kirvelik daha önce duyanınız var mı?

Ben cok her seyi de yazmadim. Cuma gunune 25 kilo tavuk doner pilav ayran baklava bunun gece icin kuruyemisleri gencler icecek toplanip alkolu,sonraki iki gun yine 3000 kisinin kahvaltisi,kurbanlar kesilecek ki ogle yemegi aksam yemegi. Yine kuruyemisi alkolu.

Kirve olmada sorun yok bir yere kadar karsilariz ama resmen liste verdiler elimize. Babasi da tutup "sunu da ben yapayim" demiyor. Tup bebek tedavisi goruyoruz cocugumuz olacak mi belli degil olsa da erkek mi olacak yani yaptiklarimizin havaya gitme ihtimali de var.

Heh işte mevzu burda. Ortada erkek evlat yok rabbimin bileceği iş kız olabilir, kızlar olabilir erkek doğacak diye bir kanun mı var..
Burası beni işgillendirdi biraz.. Yoksa liste falan normal de, her şey havaya da gidebilir..

Yıllar önce eşinin sünnetinde bütün masrafları onlar mı karşılamış yine.

Once kayinbabam bu kisinin kirvesi olmus sonra onun babasi esimin olmus karsilikli odemisler tamamen. Ama su an ortada bir erkek cocuk yok benim de kafama bu takiliyor iste

Once kayinbabam bu kisinin kirvesi olmus sonra onun babasi esimin olmus karsilikli odemisler tamamen. Ama su an ortada bir erkek cocuk yok benim de kafama bu takiliyor iste
Herşey karşılıklı olmuş o zaman ödeşmişler yani kızınız olursa siz de büyük bir organizasyon yaptırın yine onlar karşılasın masrafı yoksa siz ettiğiniz masrafla kalırsınız ki az para değil.

Herşey karşılıklı olmuş o zaman ödeşmişler yani kızınız olursa siz de büyük bir organizasyon yaptırın yine onlar karşılasın masrafı yoksa siz ettiğiniz masrafla kalırsınız ki az para değil.

Kizimiza yapsak da bu kadar ne bileyim neyi bahane edip yapariz baby shower falan yapsak onu da koyde yapmayiz :KK70:

Bilemiyorum esim gonullu zaten ama bu harcama bizi biraz zorlayacak iste

Kizimiza yapsak da bu kadar ne bileyim neyi bahane edip yapariz baby shower falan yapsak onu da koyde yapmayiz :KK70:

Bilemiyorum esim gonullu zaten ama bu harcama bizi biraz zorlayacak iste
Kızımın doğumunu kutluyoruz deyip köyde yaptır sen de aynı listeyi ver.:halay:

Ayy yurdumun hiç bitmez adetleri, saçma geliyor bana... Bilmiyorum ailemden görmedim ben hiç alışmamışım. İyi ki de alışmamışım...

Ne diye durduk yere sponsor olayım ki yani birilerine?

Benim düğünüm oldu ki erkek tarafı tutturdu, düğüne bile karşıyım... Benim ailemde bu tür adetler olmadığı için toplasan 50 kişi anca gelmiştir bizden... Bir kesim işlemine 3000 kişi... Bilemedim ya la :confused:

bence yapmalısınız....

ps. açık adresinizi alabilir miyim? tarihi filan.. bir otobüş eş dost geliyim. bu aralar hiç yemek yapasım yok.. :-)

Kusura bakmayın ama kirve ayağına bütün düğünü size kitlemisler..benim kardesiminde kirvesi vardi,adam gönlünden ne geçerse onu yaptı kıyafetini aldığını hatırlıyorum mesela...sünnet olurken tutmuştu çocuğu,ha bide arkadaşların dediğigibi ileride çocuklar arasi evlilik olmaz hepsi bu...Kusura bakmayın ama bunlar enayiyerine koymuş resmen....

Yani adettendir diyerek belli seyler istenirde bunlarinki yuzsuzluge girmis sanki biraz.

Ben olsam ne yapardim diye dusundum madem adamlar ortagimiz( ortak ise her zaman hayir derim) o halde kibarca olanlari uzaktan izlerim esimede bisey diyip bunaltmam ama herseyi kendim almayi teklif edip en ucuzunu aldirmaya calisirdim. Bari zararin orasindan donelim..

Bizim böyle bir adetimiz olmadığı için fazla masraflı geldi bana istekleri. Elin oğlu sünnet olacak diye dünyanın masrafı yazık bence israf . Kendileri de katılsa bari. Ayrıca bir sünnet için ne gerek var ki. Aile eş dost arasında bir yemek verirsin yeter. 3000 kişi ne öyle :)

çok manasız şeyler bunlar hiç benlik değil O.o ne saçma gelenekler var yahu.

Evet, duydum.

Benim eşimin ailesi alevi. Onlar da musahiplik (sadıçlık) ve kirvelik müessesesi var ama bu ömür boyu manevi bağ gerektiren bir durum. Onlar da senin ailen oluyor bildiğin o yüzden kritik bir durum. Çocuğun doğmuş olması gerekmiyor kirve seçmek için. Benim eşim öyle çok inançlı olmadığı için bizim yok.

Ama bildiğim kadarıyla öyle her şeyi karşılama durumu yok. Çocuğa hediyeler, misafirleri karşılama, isterse yemeğe ortak olmak gibi. Sizinki ne öyle yahu. Bildiğin üzerinize yıkılmış her şey. Çok ilginçmiş.

Merhaba hanimlar benim esim ankara ayasli. Burada bir gelenek varmis sunnet olacak cocugun kirvesi olurmus. Esim serbest meslekle ugrasiyor ortaginin oglu sunnet olacak kirvesi de esim olacakmis ikisi ayni koylu bu arada. Davetiye sadece uzaktakilere gidermis onun disinda tum koy davetliymis bu da 3000 kisi demek yaklasik. Sanki esim kullaniliyor gibi geldi bana. Bu kirvelik adi altinda cok fazla istekte bulundular. Durumumuz kotu degil ortanin ustu ama ne bileyim bu kadari bana fazla geldi. Boyle bir gelenek var mi? Esime soyluyorum bizde var diyor.
Valla benim esim yigeninin kirvesi oldu yani abisinin oglunun hic de bisey istemediler bizden

Kurban ve alkol yanyana ne alaka!?
Iste birbirine karismis tuhaf tuhaf adetler. Neyse bizde boyle seyler yok, gider hastanede sunnet ettirirsin gelir eve Kur'an okutursun olur biter.
Bi pipi icin kurbanlar kesmek ne kadar iğrenç bi şey, hic tarzim degil şükür ki!

Benim cocugum yok ama olsa da dediginiz gibi eve mevlut okuturum,bizim de adetimiz boyle. Cok abarti seyler istedikleri,ne yapariz bilmiyorum.

Benim esimde ortaginin cocugunun kirvesi oldu biz cocuga sunnet kiyafeti ayakkabi aldik dugundede yuklu miktarda takisini taktik o kadar onlarda bize dugunden once bohca hazirladilar hepimize kiyafetler aldilar bir suru hediyeler getirdiler yani bizden maddi beklenti icin yapilmadi aileler aradi bag icin yapildi bu arada memleketlerimiz farkli

Back
X