Mutfak Püf Noktaları Kısır nerede saklanır?

MeLeZGuZeL

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2010
4.124
41
163
İstanbul
Kısırı şimdiye kadar yapıldığı saniye bitirdiğimiz için nerede saklanacağını bilmiyorum malesef:1:
Buzdolabında mı saklıyorsunuz yoksa hava almayacak şekilde oda sıcaklığında mı?

normalde kisir saklanmaz aninda tüketilir.. kalinca zaten tadida güzel olmuyor, bulgur sisiyor...
taze yapacaksin, sebzeleri baharati yagi dökeceksin, bismillah deyip mideye indireceksin:61:

ben kısırı yaptığım zaman illaki artıyor saklama kabına koyup buzdolabında saklıyorum canım ama ertesi gün mutlaka bitmeli çünkü bir günden fazla kalınca tadı bozuluyor.

bir gün bile saklasan bozuluyor tadı ama illa saklayacaksan sım sıkı kapalı bir şekilde sakla çünkü soğan kokusu her yere dağılıyor ayrıca bulgurun üstü kuru kuru oluyor

normalde kisir saklanmaz aninda tüketilir.. kalinca zaten tadida güzel olmuyor, bulgur sisiyor...
taze yapacaksin, sebzeleri baharati yagi dökeceksin, bismillah deyip mideye indireceksin:61:

ben kısırı yaptığım zaman illaki artıyor saklama kabına koyup buzdolabında saklıyorum canım ama ertesi gün mutlaka bitmeli çünkü bir günden fazla kalınca tadı bozuluyor.

bir gün bile saklasan bozuluyor tadı ama illa saklayacaksan sım sıkı kapalı bir şekilde sakla çünkü soğan kokusu her yere dağılıyor ayrıca bulgurun üstü kuru kuru oluyor

:16: Çok teşekkür ederimmm kızlarrr
Kolay kolay artmaz bizde de ama arada kazara kaldığı oluyor:1:
Dolapta sakladığım halde bulgur baya kuruyor. En iyisi anındaaa mideye indiripppp üstüne bir fincannn çayyyyyy:68::66:

bende saklanması taraftarı değilim.yapıldıktan birkaç saat sonrasında bile bulgur şişiyor içindeki soğan kokusunu iyice salıyor ve kısır kısırlıktan çıkıyor.taze taze tüketmek en güzeli bence.ayy olsada yesek:97:

Back
X