kisirlastirmak?

miyavdeseyeter

Guru
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2014
242
21
318
35
İstanbul
kizlar selam.. 3 4 yildir kedi besliyorum erkek disari cikiyor tuvaleti icin ama bazen 3 gun gelmedigi oluyor bi gun geliyor yaralanmis 6 ay once yaralandi yine apse olustu ameliyat ettirdim.. ya disari salmayi hic istemiyorum su an yine hasta antibiyotik veriyorum disari da salmiyorum ama agliyor camlara gidip perdeleri tırmaliyor vs ya insan dayanamiyo da kisirlastirsam sizce dogru olur mu bi de nerdeyse 5 yasinda olucak bu saattrn sonra kisirlastirmak cok sacma geliyor bana ama boyle yapmazsam da sürekli yaraliycak kendini surekli ayni olay.. kisirlastirilinca daha sakin oluyomus daha uusluymus.. sizce naapmaliyim

Dışarı her çıktığında hamile bıraktığı dişi kediler ve onların kışın soğuktan ve açlıktan ölen yavruları..
Bence kısırlaştırın eğer sokağa çıkıyorsa..

Cnm kardeşimin bir kedisi var seninkiyle hemen hemen aynı problemleri yaşadı kısırlaştırdıktan sonra pek problemi kalmadı ama kardeşimin kedisi sonuçta benimle alakası yok yani o yüzden kesin bir şey söyleyemem sadece izlenimlerimi aktardım kardeşim o benim ve onun kedisi :)

Erkek kediler 1 yaşına geldikten sonra evde durmaktansa dışarıyı keşfetmek ister. 5 senedir alıştırmışsınız hayvanı dışarıya, şimdi mırın kırın ediyorsunuz. Kısırlaştırma işlemi, erkeklerde her şey dahil yarım saatlik bir operasyondur ve kedinizin uyanması dahi beklenmeden taşıma çantasında size teslim edilir. Bu kadar zararsız ve yararı olan bir işlemi bu kadar gözünüzde büyütmeyin. Dışarıda doğan yavruya siz göz kulak olmuyorsunuz, çoğu ölüyor, kaza geçiriyor, hastalanıyor. Onca sene hayvanlarla iç içe olup, şu mevzuyu 5 sene ertelemeniz sizin ayıbınız. Kısırlaştırma, her şeyden önce; nüfus kontrolü için gereklidir. Siz bilmiyorsunuz tabii, hayvanlar sürekli ürüyor ve sonrasında belediye tarafından ya öldürülüyor ya da ormanın derinliklerine atılıyor. Bu işin içine biraz daha girin de azıcık gözünüz açılsın. Hayatta her şey bu kadar sizin tatlı canınızla, duygusallığınızla ilgili değil. Bazen radikal ve realist olmak zorundasınız. Hayvanınız kendisine vereceği kadar zarar vermiş. Ayrıca 10 yaşından itibaren kedi yaşlı sınıfına girer, sizin kediniz henüz daha yetişkin. Gidin, kızgınlık dönemi bittiğinde kediyi kısırlaştırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…