• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kişilik çatışması

Eşim 29 yaşında ben 22 yaşındayım. Evet çevreme baktığımda özeniyorum. Ama ailem yüzünden evlenmek zorunda kaldım eşimle tanışarak evlendim. O zaman çok farklıydı gezerdik birlikte vakit geçirirsin sabahlara kadar sohbet ederdik balayına gittik çeşmeye o kadar güzeldi ki ama zamanla monotonlaştı. Böyle evde sürekli tv başında müzik dinlemez kitap okumaz bi cafeye gitmez ona göre evliler Cafe ye gitmez evde bi demlik çay varmış orda 2 lira bi bardak çaya verilmemiş. Yani böyle birisi. Boşanma gibi bir düşüncem yok sadece nasıl sosyalleştirebilirim diye düşünüyorum
O zaman sorunlarınız küçük anladığım kadarıyla yani boşanmanı gerektirecek kadar büyük şeyler yaşamadınız? Çaya falan gitmeyin mesela dışarı yürüyüş yapmaya falan çıkın eşini öyle ikna et, paraya takıntısı varsa para harcamadan bir şeyler yapılabilir, farklı yollar düşünebilirsin. Ya da eğer seni çok zorluyorsa otur ciddi ciddi konuş birbirimize ayak uydurmamız lazım hep kendimin bir şeylerde fedakarlık gösterdiğini görüyorum seninde çabalaman lazım de. Bu böyle yürümez de ne bileyim. Tabi sakin bir şekilde.

O zaman sorunlarınız küçük anladığım kadarıyla yani boşanmanı gerektirecek kadar büyük şeyler yaşamadınız? Çaya falan gitmeyin mesela dışarı yürüyüş yapmaya falan çıkın eşini öyle ikna et, paraya takıntısı varsa para harcamadan bir şeyler yapılabilir, farklı yollar düşünebilirsin. Ya da eğer seni çok zorluyorsa otur ciddi ciddi konuş birbirimize ayak uydurmamız lazım hep kendimin bir şeylerde fedakarlık gösterdiğini görüyorum seninde çabalaman lazım de. Bu böyle yürümez de ne bileyim. Tabi sakin bir şekilde.
Konuşuyorum canım ama para harcamaktan korkmuyo bi naaşı tek başına harcıyor. Nasıl beceriyor bilmiyorum hiç birşeyim izin olmamasına rağmen üç senedir borç ödüyoruz. Buna sinir oluyorum harcasam içim acımayacak. Ama ne bir kıyafet ne yeme ne içme. Ama parada yok ortalıkta

Konuşuyorum canım ama para harcamaktan korkmuyo bi naaşı tek başına harcıyor. Nasıl beceriyor bilmiyorum hiç birşeyim izin olmamasına rağmen üç senedir borç ödüyoruz. Buna sinir oluyorum harcasam içim acımayacak. Ama ne bir kıyafet ne yeme ne içme. Ama parada yok ortalıkta
Boşanmayı düşünmüyorsun ama ciddi sıkıntılarınız da yok değil gibi. Bence bazı şeyleri otur baştan düşün. Sorumsuz bir tip var gibi şuan karşımda. Yine de takdir senin.

Demek istediğim ortak konuşabileceğimiz birşey yok. Yani ilgilendiğiniz şeyler farklı mesela oturup yarım saat sohbet edemeyiz

Onun ilgi alanlari neler? O alanlarla ilgili de bilgi sahibi olun. Ben mesela futbolla ilgili de kendimi gelistiriyorum ki muhabbet edecek konum artsin. Ya da onun alanlarini bilmedgm icin bana anlatmasni ogretmesini istiyorm burda bile sohbet imkani doguyor. O da bilir benim guncel meseleleri acayip takip ettigimi gider onlarla ilgili konu acar. Sadece kendi ilgi alanlariniza odaklanirsaniz zaten cogu erkekle muhabbet edecek bir sey bulamayabilirsiniz.

Eşim 29 yaşında ben 22 yaşındayım. Evet çevreme baktığımda özeniyorum. Ama ailem yüzünden evlenmek zorunda kaldım eşimle tanışarak evlendim. O zaman çok farklıydı gezerdik birlikte vakit geçirirsin sabahlara kadar sohbet ederdik balayına gittik çeşmeye o kadar güzeldi ki ama zamanla monotonlaştı. Böyle evde sürekli tv başında müzik dinlemez kitap okumaz bi cafeye gitmez ona göre evliler Cafe ye gitmez evde bi demlik çay varmış orda 2 lira bi bardak çaya verilmemiş. Yani böyle birisi. Boşanma gibi bir düşüncem yok sadece nasıl sosyalleştirebilirim diye düşünüyorum

O zaman bir termos alin. Cayinizi yapip piknige gidin. Yesilliklerde yayilin. Kafelere ben de gidiyorum cogu zaman verdigim paraya aciyorum. Kalmis aci bi cayi getirip 3-4 liraya kakaliyorlar bazen :) muzik dinlemek zorunda da degil. Hoslanmiyordur. Ya da farkli bir muzik tarzi vardir. Ben mesela ayni karindan ciktigim kardesimle bile ne kadar farkliyim. Ben turku dinlerim o yabanci muzik. Ben cogu zaman hicbir sey dinlemem anca o an esecek de hos bir havada olacagim da oyle.

Kitap da okumuyosa madem tv izliyor gelistirici bir seyler izleyin. Onceden okurdum kitap. Ama su an hic vaktim yok mesela. Butun gun bilgi edinmek zorundayim goz dayanmiyor.

Aslinda siz kaliplara sıkışmışsınız biraz. Muzik dinle kitap oku yeni cikan seyleri takip et filan bunlar beni bayiyor. Her seye merakim var ogrenirim kurslara giderim vs ama bunu kalıplara sıkışarak yapmiyorum. Canim ne isterse.

Kendini gelistirmeyi siz de bu kaliplardan cikarak yaparsaniz belki esinizin de hosuna gidecek gelisim yollar bulabilirsiniz.

Bir de yorumunuzu okudum. Dunyanin en bilgili adamiyla da evlenseniz balayi bittikten sonra evliliginiz monotonlasir. Evliligin olayi bu.

Son olarak size bir ornek verecegim. Kendini cok gelistirmis ust duzey bir kurumda ust duzey calisan fistik gibi bir kadin taniyorum. Cok da mutevazidir. Evlendigi adam doçentti. Yani kocanizdan kat kat ustun size gore. Ama adamin ayaginin kokusundan evde durulmuyordu. 1 hafta ayni corap. Aralarinda cinsellik desen yok. Adam bi tuhaf. Sonunda bosandilar.

Ne kadar da hayran olunacak bir es degil mi

Haftada bir kitap okurum mutlaka. Siyaseti takip ederim. Karşımdakiyle tarihi tarihine konuşabilecek kadar. İnternetten dil öğrendim. Akıcı konuşabilecek kadar. Bunlar internetten yapılabilecek şeyler bazı arkadaşlar Google dan kendini geliştirmek diye dalga geçmiş ama bunları da yapmayan birçok ev hanımı var. Küçük çocuğum var ve okumaya imkanım olmadı. Siz gibi şanslı değildim. Kullandığım yanlış bir kelimeyle konum alt üst oldu zaten. Keşke hiç açmasaydım konuyu hepiniz topa tuttunuz.

Yine de sorun sende buradaki üyelere boş yere kızma bence.. burada ara sıra çıkan bazı üyeler hariç her konuda herkes konu sahibine yardımcı olmaya çalışıyor.. kendini daha iyi, bana yazdığın mesajdaki gibi ifade etseydin eğer kimse de senin egonu ezmeye kalkmazdı "googledan kendini ne kadar geliştirebilirsin" diye.. ama yazdığın ilk yazıyı kim okusa kendisini çok beğenmiş, insanları küçümsemeye çalışan, burnu havada bi insan olduğunu düşünür.. ve nitekim kendin de başka bi mesajında "evet kendimi beğeniyorum yakıştırıyorum bu huyumu" demişsin, biz ne diyebiliriz ki bu durumda sana.. aksi olsa emin ol hepimiz kendini geliştirme çabanı takdir ederdik, eşinle ilgili tavsiye de verirdik.. burada okuyamadım diyen insanlara herzaman "açıktan oku, şuraya git, şöyle yap, kurslara git, geç kalmadın, okumanın yaşı olmaz" diye birsürü tavsiye veriliyor, böyleyken neden küçümseyelim ki senin çabalarını.. hepimiz bilincindeyiz her kadının okuma imkanı bulamadığını ve elimizden geldiğince tavsiye vermeye yardım etmeye çalışıyoruz.. sen doğru bi üslup kullansaydın, kendini daha düzgün ifade etseydin bu kadar eleştirilmeyecektin.. o yüzden buradaki üyelere hiç kızma.. kendini geliştirmeyi seviyorsan devam et, eşinle ilgili de çok beklentin olmasın ama zamanla sendeki gelişimi gördükçe, sen gündemden vs bahsettikçe belki özenir seninle yarışa girer..

demeseydin iyiymis.

Yorumlarini okudum. Az probleminiz de yok yani. İyice gozden gecirmen lazim. Esini kucuk gormen sıkıntı, adama saygin kalmaz. O da hos olmaz.

Bu kadar begenmiyorsan bosan kulturlusunu dil bilenini bul bence.

Bak ben İngilizce ogretmeniyim, esim finansçi, dil bilmiyor. Ama Türkçe konusup anlasabilmemiz yeterli.
Saygi duymak içinse bilgi yarismasi yapmamiza gerek yok. Yeni bir bilgi ogrenip ona birlikte hayret etmek de yeterli.

Selam kk üyeleri yine derdim var yine konu eşim...

Şimdi benim derdim yaşamak istediğim hayatı yaşamıyorum. Aynaya baktığımda bu ben değilim diyorum. Psikolojik karmaşa içerisindeyim. Eşimle çok kısa sürede tam tanımadan evlendik ve küçük bir yaşta evlendim. Şu anda 22 yaşındayım kişiliğimin oturduğunu düşünüyorum. Ama eşimle çok farklı olduğumuzu farkettim zamanla.

Mesela en basiti ben anyaya gitsem o konya ya gider o kadar zıt. Ben evde olduğum halde kendimi geliştiriyorum. Bilmediğim şeyleri hemen internetten araştırıp bakarım. Yani konuştuğum zaman boş konuşmam mutlaka bi bildiğim vardır.

Fakat işim tam tersi bazen kullandığım kelimelerin anlamlarını bilmez. Tv izlediği zaman tek izlediği kemal sunal kendisini bende severim. Allah rahmet eylesin ama bi filmi 3 senede 30 kere izlenir mi yahu ? En basit tartışmamız bu çok banel şeyler yapıyor.

Beni kasıyo konuşurken. Birşey anlatması bile beni o kadar yoruyor ki. Ben böyle benden daha bilgili bir eşim olsun hayran olayım istiyorum. Ama kendini geliştirmekten bi haber. Bi olay olur karı gibi in ince detayına kadar anlatır. Bana göre sebeb - sonuç bitti. Her konu da zıt düşünüyoruz. Bu yüzden sürekli tartışma içerisindeyiz. Ben kendimi 50 yaşında gibi hissediyorum. Hayattan zevk almıyorum.

Ben cıvıl cıvıl biriydim. 3 senede hayat enerjim söndü.

Lütfen yardım edin bana ne yapabilirim ??

Ne yapabilirim bilmiyorum bi fikir verir misiniz ?
Zıt karakterler

Bence siz kendinizi biraz daha geliştirin. internetten birazcik daha birşeyler okusaniz daha kültürlü olursunuz az kalmış. :KK51:

Ben kemal sunal kismina takildim :) her filmini 20-30 kez izlemisimdir. Bir hafta boyunca ayni filmi defalarca izleyip her seferinde de gulmuslgum var hatta aklima geldi yine izleyecegm :)) zevk meselesi. Nostalji. Kac tane universite okudum. Ustune hergun bilgi birikimimi arttiriyorum. Diger konulari bilemem ama bu konuda esinizi suclamayin derim.

Izleyecek kayda deger bir sey bulamiyordur.

Ben de kendimi ne gelistirmisim ama sanki apartman yoneticisi olacagim :KK70:
. :KK48: :KK70:

Selam kk üyeleri yine derdim var yine konu eşim...

Şimdi benim derdim yaşamak istediğim hayatı yaşamıyorum. Aynaya baktığımda bu ben değilim diyorum. Psikolojik karmaşa içerisindeyim. Eşimle çok kısa sürede tam tanımadan evlendik ve küçük bir yaşta evlendim. Şu anda 22 yaşındayım kişiliğimin oturduğunu düşünüyorum. Ama eşimle çok farklı olduğumuzu farkettim zamanla.

Mesela en basiti ben anyaya gitsem o konya ya gider o kadar zıt. Ben evde olduğum halde kendimi geliştiriyorum. Bilmediğim şeyleri hemen internetten araştırıp bakarım. Yani konuştuğum zaman boş konuşmam mutlaka bi bildiğim vardır.

Fakat işim tam tersi bazen kullandığım kelimelerin anlamlarını bilmez. Tv izlediği zaman tek izlediği kemal sunal kendisini bende severim. Allah rahmet eylesin ama bi filmi 3 senede 30 kere izlenir mi yahu ? En basit tartışmamız bu çok banel şeyler yapıyor.

Beni kasıyo konuşurken. Birşey anlatması bile beni o kadar yoruyor ki. Ben böyle benden daha bilgili bir eşim olsun hayran olayım istiyorum. Ama kendini geliştirmekten bi haber. Bi olay olur karı gibi in ince detayına kadar anlatır. Bana göre sebeb - sonuç bitti. Her konu da zıt düşünüyoruz. Bu yüzden sürekli tartışma içerisindeyiz. Ben kendimi 50 yaşında gibi hissediyorum. Hayattan zevk almıyorum.

Ben cıvıl cıvıl biriydim. 3 senede hayat enerjim söndü.

Lütfen yardım edin bana ne yapabilirim ??

Ne yapabilirim bilmiyorum bi fikir verir misiniz ?
Yıllarım gitti öğretim hayatında felsefe de psikoloji de hala ne okusam çok gerideyim derim ki öyle olduğuma da Emin’im hatta öğrencilerim bazen hocam bu kadar şeyi ne ara öğrenebildiniz derdi bana da komik gelirdi bu bir yandan hoşuma giderdi şimdi sen daha 22 yaşında bir çocuksun güzelim bu ne şiddet bu celal daha şimdiden ben oldum demeye varmışsın bu 1. Bir diğer husus ise ahil kişi kendini hep cahil görendir ben oldum dediğin vakit asla gelişemez bunu unutma bu 2. Bir diğer husus eşim 2 diploma mezunu hayatı okumakla geçiyor her konuda bilim kültür tarih ziraat ekonomi spor psikoloji ve çok dahası aklına ne gelirse ben ondan duymadım böyle şeyleri ki yaşı 42 daha ona rağmen ve son husus o bahsettiğim eşim de aynı şekilde sürekli şabanı izler müthiş keyif alır kendisi senin mantığına göre tam bir budala olması lazım ama zıttı bak gördün mü argümanın çürümeye çok müsait biraz kişisel gelişim oku artık bence

Back
X