştim acaba her sayfa için uğraşması gerektiğinden mi sürekli pc başındaydı. Bazen sanki kopyala yapıştır yapıyordu klavyede.
Fotoğraflarımı bilgisayarına almamıştır değil mi? Üzerimde bir tedirginlik var çünkü tatildeki fotoğraflarımı annem çekmişti ama bikiniliydim. Çekme işlemi bittiğinde sınavlarımı falan sordu normaldi ama eve geldiğimden beri tedirginim.

Niçin böyle bir şey yapsın ki?
Adamın daha önce buna benzer sapıklıkları oldu mu size?

Paranoya yapmayın ya ya da bellekte sırf o dosyaları bıraksaydınız. Neden alsın ki adam.

Paranoya yapmayın ya ya da bellekte sırf o dosyaları bıraksaydınız. Neden alsın ki adam.
Bilgisayarım tamire gitmişti bende bellekte tutuyordum fotoğraflarımı sonra çok oldukları için geri bilgisayara atmaya üşenmiştim tek bir klasörde birleştirmiştim hepsini

Işlemler uzun sürmüş olabilir. Bilgisayarda sorun olabilir.

Fotoğrafları kopyala yapıştırla almaz heralde daha kolay yolları varken.
Aldıysa geçmiş olsun, yapacak bişey yok şu durymda. Emin olsanız şikayet edin derdim ama emin değilsiniz.

Keşke bellekte bırakmasaydınız klasorunuzu
Ama bende sanmıyorum pek alacağını

Ben kırtasiyeye girdiğimde de pc başındaydı. Sanırım ben abarttım. Etrafta o kadar kötü insan var ki güvenemiyoruz kimseye

Evet haklısınız ama bence içiniz rahat olsun.
İşlemin bitmesini beklerken diğer işlerini halletmek için genelde pcde oluyorlar.

Fotoğrafları kopyala yapıştırla almaz heralde daha kolay yolları varken.
Aldıysa geçmiş olsun, yapacak bişey yok şu durymda. Emin olsanız şikayet edin derdim ama emin değilsiniz.
Aslında temiz biri ama dediğim gibi insanlardan korkar olduk. Emin de değilim maalesef pcsi kör bir noktadadır hep. Huzursuz oldum fotoğraflarımın bende anı olarak kalmasını isterim.

Keşke bellekte bırakmasaydınız klasorunuzu
Ama bende sanmıyorum pek alacağını
Başka bir kırtasiyeye daha gidiyorum. Orada ilk çıkarttım pdflerimi orda pc gözümün önünde olduğundan görüyordum sorun yoktu. Eksik çıkartınca buna gidiyim dedim yakınımda diye ama işte içime huzursuzluk çöktü.

Etik olarak bakmaması lazım. Adam ticaret yapıyor sonuçta o dükkandan ekmek yiyor. Ona ekmek kazandıran birinin özel resimlerine bakmak gazetedeki kadınlara bakmakla aynı şey bence. Kaldı ki insanlık etiği olarak da bakmaması lazım.
Az bir olasılık ama bakmış da olabilir. Böyle durumlarda sen de ayrılmayacaksın adamın tepesinden.

Bilgisayarım tamire gitmişti bende bellekte tutuyordum fotoğraflarımı sonra çok oldukları için geri bilgisayara atmaya üşenmiştim tek bir klasörde birleştirmiştim hepsini
Klasörün historysine bak son değiştirilme, taşınma, kopyalanma saati son işlem saati olarak görünür. Kendin kopyala, değiştir, kes gibi bir şey yapmadıysan o işlemi görürsün.
Birkaç da program var, dosya üstüne yapılan işlemleirn logunu tutar araştır tarat. İçin rahat etsin.

işte bu gibi durumlara maruz kalmamak için çıktı aldğm belleğe fotoğraf dahil hiç bir kişisel dosya atmıyorum ben. öneririm.

Ama onda orijinaline de kayıt ediliyor mu ki? Ben mesela kopya olan mp3 dosyasında tarih çıkıyor diye biliyorum. Bir de o programlar neler acaba?

İhtimal vermeyerek gittiğim bir kırtasiyeydi ama pc ekranını göremediğimden içime kurt düşmüştü.

işte bu gibi durumlara maruz kalmamak için çıktı aldğm belleğe fotoğraf dahil hiç bir kişisel dosya atmıyorum ben. öneririm.

Bu şüphe de bana ders oldu

Sanmam
Ne yapacak ki sizin tatil fotoğraflarınızı
Hem direk klasörü atardı istese, tek tek kopyalamazdı bence

C:>DIR COS*.EXE /dosya konumu ile son 5 işlemi görebilirsin. Programları googleda ara. Folfer log, folder history, dosya düzenlenme geçmişi vs. diye ismen hatırlamıyorum en kötü bir bilgisayarcıdan destek al..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…