kısa sürede değişim

nevertime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
1.403
622
53
İki iki bçk ay gibi bir sürede kelime dağarcığını geliştirmem mümkün müdür? Kitap oku dedi herkes okuyorum şuanda kitap...okumaya devam ediceğim ama belki komik gelicek bu konum size ama ilerleme olmadı hala.Ne yapabilirim gelişim için? mesela sevgilimin her konuda söyleyecek bir fikri var...bi konu olduğunda muhakkak o konu hakkında fikri oluyo ve sohbete başlıyor..Ben de onun gibi olmak istiyorum :(

İki iki bçk ay gibi bir sürede kelime dağarcığını geliştirmem mümkün müdür? Kitap oku dedi herkes okuyorum şuanda kitap...okumaya devam ediceğim ama belki komik gelicek bu konum size ama ilerleme olmadı hala.Ne yapabilirim gelişim için? mesela sevgilimin her konuda söyleyecek bir fikri var...bi konu olduğunda muhakkak o konu hakkında fikri oluyo ve sohbete başlıyor..Ben de onun gibi olmak istiyorum :KK43:
okuduğun kitaplarda anlamını bilmediğin sözleri ata sözlerini ve deyimleri araştır çok faydalı oluyor

kimsenin yorumu yok mu?? kendi kendimin piskoloğu olmak istiyorum değişmek istiyrum.Yaşadığım çocukluk yüzünden çok sessiz kaldım.Değişicem ama bu şart.

İki iki bçk ay gibi bir sürede kelime dağarcığını geliştirmem mümkün müdür? Kitap oku dedi herkes okuyorum şuanda kitap...okumaya devam ediceğim ama belki komik gelicek bu konum size ama ilerleme olmadı hala.Ne yapabilirim gelişim için? mesela sevgilimin her konuda söyleyecek bir fikri var...bi konu olduğunda muhakkak o konu hakkında fikri oluyo ve sohbete başlıyor..Ben de onun gibi olmak istiyorum :KK43:

Her konuda fikir sahibi olmak iki ayda iki kitap okumakla olur mu ya? Hem kelime bilmekle, her konuda fikir sahibi olunmaz.

İnsanlar sürekli araştırıyor, geziyor, okuyor, açıkoturum izliyor, belgesel izliyor, siyasi platformlarda takılıyor, her gün haber okuyor izliyor, deneyimleri var vs vs. Ama bunların hepsi yılların birikimi ve bir kişi hiçbir zaman her konuda fikir sahibi olamaz, herkesin bilmediği elbet vardır, ben herşeyi bilirim diyen adam boş konuşuyordur ya da bi konuda sallıyordur, bilmeyenler aaa adam herşeyi biliyor sanır.

Bunca adam boşuna kafa patlatmıyor, 2 ay kitap okumakla olmaz maalesef, haaa aç oku, Türkiye siyaseti/tarihi oku, teknolojik kitaplar oku, tv'de yararlı programlar izle, aşağıda Türkiye Siyaseti platformu var, oraya bak ama gerçekten fikir sahibi olmak için en az 2-3 yıl beklemen gerek.

Genel kültür zamanla olacak bir şey. Öyle hızlandırılmış genel kültür kursu gibi bir şey söz konusu değil ne yazık ki. Kitap okumakla çok güzel bir şey yapıyorsunuz ama bunun yanında başka şeyler de gerek. Mesela farklı kültürleri araştırın, bol bol film, belgesel izleyin, değişik yerler gezin, sergilere, konserlere gidin, yeni insanlarla tanışın... Herkes her şeyi bilmek zorunda değil, zaten bu da mümkün değil ama ne kadar çok şey denerseniz, kendi ilgi alanlarınızı, zevklerinizi keşfeder, onlar hakkında daha çok şey bilmek için uğraşırsınız.

her konuda fikir sahibi olabilmek, konuşabilmek başka bişey kelime dağarçığını geliştirmek başka bişey. bu dedikleriniz de iki kitap okudum niye hala gelişemedim denilebilecek bi durum değil. kelime dağarcığı için evet bol bol kitap kumalısınız. ama aynı türde veya ders çalışır gibi deyimler sözlüğü okumakla pek olmaz bence. farklı farklı türlerde kitap okuyun, film izleyin.

ayrıca biri her konu hakkında bilgi sahibi olamaz eğer ilber ortaylı filan değilse. ilginizi çeken bi konu varsa okuyun, araştırın ama sırf bilgili görünmek için kasmayın. bunun belli olması daha kötü çünkü.

Kitap okumak elbet faydalı ama daha güncel şeyler okumalı takip etmelisin.farklı taraf tutan gazeteler oku (hangi görüşe daha yakın olduğunu bilmen ve yeri geldiği zaman savunabilmen için) belgeseller haber kanalları tartışma programları izle makaleleri oku.öyle bir günde olacak iş değil zamanla bilgiler kafana yerleşecek ve bigün aaaa ben bunu biyerde okumuştum diceksin.ama en önemlisi şu , asla başkası için bunları yapma.kendini geliştirmek için ilerletmek için yap.

Sorun ne kimi kıskanıyorsun sen?

Kimseyi kıskanmıyorum.Kendimden memnun değilim

“Onun gibi olmak istiyorum” falan deyinle biriyle aşık atıyor gibisin.

Bak şimdi bazı insanlar vardır ayaklı ansiklopedidir ama kendini ifade edemez. Bilgi doludur ama bunu satamaz.

Bazıları vardır bir tek gazete başlıklarını ya da kitap isimlerini bilir ama konuşurken o kadar geniş kapsamlı konuşur ki eğer sen o kitabı okumadıysan adamın bahsettiği kitabı okuduğunu zannedersin. Bu biraz yapı meselesidir. Ama tabi çok okumakla, algılarının çok açık olmasıyla son derece bağlantılı.

Sen toplumsal olayları yakından izle, bol kitap oku. Bildiklerin hakkında konuş, bilmediklerini öğren toplumda. Bence bu yeterli.

Kendinizi gelistirmeye calismak ne kadar guzel ya takdir ettim vallahi
Haberleri takip edin dunya gundemini takip edin bol bol film izleyin mesela degisik bi sey duydunuz hemen onu arastirin neymis ne degilmis diye

Bol bol belgesel izle. Belgesel deyince genelde hayvanlar alemi diye algılıyor insanlar ama öyle değil. Bilimsel belgesellerden tut, en aklına gelmeyecek eşyanın nasıl yapıldığına, bilmem kaç yılında dünyada neler oldusuna kadar türlü türlü belgesel izle. Hem sıkılmazsın hem de görsel olduğu için aklında daha iyi kalır.
Kitap okuyarak kelime dağarcığını istediğin kadar geliştir. Bir konuda bilgi sahibi değilsen hiçbir şey konusamazsın.

İnsanlarla iletişim kurdukça daha çok gelişeceksin kitap okuman çok güzel devam et kısa süre sonra diksiyonunda düzelmeler olacak kelime dağarcığın gelişecek.. Konuşmak içim ayrıca birinin konu açmasını bekleme sende bi şekilde konu açıp fikir beyan ederek sohbet ortamı oluşturabilirsin.. Gelişim için çabalaman takdire şayan aynen devam cnm.. Haber kanallarını izle hem güncel tutmuş olursun olup biteni.. Ayrıca kendini asla birileriyle kıyaslayıp başkaları için değişime girme.. Sen kendini hep geliştir ne olursa olsun..

Bu bir anda olacak birşey değil. Bir de bazı şeyler zorlamakla olmuyor, birşeye ilginiz varsa aklınızda kalır zaten.

Bir de vikipediada gezinin. Şahsen ben konudan konuya atlıyorum farkında olmadan, o kadar sürükleyici ki. Kafamda gerekli gereksiz bir sürü şey birikti :D

Genel kultur ayri bi durum kelime dagarcigi ayri.
Guncel olaylar kitabi al herseyi oku.
Googledan bugunun tarihinde nolmus diye hergun arama yap ben hergun yaparim.
Aklima takilan bir konu olunca hemen arastiririm.
Belgesel izle.
Sozlukten kelimelerin anlamlarina bak.
Ayrica bunlarin hicbirini sevgilin icin degil kendini gelistirmek, dunya gorusu kazanmak icin yapmalisin.

Böyle romantik, Ahmet Batman, Mehmet Coşkundeniz kitapları vesaire yerine daha çok Ahmet Altan, Erdal Demirkıran gibi sivri adamların kitaplarını tercih etmeni öneririm, adamların tarzları gibi sözleri de değişik oluyor, öğretiyor baya.
Kendine bir soru sor mesela? Atıyorum salonda oturmuş televizyon izlerken biri Türkçeden bahsediyorsa ona yönelik pratik bir soru oluştur, Türkçe yabancılara nasıl geliyor vesaire gibi, yok fonetik algısı yok bilmemne dilleri şu bu derken ona buna atlayıp araştırmaya, öğrenmeye başlıyorsun. Her konu hakkında hemen bilgi edinmen çok zor ancak böyle araştırmacı, öğrenme tutkunu bir kişiliğe bürünürsen oturduğun bir ortamda o konuşulan, fikir yürütülen harika konuyu bulan kişi sen olursun bence. Dediğim gibi, her yerden kendine araştıracak bir şey çıkarmaya çalış! Şimdiden başarılaaar. :KK15:

en önemlisi her sabah düzenli olarak gazete okuma alışkanlığı kazanmak (köşe yazıları dahil) ve anlamını bilmediğiniz şeyleri hemen o an unutmadan araştırmak.
güncel dergilere abone olup onları takip edin,
ilgi alanlarınıza yönelik kitaplar okuyun, yayınlar izleyin.
türkiye tarihini mutlaka öğrenin, özellikle atatürk dönemini, sonrasındaki siyasal çalkantıları, darbe dönemlerini (okumak sıkıcı gelirse hepsinin belgeselleri var) 80 sonrasını, siyasete yön veren önemli olayları...
ülkede aktif olan örgüt ve tarikatların kimdir necidir öğrenin. bakanları, siyasal parti liderlerini de öğrenin, adları geçince o kim ki durumuna düşmeyin.
gerisi gelir.

Back
X