Kışın sonu bahardır dimi :(

FEDRA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2013
99
3
38
35
İstanbul
Bugün sanki dünya üstüme yıkılmış gibi hissediyorum. Sanki hiç bişey yolunda gitmiyor. ki öylede zaten. Ve yine sanki üstümdeki kara bulutlar asla dağılmayacakmış gibi. İnsanın kendi kendini teselli edip saçma sapan hayallerle kendini kandırmasının sonuçları hiçte güzel olmuyormuş.

Şimdi derdi olmayan insan mı var sanki diyebilirsiniz ama ben çok yoruldum bu hayattan. 20 yaşımda babamı kaybettim. ailenin ortanca çocugu olaraktan bütün sorumluluğu üstüme yıkıverdiler. 28 yaşındayım ve o kara günden beri, sadece kendim adına aldığım tek bi kararım bile olmadı. Ailemi o kadar seviyorum ki ama kimsenin umrunda değilim. bir gün canınmı sıkkın bugün nasılsın diyen kimse yok. kaç yaşına geldin bi dikili ağacın yok artık kendin için bişey yap diyen yok. koskoca bi bencillik bulutunun içindeyim.

Bi sevgilim var. üniversitede tanıştığım. 7. yılımıza giricez bu ayın 11 nde :) o sadece 1 sene yanımdaydı sonrası hep gurbet. benden tam 2000 km uzakta. doğulu.. ve onu benim dışımda kimse istemiyor. nie biliyormusun çünkü doğulu.. onu çok seviyor olsamda herşeyi eksik yaşamak o kadar zorki. Hayatımda o kadar YOK varki hiç bişey zevk vermiyor bana. insanlar hafta sonu için eşleri sevgilileriyle planlar yaparken ben hafta sonu evdeki tadilat işlerini düşünmek zorundayım. kardeşimin üniversitedeki giderlerini, faturaları, annemin günden güne bozulan psikolojisini nasıl düzeltebilirim die düşünmem gerek Sevdiğim adamın gerçekten iyi biri olduğunu başka türlü nasıl ispatlamam gerek, bi yuva kurmak için verdiğim savaşı çektiğim çileyi yediğim lafları işittiğim hakaretleri sindirip yutmam gerek.

Gülümsemem gerek. hergün biraz daha zorlaşan hayatımı kimsenin kolaylaştırma adına bişey yapmadığını görerek yaşamam gerek..
Bigün bende kırmızı ojemi sürsem pembe mi... bu hafta sonu nereye gitsek... annem seni çok seviyor ..yanımda olup elimi tutuyorsun ama yinede seni özlüyorum.. bu gece çok güzel uyudum, uykum hiç bölünmedi ..vs vs die devam eden cümleler kurabilecekmiyim acaba...

Yorumsuz.. Sadece anlatmak istedim. özetledim :) 'KIŞIN SONU BAHARDIR' dimi :)

seviyosan gerçekten, evet kışın sonu bahardır...

evet her kışın sonu bahardır.. ama bazende insanlar yaşam tarzları iledekışında o bahadarı görebiliyorlar.. durumuna açıkçası üzüldüm bir anlamda ise takdir ettim. ailene sahip çıkmak güzel olsada sonuçta seninde bir hayatın ve hayallerin var bu konuda ailenin seni anlaması lazım çünkü bu zamana kadar hep sen onların yanında olmuşsun bir seferlikde onların senin yanında olmaları gerekir.bu çok bencilce bir yaklaşım. bir yerden sonra herşyi sineye çekip br an önce kendi düzenini kurmalısın canım

Yazdigin son paragraf gercekten gozlerimi doldurdu Benin her gun soyledigim seyleri istemen bellki sana teselli veremicem AMA asil sansli oldugmu bna gosterdigin icin tessekurederim :) insallah Hersey gonlunce olur

Yapamıyorum ki. Herşeyi sineye çekip bitti herşey olamsı gerektiği gibi olacak die aldığım her kararın ardından koskocaman bi vicdan azabı kapımda bekliyor oluyo. Yapamıyorum..Beceremiyorum hiç bişeyi. Kendime özgüvenim çok yüksek ama bi o kadar da düşük çıkamadım işin içinden.

Neye karar verdin geleceğin için..

Neye karar verdin geleceğin için..

Mesela daha az ilgili olmaya karar verdim. Biraz ailemin üstümden elimi çekersem bu durumu değiştiririm gibi bi karar verdim. Sevdiğim adamla evlenmeye karar verdim. En ciddisi buydu sanırım. ama engel oluyor annem beni gözden çıkaramıyor ya o ya ben diyor. secimini yap diyor. ki hiç tanımak istemiyor. herkes diorki istemesin dayanamaz barışır sen hayatını kurmaya karar verdiysen kur. Ama bilmiyorlarki teyzem annemin istemediği bir evlilk yaptığı için annem onunla tam 25 yıl konuşmamış. ben bu duruma düşmek istemiyorum. bekarım mutsuzum, evlenince yine mutsuz olmak istemiyorum.

Ha birde sevdiğimin ailesiyle yakın oturmak istemiyorum. bu da kocaman bi sorun bu konuda hala bi karar vermiş degilim. Çıkmazdayım kördüğümüm hatta

Son düzenleme:
Yazdigin son paragraf gercekten gozlerimi doldurdu Benin her gun soyledigim seyleri istemen bellki sana teselli veremicem AMA asil sansli oldugmu bna gosterdigin icin tessekurederim :) insallah Hersey gonlunce olur

Kusura bakmayın ama bu tür yorumlara artık gıcık oluyorum
Destek olucu bir kaç cümle yaz çık hemen nedir senden şanslıyım vari cümleler?
Kadın kocam şöyle diyor, hemen aman benim kocam böyle şöyle
Yahu insan bu yorumlarda daha çok kötü hissediyor kendini
Biraz daha empati kurarak yapsak yorumları..
Kimse alınıp gücenmesin

konu sahibi arkadaşım,

29 yaşında çalışan genç bir bayansın. Ailen sen desteği çekince zor duruma düşmeyecekse artık kendine birikim yapmalısın
Şu bir gerçekki sen ne kadar fedakarlık yaparsan yap ne kadar verici olursan ol hep görmezden gelinen oluyorsun
Bunu kendimde test ettim buradaki yüzlerce konudan da onayladım
Evlenmek istiyorsan bunu annene kesin dille anlat
Seni seçim yapmaya zorlayamaz
Afedersin ama doğulu olunca kötü batılı olunca adam olunmuyor
Ne marmaralı şeref engelliler var bir bilse..
Diyeceğim o ki, hayatını sakın erteleme.

Rencide edici kirici veya karsindaki insani uzucek bisey dedigmi sanmiyorum tabi konu sahibi kendini kotu hissetiyse ozur dilerim ayrica senden sansliyim diyip hava atmadim farkinda olmadigim bisiyi gosterdigi icin tesekur ettim baska yerlere cekmeyelim lutfen

Son düzenleme:

senden sansliyim nedemek , aaaaaaaaa sevgiliniz Hapisden cikti diyemi sanlisiniz?

buse bi söz daha:

rencide edici kirici veya karsindaki insani uzucek bisey dedigmi sanmiyorum tabi konu sahibi kendini kotu hissetiyse ozur dilerim

umarim anlamisindir , amacim ve neyi kas etmek istedigimi ,

konu sahibinden özür dilerim , bu denli bir yaziya böyle bir yorumu görmezden gelemedim insalarin mutsuzlugundan pay cikaranlari hicbiryerde tahammül edemiyorum,

tabiki kisin sonu bahardir sen azmini sabrini yitirme , kendi dogrularin da eminsen hicbirsey seni vazgecirmesin,

Bu busecanxxx gecenlerde sevgilim gitti hapise girdi diye teselli arayan arkadasmi? Demekki insan kendi derdi olunca dert ortagi ariyor baskasinin derdi oluncada hava basarcasina yorum yapabiliyor vaybee noldum dememeli nolucam demeliyiz umarim bu arkadasi ikigun sonra yine hapis hikayesiyle buralarda uzgun gormeyiz.

Eğer sevdiğine gerçekten güveniyorsan birikimim yapıp kendi hayatına bak onun yanında ol derim. Sadece ailesinden biraz uzak olmayı garantiye al öyle evlen. Sonra çok daha büyük sorunlar yaşabilirsin.
Allah sabredenlerle beraberdir derler bekle eminim senin de baharını gelecek.

inşallah. Teşekkür ederim :)

Bu başka yere çekmek değil, bir uyarı aslında. Yorumunu okuduğumda ben de aynı şeyi düşündüm çünkü. İyi niyetli de olsanız, yorumunuzun içinde dikkati çeken kısım bu "...ne kadar şanslı olduğum...". Ben de bazı konuları okuduğumda şükredip çok şanslı olduğumu düşünüyorum ama yoruma yazıldığında biraz kör gözüne parmağım gibi oluyor.

Konu sahibi için de şunu söyleyebilirim; annenin seni neden evlendirmek istemediğini iyice anlamaya çalış. Belki "doğulu" diye bahane ediyordur. Karşı çıkmasının sebebi artık aile reisi konumunda olan kızını kaybetmemek olabilir. Asıl nedeni anlarsan ona göre bir çözüm bulabilirsin. Zaten bir insan annen de olsa ortada geçerli bir sebep yokken evliliği engellemeye çalışması dinen de doğru değil. İnşallah bu konuyu kısa zamanda çözersiniz, ardından diğer sorunların da yoluna gireceğini düşünüyorum.

Zor bir karar seni bekliyor sadece,ama şuna emin ol annenin söylediklerinde kulak ver lütfen.
Byükler yanılmaz,hiç bir anne baba evladının mutsuz bir evlilik yapmasını istemezler.
Heleki kız evlat için daha da zordur,farklı bir yer farklı bir kültür çıkacak
karşına bunlara ne kadar uyum sağlayabileceksin,bir süre sonra belkide boğulacaksın orada.
Bak canım bunlrı söylüyorsam inan bir büyüğün olarak nacizane tavsiyem olarak söylüyorum.

kESİNLİKLE SÖYLEDİĞİNİZ GİBİ. sANKİ BENİ VEFAT EDEN BABAIM YERİNE KOYMUŞ GİBİ. bENİM O EVDEN UZAKLAŞMAMI İSTEMİYOR. DOĞULU OLMASIDA ONUN EN KUVVETLİ BAHANESİ. ASIL NEDEN BAHANEYLE BİRLEŞTİĞİ İÇİN Bİ ÇÖZÜM BULAMIYORUM YA ZATEN. YILLARDIR İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORUM HER YOLU DENEDİM. SONUÇ BAŞARISIZ. TERCİH YAPMAMI İSTİYOR

Başlığa cevabım evet.Bu da gelir bu da geçer :)
Evrenin kuralı bu.Herşey her zaman iyi gitmez ama her zaman kötüye de gitmez.
Hayatta iniş çıkışlar var ve sen şu an iniş dönemindesin.
Bazen çıkmak bizim elimizdedir,bazen de zamana bırakmak gerekir.

İlişkinin detaylarını bilmiyorum.Anladığım kadarıyla annenin rızasından başka sorunlar da var.
Öncelikle anneni kenara koyup sadece ilişkin hakkında düşünmeni öneririm.
Yani farzet ki annen onayladı.Kendini erkek arkadaşınla evli düşününce neler görüyorsun ?
Gerçekçi düşünmeni tavsiye ederim.

Annen herhalde biraz otoriter bir kadın.Teyzenle olan sorunundan ders almadıysa seni de gözden çıkarabilir.
Belki çevresini böyle sebeplerle çok kınıyor,aynı hataları kendi ailesinin yapmasına tahammül edemiyor.
Sadece siyah veya beyaz diye düşünen biri için gri asla yoktur maalesef.

ben size hakvermiyorum değil söylediklerinizde çok haklısınız. Ama annem onu h,iç tanımak istemiyor ki. Hiç tanımadığı sadece adını bildiği biri hakkında evlenirsen mutsuz olursun hükmünü vermek ne kadar doğru ben bunu sorguluyorum zaten. Evet büyükler tecrübeyle sabit bi çok konuda haklıdır. Ama annem haklımı sizce

belki ben hayatımın şansını kaybedeceğim. Belki bu kadar kötü bi hayatım varken onu terkedip evliliğe kapılarımı tamamen kapatacağım kendimi aileme ve onları mutlu etmeye adayacağım. O zaman ben ne olacağım peki.anlayacağını kafamda deli sorular var ben yıllardır çare bulamadım buna. Ağaç içinden çürürmüş ya içten içe yiyorum kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…