Kişisel eşyalarım!!boşanma kararim yardımm:(

lifegoeson_

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2018
702
344
23
33
Mrb arkadaşlar benm evliligmle alakali bi kaç skntilarm vardı boşanma kararı aldim.Ama karşı taraf oturduğum evin kilidini değiştirmiş,bütün kıyafetlerim ceyizlerim hepsi evde nasıl alabilirim,karakola ya da savcılığa gidip sikayetcimi olsam,hakimin karari olmadan gidip alman doğru olmaz dediler.bide avukatm barodan olduğu için sallamiyo biraz,Bu durumda olan arkadaşlarım varmı?ne yapmam lazimm fikir ve tecrubelerinizi yazılabilirmisiniz?pazartesi günü savcılığa gidip esyalarimn polis eşliğinde almam gerektiğini talepmi etsem ne yapsam

Hani nasıl yapsam bu durumlari yasayan arkadaslar varsa bi akıl verseler:KK43:
Canım, polis eşliğinde gitmen senin güvenliğin için en iyisi olacaktır. Varsayalım gittin, çilingirle eve girdin ve eşin de geldi tatsız şeyler yaşanabilir. Sen başvuruda bulun karşı tarafada polis eşliğinde gidip eşyaları alacağını o gün içerisinde belirt.

Ama habersiz esyalara gasp etti diye dava açabilirlermiş.haklıyken haksiz duruma dusermiyim acaba ne yapsam

Eşyalarınızı alacağınız yer aile konutunuz değil mi? Siz hala evlisiniz o ev de müşterek konut olduğu için eve girmenizde yasal bir engel bulunmuyor. Yani kimse size hala evli olduğunuz bir kimse ile müşterek konutunuz olan eve girdiniz diye gasp vs. davası açamaz.

Eşi evde yokken gitsin.Yada yanına aile büyüklerinden birini alsın. Eşinin kilidi değiştirmesi de suçtur.
Karşı taraf nasıl birisi bilmiyoruz. Haberlerde görüyoruz damat öyle yaptı böyle yaptı diye. Güven altında gitmek varken neden tedbirsiz gitsin. Ne şekilde ayrıldıklarını bilmiyoruz ki :(

Ara adamı kapıyı aç yoksa kırıyorum de bence...
Ayrıca çeyizleri falan almak ne bilim ?!?!

Eşyalarınızı alacağınız yer aile konutunuz değil mi? Siz hala evlisiniz o ev de müşterek konut olduğu için eve girmenizde yasal bir engel bulunmuyor. Yani kimse size hala evli olduğunuz bir kimse ile müşterek konutunuz olan eve girdiniz diye gasp vs. davası açamaz.
Eve de giremiyorum kilit değişmiş suan

Eve de giremiyorum kilit değişmiş suan
Siz çilingir yardımıyla eve girseniz de sizden şikayetçi olamazlar. Ayrıca zaten şiddet, darp vs. tehlikeler olmadığı sürece evin kilidini değiştirmek suretiyle diğer eşin eve girmesini engellemek de boşanma sebeplerinden sayılır.
Eğer siz eve girdiğinizde can güvenliğinizden endişe ediyorsanız Aile Mahkemesi'ne başvurup kişisel eşyalarınızı kolluk kuvveti yardımıyla teslim alabilmek için karar istemeniz mümkün.

Back
X