- 28 Ekim 2013
- 1.382
- 1.781
- 333
Merhaba,
aslında yöresel bir çorba olan ''göce yuvalağı çorbası'' ile katılacaktım ama evde göcem bitmiş,yaşadığım yerde göceyide bilen yok.(göce:ince buğday kırığı)
.o yüzden pratik ve besleyici bir çorba yapmaya karar verdim.
Kış çorbası
malzemeler:
2 yemek kaşığı margarin (ben tereyağı kullandım)
1 tane havuç
1 tane kereviz (eğer büyükse yarısı)
5-6 tane lahana yaprağı
1 tane soğan
1 litre et yada tavuk suyu
1 pırasa (beyaz kısmı)
tuz,karabiber,pulbiber
terbiyesi için:
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
küçük kasede yoğurt
üstünün süsü için 4-5 dal maydanoz
yapışılı:
yağı tencereye alıp ocağı kısıkta olacak şekilde yakıyorum..soğanı soyup doğrayıp yine kısıkta kalacak şekilde soteliyorum.
.ardından kerevizle havucuda soyup doğrayıp kavrulan soğanın içine katıyorum..
pırasaları doğrayıp sirkeli suda bekletiyorum biraz sonra tekrar yıkayıp onlarıda tencereye aktarıyorum,
,en son lahaları ekliyorum..
sebzeler renk değiştirdikten sonra
et suyunu ilave ediyorum.
.yaklaşık 20dk sonra kadar sebzeler yumuşadıktan sonrada ocaktan alıp blandırdan geçiriyorum ..tekrar ocağa aldıktan sonra benimki biraz koyu olduğundan 1 sb su ekledim tekrardan tuzunu ve baharatları ekledim..kaynamaya başlayınca terbiyesini hazırladım.. (fotosunu çekmeyi unutmuşum)
derin bi kaba un,yumurta ve yoğurdu ekleyip
çırpıcıyla pürüzsüzleşene kadar çırptım..
tencereden 1-2 küçük kepçe çorba alıp, hazırladığım terbiyenin içine koyup karıştırdım . daha sonra terbiyeyi çorbaya ilave ettim..
yiyeceğim tabağa doldurup üstünü maydanozla süsledim..
* kereviz sevmeyen çocuğunuza / eşinize kereviz yedirmenin bir yolu diyebiliriz
afiyet olsun..
bu yarışmada hiç şansım olmasada yinede katılmak istedim , maksat yeni tarifler sunmak diye düşündüm.. zor tarifler var yarışmada diğer arkadaşlarıma başarılar dilerim..
aslında yöresel bir çorba olan ''göce yuvalağı çorbası'' ile katılacaktım ama evde göcem bitmiş,yaşadığım yerde göceyide bilen yok.(göce:ince buğday kırığı)
.o yüzden pratik ve besleyici bir çorba yapmaya karar verdim.
Kış çorbası
malzemeler:
2 yemek kaşığı margarin (ben tereyağı kullandım)
1 tane havuç
1 tane kereviz (eğer büyükse yarısı)
5-6 tane lahana yaprağı
1 tane soğan
1 litre et yada tavuk suyu
1 pırasa (beyaz kısmı)
tuz,karabiber,pulbiber
terbiyesi için:
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
küçük kasede yoğurt
üstünün süsü için 4-5 dal maydanoz
yapışılı:
yağı tencereye alıp ocağı kısıkta olacak şekilde yakıyorum..soğanı soyup doğrayıp yine kısıkta kalacak şekilde soteliyorum.
.ardından kerevizle havucuda soyup doğrayıp kavrulan soğanın içine katıyorum..
pırasaları doğrayıp sirkeli suda bekletiyorum biraz sonra tekrar yıkayıp onlarıda tencereye aktarıyorum,
,en son lahaları ekliyorum..
sebzeler renk değiştirdikten sonra
et suyunu ilave ediyorum.
.yaklaşık 20dk sonra kadar sebzeler yumuşadıktan sonrada ocaktan alıp blandırdan geçiriyorum ..tekrar ocağa aldıktan sonra benimki biraz koyu olduğundan 1 sb su ekledim tekrardan tuzunu ve baharatları ekledim..kaynamaya başlayınca terbiyesini hazırladım.. (fotosunu çekmeyi unutmuşum)
derin bi kaba un,yumurta ve yoğurdu ekleyip
çırpıcıyla pürüzsüzleşene kadar çırptım..
tencereden 1-2 küçük kepçe çorba alıp, hazırladığım terbiyenin içine koyup karıştırdım . daha sonra terbiyeyi çorbaya ilave ettim..
yiyeceğim tabağa doldurup üstünü maydanozla süsledim..
* kereviz sevmeyen çocuğunuza / eşinize kereviz yedirmenin bir yolu diyebiliriz

bu yarışmada hiç şansım olmasada yinede katılmak istedim , maksat yeni tarifler sunmak diye düşündüm.. zor tarifler var yarışmada diğer arkadaşlarıma başarılar dilerim..
Son düzenleyen: Moderatör: