kısa sürede değişim

Bu bir anda olacak birşey değil. Bir de bazı şeyler zorlamakla olmuyor, birşeye ilginiz varsa aklınızda kalır zaten.

Bir de vikipediada gezinin. Şahsen ben konudan konuya atlıyorum farkında olmadan, o kadar sürükleyici ki. Kafamda gerekli gereksiz bir sürü şey birikti :KK70:

ben de çok yapıyorum onu, geçen gün maymun türlerinden girdim, pandalardan çıktım, en son çin tarihini okurken uyuyakalmışım :KK70: oysa ki tek derdim 4 yaşında çocuğun maymunlarla ilgili bir sorusuna cevap bulmaktı :KK53:

ben de çok yapıyorum onu, geçen gün maymun türlerinden girdim, pandalardan çıktım, en son çin tarihini okurken uyuyakalmışım :KK70: oysa ki tek derdim 4 yaşında çocuğun maymunlarla ilgili bir sorusuna cevap bulmaktı :KK53:

Ben de geçen gece dedim ki kendi kendime "jüpiterin uydularından bana ne ya" :D

İnternetten haberleri oku hergün bide sözlüklerde dolaş ekşi sözlük vb zamanla her konuda fikir sahibi olursun fikir üretmeyi öğrenirsin analitik zekanı geliştirmek için de matematikle ilgilenebilirsin

Nerden biliyorsun ilerleme olmadığını?
Birisiyle diyalog halindeyken belli olur o.
Nasıl test ettin kendini de ilerleme yok

sadece kitap okumakla olmaz tatlım. aslında birazda içten gelen birşey bu ilgi meselesi. gazete okumak, köşe yazarlarını okumak, tv de aptal yarışma programları ve entrikalı diziler yerine daha faydalı sağlık programları, belgeseller, haberler, sohbet tadında tartışmalar izleyebilirsin.

İki iki bçk ay gibi bir sürede kelime dağarcığını geliştirmem mümkün müdür? Kitap oku dedi herkes okuyorum şuanda kitap...okumaya devam ediceğim ama belki komik gelicek bu konum size ama ilerleme olmadı hala.Ne yapabilirim gelişim için? mesela sevgilimin her konuda söyleyecek bir fikri var...bi konu olduğunda muhakkak o konu hakkında fikri oluyo ve sohbete başlıyor..Ben de onun gibi olmak istiyorum :KK43:
Psikoloji ve dünya klasiklerini oku, bir de şiir kitapları oku. Bilgi yarışmaları oyna falan :)

• Her sabah mutlaka gazete okuyun.
  • Aşk kitaplari,diz ustu edebiyatı değilde güncel kitaplar yada tarihi kitaplar okuyun.
  • Sözlük okuyun. Eski Türkçe öğretmenim kelime dağarcığını gelistirdigini söylerdi.
  • Atasözleri ve deyimler okuyabilirsiniz. 2-2.5 ayda zaten sozlukle atasözlerini rahat 10 kere okursunuz buda zaten yeni kelime haznesi anlamına gelir.
  • Ve bence en önemlisi kitap okuyorum diyipte bir kitabı 1 haftada okumayin, haftada 2-3 kitap okumak için çabalayin.

Herkes her konuda fikir sahibi olamaz.sakin o konuşuyor diye bilmediğin konuda biliyormuş gibi davranma.
zikri sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.
genel kultur için kitap oku kişisel gelişim kitapları oku gazete oku siyasetten ekonomiden açık oturumları takip et.
ama bilmeden konuşma lütfen komik durumda dusersin

Herkes her konuda fikir sahibi olamaz.sakin o konuşuyor diye bilmediğin konuda biliyormuş gibi davranma.
zikri sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.
genel kultur için kitap oku kişisel gelişim kitapları oku gazete oku siyasetten ekonomiden açık oturumları takip et.
ama bilmeden konuşma lütfen komik durumda dusersin

bilmediğim konuda konuşmam ben tşk.

Kısa sürede değişim nasıl olur. Ancak kendinle ilgili bir şey keşfedersin. O yeteneğinin üstüne gidersin. İnsana bi özgüven gelir

Sevgilinizin bir altyapısı vardır sonuçta iki ayda o bilgi birikimini oluşturmamıştır. Okumaya, araştırmaya devam edin. Azimli olursanız kendinizi aşabilirsiniz.

Ta
İki iki bçk ay gibi bir sürede kelime dağarcığını geliştirmem mümkün müdür? Kitap oku dedi herkes okuyorum şuanda kitap...okumaya devam ediceğim ama belki komik gelicek bu konum size ama ilerleme olmadı hala.Ne yapabilirim gelişim için? mesela sevgilimin her konuda söyleyecek bir fikri var...bi konu olduğunda muhakkak o konu hakkında fikri oluyo ve sohbete başlıyor..Ben de onun gibi olmak istiyorum :KK43:
tarih siyaset kitapları oku bence

bu iş sadece kelime dağarcığını geliştirmekle olmaz her konuda fikri olan çok okumuş, çok görmüş, çok izlemiş biridir. hayat tecrübesi vardır, benımde her konuda bir fikrim vardır bazen kendime saklarım bazen saatlerce konuşurum.
bunun için haberleri takip et, sanatsal etkinliklere yogunlaş, farklı ortamlarda farklı insan profılleri ile muhattap ol ve bol bol belgesel -spor -fılm- gezı vs tarzı program ızle :D

Maalesef istediğiniz türden bir birikimi, birkaç ayda elde edemezsiniz. Adı üzerinde "Birikim"...
Ancak bilgi edinme - öğrenme yollarını kolaylaştırabilirsin.

Herkes her şeyi sayfalarca okuyarak öğrenmez, bazıları biraz daha işitsel - görsel, bazıları daha deneyseldir.
Bir şeyler kafanıza izleyerek mi daha kolay girer okuyarak mı?
Kendimden örnek vereyim, bende fotografik hafıza var, bir kitabı defalarca okumama gerek kalmaz, ilgi alanımda olsun, sayfalarını dikkatlice bi inceleyeyim hatta resimli filan da olsun, kayıt eder kafa, işim daha çok videolarladır anlayacağın... O yüzden de pek çok konuya salça olabilirim.

Ancak ne derler "Her şey hakkında bir şey, bir şey hakkında her şeyi bil"... Her şey hakkında her şeyi bilmen imkansız, bildiğini iddia eden de kallavi cahildir yani :)

Elbette okuma destekli de olmanız gerekmekte, başlangıç olarak tarih- siyaset konulu ağır kitaplar yerine, daha günlük ve dili hafif bir bilgi kaynağı olan "Gazete"yi öneririm. Her gün evinize muhakkak 2 farklı gazete girsin.

Gazetede okuyup denk geldiğiniz ve bilmediğiniz siyasi terimlerin, köşe yazarlarının kullandığı kelimelerin vb. altını çizerek okuyun. Bu kelimelerin anlamlarına sözlük yardımı ile bakın ve hatta eşinize de sorun, anlatsın uzun uzun.

Tvde açık oturumları izleyin, yabancı talk showlar, müzik programları, belgeseller...
Kanal üyeliğiniz yoksa, internet üzerinden "Nasıl yapılır" videoları izleyin. En sevdiğim belgesellerdendir hastalıklı gibi günlerce izleyebilirim ^_^

Kitap olarak klasiklerden başlayın. Türk Edebiyatı ve Dünya Klasiklerini okuyun.
Atasözleri, deyimler sözlüğünüz olsun... Sonra da ufaktan ilgilendiğiniz alanlar üzerine terimler sözlüğü edinin.
Okumalara biraz hakimiyet sağladıktan sonra, yazım denemelerine başlayın. Bir anınızı kaleme almayı deneyin filan.

Bu başlangıç paketi.
Bunları 2 aya sıkıştırabilirseniz helal olsun diyebiliriz zaten en fazla :KK48:

Back
X