Kışın Doğan Bebek Nasıl Giydirilir?

hhimalaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2011
3
0
36
Antalya
İlk bebeğime hamileyim ve kısmetse Aralık ortasında dünyaya gelecek..Yavaş yavaş bebek hazırlıklarına başlayayım dedim ama daha kıyafet kısmında takıldım.Bilen arkadaşların yardımını bekliyorum...

Canım benim kızımda aralığın sonunda doğdu. Doğduğu günden itibaren alttan yarım kollu citcitli body ustune de uzun kollu tavşan ayaklı tulum giydirdim.tulumlarimiz da kalın kadife tarzı degildi. Bildigin penye tulumlardi. Sadece uykudan ilk kalktığında Yelek giydiriyordum ek olarak ama oda ısısını 24 derecede sabit tutmaya çalışıyordum. Çok sıcak seven bir cocuk değil bir problem de yasamadık.

evin sıcaklık durumuna bağlı en az 22 derece olması gerekiyor..çıtçıtlı body ve kilotlu çorap giydirdim ben evin ve dışarının sıcaklığına görede üzeine giydirdim bazen sıcak olduğunda kilotlu çorap yerine ayağı kapalı tulumlardan ama en doğrusunu çocuğunuzu kucağınıza aldığınızda bebeğinizin rahatına göre siz belirleyeceksiniz herkes farklı giyer farklı sever birisinin en çok ihtiyaç duyduğu şeyleri bir başkası hiç kullanmaz..allahım sağlıklı bir şekilde bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin tek avazda sağlıkla kurtarsın inşallah

evimiz kaloriflerli,merkezi sistem olduğu için bigün çok sıcak bigün ılık olabiliyordu. kıyafet ayarını bulmak biraz zaman aldı ama çok şükür ben de sorun yaşamadım.
ilk bir ay alttan çıtçıtlı kolsuz badi, onun üstüne incecik penyeden zıbın ve üstüne de pijama takımları giydirdim. tabi hepsi ince, yumuşak penyeden. ben kırkı çıkana kadar hep penye/pazen battaniyeye sararak, eldiven takarak dolaştırdım evde. ne üşüdü ne terledi. Kırkından sonra, yarım kol çıtçıtlı badi, alta patikli pijama ve üstüne de penye tulum giydirdim. yani bacakları iki kattı hep. ama bizim evimiz öyle çok sıcak olmuyordu, ayarını en iyi siz yaparsınız aslında.
Bir de annemin ördüğü canım hırka ve yelekler malesef pek işimizi görmedi. birkaç kez battaniye yerine denedim ama hararet yaptı kuzumda.penye yelek çok işe yaradı, tavsiye ederim. Taa mayısa kadar penye yelek giydirdim uykudan uyanınca falan.

ben de aralık annesiyim.evimi ufo ile ısıttım.gece gündüz yandı.oda sıcak,bebek ince giyimli olmalı.ben çıtçıtlı badi,ince bi zıbın ve üst zıbın gidiriyordum.bacakları da hep iki kattı.yani üst üç ,alt iki.ama hepsi de ince.hadi bakalım,bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin Yüce Allah'ım...

ben bır çıtçtılı badı, ustune uzun kollu bır şey gıydırdım.. bır çorap ve ayaklı tulum gıydırdım.. evın sıcaklıgı genelde 24 dereceydı... hiç terlemedı.. zaten bebek terleyınce daha çabuk hasta oluyor.. eşime göre üşüyordu ama:))) elleri ve ayakları bazen soguk olabilir.. oda dolaşım sıstemınden oluyor... ayrıca dogunca ik aylarda sık sık hapşurur.. hapşurunca üşüdü diye de sakın kat kat gıydırme.. çunku cıgerleri vs açıldıgı için hapşurması normal.. ve sık sık hıckırık tutar..

bende şubat annesi olucam inş..ne güzel paylaşmışsınız çok iyi oldu bu bilgiler..kulağımıza küpe olsun..

- içine cıtcıtlı badı (yarım kollu veya kolsuz)
- ustune penye tulum gıydırıyordum ev sıcak olursa, bızım burası bayagı soguk oldugu ıcın ben arada bı kadıfemsı tulumlardan da gıydırdığım oldu yahut penyelerın ustune yelek gıydırıyordum.
- ayagına kısa corap gıydırıyordum evde, dısarı cıkacaksak kılotlu corap gıydırıyordum.

- evın ıcının 22-23 derece olması saglık acısından gayet ıyı.
- ince ince 2-3 kat gıydırebılırsınız. cok kalın seyler gıydırmemekte fayda var. terlerse hasta olma riski daha yüksek.

cok sıcağa alıştırmak ıyı olmuyor :) bende kış cocuguyum kızımda kış cocugu ıkımızde sıcagı pek sevmeyız.

Yeni Doğan Bebek Nasıl Giydirilmeli adlı konuyu okumanızda yarar var kızlar.

Şimdi çoğu annenin telaş yaptığı bir konuda, yine aynı anneleri rahatlatma hizmeti olarak bir makale yazma zamanı! Bu makale ile yeni doğan bebek nasıl giydirilir veya yeni doğan bebekler çok üşür mü gibi sorulara cevaplar bulacağız ve hiç de telaş yapılacak bir şey olmadığını göreceğiz.
Size henüz makalenin başında, bebeğinizi nasıl giydireceğinize dair dev bir ipucu olacak cümle söylemek istiyorum: "Pamuklu kıyafetler tercih edin ki bebeğinizin terini emsin, ayrıca hava da alsın!"

Yeni Doğan Bebek Nasıl Giydirilmeli: 1. Dikkat edilmesi gerekenler
Buraya kadar okudunuz fakat sadece bu kadar mı? Tabii ki değil. Küçük bebek / yeni doğan bebek nasıl giydirilir sorusunun daha uzun bir cevabı var. Bunun en başında da, her zaman olduğu gibi sağlığa uygun seçimlerle karara varılmış, bebeğinize en fazla huzuru ve verimi sağlayacak kıyafetler gelmektedir. İşte size bunları sağlayacak altın kurallar alt paragrafta!

Giysinin üzerindeki süsler en aza indirgenmeli, hatta gerek görülmediği sürece çıkarılmalı, bunlar yutmadan ziyade batmaları da engelleyecektir.
Bebek gibi yumuşak ten deriz ya, işte bebeğinize de onun gibi yumuşak giysiler seçmelisiniz.
Bebeğin rahat edeceği giysiler seçilmeli: Sıkıca kundaklamanın kalça kemiği gelişimine negatif etki ettiği ve gazına, ayrıca soluk alışına olumsuz etki ettiği unutulmamalıdır.
Bebeğiniz ısıyı, rüzgarı veya diğer etkenleri sizin hissettiğiniz gibi hissetmiyor olabilir, bu yüzden kendi vücudunuzu ve hislerinizi değil bebeğinizi referans alın!

Yeni Doğan Bebekleri Giydirmenin İlk Ayları:
İşte birçok istisnaya sahip olan durum budur. Yeni doğan bebek nasıl giydirilir sorusuna cevap ararken de, büyük ihtimalle buradaki cevaplara gereksinim duyacaksınız.

Yeni doğan bebeklerin elleri ve ayakları sürekli soğuktur. Bu yüzden şapka, çoraplar ve eldivenler giydirilmelidir.
Bebeğin üşüyüp üşümediği diğer aylarda sizin üşüyüp üşümediğinizle anlaşılabilir fakat yeni doğan bebeklerde bunun kontrolü göğüsten veya sırttan temas ile yapılır.
Aşırı sıcak veya aşırı soğuk durumlara, kısa süreli olsa bile uyum sağlayamayan yeni doğmuş bebeklerin giyimine ve oda türbülansına da tekrar tekrar dikkat edilmelidir.
21° ile 24° derece arası ortam ısısı en iyi tercihtir.
Sizden bir kat daha fazla giydirilecek şekilde giysi tercihi yapılmalıdır.

Bu detaylar hayat kurtarıcı detaylardır. Şimdi ise diğer detaylara gözatmanın ve makaleyi sonlandırmanın vakti geldi:

Kısa kollu bir body, yaz aylarındaki 27 ve üstü derecelerde yeterlidir.
Bebek kesinlikle güneşten korunmalıdır.
Hapşırma, toza karşı dahi gelişebilen bir reaksiyon olduğu için her zaman hastalık olarak değerlendirilmemelidir.
Bebeğinizi her gün yıkayın. Kir, daha çok hastalık yaratır.

Bebeğinize de, size de uzun ömürler dilerim!

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…