kisisel temizlik sorunu

10 yaşında bir kızım var. Küçükken her gün diş fırçalar, her sabah yüzünü yıkar, en kötü ihtimalle iki günde bir banyosunu yapardı. ( yaptırırdım ) şu an inanır mısınız ben demesem sabah kalkınca yüzünü bile yıkamıyor. Işıl ışıl giyinip geliyor kahvaltıya oturuyor, yüzünü yıkadın mı diyorum, geri kalkıyor sofradan. Keza diş fırçalama ve duş almayı da ben hatırlatmazsam asla akıl etmiyor. Son 1-2 senedir oldu bu durum. Şu an bildiğiniz pasaklı. Çocukken alıştırılırsa demişsiniz ya öyle olmadı bizde.

Her gün banyoyaya girmek hem saç, hem vücüdü kurutur. Iyi bisey degil yani. Ha evet yazin sicak olur, sicak iklim olur tabiki her gün dus alirsin. Ancak normal bir havada her gün dus olamaya gerek yok diye düsünüyorum.

Böyle gelmişse böyle gider. Bunu flört aşamasında fark etmen lazımdı. İnsan az çok o zaman fark eder diş fırçalama, duş, tırnak kişisel bakım bir alışkanlıktır. Pis pasaklı birini değiştirmek çok zor

7 sene he valla bu adamı hamama götürsen kese artırsan tellak isyan eder 😁

Bu adam 7 sene de değişmediyde şu saatten sonra değişmez.

Böyle birini tanıyorum adam 40 kusur yaşına geldi. Hala leş... Banyo yapma sayısını arttırmış ama ne bı parfüm ne rollon kullanır.
Günümüz de bunlar ulaşılamayacak şeyler mi Allah aşkına adam leş leş geziyor ortada.

G..... Ve w..... sa gittiğimizde mutlaka bu rollon, parfüm, deodorant, sabunda indirimde oluyor. Al evine yığ.
Yap mis gibi banyonu, gez temiz temiz.

Hele o dişler maskenin altında diye millet iyice boşladı.

işte evlenmeden bilemiyorsun temiz mi pis mi 🤦🏻‍♀️ ben de temiz biriyimdir aynı yatağa yattığım biri temiz değilse uyuyamam bile. bunu sürekli söylediğinizde annesi gibi görmüştür belki sizi anneler bu konuda baskı yapar genelde. mesela parfüm sıkmıyorsa ona beğendiğiniz onunda sevebileceği bir koku alın, duş alırken onuda çağırın yanınıza vs vs bunu direk yüzüne söylemektense bir de böyle deneyin
O yaşa gelmiş adam dürtmeyle duş alıyorsa annesi gibi mi görecek alınacak mı demez üstüne basa basa duşa gir kokuyorsun denir, hiç ne düşünür umrumda olmazdı. Bir psikolojik rahatsızlıktan böyle bir sorunu yoksa böyle dolaylı gidilmeye gerek yok.
Karşındaki seni düşünmüyor zaten sen neden onun hislerini düşünesin ki

İnsan günlük duşa girmeden nasıl yaşar gerçekten anlayamıyorum,en fazla 2 günde bir yıkananları anlamaya çalışıyorum. Ötesi çok fazla benim için.. yatağa sokmam heralde eşim böyle olsa,boşanma sebebi..

Hayır bi de şimdi her şey çok rahat.Ya eskisi gibi ocakta su ısıtılıp,leğende yıkanılsaydı ne yapacaklardı bu tip insanlar?Bir de erkeksin,kadına göre duş almak ve sonrası daha kolay.Saç tarama kurutma derdin uzun değil.Etrafındaki insanlar da mı rahatsız olmuyor.Hele bi de yazın...

Gidin kafasında şampuan dökün.Ben senin bu pis halini istemiyorum.Etrafındaki insanlara da yazık derdim.

Her gün banyoyaya girmek hem saç, hem vücüdü kurutur. Iyi bisey degil yani. Ha evet yazin sicak olur, sicak iklim olur tabiki her gün dus alirsin. Ancak normal bir havada her gün dus olamaya gerek yok diye düsünüyorum.
Yok her gün duş alsın gibi bir isteğim zaten yok. Sadece ben hatırlatmasam 1 hafta bile yıkanmaz, çok daha küçükken dışarda oynayıp geldiğinde ben kirlendim banyo yaptır diyen çocuk gitti yerine böyle bir model geldi🥺

En azından ilişkiden sonra duşa giriyordur diye umuyorum.
Zaten yeni evliymişsiniz , bol bol fikfiki fikfiki :KK70: :KK70: Adam da tertemiz gezer böyle olunca:KK70:
BEN de bunu söyleyecektim de pis adamla zaten zor yapıyorum sık sık nasıl yapıyım der diye söylemedim 😂 şimdi kontrol edeceğim bakayım söylemiş mi bunu

Adama bu yaştan sonra temizliği öğretemezsiniz üzgünüm. Bir yapar, iki yapar. Ama alışkanlık haline gelmez :(

Ay ünide oda arkadasm 10 günde1 yikanırdı ve bir kız bu yani en sonunda mezn olnca komk bsry yapmş saçlarını 3 numaraya kazıtmış mis kimse anlamayacak artık ne denli pasaklı olduğunu :D

Haha ben ileride çok utanacağım sanırım , çocuğum yıkanmaya bile üşeniyor 😅😅 benim zorumla hafta da iki zor giriyor duşa . Rahatsız olmuyorum anne diyor ordan biliyorum ittire ittire olmayacağını 😂
15 yasindaki oglumu ben de zorla banyoya sokuyorum. Sagolsun iyidir hostur ama bu huyu öldürüyor beni. Her banyo oncesi 1 saat dil dokmekten yoruldum. Cocukken kokmayan, ergenlik cagina girince hormonlarin etkisiyle mi ne bilmiyorum banyo yapmadiginda teni kokuyor. O yuzden sık sık banyo yapmasi gerekiyor. Suyu sevmeyen birisiyle ugrasmak gercekten zor. Tembellik degil bence bu. Banyo yapmayi sevmemek...
Ha simdi benim zorumla giriyor banyoya. Evlenince konu sahibinin esi gibi olursa yandı gelin hanım. Eger sirf temizlik yuzunden oglumun esi bosanmak isterse, bu gayet de normal, ben olsam ben de bosanirdim sanirim. Cunku hakikaten temizligine dikkat etmeyen biriyle ugrasmak cok cok zor. Babasi oyle degildi, ben de degilim. Bu cocuk nasil boyle oldu ben de bilmiyorum.

Yok her gün duş alsın gibi bir isteğim zaten yok. Sadece ben hatırlatmasam 1 hafta bile yıkanmaz, çok daha küçükken dışarda oynayıp geldiğinde ben kirlendim banyo yaptır diyen çocuk gitti yerine böyle bir model geldi🥺

Benim kizimda hemen ellerini yikar, kiyafeti en ufak bir islansin (su ile) hemen degistirilmesini ister,.. Bakalim bizde ne degisiklikler olacak :)

15 yasindaki oglumu ben de zorla banyoya sokuyorum. Sagolsun iyidir hostur ama bu huyu öldürüyor beni. Her banyo oncesi 1 saat dil dokmekten yoruldum. Cocukken kokmayan, ergenlik cagina girince hormonlarin etkisiyle mi ne bilmiyorum banyo yapmadiginda teni kokuyor. O yuzden sık sık banyo yapmasi gerekiyor. Suyu sevmeyen birisiyle ugrasmak gercekten zor. Tembellik degil bence bu. Banyo yapmayi sevmemek...
Ha simdi benim zorumla giriyor banyoya. Evlenince konu sahibinin esi gibi olursa yandı gelin hanım. Eger sirf temizlik yuzunden oglumun esi bosanmak isterse, bu gayet de normal, ben olsam ben de bosanirdim sanirim. Cunku hakikaten temizligine dikkat etmeyen biriyle ugrasmak cok cok zor. Babasi oyle degildi, ben de degilim. Bu cocuk nasil boyle oldu ben de bilmiyorum.
Benimde oğlum 13 yaşında şuan bizi anlatmışsınız , banyoya girmesi için resmen yalvarıyorum , banyo yapmayı kesinlikle sevmiyor , yıkanıp çıkınca iç çamaşırı hariç benim giydirmemi bekleyecek kadar üşengeç bi çocuk ,
ne desek olmuyor bazen koltuğunun farkına varıyor ona rağmen yıkanmak yerine üstümü değiştireyim yeter diyor ,
küçükken ne güzeldi Sudan korkmadığı için her gün yıkardım , büyüdükçe işler daha zorlaştı . Zorlayınca da sinirleniyor 😅😅
ileride belki kız arkadaşı falan kokuyorsun derde utanır 😂😂 yoksa benden bu kadar ancak dil döktüğümle kalıyorum
Allahtan kıl tüğ meselesine takılıyor da her duşa girdiğinde temizliğini yapıyor . Yoksa pis adam çekilmez valla

Ergenlikten sonra geçiyor o durum. Gözlemlediğim kadarıyla ergenlikte banyo yapmaya direnme çok yoğun şekilde görülüyor yeni nesilde. 17-18 civarı normale dönüyorlar.

O yaşa gelmiş adam dürtmeyle duş alıyorsa annesi gibi mi görecek alınacak mı demez üstüne basa basa duşa gir kokuyorsun denir, hiç ne düşünür umrumda olmazdı. Bir psikolojik rahatsızlıktan böyle bir sorunu yoksa böyle dolaylı gidilmeye gerek yok.
Karşındaki seni düşünmüyor zaten sen neden onun hislerini düşünesin ki
Çünküm koca zor bulunan bir şey olduğu için duygularını incitmek istemiyolla.

Bu tarz durumları artık hukuk haklı boşanma sebebi sayıyor. Pis bi adamla kimse aynı yatağı paylaşmak istemez ne bilim insanın önce kendine saygısı olacak, çok zor 😕

Back
X