Kısırlaştırma

jane eyre_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
1.104
1.908
133
Arkadaşlar merhaba, geçen hafta 11 aylık kedimi kısırlaştırdık, kedim dişi. Ameliyat çok şükür iyi geçmiş , fiziksel olarak kendini toparladı, ama eski bebeğim yok sanki, kızım önceden de çok sokulgan değildi ama hep bizimleydi, oynardık, beraber uyurduk vs, ama şu an acayip korkuyor bizden, yanımıza gelmiyor hep kuytu köşelerde, oyuncakları ilgisini çekmiyor, yanına yaklaşınca iyice kendini kapatıyor, bunlar normal mi? Mutsuz diye çok üzülüyorum. Gidip seviyoruz arada genelde rahat bırakıyoruz onu ama korkuyorum psikolojisi düzelmeyecek diye. Geçici mi bunlar, nasıl yaklaşayım ne yapayım, sizden fikir bekliyorum arkadaşlar. Etiketliyorum sizi kusura bakmayın, gerçekten çok üzgünüm, düşüncelerinize ihtiyacım var
@RIVAVIRA office office Bibibella Bibibella S Spizella M meredithgrey Tikkabilla Tikkabilla Annwyl Annwyl

Normal canım çünkü bir kaç gün muhtemelen ağrıları oluyor benim kızım bana uzaktan bakıp hmmmm diye ses çıkarıp tıslıyordu :anne: biraz zaman ver unutacaktır ağzını yerim :anne::KK200:

Normal canım çünkü bir kaç gün muhtemelen ağrıları oluyor benim kızım bana uzaktan bakıp hmmmm diye ses çıkarıp tıslıyordu :anne: biraz zaman ver unutacaktır ağzını yerim :anne::KK200:
Çok çok sağol inan o kadar üzülüyorum ki hep öyle olacak diye ödüm kopuyor içimi rahatlattın tekrar sağolasın.

Arkadaşlar merhaba, geçen hafta 11 aylık kedimi kısırlaştırdık, kedim dişi. Ameliyat çok şükür iyi geçmiş , fiziksel olarak kendini toparladı, ama eski bebeğim yok sanki, kızım önceden de çok sokulgan değildi ama hep bizimleydi, oynardık, beraber uyurduk vs, ama şu an acayip korkuyor bizden, yanımıza gelmiyor hep kuytu köşelerde, oyuncakları ilgisini çekmiyor, yanına yaklaşınca iyice kendini kapatıyor, bunlar normal mi? Mutsuz diye çok üzülüyorum. Gidip seviyoruz arada genelde rahat bırakıyoruz onu ama korkuyorum psikolojisi düzelmeyecek diye. Geçici mi bunlar, nasıl yaklaşayım ne yapayım, sizden fikir bekliyorum arkadaşlar. Etiketliyorum sizi kusura bakmayın, gerçekten çok üzgünüm, düşüncelerinize ihtiyacım var
@RIVAVIRA office office Bibibella Bibibella S Spizella M meredithgrey Tikkabilla Tikkabilla Annwyl Annwyl

MeRhaba minnoşa geçmiş olsun
Biraz travmatik mi geçti ameliyat süreci?

Bizim kedi ameliyattan sonra 1 gün sersem gibiydi 1 hafta da bandajından korkup kaçmaya çalıştı ama sonra yine aynı haline dönmüştü

Bu süreçte oyundan ziyade sana yaklaştığında sakince okşa, sen sevdiği yaş mama ile ödüllendir bence. Huzurlu bi ortam oluştur ameliyatı unutsun.
Tekrar veterinere gidecek mi? Bize antibiyotik iğne ya da hap verelim demişlerdi. İğne olursa her gün vet e gidecektik ondan iyice korkar diye hap alıp evde içirmiştik
Yakında düzelir diYe düşünüyorum

MeRhaba minnoşa geçmiş olsun
Biraz travmatik mi geçti ameliyat süreci?

Bizim kedi ameliyattan sonra 1 gün sersem gibiydi 1 hafta da bandajından korkup kaçmaya çalıştı ama sonra yine aynı haline dönmüştü

Bu süreçte oyundan ziyade sana yaklaştığında sakince okşa, sen sevdiği yaş mama ile ödüllendir bence. Huzurlu bi ortam oluştur ameliyatı unutsun.
Tekrar veterinere gidecek mi? Bize antibiyotik iğne ya da hap verelim demişlerdi. İğne olursa her gün vet e gidecektik ondan iyice korkar diye hap alıp evde içirmiştik
Yakında düzelir diYe düşünüyorum
Teşekkür ederim yok hayır aslında ameliyat sürecinde sıkıntı yoktu ama yavrum zaten oldum olası ürkek bir kedi, maalesef antibiyotik iğnesi için tekrar gittik sanırım iyice korktu, şöyle söyleyeyim kendini sevdirmeyi bırakın yanımıza dahi yaklaşıyor sesimizi duyunca o ortamdan hemen kaçıyor, çok üzülüyorum bu duruma sanki hep böyle kalacak gibi

Anca yavaş yavaş kendine gelir en sevdiği mamayı alıp ver bence de sıkmayın o gelsin size eninde sonunda anne koynuna düşer 😍
İnşallah, zaten öyle yapmaya çalışıyorum, dediğim gibi zaten çok ürkekti yavrum ama bana karşı farklıydı, şimdi çok donuk, yabancıymışım gibi bakıyor bana inanın çok zoruma gidiyor

İnşallah, zaten öyle yapmaya çalışıyorum, dediğim gibi zaten çok ürkekti yavrum ama bana karşı farklıydı, şimdi çok donuk, yabancıymışım gibi bakıyor bana inanın çok zoruma gidiyor
Geçer sıkıntı yapma :) ameliyat geçirdi sonuçta
Düşünsene en sevdiğin kişi seni alıp bir yere götürüyor orada ne olduğunu anlamadan bayılıyosun uyandığında karnında bir ağrı ve bandajlanmışsın
Sonra tekrar alıp canını acıtan iğneler yapıyorlar
Ve sen başına ne geldiğini hiç anlamıyorsun

Bunları yaşayan biz olsak ne kadar korkardık
Ama onlar o kadar yüce gönüllü ki bizi hemen affedip unutuyorlar.
Bol bol sevelim minnoşları

Geçer sıkıntı yapma :) ameliyat geçirdi sonuçta
Düşünsene en sevdiğin kişi seni alıp bir yere götürüyor orada ne olduğunu anlamadan bayılıyosun uyandığında karnında bir ağrı ve bandajlanmışsın
Sonra tekrar alıp canını acıtan iğneler yapıyorlar
Ve sen başına ne geldiğini hiç anlamıyorsun

Bunları yaşayan biz olsak ne kadar korkardık
Ama onlar o kadar yüce gönüllü ki bizi hemen affedip unutuyorlar.
Bol bol sevelim minnoşları
:cry::cry::cry:

Bizimki ilk gün tıslayıp yaklaştırmamıştı pek yanına ama ertesi gün normale dönmüştü. Her kedi aynı olmuyor tabi, belki ameliyat sizinki için daha zorlu bir süreçti ya da hala ağrısı var misal.. O şu an ne olduğunu anlayamadığı için tedirgin, bir şeylerin farklı olduğunu hissediyor ama anlam veremiyor. Bu yüzden tedirgindir, zamanla geçer mutlaka hiç kafaya takmayın :)

Bizimki ilk gün tıslayıp yaklaştırmamıştı pek yanına ama ertesi gün normale dönmüştü. Her kedi aynı olmuyor tabi, belki ameliyat sizinki için daha zorlu bir süreçti ya da hala ağrısı var misal.. O şu an ne olduğunu anlayamadığı için tedirgin, bir şeylerin farklı olduğunu hissediyor ama anlam veremiyor. Bu yüzden tedirgindir, zamanla geçer mutlaka hiç kafaya takmayın :)
Çok teşekkür ederim, yazdıklarınızla daha iyi hissediyorum umarım bu süreçleri kolayca atlatır yavrum

Eklentiler

• 20190408_221047.webp
    20190408_221047.webp
    77,3 KB · Görüntüleme: 63
Yaa geçmiş olsun umarım kolayca atlatır. Bizim kızımız da çok uzaktı sürekli mihrablar gıcık gıcık hareketler yapardı hiç sevdirmezdi oynamazdı birkaç kişi dışında kimseye kısırlaştırılıp iyileşme süreci tamamlanınca nerdeyse dünyanın en uysal kedisi oldu. Oğlumuz da tam tersi çok şımarık hareketli sevecen bir kediydi kısırlaştırıldıktan sonra daha da şımatık aşırı sevecen hatta rahatsız edecek seviyede sevecen bir kedi oldu gece boyu tüm odaları dolaşıp tüm aileye kendini sevdiriyor kapıları kapattığımızda kafa ata ata miyavlaya miyavlaya açtırıp kendini sevdiriyor tuvalette falan başımızı bekliyor duştan nefret ederdi şimdi bizimle giriyor kabine beraber yıkanıyoruz falan değişik oldu ikisi de 😂

Oyy kıyamam ben ona, çok geçmiş olsun.

Benim kedilerden biri bana pek yanaşmaz ama kısırlaştırdığımız hafta dibimden ayrılmadı. Diğer kedim dibimden ayrılmazdı kısırlaştırdığımız hafta benimle muhattap olmadı. Her kedi farklı tepki veriyor sanırım. Biraz zaman verin üstüne gitmeyin.

Diğer ihtimal de kedinizin size küsmüş olması. Sevecen tatlış kedim bana kızıp 2 hafta yanıma gelmemişti. Sevmeye çalışınca tıslayıp tırmalıyordu. Hatta perdenin altında saklanıyordu kimse yokken yemek yiyordu. Küsme sebebini bildiğimden panik yapmadan bekledim sonra birden düzeldi. O yüzden normal ev rutinine devam edin size katılacaktır bir gün aniden.

Back
X