• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kışın sonu bahardır dimi :(

başlığa cevabım evet.bu da gelir bu da geçer :)
evrenin kuralı bu.herşey her zaman iyi gitmez ama her zaman kötüye de gitmez.
Hayatta iniş çıkışlar var ve sen şu an iniş dönemindesin.
Bazen çıkmak bizim elimizdedir,bazen de zamana bırakmak gerekir.

Ilişkinin detaylarını bilmiyorum.anladığım kadarıyla annenin rızasından başka sorunlar da var.
öncelikle anneni kenara koyup sadece ilişkin hakkında düşünmeni öneririm.
Yani farzet ki annen onayladı.kendini erkek arkadaşınla evli düşününce neler görüyorsun ?
Gerçekçi düşünmeni tavsiye ederim.

Annen herhalde biraz otoriter bir kadın.teyzenle olan sorunundan ders almadıysa seni de gözden çıkarabilir.
Belki çevresini böyle sebeplerle çok kınıyor,aynı hataları kendi ailesinin yapmasına tahammül edemiyor.
Sadece siyah veya beyaz diye düşünen biri için gri asla yoktur maalesef.

çok güzel özetlemişsiniz gerçekten. Annem tam anlamıyla böyle bi kadın. Yıllar önce dayımın kızıda bir doğuluyla evlenmek istedi kıyametleri kopardı tabiri caizse engel oldu sonucunda kuzenim kaçarak evlendi. şimdi bana her seferinde ben tükürdüğümü yalamam diyerek geliyor.

Erkek arkadaşımla evli olmak değil evlenmek beni korkutuyor. çünkü bi ailenin şuan temel taşı konumundayım. Ve bu sorumluluk beni çok yıprattı. Evlendiğimde kendi kurduğum aileye yetmeyeceğimi düşünüyorum çünkü beni tükettiler :(

Evet kışın sonu bahardır fedracım :34:
Ama herkezin hayatında iniş çıkış ve bir takım sorunlar maalesef ki var tatlım...
Hayat bu kimse dört dörtlük olmuyor maalesef :19:
Bekarsın dır sevgili sorunun vardır.. Evlenirsin k.v. , k.p. yada eş sorunu çıkar karşına.. Hayatın her döneminde illaki bir takım sorunlar yaşanıyor , yaşıyoruz... Bu kadar kendini yıpratma..

Kışın sonu bahardır...

biraz sen ailenle evlenmişsin gibi, onlardan ayrı gidip gerçekten evlenirsen annenden boşanacakmışsın gibi bir durumdasın sanırım... sevgilini ikna edip ailene yakın biryere yuvanızı kurabilirsiniz...

ayrıca tüm yükü senin üzerinden alıp annen ve kardeşlerine de paylaştırmalı... sizede yazık...

ben size hakvermiyorum değil söylediklerinizde çok haklısınız. Ama annem onu h,iç tanımak istemiyor ki. Hiç tanımadığı sadece adını bildiği biri hakkında evlenirsen mutsuz olursun hükmünü vermek ne kadar doğru ben bunu sorguluyorum zaten. Evet büyükler tecrübeyle sabit bi çok konuda haklıdır. Ama annem haklımı sizce :(

belki ben hayatımın şansını kaybedeceğim. Belki bu kadar kötü bi hayatım varken onu terkedip evliliğe kapılarımı tamamen kapatacağım kendimi aileme ve onları mutlu etmeye adayacağım. O zaman ben ne olacağım peki.anlayacağını kafamda deli sorular var ben yıllardır çare bulamadım buna. Ağaç içinden çürürmüş ya içten içe yiyorum kendimi :(

Keşke annen tanışmayı kabul etsede yüz yüze görüşse arkadaşınla,gerçi net bir kararı var onuda haklı buluyorum düşününce..
Annenin hatası tanışmayı istememesi bence,diğer sıkıntılar içinde kendince sebebler sunuyor sana.

Kışın sonu bahardır...

biraz sen ailenle evlenmişsin gibi, onlardan ayrı gidip gerçekten evlenirsen annenden boşanacakmışsın gibi bir durumdasın sanırım... sevgilini ikna edip ailene yakın biryere yuvanızı kurabilirsiniz...

ayrıca tüm yükü senin üzerinden alıp annen ve kardeşlerine de paylaştırmalı... sizede yazık...

ikna edip yakına geldik diyelim peki o zaman kendi yuvamda mutlu olabilirmiyim canım yine benim kıyamamamdan kaynaklanan sorunlar yaşamazmıyım

Seni kendime çok yakın hissettim nedeni bende annemi kaybettim 29 şubat 2012' de, ruhsal çöküntü bir taraftan, eksik oluyor insan doyasıya gülemiyor, hiç birşeyden zevk alamıyor. Sorumluluklar bir yandan hala debelenip duruyorum. Bi 2 yıl önce farklı, tam anlamıyla bekar genç kız hayatım vardı. Kuzenlerime, arkadaşlarıma bakıyorum rahatlar, olduğu gibi yaşıyorlar sadece dert yok, tasa yok, stres yok. Ben belirli bir saatte evde olmalıyım çünkü babam yemek bekler, haftasonu 9' da kalkıyorum babam erken uyandığı için hemen kahvaltıyı hazırla yap, topla hazırlanmaya başla erkek arkadaşımla buluşmak için, o bile sorun oluyor çoğu zaman biliyor musun? Stres, stres, stres. Bazen kendimi sıkışmış gibi hissetsem de bir çözümü yok malesef. Bu da benim sınavım, ne annemi geri getirip yaralarımı sarabilirim, ne de ailemin sorumluluğundan kaçabilirim.:ssz:

Son düzenleme:
çok güzel özetlemişsiniz gerçekten. Annem tam anlamıyla böyle bi kadın. Yıllar önce dayımın kızıda bir doğuluyla evlenmek istedi kıyametleri kopardı tabiri caizse engel oldu sonucunda kuzenim kaçarak evlendi. şimdi bana her seferinde ben tükürdüğümü yalamam diyerek geliyor.

Erkek arkadaşımla evli olmak değil evlenmek beni korkutuyor. çünkü bi ailenin şuan temel taşı konumundayım. Ve bu sorumluluk beni çok yıprattı. Evlendiğimde kendi kurduğum aileye yetmeyeceğimi düşünüyorum çünkü beni tükettiler :(

İnsanın istemediği ot burnunda bitermiş derler, o hakikaten çok doğru. Benim babam da kendi memleketimizden örnekler verirdi hep, karadenizli istemezdi, özellikle kastomonu, sinop nedendir bilmem? Benim erkek arkadaşım da sinoplu, duyunca şaşırdı demek sinoplu dedi, tanıştırdık sonra birşey demedi alıştı, askere gidip gelmesini bekliyoruz resmiyete kavuşturmak için, umarım seninde hakkında hayırlısı olur.

Seni kendime çok yakın hissettim nedeni bende annemi kaybettim 29 şubat 2012' de, ruhsal çöküntü bir taraftan, eksik oluyor insan doyasıya gülemiyor, hiç birşeyden zevk alamıyor. Sorumluluklar bir yandan hala debelenip duruyorum. Bi 2 yıl önce farklı, tam anlamıyla bekar genç kız hayatım vardı. Kuzenlerime, arkadaşlarıma bakıyorum rahatlar, olduğu gibi yaşıyorlar sadece dert yok, tasa yok, stres yok. Ben belirli bir saatte evde olmalıyım çünkü babam yemek bekler, haftasonu 9' da kalkıyorum babam erken uyandığı için hemen kahvaltıyı hazırla yap, topla hazırlanmaya başla erkek arkadaşımla buluşmak için, o bile sorun oluyor çoğu zaman biliyor musun? Stres, stres, stres. Bazen kendimi sıkışmış gibi hissetsem de bir çözümü yok malesef. Bu da benim sınavım, ne annemi geri getirip yaralarımı sarabilirim, ne de ailemin sorumluluğundan kaçabilirim.:ssz:

İnsanın istemediği ot burnunda bitermiş derler, o hakikaten çok doğru. Benim babam da kendi memleketimizden örnekler verirdi hep, karadenizli istemezdi, özellikle kastomonu, sinop nedendir bilmem? Benim erkek arkadaşım da sinoplu, duyunca şaşırdı demek sinoplu dedi, tanıştırdık sonra birşey demedi alıştı, askere gidip gelmesini bekliyoruz resmiyete kavuşturmak için, umarım seninde hakkında hayırlısı olur.

Bizim hayatımız biraz daha çetefilli malesef. bende kastomunuluyum. nie böyle ayrımlar yaparlar anlamıyorumki. karadenizliler doğuluyu neden istemez. sadece 1 çürük elma için koca ağaç taşlanırmı? Senin adına çok sevindim rabbim tamamına erdirsin canım, iyi dileklerin içinde saol :)

Bak kendimden anlatayım.
Benim babam var ama, yok gibi. futursuz umarsız bir adamdı hep.
bize yok yere o kadar yokluk çektirdi ki anlatamam.
ve annem canım annem onun yüzünden kadınlığını hiç hissedemedi hep erkek gibiydi.
ve bir o kadar da naif.
şu anda hastalıklarla uğraşıyor ve bir ömrünü böyle bi adama adadı.
herneyse babamın bana gösterdiği erkek profiliyle ben gidip saçma sapan bir adamla evlilik yaptım.
ve inan babamdan daha beterdi.
en azından babam yok gibi.
o ise hayatımda gördüğüm en vicdansız adamdı.
boşandım.
elalem ne der demedim boşandım.
herkes çocuk yap düzelir dedi asla düşünmedim bile çocuğu.
boşandım beş yıl boyunca anneme kardeşlerime eğitimime adadım kendimi desem yeridir.
ben hayatım boyunca hiç nazlanamadım, hiç kapris yapamadım hep olgun olmak ve geniş düşünmek alttan almak zorundaydım.
bir gün biriyle tanıştım ve değer vermek ne demek ben onda gördüm.
nazımı kaprisimi en saçma şeylerimi bile çekiyor.
istediğim gibi çemkiriyor istediğim gibi nazlanıyorum.
ha bu kadar ezilmişlikle bana yüz veren birini bulunca bende abarttım ama, emin ol zamanla herşey rayına oturuyor.
ben o kara günlerden öyle güzel zamanlara geldim ki.
işim gücüm kazancım görüntüm ruh halim herşey bazen şaşsa da çok çok şükür allahıma o günlerin yanından bile geçmez.
ve emin ol o gün o adamla evlenen kızla bu gün bu kadının hiç ama hiç alakaları yok.
yeniden doğdum ben boşanınca ama, ben boşandıktan sonra hep dua ettim sabrettim.
gidip saçmalayıp her yanaşana yüz verip kendi boşlukluklarımı başkasıyla doldurmadım.
yardım derneklerine katıldım, eğitimime yöneldim, işimi önemsedim.
hayatıma erkek almadım ve önüme baktım hep.
çok şükür de bugünlere geldim.
ha bu saatten sonra bir erkeğin hayatımda bulunmasının tek nedeni sevmek ve sevilmek olur açık ve net. gerisine eyvallahım yok.
hiç evlenmem bile diyorum.
sana tek tavsiyem güçlü ol.
onurlu ol.
ve önüne bak.
oturup sorgulama ben kendimi nasıl daha iyiye taşırım de hep.
ve asla umutsuz olma.
benim de umutsuz olduğum çok zaman oldu, oluyor insanız neticede.
ama, depresyon derecesinde olmasın bu asla.
kabuğunu kırmak senin elinde.
zaten hayat akıyor, zaman geçiyor.
dediğim sadece güçlü ve sabırlı ol.
Allah yar ve yardımcısı olsun herkesin..

Kışın sonu bahardır canım elbet çektiğin bu sıkıntıların fedakarlıkların mukafatını alacaksındır herkesin başına gelebilecek bir durum aslında ama senin yaptığını herkes yaparmıydı? Gerçekten hayırlı bir evlatsın annene kızma derim onada bir kulak ver sonuçta bir ömür geçireceğin bir insan eğer sevdiğin insan sana gerçekten değer veren seven bir insansa ve buna inanıyorsan o insanı annene ikna ettirmeye çalış anneninde içini rahatlat Anneler boşuna konuşmazlar...Gerikirse o insanı annenin yanına getir bir tanıştır konuşsun annenin gönlü olmadanda olmaz diyorum ben :) Allah sana kolaylık versin canım :)

Bak kendimden anlatayım.
Benim babam var ama, yok gibi. futursuz umarsız bir adamdı hep.
bize yok yere o kadar yokluk çektirdi ki anlatamam.
ve annem canım annem onun yüzünden kadınlığını hiç hissedemedi hep erkek gibiydi.
ve bir o kadar da naif.
şu anda hastalıklarla uğraşıyor ve bir ömrünü böyle bi adama adadı.
herneyse babamın bana gösterdiği erkek profiliyle ben gidip saçma sapan bir adamla evlilik yaptım.
ve inan babamdan daha beterdi.
en azından babam yok gibi.
o ise hayatımda gördüğüm en vicdansız adamdı.
boşandım.
elalem ne der demedim boşandım.
herkes çocuk yap düzelir dedi asla düşünmedim bile çocuğu.
boşandım beş yıl boyunca anneme kardeşlerime eğitimime adadım kendimi desem yeridir.
ben hayatım boyunca hiç nazlanamadım, hiç kapris yapamadım hep olgun olmak ve geniş düşünmek alttan almak zorundaydım.
bir gün biriyle tanıştım ve değer vermek ne demek ben onda gördüm.
nazımı kaprisimi en saçma şeylerimi bile çekiyor.
istediğim gibi çemkiriyor istediğim gibi nazlanıyorum.
ha bu kadar ezilmişlikle bana yüz veren birini bulunca bende abarttım ama, emin ol zamanla herşey rayına oturuyor.
ben o kara günlerden öyle güzel zamanlara geldim ki.
işim gücüm kazancım görüntüm ruh halim herşey bazen şaşsa da çok çok şükür allahıma o günlerin yanından bile geçmez.
ve emin ol o gün o adamla evlenen kızla bu gün bu kadının hiç ama hiç alakaları yok.
yeniden doğdum ben boşanınca ama, ben boşandıktan sonra hep dua ettim sabrettim.
gidip saçmalayıp her yanaşana yüz verip kendi boşlukluklarımı başkasıyla doldurmadım.
yardım derneklerine katıldım, eğitimime yöneldim, işimi önemsedim.
hayatıma erkek almadım ve önüme baktım hep.
çok şükür de bugünlere geldim.
ha bu saatten sonra bir erkeğin hayatımda bulunmasının tek nedeni sevmek ve sevilmek olur açık ve net. gerisine eyvallahım yok.
hiç evlenmem bile diyorum.
sana tek tavsiyem güçlü ol.
onurlu ol.
ve önüne bak.
oturup sorgulama ben kendimi nasıl daha iyiye taşırım de hep.
ve asla umutsuz olma.
benim de umutsuz olduğum çok zaman oldu, oluyor insanız neticede.
ama, depresyon derecesinde olmasın bu asla.
kabuğunu kırmak senin elinde.
zaten hayat akıyor, zaman geçiyor.
dediğim sadece güçlü ve sabırlı ol.
Allah yar ve yardımcısı olsun herkesin..

''ben hayatım boyunca hiç nazlanamadım, hiç kapris yapamadım hep olgun olmak ve geniş düşünmek alttan almak zorundaydım''
Etkilendim.. Teşekkür ederim hayatını benimle paylaştığın için. Ayrıca tebrik ederim gerçekten güclü bi kadınsın, seninle grur duydum..

Kışın sonu bahardır canım elbet çektiğin bu sıkıntıların fedakarlıkların mukafatını alacaksındır herkesin başına gelebilecek bir durum aslında ama senin yaptığını herkes yaparmıydı? Gerçekten hayırlı bir evlatsın annene kızma derim onada bir kulak ver sonuçta bir ömür geçireceğin bir insan eğer sevdiğin insan sana gerçekten değer veren seven bir insansa ve buna inanıyorsan o insanı annene ikna ettirmeye çalış anneninde içini rahatlat Anneler boşuna konuşmazlar...Gerikirse o insanı annenin yanına getir bir tanıştır konuşsun annenin gönlü olmadanda olmaz diyorum ben :) Allah sana kolaylık versin canım :)

AH annem ahhh... Ben Allah korkusunu içten ve çok kuvvetli yaşayan bi insanım. Zaten babam yok anneminde rızasını almadan o evden çıkmak istemiyorum zaten. Keşke bi kere tanımak istese, oturusunu beğenmedim dese mesela ona bile razıyım. ama hiç bi neden yokken o kada eziyet ediyorki bana. mesela dün diorki -kapıyı aç çık ve git. umrumda değilsin. sen beni canlı canlı mezara koydun bundan sonra ne yapsan sana tepki göstermem. evlen karışmam- ama bu söyledklernin altında o kadar derin anlamlar barındırıyoki. her sözüyle iğneliyo. Ona göre ben dünyanın en hayırsız evladıyım. hakkını sütünü bile haram etti bana :(

ben objektif olarak cevap veriyorum ,öncelikle sorumluluğundan dolayı seni takdir etmek lazım, lakin bir kız annesi olarak bende kızımın doğulu birisiyle evlenmesini istemezdim ne olursa olsun şuan ayrısın herşey tozpembe gelebilir ama evlendiğinde çok kültür farklılıkları görürsün...buda anlaşmazlığa yol açar ayrıca kimseyi kötülemiyorum sonuçta serde ne varsa öyle olur..hakkında hayırlısı olsun.

AH annem ahhh... Ben Allah korkusunu içten ve çok kuvvetli yaşayan bi insanım. Zaten babam yok anneminde rızasını almadan o evden çıkmak istemiyorum zaten. Keşke bi kere tanımak istese, oturusunu beğenmedim dese mesela ona bile razıyım. ama hiç bi neden yokken o kada eziyet ediyorki bana. mesela dün diorki -kapıyı aç çık ve git. umrumda değilsin. sen beni canlı canlı mezara koydun bundan sonra ne yapsan sana tepki göstermem. evlen karışmam- ama bu söyledklernin altında o kadar derin anlamlar barındırıyoki. her sözüyle iğneliyo. Ona göre ben dünyanın en hayırsız evladıyım. hakkını sütünü bile haram etti bana :(

Alla Allah neden böyle davranıyor acaba? Belki annenin nazını tek sen çektiğin için böyle davranıyordur hayata karşı kırgınlığını kızgınlığını senden alıyordur tabi bu çok bencilce bir davranış gerçekten(eğer öyleyse)..Oturup birilerininde gerçek anlamda seni düşünmesi gerekiyor sonuçta sende bir insansın yuva kurmak anne olmak bunlar senin bi tabi hakkın ortada çok büyük bir bencillik var sana çok çok sabırlar diliyorum ve inşallah gerçekten çok güzel bir evlilik yaparsın Allah yardımcın olsun...

ben objektif olarak cevap veriyorum ,öncelikle sorumluluğundan dolayı seni takdir etmek lazım, lakin bir kız annesi olarak bende kızımın doğulu birisiyle evlenmesini istemezdim ne olursa olsun şuan ayrısın herşey tozpembe gelebilir ama evlendiğinde çok kültür farklılıkları görürsün...buda anlaşmazlığa yol açar ayrıca kimseyi kötülemiyorum sonuçta serde ne varsa öyle olur..hakkında hayırlısı olsun.

6 yıl bi insanla birlikte olmak flört etmek o kişiyi tanımak için yetmezmi en azında evlenmek için. yani biz ikimizde üniversite mezunuyuz hatta mastırlıyız. ne bilim bunca yıl davranışlarında hiç bi değişiklik olmayan bi insan gerçekten evlendiğinde aramıza kültürünü sokarmı hemde ciddi manada, ben bunun cevabını arıyorum aslında. korkmuyor değilim cesaretim burda okuduklarımla hergün biraz daha kırılıyor :(

Selamlar.
Her kışın sonu bahardır. Umudunu yıkma, dirençli ol. Ben de doğulu biriyle evliyim. Ben de 6.5 yıllık bir beraberlik sonunda evlendim. Ailem en başından beri bilmesine rağmen istemedi, korktular.Farklı kültür söz konusu, aileyi araştırma soruşturma gibi durumları yoktu. Anlayacağın ortada elle tutulur hiçbir şey olmamasına rağmen karşı çıkıyorlardı. O ne der, bu ne düşünür, anlaşabilir misin türünde bir sürü soru yığdılar önüme. Cevaplasam da, aldıkları karşılık ikna etmeye yetmedi. Neden biliyor musun? Önyargı sebebiyle. İnsanların önyargılarını kırmak, atomu parçalamaktan bile zordur; ama imkânsız değildir. Annenin karşı çıkma sebebi ekonomik kaygı değil de önyargı ise, pes etme derim. Sen yıllarca ailene sahip çıkmışsın, şimdi de sevgine sahip çıkmalısın. Ailenden elini çekmeyeceğini biliyorsan, artık kendi yuvanı kurmanın zamanıdır. Evlendiğinde kurduğun yuvana yetemeyeceğini düşündüğünü belirtmişsin. Eğer eş adayın sorumluluk bilincindeyse, beraberce yüklenirsiniz her şeyi. Şuan olduğu gibi yük, yalnızca senin omuzlarında olmaz. Ve altı değil altmış yıl da biriyle çıksan illa ki evlendiğinde farklı yönleri oluyor. Bu farklılıklar beraberliği engellemeyecek ya da evliliği zedelemeyecek şekildeyse, karşılıklı anlayışla ve sevgiyle her şey çözülür. Erkek arkadaşın dürüstse ve iletişiminiz güçlüyse, aradınızdaki sevgi bağı sarsılmaz ise çekincen olmasın. Bak, güneş gerçekten bir gün senin için doğacak. Yılma. Pes etme olur mu?

Son düzenleme:
6 yıl bi insanla birlikte olmak flört etmek o kişiyi tanımak için yetmezmi en azında evlenmek için. yani biz ikimizde üniversite mezunuyuz hatta mastırlıyız. ne bilim bunca yıl davranışlarında hiç bi değişiklik olmayan bi insan gerçekten evlendiğinde aramıza kültürünü sokarmı hemde ciddi manada, ben bunun cevabını arıyorum aslında. korkmuyor değilim cesaretim burda okuduklarımla hergün biraz daha kırılıyor :(

insanlar yıllarca birlikte olup birbirlerini tanıyamıyorlar.evlilik çok farklı onlar farklı iyi düşünmeni öneririm onunla bir ömür geçirecek sensin..aşk gözünü kör etmesin iyice ölç tart ama bende kızımın doğulu birisiyle evlenmesini istemezdim istediği kadar master yapmış olsunserde vardır sonuçta yetiştirlme tarzı çok büyük etken ailesiylede evlenir sonuçta istemezdim...büyük konuşmakta istemiyorum eşim asker diyarbakıra gitme durumu olabilir 2017de orda 3 sene kalabilir biz şimdiden ailecek gitmelimiyiz diye düşünüyoruz orada eğitim görmesini istemiyorum kızımın..benim düşüncem bu şekilde

selamlar.
Her kışın sonu bahardır. Umudunu yıkma, dirençli ol. Ben de doğulu biriyle evliyim. Ben de 6.5 yıllık bir beraberlik sonunda evlendim. Ailem en başından beri bilmesine rağmen istemedi, korktular.farklı kültür söz konusu, aileyi araştırma soruşturma gibi durumları yoktu. Anlayacağın ortada elle tutulur hiçbir şey olmamasına rağmen karşı çıkıyorlardı. O ne der, bu ne düşünür, anlaşabilir misin türünde bir sürü soru yığdılar önüme. Cevaplasam da, aldıkları karşılık ikna etmeye yetmedi. Neden biliyor musun? önyargı sebebiyle. Insanların önyargılarını kırmak, atomu parçalamaktan bile zordur; ama imkânsız değildir. Annenin karşı çıkma sebebi ekonomik kaygı değil de önyargı ise, pes etme derim. Sen yıllarca ailene sahip çıkmışsın, şimdi de sevgine sahip çıkmalısın. Ailenden elini çekmeyeceğini biliyorsan, artık kendi yuvanı kurmanın zamanıdır. Evlendiğinde kurduğun yuvana yetemeyeceğini düşündüğünü belirtmişsin. Eğer eş adayın sorumluluk bilincindeyse, beraberce yüklenirsiniz her şeyi. şuan olduğu gibi yük, yalnızca senin omuzlarında olmaz. Ve altı değil altmış yıl da biriyle çıksan illa ki evlendiğinde farklı yönleri oluyor. Bu farklılıklar beraberliği engellemeyecek ya da evliliği zedelemeyecek şekildeyse, karşılıklı anlayışla ve sevgiyle her şey çözülür. Erkek arkadaşın dürüstse ve iletişiminiz güçlüyse, aradınızdaki sevgi bağı sarsılmaz ise çekincen olmasın. Bak, güneş gerçekten bir gün senin için doğacak. Yılma. Pes etme olur mu?

evet sadece önyargı. Biraz içimi rahatlattın teşekkür ederim :)

''ben hayatım boyunca hiç nazlanamadım, hiç kapris yapamadım hep olgun olmak ve geniş düşünmek alttan almak zorundaydım''
Etkilendim.. Teşekkür ederim hayatını benimle paylaştığın için. Ayrıca tebrik ederim gerçekten güclü bi kadınsın, seninle grur duydum..

birşey sorucam bu yorumun üzerine erkek arkadşına nazlanıp,çocukluk yapıp daha rahat kapris yapabiliyormusun eğer bunu yapabiliyorsan hiç düşünme o adamla evlen,ailene gelince anneni karşına al ve açık açık anlat artık yaşım geldi de,istemesede erkek arkadşını çağır yanına tanıştır ailenden destek olan birilerinide al yanına teyzen amcan vs kim varsa,ayrıca doğulu olması kötü olacağı anlamına gelmiyor bende eşimde karadenizliyiz ama fikir ayrılığına düştüğümüz çok anlar olmuştur yani bu bir kültür çatışması değil bu sizin uyuşmanız ;)

28 yaşındasın.Daha çoookk uzun ve güzel yıllar var inşallah önünde.Hayat böyledir.Bazen sorumluluklarımız fazla olur.Kimi babası yok sorumluluk taşır,kimi annesi olmaz taşır,kimi anne babası olupta sorumluluk taşımak zorunda kalır.Keşke bu hayatta ki tek derdin faturalar,tadilat,kardeşin olsa.Bunlar dönemsel geçici sıkıntılar.Herkesin faturaydı şuydu buydu sorunlar var.Bu hayattaki meşkalemizdir.Kimsenin hayatı dört dörtlük değil ki.Bir de annenin açısından bak.Genç yaşta çocuklarıyla dul kalmış.Onun acısını,yaşadığı eksiklikleri bilemezsin.Bir yanı yarım.Asıl sorumluluk onun omuzlarında.Sizin sorumluluğunuz.İyi bir geleceğiniz olacak mı,iyi bir sorunsuz evlilik yapacak mısın.Bak ne güzel okutmuş seni.Ama kendi ama birilerinin yardımıyla,ama senin de çabanla.Sen 20 yaşında babanın acısını çekmişsin.Senin kardeşin daha küçük bir yaşta çekmiş.Herkesin acısı eksikliği farklı.Çok uzun bir ilişki yaşamışsın.Yani 20 li yaşlarında,belki de duygusal boşlukla bağlandığın bir insan.O yaşlarda insan daha mantıklı düşünemiyor.Annen şu an için doğulu olmasını öne sürüyordur ama sen de otur bir kendine sor.Bunca yıllar boyunca neyi ne kadar paylaştın sevgilinle.Uzakta diyorsun.Doğulu diyorsun.Aile yapısını senden beklediklerini biliyor musun.Bence erken acele kararlar verme.Senin şu an göremediğin,çoğu şeyi annen görüyordur emin ol.

Back
X