Kış hazırlığı?

elmadilimi

❤️
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2013
5.703
9.097
Hanımlar eşim öğretmen olduğu için yaz tatilinde hazır o evdeyken ben de kış için hazırlık yapayım, dondurucuya birşeyler koyayım diyorum.

1 yaşında bebeğim var ve gündüz pek fırsat vermiyor yemek hazırlığı için. Buzlukta pratik şeyler iyi oluyor.

Genelde köfte, haşlanmış nohut, börek vs şeyler bulunduruyorum. Farklı neler koyabilirim sizden fikir almak istedim...

Bunları her mevsimde hazırlarsın ki zaten

Dolma biber patlıcan domates vs hazırlayabilirsin

Haşlanmış mudır vs de güzel oluyor

Vişne kayısı vs vs de olur kızartmalık biber de

Sarma vs koyanlar da var ama benim o kadar becerim yoook

Tam mevsimi barbunya ve taze fasulye koyabilirsiniz. Barbunyaları sadece yıkayıp ayıklamak yeter fasulyeyi kavurmak gerekiyor. Kavurmadan koyunca biraz tuhaf tadı oluyor.
Mevsimi geçti ama bulursanız enginar atabilirsiniz. Benim en çok dondurucuya koyduğum sebzedir enginar.
Bezelye falan da koyulabilir, o çıktı mı bilmiyorum. Hiç denk gelmdim bu sene.
Ha bir de közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber favorim. Ani misafirde salata/meze olarak çok işe yarıyorlar. Taze börülce de aynı şekilde ama onu da haşlayıp koymak lazım.

Domates sosu konserve yapabilirsiniz. Hem menemen hem de yemekler için iyi oluyor. Kırmızı biber salçası konserve olur. Annem patlıcanları karnıyarıklık hazırlar, kızartır. Sonra buzluk poşetinde asker gibi yan yana dondurur. Kışın içinin kıymasını hazırlar, doldurur. Oldu sana karnıyarık.

Domates sosu konserve yapabilirsiniz. Hem menemen hem de yemekler için iyi oluyor. Kırmızı biber salçası konserve olur. Annem patlıcanları karnıyarıklık hazırlar, kızartır. Sonra buzluk poşetinde asker gibi yan yana dondurur. Kışın içinin kıymasını hazırlar, doldurur. Oldu sana karnıyarık.

Bunların aynısını annemde yapar.Ek olarak biz mantıda yapıyoruz.Bir tüm gün nerdeyse bir sürü mantı.Hepsini biraz soğuttuktan sonra buzdolabı poşetlerine kısım kısım paketleyerek buzluğa atıyoruz mesela.Makarna gibi sonra at suya al sana ev mantısı.Halamda içli köfte yapar.Dondurup dondurup koyar.Misafiri şuyu buyu geldiğinde sadece kızart koy önlerine.Ha bide,her yemekten önce soğan sarımsak doğramakta fazla zaman alır diye düşünenlerdeniz.O yüzden bizim buzluğumuzda her zaman mutfak robotoundan geçirilmiş soğanlar ve sarımsaklar olur.Soğanı ve sarımsağı ayrı ayrı buzdolabı poşetine robottan geçirdikten sonra koyarız.Yemek yaparken sadece poşeti buzluktan çıkarıp,bi parçasını kırıp tencereye atar gerisini yine poşetle buzluğa koyarız.O yüzden yemekleri ocağa koyma işlememiz maksimum 7 dk sürüyor.Hazır domates sosları hazır soğanlar ve sarımsaklar ile. :KK31:

Bunların aynısını annemde yapar.Ek olarak biz mantıda yapıyoruz.Bir tüm gün nerdeyse bir sürü mantı.Hepsini biraz soğuttuktan sonra buzdolabı poşetlerine kısım kısım paketleyerek buzluğa atıyoruz mesela.Makarna gibi sonra at suya al sana ev mantısı.Halamda içli köfte yapar.Dondurup dondurup koyar.Misafiri şuyu buyu geldiğinde sadece kızart koy önlerine.Ha bide,her yemekten önce soğan sarımsak doğramakta fazla zaman alır diye düşünenlerdeniz.O yüzden bizim buzluğumuzda her zaman mutfak robotoundan geçirilmiş soğanlar ve sarımsaklar olur.Soğanı ve sarımsağı ayrı ayrı buzdolabı poşetine robottan geçirdikten sonra koyarız.Yemek yaparken sadece poşeti buzluktan çıkarıp,bi parçasını kırıp tencereye atar gerisini yine poşetle buzluğa koyarız.O yüzden yemekleri ocağa koyma işlememiz maksimum 7 dk sürüyor.Hazır domates sosları hazır soğanlar ve sarımsaklar ile. :KK31:

Ya ben sogani bu sekilde koymustum. Yemeklerin tadini bozdu. :KK64: hangi yemeklere katiyorsuniz?

Ya ben sogani bu sekilde koymustum. Yemeklerin tadini bozdu. :KK64: hangi yemeklere katiyorsuniz?

Bütünnnn yemeklere.Bizde hiç tadını bozmadı lezzet konusunda forever. :)))) Bütün yemekler dediğim sulu yemekler.Önce soğanı kavur sonra salçasını ekle sıralamasında giden yemeklerimize koyuyoruz. :oops:

Taze fasülye hafif domatesle kavurup kavanoza sağlam kapak ile kapatıp ters çevirin soğuyana kadar oynatmayın, kışın neredeyse taze gibi taze fasülye yiyebilirsiniz hem pişirmeside kolay bir soğan kavur tamamdır.
Barbunyayıda aynı şekilde hafif domates ve havuçla kavurup kavanoza koyun ben buzluktakileri sevmiyorum.
Aynı şekilde vişne kızılcık kayısı şeftali çilek koyabilirsiniz düdüklü tencerede kavanozlara su ilave ederek doldurup kavanozları hafif kaynatip soğuyana kadar kıpırdatmazsanız 2 yıl dayanabilecek meyvesuyunuz olur ben artık hazır meyvesuyu asla içemiyorum

Bunları her mevsimde hazırlarsın ki zaten

Bunları yazdan hazırlamıyorum zaten. Bunların dışında neler yapabilirim, yazın neler yapılmalı demek istedim.

Tam mevsimi barbunya ve taze fasulye koyabilirsiniz. Barbunyaları sadece yıkayıp ayıklamak yeter fasulyeyi kavurmak gerekiyor. Kavurmadan koyunca biraz tuhaf tadı oluyor.
Mevsimi geçti ama bulursanız enginar atabilirsiniz. Benim en çok dondurucuya koyduğum sebzedir enginar.
Ha bir de közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber favorim. Ani misafirde salata/meze olarak çok işe yarıyorlar. Taze börülce de aynı şekilde ama onu da haşlayıp koymak lazım.

Bezelye Mayıs haziran gibi çıktı ve bitti, 4 kilo alıp ayıkladım, koydum buzluğa. Barbunya ve taze fasulye de koyacağım inşallah.

Domates sosu yapıyorum ben de. Patlıcan musakkalık doğrasam olur mu? Çözdürülüp mü kullanılıyor.?

Mantı içli köfte yapabilsem harika olur ama yapamıyorum maalesef. Yalnızım zaten, annem yardım etmiyor. Soğan için hep acı oluyor diye duydum Çiğden dondurunca. Bir de Rondodan geçirince de tadı bozuluyor gibi geliyor bana.

Ben de öyle duydum ama sıvıyağda kavurup konulabilir herhalde

közlenmiş biber ve patlıcan mutlaka koyun. sofraları şenlendiriyorlar zira :))

hiç sevmiyoryz maalesef. Daha önce misafir için koydum, ziyan oldu:-(

Taze fasülye hafif domatesle kavurup kavanoza sağlam kapak ile kapatıp ters çevirin soğuyana kadar oynatmayın, kışın neredeyse taze gibi taze fasülye yiyebilirsiniz hem pişirmeside kolay bir soğan kavur tamamdır.
Barbunyayıda aynı şekilde hafif domates ve havuçla kavurup kavanoza koyun ben buzluktakileri sevmiyorum.
Aynı şekilde vişne kızılcık kayısı şeftali çilek koyabilirsiniz düdüklü tencerede kavanozlara su ilave ederek doldurup kavanozları hafif kaynatip soğuyana kadar kıpırdatmazsanız 2 yıl dayanabilecek meyvesuyunuz olur ben artık hazır meyvesuyu asla içemiyorum

Evde kavanoz için pek yerim yok ne yazık ki. Domates yapabilirim ancak, geri kalanlar dondurucu da saklanacak.

Bamya çıkınca kaçırmaaa..(seviyorsan tabi)

Ben hiç yemem de eşim sever. Koyabilirim belki biraz

benim de eylül sonu gibi doğumum var .evde boş boş oturuyorum
o yüzden 1 haftadır börek,sarma,kabak,patlıcan dolması koydum buzluğa
en azından acil bir durumda hazırda olmuş olurlar
konuyu takipteyim ben de

Çiğden denemedim. Çözdürünce kızartamayabilirsiniz. O zaman dilim dilim kızartıp öyle dondurun.

Yok Çiğden değil zaten, küp doğrayıp kızartsam. Annenizçözdürüp mü kullanıyor?

benim de eylül sonu gibi doğumum var .evde boş boş oturuyorum
o yüzden 1 haftadır börek,sarma,kabak,patlıcan dolması koydum buzluğa
en azından acil bir durumda hazırda olmuş olurlar
konuyu takipteyim ben de

Ilk aylar bebeğin bir zorluğu olmuyor da hareketlenince insan yemeği bırak yüzünü bile yıkayamıyor bazen:) Hayırlı doğumlar size de

Yok Çiğden değil zaten, küp doğrayıp kızartsam. Annenizçözdürüp mü kullanıyor?
Çözdürmeye vakti yoksa çelik tencerenin dibine dizip üstüne kıymalı harcı döküyor. Kendi kendine pişiyor. Çözdürseniz de olur. Zaten küp küp olunca mecbur çözdüreceksiniz.

Çözdürmeye vakti yoksa çelik tencerenin dibine dizip üstüne kıymalı harcı döküyor. Kendi kendine pişiyor. Çözdürseniz de olur. Zaten küp küp olunca mecbur çözdüreceksiniz.
Evet ben mecbur çözdüreceğim. Ama bazı şeyler çözülünce kötü tat oluyor ya ondan sordum. Teşekkür ederim

Biz tzae fasulyeyi biraz haşlayıp dondururuz, öyle de güzel olur.
patlıcan ve kırmızı biberi fırında közleyebiliyor muyuz?

Ya bende hazirlik yapmak istiyorum ama bildigm hicbisey yok. Simdi taze fasulyeyi haslamam mi gerek once? Bide domateste kisa hazirlamak istiyorum hem menemen hemde sos seklinde. Nasil yapabilirim kizlar yardimci olun banada yaa :))

X