cocuk teslim merkezinde calismiyordum ama biyolojik ailelerle cocuklari gorusturen bir iste calismistim. belli bir yasa kadar "cocuklar gormek istemiyor, kötü etkileniyor" sözünün hükmü yok, cunku cocuk cok kolay ailenin doldurusuna gelebilen bir canli. ayrica hangi cocuk hevesli olur sizin durumunuzda onu doven, baska durumlarda terkeden ya da hayatinda hic gormedigi etmedigi biriyle, hic gitmedigi soguk bir bina ve tanimadigi insanlarla ayni odada olmaya?
eger "cocuk istemiyor, davranisi degisti, kabus gordu" beyani yeterli olsaydi kimse velayet sahibi istemezse cocuguyla gorusemezdi (cunku sizi tenzih ediyorum, cocugu "seni benden ayirirlar" diye korkutsa en basiti zaten cocuk aglar zirlar gitmez. o zaman da digee ebeveyniyle tüm baglar kapanmis olur). biz cocuk istemese de görüştürürdük, oyuncak vs olurdu odada yaşı küçükse oyun oynamalarini saglardik. biyolojik aile ne kadar zararli cips seker varsa alir zaten onla kandirmaya calisirdi, bir sekilde zaman gecerdi. tabii cocuk 15-16 yasindaysa gelmezse polis getirecek degil, müsemaha gosterilir ama sizin cocuklarinizin yasi kucuk. zamanla durum biraz daha normalleşir. siz o adamdan nefret ediyor olabilirsiniz ama zamaninda sevmissiniz ki evlenip bir de degil iki cocuk verip yillarca yasamissiniz. belki cocuklariniz da seviyordur - sever - özler. Baba serefsiz de olsa , cocuklar kötü de etkilense bu gorusmeler gerceklesir. cunku bir yerde bir bag kurulacagina inanilir.
bu açidan diyeceginiz seylerin bir hükmü olacagini sanmiyorum. babalari onlarin hayatinin gercegi ve ömür boyu da bu boyle olmaya devam edecek. bir sekilde o baglari hep kalacak.
anne de orada durmaz eger cocuk bebek degilse, baba ve cocuklarin mahrem bir alani olsun istenir.
zaten kocasina uzaklastirma almis, kisisel iliskiyi sonlandirma davasi acmis bir kadin o adama nefret doludur. odada olsa adamla kavgaya girisme ihtimali cok yuksek olur - ki bu da istenen birsey asla degil. sanma ki risk alsinlar