Yöresel Tarif Kısır- Hatay mutfağından- Doğanay Nar Ekşisi Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler

CocoChanelmademoiselle

Bi kızı bi oğlu varmış 👩‍👧‍👦🥰🙏🏻
Pro Üye
22 Haziran 2016
12.671
57.649
598
Merhaba arkadaslaarrr

Tarifimi en son güne bıraktım. Çünkü katılıp katilmamakta cok kararsizdim cok iddialı tarifler var çünkü sonunda katılmaya karar verdim.bu ilk katılışım ayy cok heyecanlıyım
Neyse uzatmadan tarifime geceyim

Malzemeler
2 çay bardağı esmer koftelik bulgur (ben 2 kisilik yaptım)
1 yemek kaşığı domates salcasi
1 yemek kaşığı biber salcasi
1 cay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı nar ekşisi
15 dal maydanoz
6 7 dal nane
10 tane yesil soğan

Hazırlanışı
Yogurma kabinin icinde bulgur ve salcalarimizi yarım cay bardağı suyla elimizi islatarak yumusayincaya kadar yoguruyoruz.

Bulgur yumusadiktan sonra nar ekşisi ve zeytinyağını koyup az daha yoguruyoruz

Yogurma bittikten sonra yesilliklerimizi ilave edip harmanliyoruz.
Ve kisirimiz hazııırrrr

Herkese afiyet bal şeker olsun ilk katılışım eksik birseyler olduysa affola.hepinize kocaman sevgiler

Bir hataylı olarak ellerine sağlık çok güzel görünüyor
ve az önce yedim komşum getirmişti
Ay cok teşekkür ederim ozlemimmm. Bende bi hatay geliniyim.ne yapsam diye uzun zaman düşündüm. Kisirda karar kıldım. Canım benim.cok heyecanlandim yav

Ay cok teşekkür ederim ozlemimmm. Bende bi hatay geliniyim.ne yapsam diye uzun zaman düşündüm. Kisirda karar kıldım. Canım benim.cok heyecanlandim yav
Iyiki katıldın ayrı bir heyecan olmuştur ne güzel.
Ooo gelinimizsin demekki

Bende hatay geliniyim.. bende sini yaptım. . Kısır rı düşünmedim değil. . Burda ona sarma içi derler. .

Ellerine sağlık bu arada fıstığımm,pek severim bol taze soğanlı kısır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…