• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kısa sürede ev yetişir mi ?

Ruhsat 3 aya çıksa yani en geç martta başladılar diyelim çelik ev kurulacak, içinde bir sürü işi oluyor ustalar zaten hep yoğun fayansı dolabı vs derken 2 ay kafadan gider.
Ben olsam eşyalar için depo kiralar kv ile kalırdım. Sonuçta 1-3 aylık bi süreç oda en fazla. Tesisatı elektrik su vs kaba işler bitince eşyanı atarsın içeri sonra iç tadilata başlarsın,kv ile sorun olursada yeni evinde idare edersin sen içindeyken eksikleri yaparsınız.
Başka ev kiralasan belki 2 aya çıkıcaksın bence gereksiz yani.
Kv ile yasamak sözkonusu olmaz cünkü ben ne kadar istemiyorsam o da istemiyor fakat kiranin depozitosu vs si derken ek masraf cikacak tabii o da ayri dert

Biz de hafif çelik hobi evi yaptırdık. Mersin’de yaşıyoruz ruhsat işleri çok kısa sürdü zaten tüm evrakları vs firma hazırladı süreci takip etti. Biz ücreti 3’e bölüp iş başlangıcı, ortası ve teslim şeklinde ödemek üzere sözleşme yapmıştık. Ortalama 3 ay sürecekti ama 2 ayda teslim ettiler. Yaklaşık 5 yıl oldu galiba hiç bir problem yaşamadık.
Babamlarin anlastiklari firma temel ve izinler haric calisiyormus yoksa tek elden ilerlese daha iyi olurdu bizim icin peki fiyat sözlesmedeki gibi mi kaldı ekstra masraf cikti mi

Sizin kayınvalideyi idare etme Zamanlarınız gelmiş. Bundan daha zor Zamanlarınız yok ki. Olamaz da. Sırf iki laf işitmeyeyim diye göze aldığınız çileye değmez.
Mesele iki laf isitme meselesi degil normalde de pek gorusmuyoruz aramiz iyi degil

Ben olsam Kv zehir olsa da yutar idare ederdim tabi herkes aynı değil. Ancak şu an sizin içinde en mantılı bu görünüyor diyorsanız ki param çok depo + eşyalı ev ama ne kadar eşyalı da olsa ıvırı zıvırı gerek oluyor her seferinde depodan eşya çıkarmaya zahmetli olacak
Bizim durum biraz daha farkli aramiz.iyi degil gorusmuyoruz

2 tane küçük çocuğunuz varken bu kadsr evsahibini mutlu etme merakınızı asla anlamayacağım. Yapılacak sey belli ama çoluk cocugu perişan edeceksiniz illa ki. Ev sahibi daha kıymetli çünkü.
Fazlaca empat oldugumu kabul ediyorum ama yapacak bir sey yok beni cikarip kiraci alsa tamam da oglunu koyacak düğün yapacak ve bunu kac ay öncesinden söyledi yapacak bir sey yok

Yetişmez,2-3 aya ruhsat cıksa temeli at temelin oturmasını bekle,celik ev kurulsun daha sonra diğer işlere sıra gelsin.Mobilyası,fayansı, abonelik bağlatmak derken sizin süreç mayısı haziranı bulabilir.

Hatırladığım kadarıyla arsayı kayınpeder verdi,evide sizin ve aileniz ortaklaşa yaptırıyordu böyle olunca ben kayınvalide ile anlaşmıyorum demek olmaz diye düşünüyorum hem ev yaptıralım ama onlar 3-4 ay idare edemiyorlar diyebilirler bizi.

1+1 olsa kimsenin evini 3-4 aylık kiraya vereceğini düşünmüyorum madem kayın ailenin evi müsait bir kaç aylığına gidin eşyalarınızı da depoya koyarsanız.
Evet arsayi esimin babasi verdi benim babam da esimin babasi da eve katkida bulunacaklar ama mesele sadece benim kv istememe meselesi degil kv de ayni sekilde bizi istemiyor aramiz iyi degil cünkü görüsmüyoruz

Açılın mimar geldi...
Konu sahibi eğer ruhsat çıksın sonra başlansın diyorsanız immmkansız yetişemez.
Hangi belediyedesiniz özel değilse?

Ev sahibi çocuğunu koyacakmış evin içine tamam da düğün temmuzda , beş ay ne tadilatı yapacaklar bazı şeyleri içinde otururken de yapabilirler beş ay çok fazla.

Ben olsam mayısta çıkabilirim derim, üç ayda onlara yeter 140 metre kare ev sıfırdan yapsalar yine biter, siz de eviniz yine bitmemiş olursa daha az kalırsınız kvdenizde.
Her sey pahali yavas yavas malzeme alip yapacaklarmis bu sekilde söylediler bize de sonra mobilya alacaklarmis koyacaklarmis

Kaçağa yönlendirme değil asla, ama ruhsat dilekçeniz içerideyse projeniz onaylandıktan sonra ruhsatı beklemeden inşaata başlayın.
Ruhsatınız 1-2 ay daha geç çıksın çok sorun değil.
Kaçak yapı olarak tespit edilip ceza gelebilir en fazla..
Ruhsat alınır alınmaz da ruhsatınızı bildirirseniz cezanın büyük bir kısmı siliniyor cüzi bir tutarını ödersiniz.
Daha detaylı merak ettiğiniz bir şey olursa özelden de ulaşabilirsiniz.
Zaman konusunda sıkıntılı müşterilerim bu şekilde yapıyor şuana kadar bir sıkıntı yaşayan olmadı.
Ama tekrar ediyorum, projeniz ve binanızın oturacağı alan belediye tarafından net onaylandıysa başlayın.
"Avan proje"niz onaylanınca yani. Mimarınıza sorun anlattıklarımı, o daha detaylı bilgi verecektir.

Açılın mimar geldi...
Sakaryada yasiyorum özel idareye bagli bulundugum yer.Celik ev dahi olsa tapuyla ilgili islem ruhsat vs sinin cikmasi bile kendi basina 3 ayi bulur dimi ? Iyimser dusunup hayal kurmak istemiyorum iyisiyle kötüsüyle anlatabilir misiniz ? Ruhsat cikmadan temel kazisi dahi yapamayiz dimi mesela öyle biliyorum

Açılın mimar geldi...
Bir de esim koneyner koyup insaat elektrigi olarak abonelik alalim sonra normal abonelige ceviririz konteynerimiz de ardiyemiz olur diyor bu mantikli mi sizce ?

Sakaryada yasiyorum özel idareye bagli bulundugum yer.Celik ev dahi olsa tapuyla ilgili islem ruhsat vs sinin cikmasi bile kendi basina 3 ayi bulur dimi ? Iyimser dusunup hayal kurmak istemiyorum iyisiyle kötüsüyle anlatabilir misiniz ? Ruhsat cikmadan temel kazisi dahi yapamayiz dimi mesela öyle biliyorum
Biz de resmiyette bu şekilde olduğu için mal sahibimizi böyle bilgilendiriyoruz ama dediğim gibi projeler onaylıysa eeeeenn kötü kaçak yapı cezası bile yeseniz ruhsat alınınca %70-%90 oranında siliniyor. Bu bilgileri mimarınıza bir sorun biz hep artı eksileri mal sahiplerine bildiriyoruz, sorumluluk alırlarsa avan proje onayından sonra belediye ruhsat harçlarını da ödeyip inşaata başluyorlar.
Başkana imzaya çıkması inmesi vs. nereden baksan 1-1.5 ay sürüyor. Bazı dosyalar 2 ayda 3 ayda çıkıyor ama bazıları 5 ayı buluyor yani çok büyük risk alıyorsunuz

Ev sahibini magdur etmeye hakkimiz yok ki ama o da düğün yapacak tadilat isi var mobilya alacak gelecek falan sözlesme nisandan nisana yenileniyor bizim ama o önemli degil hatir da sözkonusu bu evden ciksam da ayni mahallede yasayacagim komsum olacak ev sahibim ona da giderayak zorluk yasatmaya hakkim yok acikcasi
oğlu evlenince evinde oturur gibi planı varsa evine kiracı koymayacaktı. Oğlu için aldığı evden boşken kira gelsin diye düşünüyorsa kiracıyı o mağdur etmiş oluyor. Bu işlerde vicdan yapmıyoruz. Kanun ne ise o uygulanıyor. He tanıdığınız sevdiğiniz bir insansa arkadaşlığınız varsa zaten hep planı bu yöndeyse o zaman durum değişiyor tabi.
Ben olsam dediğim gibi çıkmazdım. Ev sahibiyle de dostluk kurmaz özel sorunlarını dinlemezdim. Oğlunun ne zaman evleneceği ile ilgilenmezdim.

Fazlaca empat oldugumu kabul ediyorum ama yapacak bir sey yok beni cikarip kiraci alsa tamam da oglunu koyacak düğün yapacak ve bunu kac ay öncesinden söyledi yapacak bir sey yok

Sözlü söylemek yerine ihtar çekmesi gerekirdi. Hiç profesyonel ilerlemiyor süreciniz ve siz mağdur oluyorsunuz ama umurunuzda değil. Kiracı olduğumuz için hakediyoruz diye mi düşünüyorsunuz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum. Ama iki çocuklu insan bu şekilde evden çıkarılmaz. Sonuçta sizin de hayatınız planlarınız var.

oğlu evlenince evinde oturur gibi planı varsa evine kiracı koymayacaktı. Oğlu için aldığı evden boşken kira gelsin diye düşünüyorsa kiracıyı o mağdur etmiş oluyor. Bu işlerde vicdan yapmıyoruz. Kanun ne ise o uygulanıyor. He tanıdığınız sevdiğiniz bir insansa arkadaşlığınız varsa zaten hep planı bu yöndeyse o zaman durum değişiyor tabi.
Ben olsam dediğim gibi çıkmazdım. Ev sahibiyle de dostluk kurmaz özel sorunlarını dinlemezdim. Oğlunun ne zaman evleneceği ile ilgilenmezdim.
Ben bu eve geldim evlendigimden beri buradayim 7 yildir evliyim ev sahibinin cocugu o zamanlar liseye gidiyordu burada oturmuyordu baska bir sehirdeydi yani plan sonradan degisti ama oglum evlenene kadar oturun diyordu zaten bizim icin surpriz olmadi bizim yanlisimiz simdiye kadar kendi evimiz icin harekete gecmemis olmamiz oldu aslinda bu yuzden kimseyi suclayamiyoruz agirdan aldik

AmA bu da biraz tuhaf değil mi oğlu evi aldığında cocukmuş zaten neden boş tutsun ki 7 yıl oturmuş ha şu konu doğru ihtarneme cekmesi gerek ev sahibinin hersey yasal olsun.

Her sey pahali yavas yavas malzeme alip yapacaklarmis bu sekilde söylediler bize de sonra mobilya alacaklarmis koyacaklarmis
Onların öyle söylediği aşikar zaten, siz de böyle söyleyin diye yazdım ben, iki tarafta mağdur olmasın madem komşu olacaksınız iki tarafta elini taşın altına koysun.

Onlar ağır ağır iş yapacak diye neden iki çocukla sizi düşünmüyorlar , onlar kendi işine bakıyorsa sizde kendi çıkarınıza bakacaksınız, karşılıklı değilse gereksiz fedakarlığa gerek yok bence şu durumda.

Onların öyle söylediği aşikar zaten, siz de böyle söyleyin diye yazdım ben, iki tarafta mağdur olmasın madem komşu olacaksınız iki tarafta elini taşın altına koysun.

Onlar ağır ağır iş yapacak diye neden iki çocukla sizi düşünmüyorlar , onlar kendi işine bakıyorsa sizde kendi çıkarınıza bakacaksınız, karşılıklı değilse gereksiz fedakarlığa gerek yok bence şu durumda.
Bosver millet uçmuş akıl vermeye gelmiyor. Ne ev sahibi aşkı varmış üyelerde anlamadım. 2 bebekli kadin orda burda kalacak diye uyardım beğenmedim atıyorlar. Allah şunların eline de düşürmesin aklına da muhtac etmesin kimseyi.

Bosver millet uçmuş akıl vermeye gelmiyor. Ne ev sahibi aşkı varmış üyelerde anlamadım. 2 bebekli kadin orda burda kalacak diye uyardım beğenmedim atıyorlar. Allah şunların eline de düşürmesin aklına da muhtac etmesin kimseyi.
Komşu olacak yüz yüze bakacağız dediği için ılımlı yazdım biraz bende, beş ayda tadilat yapacaklarmış yavaş yavaş , ağır ağır malzeme alacaklarmış falan , tamamen de keyfi bir durum yani.

Niye kendimi çocuklarımı mağdur edeyim onların keyfine , düğün temmuzda martta çıkın demişler tamamen saçmalık bana göre, ama haklısın.

Ev sahibi çocuğunu koyacakmış evin içine tamam da düğün temmuzda , beş ay ne tadilatı yapacaklar bazı şeyleri içinde otururken de yapabilirler beş ay çok fazla.

Ben olsam mayısta çıkabilirim derim, üç ayda onlara yeter 140 metre kare ev sıfırdan yapsalar yine biter, siz de eviniz yine bitmemiş olursa daha az kalırsınız kvdenizde.
ev içinde usta vb. uğraşılmaz, kıracak dökecek tadilat falan detaylı iş varsa yaşanmaz bence. nutfak yapacak eşyalarımı falan sdağıtacak, sahat edemiyeceğimi düşünüyorum ben

Back
X