- 14 Nisan 2013
- 2.182
- 2.122
- 333
- Konu Sahibi AnlatmayaGerekYok
-
Canim kizartilmis bir seyi dondurmak saglikli değil patlican sunger gibi yağ cekiyor zaten.Fasulye bamya alip domatesle hafif soteleyip koyabilirsin ben cok seviyorum
Tam 80 kilo domates konservesinin sonuna yaklaştım dinleneyim dedim konuyu gördüm. Ben buzluğa közlenmiş patlıcan ve biber koyuyorum 10'ar kilo. Haşlanmış mısır, doğranmış kırmızı, yeşil biber, bamya, fasulye, barbunya, bezelye, vişne, doğranmış salatalık, doğranmış maydanoz, doldurulmaya hazır patlıcan, biber, kabak vs. İstediğin herşeyi koyabilirsin ama özellikle çok sulu sebzeleri çözdürmeden sıcak tencereye atmalısın.
dolmalık biberleri fırında közleyip koyuyorum ben hem az yer tutuyor hem lezzetli oluyor. en miniklerinden şöyle lüp diye ağıza atılacak gibi olanlardan
Kırmızı biber ve patlıcan da konserve şeklinde daha güzel oluyor .. kırmızı biber ayrıca doğrayıp sizin gibi kullanıyorum güzel oluyor.
taze fasulye az haşlanmış güzel oluyor dolapta . Bezelye ve barbunya yı çiğ olarak koyuyorum sıkıntı olmuyor.
Patlıcan ve kırmızı bıber kozleyebılırsın
Barbunya bezelye koyabılırsın rahat oluyo aklına yemek gelmedıgınde çıkarması
Fasulye, barbunya, patlican (kozleyerek), bamya. Ben artık domatesi de doğrayıp dondurucuya koyuyorum.
Ben ocakta yapiyorum.patlıcan közlemeyi nasıl yapıyorsun?
içini mi alıyorsun?
geçen sene ben çok istedim diye kayınvalidem birkaç kavanoz patlıcan közlemiş içini koymuştu. 1 hafta 10 günde berbat olmuştu patlıcanlar köpürmüştü yiyemedik
allahtan az yaptık demiştik
Kızlar yarın kayınvalidemlerin yazlığına gidicez. KV her sene menemen, turşu, salça, yemeklik domates yapar. Bana da verir yaptıklarından.
Ama o ordan sebze alıp da İstanbul'a getirmez buzluk için. Ben ordan almak istiyorum hem fiyatı hem lezzeti buraya göre çok çok güzel, orda köylüler kendi yapıp bahçelerinden getirip satıyorlar.
Kırmızı biber yeşil biber alıp doğrayıp yemeklik koyuyorum her sene. Elimin altında oluyor pilavlara tavuk sotelere koyuyorum. Kışın kırmızı biber çok pahalıydı.
Dolmalık biber alıp temizleyip buzluğa atmayı düşünüyorum deneyen var mı?
Geçen sene denemelik patlıcan alıp az yağlayıp fırın tepsisine dizip pişirmiştim. Karnıyarık için ama hiç güzel olmadı yaklaşık 1 saat pişmişlerdi ama tam olmamışlar. Ondan memnun kalmadım acaba normal yağda kızartıp mı koysam öyle yapan var mı?
Yeşil biberleri kırmızı biberleri közleyip koysak nasıl olur?
Fikirlerinizi bekliyorum
Daha cok yag cekmiyor ama zaten dondurucu sağlıklı degil yine de kullaniyoruz ya kizartilmis bir yag donuyor tekrar çözüyor haliyle saglik acısından bir tehdit.Yine de sen bilirsin ben koymuyorum canimevet elimin altında hazır olsun istiyorum
güzel sebzeler bulunca da değerlendirmek istiyorum :)
normalde de karnıyarık yapınca kızartıyoruz buzluğa atınca daha mı yağ çekiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?