Siz çok güzelsiniz diye kıskandı değildir herhalde kıskançlık dediğiniz... Sevgiliniz tam olarak ne diyor bu konuda? Tamam kayınvalideler kıskanabilir ama bu çok güzelmiş benden güzel kıskandım istemem ben bunu da demezler yani. Benimki de benim fotoğrafımı ilk gördüğünde mesela kilo alır bu demiş

Böyle şeylerde erkeğin tavrı önemli olan. O size böyle davranırken evlenince sizin onunla sürekli gidip gelmenizi, saygı sevgi göstermenizi vs. bekleyecek mi? Yoksa annesiyle sadece kendi görüşecek sizden hiç beklemeyecek mi? Çünkü istemeye bile gelmiyorsa sizin asla bir iletişimde bulunmamayı isteme hakkınız vardır bana göre. Ki ben öyle insana numaradan bile gülümseyemem. Ve şu an nasıl davranıyor sevgiliniz? Annesine çok kızgın gibi mi yoksa aman boş ver modunda mı? Çok kızgınsa tamam ama boş ver modundaysa hem annesinin istediği şımarıklığı yapmasına izin verecek hem de sürekli sizden ona bir şeyler yapmanızı, görüşmenizi vs. isteyecek demektir çünkü o annesinin böyle hareketlerine alışıktır ne kadar büyük bir saygısızlık olduğunu idrak edemiyordur. Evliliğiniz boyunca da kadın sizin hayatı burnunuzdan getirse aman boş ver onu da öyle kabul edeceğiz anne işte der geçer.
Sizin ailenizi ikna etmek size kalmış.