Yaşadığınız travmalar sebebiyle paranoyak olmuşsunuz. Iyileşmek adına alanında iyi bir psikologa en acilinden gitmeniz gerekiyor. gecmiste yasadiginiz kotu iliskilerinizin üzerinizde biraktigi olumsuz etkilerden kurtulmak adına bunu yapmanız şart. Sevgilinize buna ihtiyaciniz oldugunu ve yardim almak istediginizi soylerseniz, size destek olacaktir. Madem sizden (kötü senaryolarınızdan)korkup kacmasini istemiyorsunuz o zaman ona gore anlatin. Beni aldatacagina karsi kendime (dusuncelerime) engel olamadigim bir ruh hali icerisindeyim, bu konuyla ilgili destek almak istiyorum de.
Korkma üstesinden gelemecegin bir durum değil. Evde yalniz kaldiginda bol bol meditasyon yap, eski kisiyle olan aranizda gecen kotu anilari düsün ve onun sana yaptiklarinin onun karaktersizliginden, bencilliginden kaynaklandigini kabullen. Herkesi ayni kefeye koymaman gerektiginin ayrimina var. Bu sitedeki aldatilma hikayelerini okumamaya, bu tarz dizileri izlememeye gayret et. Tedavin (zihinsel temizlenme) sürecin boyunca bu tarz şeyler seni iyilestirmeyecegi gibi tedavini de olumsuz yönde etkileyecektir. Misal; bir arkadaş ortamındasın diyelim; ordaki bir kisi sana, kendi veya bir tanidiginin aldatilma hikayesini anlattiginda "dinlemek istemiyorum, bu konuda travmalarım var, bu tarz muhabbetler bana iyi gelmiyor" de ve konuyu kapatmalarıni iste. En önemlisi de unutma "destek alman şart."