KİŞİLİKSİZİM.Kişiliğimi Değiştirmem Mümkün mü?

başlıkta da dediğim gibi kendime de yakıştıramıyorum ama biliyorum 'kişiliksizim'.önceden 1 konu daha açmıştım kimseye hayır diyemiyorum diye.Yazan yorumların hepsini okudum her an aklıma getirdim faydası oldu Allah razı olsun sizden.şimdi bazı konulara yavaş yavaş hayır diyebiliyorum.şimdi ki sorunum da kişiliğim.biz sınıfta 6 kişilik bir grubuz.yani grup derken 6mızda biribirimize çok yakınız.Annelerimizde tanır birbirlerini falan.bizim grubumuzun başkanı gibi bi kız var.sınıftaki havalı kızlar onunla konuşur,o bişey söyliyince dinlerler,kimse onunla zıtlaşmaya tenezzül etmez falan.ama bana karşı sadece bişey istiyeceği zaman gelir benimle konuşurlar,ben bişey söylerken dinlemiyolar,benimle zıtlaşırlar saçımı bile çekiyolar.ben bişey söylediğimde ciddiye almıyolar falan.saygı duymuyolar bana.ama ben zaten zıtlaşan bi tip değilimdir.kavga falan etmem.sürekli gülen bi tipim.ama benimde kalbim var bende bi insanım.onların bana saygı duyması için illa kavgacı küfürbaz bi kız mı olmam gerekiyo.bu durum beni artık o kadar sıktı ki.bu durum yüznden dışarı çıkmak istemiyorum.elime bişey alsam hemen alır çekerler.ben hayır desem irdelerler falan.ben niyee o kız gibi olamıyorum.neden bana saygı duymuyolar.neden benimle takılmıyolar selam vermiyolar.siz haklı olarak diyceksiniz ne gereği var bırak selam vermesinler diye.benim amacım zaten bana selam vermeleri değil.neden böyle yapmaları.neden beni ezmeleri.neden beni hiç kimse önemsemiyor.bende ciddi bi kız olabilir miyim artık.bende konuşmaya başlayınca dinlerler mi beni?????????ben çok istiyorum kişilik sahibi olmayı.ne yapabilirim nasıl davranabilirim.lütfen fikriniz ne olursa olsun söyleyin.bu durum yüzünden kendimi ezik hissediyorum.artık benim arkamdan salak demeye korksunlar veya demesinler istiyorum.şimdiden yorum yapan herkese çok çokkk teşekkürler

Sen böyle düşünmeye devam edersen kimse sana saygı falan duymaz. dik dur güçlü ol aaa onların senden ne üstünlüğü var? Lisedeyken kimseye yumuşak başlı olmayacaksın hep bi mesafen olacak.

yorum yapan herkese çok çokkkk teşekkür ederim.mesafelerin olması gerektiğini biliyorum.bende mesafeli davranmaya çalışıyorum,gerçi nasıl mesafeli olunur onu bile pek bilmiyorum aslında.ama sınıfta sadce bi arkadasım var onunla çok çok samimiyim.birbirimizde falan kalıyoruz onunla.onunlada mı mesaafeli olmam gerekiyo.bide artık snıfta espri falan yapmasam mı biraz ciddi mi olmam gerekiyo.nasıl davranmalıyım biraz daha açarsanız çok mutlu olurum.bu konuyu kimseye açamıyorum beni daha da ezik görürler diye.ablam falan da yok yani kimseyle paylaşamadığım bi konu hakkında ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

yorum yapan herkese çok çokkkk teşekkür ederim.mesafelerin olması gerektiğini biliyorum.bende mesafeli davranmaya çalışıyorum,gerçi nasıl mesafeli olunur onu bile pek bilmiyorum aslında.ama sınıfta sadce bi arkadasım var onunla çok çok samimiyim.birbirimizde falan kalıyoruz onunla.onunlada mı mesaafeli olmam gerekiyo.bide artık snıfta espri falan yapmasam mı biraz ciddi mi olmam gerekiyo.nasıl davranmalıyım biraz daha açarsanız çok mutlu olurum.bu konuyu kimseye açamıyorum beni daha da ezik görürler diye.ablam falan da yok yani kimseyle paylaşamadığım bi konu hakkında ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

Ben seni kirmak icin yorum yapmadim oncelikle bunu bil. Sinifta saka yapmanin disinda nasilsin? Burcun ne? Ne sekil ezmeye calisiyorlar seni? Derslerin nasil? Basarili misin? Ailenle aran nasil? Gorunusun nasil? Biraz daha bilgi vermen gerekiyor.

Insan 17 yasinda mutlu olmazsa ne zaman olur ki. Kisiliksizim dersen herkes sana kisiliksiz gozuyle bakar. Tepkim bu yuzdendi.

Son düzenleme:
başlığa cevaben yorumum;

olmayan şeyi nasıl değiştirmeyi düşünüyorsunuz?

Ben seni kirmak icin yorum yapmadim oncelikle bunu bil. Sinifta saka yapmanin disinda nasilsin? Burcun ne? Ne sekil ezmeye calisiyorlar seni? Derslerin nasil? Basarili misin? Ailenle aran nasil? Gorunusun nasil? Biraz daha bilgi vermen gerekiyor.

sınıfta;genelde kendi halimde tenefüslere pek çıkmam otururum telefonumla falan uğraşırım.sınıfta beni herkes sınıfın en komiği olarak görür.ama en sinir oldugum şey de espri yaptıgımda falan çok iyiyim güleriz eğleniriz ama istedikleri bi şeyi yapmayım yada veermiyim falan hemen cimri falan diyolar.çok nadir dışarı çıkarım bi beden derslerinde bide bazen canım falan istediyse.bide bizim okul kız meslek erkekler var ama onların katı falan bizden ayrı onlar düz okuyolar.bizim okulda tanıdığım 1 tane bile erkek yok muhabbetim falan yok çekiniyorum ben pek konuşamam erkeklerle falan.bu arada kapalıyım.burcum yengeç çok duygusalımdır vede başkası için elimden geleni yaparım.bende olan bişeye ihtiyacı falan varsa o söylemeden veririm.okulda böyleyim çok ortamım falan d yok.

mesela ben bişeye hayır diyince hemen gülmeye başlıyolar.tamam verme bidaha da bişey istersem,verirsen nolucak falan gibi şeyler diyolar.sanki ben insan değilim benim hayır deme hakkım yokmuş gibi davranıyolar.hemen kavga çıkarmaya yöneliyolar.hakkımı savunmak hakkım değilmiş gibi davranıyolar.sınıftan biri ağlasa falan tüm sınıf başına toplanır.ben okulda bigün çok kötü bi haber aalmıştım ve kendimi tutamadan ağlamıştım başıma sadece 2 kişi gelmişti.(sakın yanlış anlamayın kıskanıyo falan değilim ben sadce neden bana böyle davrandıklarını merak ediyorum).mesela arkadasım biyere gidicek onunl biri gelmedi hemen beni çağırır gel beraber gidelim der.bende yok gelemem falan diyinc hemen diğer arkadasımı örnek gösteriyo(çocukluk arkadasımı)o söylese hemen giderdin falan diye.bi de biri bana laf söylese o an cevabını yağpıştıramıyorum sonradan keşke böyle böyle deseydim diyorum.ama o anda susuyorum haklı olsam bile bu durumdan belki de oluyo

derslerim orta ne çok iyi ne çok kötü zaten bizim sınıfınta başarılı 1 kişi bile yok yani sınıfa bakılırsa başarılıyım.ama toplantıda anneme çok konuşuyo demiş hocalar.ben bişey sorsam arkadaşıma hemen dön önüne hoca kızıyo der.ama ben o bana bişey anlattıgında hiç sesimi çıkarmam dinlerim kalbi kırılmasın diye

ailemle aram mükemmel denilicek kadar iyi.ama bana küçükken birisi bişeyimi istediğide ben hayır dediğimde hemen kızım ver bişey olmaz fala diye büyütüldüm yani kimseye hayır diyemedim.belki de bunun için hayır derken bu jadar zorlanıyorumdur.

görünüşüm de zayıfım 1.64 boyum var kapalıyım
inşallah açıklayıcı olmuştur

Evet yeterince aciklayici oldu. Ailenle problemin olmamasi guzel.

Arkadaslarinin, seni eziklik psikolojisine soktuklarini farkettim. Sen onlarin yaptiklarini ya da soylediklerini yapmak zorunda degilsin. Burcun yengecmis. Malesef en duygusal burclardan biri ve de karsisindakine cok deger verir ve hayir diyemez. Bu bakimdan cok vericidir. Yine malesef ki insanlar bunu farkettiklerinde devamli senden almaya kalkarlar.

1. Ne zaman evet ne zaman hayir diyecegini ogrenmelisin. Devamli hayir demem gerekiyor diye, kendini sartlama.
  2. Mesela arkadasin mi konusuyor derste, bu zaten yanlis bir sey. Dersi dinlemek istiyorum, sonra konusalim diyebilirsin.
  3. Arkadasin disari mi cikmayi teklif ediyor. Sen istemiyorsan canim su an istemiyor , sinifta kalmayi tercih ediyorum diyebilirsin.
  4. Biri laf mi soyledi sana, cevap mi vermen gerekiyor, cevap veremiyor musun, kilitlendin mi. Bir dakika de , siniftan cik , tuvalete git ya da disari pencereye bak. Orda dusun, git yuzunu yika. Yavas yavas tuvalete gitmeden de cevap vermeyi ogreneceksin.
  5. Kendine guvenin geldiginde ve bunu gosterdiginde onlarin tavirlarinin sana karsi degismekte oldugunu goreceksin.

Tavirlarini ve kendini simdi degistirmezsen hayatin boyunca senin deyiminle 'kisiliksiz' kalirsin. [Kisiliksizlik diye birsey yok aslinda , goz yumma var. ] Umarim yardimci oldum.

Evet yeterince aciklayici oldu. Ailenle problemin olmamasi guzel.

Arkadaslarinin, seni eziklik psikolojisine soktuklarini farkettim. Sen onlarin yaptiklarini ya da soylediklerini yapmak zorunda degilsin. Burcun yengecmis. Malesef en duygusal burclardan biri ve de karsisindakine cok deger verir ve hayir diyemez. Bu bakimdan cok vericidir. Yine malesef ki insanlar bunu farkettiklerinde devamli senden almaya kalkarlar.

1. Ne zaman evet ne zaman hayir diyecegini ogrenmelisin. Devamli hayir demem gerekiyor diye, kendini sartlama.
  2. Mesela arkadasin mi konusuyor derste, bu zaten yanlis bir sey. Dersi dinlemek istiyorum, sonra konusalim diyebilirsin.
  3. Arkadasin disari mi cikmayi teklif ediyor. Sen istemiyorsan canim su an istemiyor , sinifta kalmayi tercih ediyorum diyebilirsin.
  4. Biri laf mi soyledi sana, cevap mi vermen gerekiyor, cevap veremiyor musun, kilitlendin mi. Bir dakika de , siniftan cik , tuvalete git ya da disari pencereye bak. Orda dusun, git yuzunu yika. Yavas yavas tuvalete gitmeden de cevap vermeyi ogreneceksin.
  5. Kendine guvenin geldiginde ve bunu gosterdiginde onlarin tavirlarinin sana karsi degismekte oldugunu goreceksin.

Tavirlarini ve kendini simdi degistirmezsen hayatin boyunca senin deyiminle 'kisiliksiz' kalirsin. [Kisiliksizlik diye birsey yok aslinda , goz yumma var. ] Umarim yardimci oldum.

çoooooook teşekkür ederim okuduğun ve ilgilenip yorum yazdıgın için.yorumunu defalarca okudum.ve kendimi olay anının içinde düşündüm nasıl diyebilirim falan diye gözümde calandırdım.söylediklerin çok açıklayıcı ve net olmuş yeniden çok teşekkür ederim.şu anda fazlasıyla cesaretliyim inşallah olayların karşısında da yapabilirim söylediklerini

çoooooook teşekkür ederim okuduğun ve ilgilenip yorum yazdıgın için.yorumunu defalarca okudum.ve kendimi olay anının içinde düşündüm nasıl diyebilirim falan diye gözümde calandırdım.söylediklerin çok açıklayıcı ve net olmuş yeniden çok teşekkür ederim.şu anda fazlasıyla cesaretliyim inşallah olayların karşısında da yapabilirim söylediklerini

Rica ederim. Istersen yapabilirsin. Unutma , onunde bir engel yok. Kendine engel olan sensin. Rahat birak kendini, yanlis yapmaktan korkma. Yanlis yapa yapa dogruyu ogreneceksin. Istemedigin birsey oldugunda rahat rahat hayir de, istedigin birsey oldugunda da evet demekten kacinma. Kimsenin seni zorlamasina izin verme. Derslerinde basarilar.

Son düzenleme:
Back
X