Kiskanc Kv sendromu

konuda tek taraflı değil karşılıklı kıskançlık var.ayrıca evlatlarımı sevme şeklime 3. kişiler karar veremez.:KK14:
Yalniz cok kiymetli evlatlariniz evlenince de siz ucuncu kisi oluyorsunuz. Bilin de sonra hayal kirikligi yasamayin.
Bu kadar mi kiymetsiz baskalarinin evlatlari sizin gozunuzde. Biz de bir anne babanin evladiyiz!

Yalniz cok kiymetli evlatlariniz evlenince de siz ucuncu kisi oluyorsunuz. Bilin de sonra hayal kirikligi yasamayin.
Bu kadar mi kiymetsiz baskalarinin evlatlari sizin gozunuzde. Biz de bir anne babanin evladiyiz!
seni de annen baban istediği gibi sevebilir,kocan ne diyebilir:KK75:

Merhabalar.
Derdimi ozetleyim size. Aslinda biraz ic dokmek desem daha dogru olur.

Esim ve ben is icin farkli sehirlere gidecegiz yarin. Ikimiz de evimizden ve birbirimizden uzak olacagiz uzunca bir sure. Haftasonlari evimizde bulusacagiz. Buraya kadar hersey normal her ne kadar buna alisacak olmak zor gelse de.

Esimin ailesi gidecegimizi biliyorlardi ama bu hafta gidecegimizi duyduklarinda carsamba gunu bize geldiler. Annesi ve babasi. Annesi pazar gunu yine gelirim dedi. Sirf gelmesin basbasa kalalim diye bugun biz onlara gittik yemekti caydi oturduk bir iki saat.
Kalktik eve gelecegiz. Arabaya kadar geldi. Esimin cami acik. Birakmiyor opuyor kokluyor. Zor bela ayrildik. Bu arada yarin da gelecegim size oglum seni gormeye dedi. Beni insan yerine de koymuyor. Doyamadi sarilmalara opmelere. Bugun onlardayken abartmiyorum bes alti kez sarilmistir. Ama oyle boyle sarilma degil. Kollarindan ellerinden boynundan opmeler. Yapisip birakmamalar. Artik rahatsiz olup ortami terkettim her seferinde.

Esim annesi ben mutfaktayken esim kolunu omzuma atti. Hemen gelip sarildi annesi.

Bir de onurum gururum benim oglum diyor durmadan. Simartmalara doyamiyor.

Butun hafta aradi annesi. Ne yapiyorsunuz nerdesiniz ne aldiniz nereye gittiniz. Esimi ariyor sorulari siraliyor. Esim cevap verirken ardi ardina ben bunaliyorum yemin ederim.

Bugun yine aynisi oldu. Aldiklarimizi fiyatina kadar sordu. Ben hoslanmam oyle para konusmaktan. Esime yonlendirdim resmen. Sen ne aldin dedi bana. Almadim bisey dedim. Tatmin olmadi. Haftaici de mi cikmadin. Hic mi birsey almadin diye. Laf alana kadar soruyor.

Bir de bugun şık giyinmistim. Gelin gibi kiz gibi olmussun diyor. Iltifat mi hakaret mi belli degil. Süzüp durdu surekli. Yeni ayakkabi almistim. Bot ya alti ustu bot. Kaldir da altina bakiyim kislik mi diye dedi evden cikinca. Ayakkabi ayagimdaydi valla kaldirdim ayagimi al bak diye.

Biz her haftasonu evimize geldigimizde boyle mi olacak arkadaslar. Ben simdiden yoruldum yemin ederim.

Bu arada ilk sehir disi isimiz degil bu. Bu sene neredeyse hic evimizde degildik ama birlikteydik esimle. Ilk kez ayri kalacagiz. Farki bu.

Oncelikle esin bu duruma bisey demiyor mu? Yani uzun sure ayri kalacaksiniz annesine planimiz var diyemiyo mu? Yada aldiginiz seylerin fiyatini biz odicez anne niye soruyosun demiyo mu?. Sana oncelikle sunu diyebilirm bazi seyler bnm kv de de var. Cok takma. Biraz imalarda bulun. Yada esine soyle eger kendi konusmayacaksa sen net bi sekilde rencide etmeden konus. Benim kv yapiyo bazen diyorm evlendirmeseydin dibinde dursaydi bolbol severdin. Oyle olunca cekiliyo geri adim atiyo. Esimde zaten ne bicim konusuyosn annemle demez. Kendimi ezdiremem cok iyi bilir. Bence cizginizi koyun derim yolun basindaysaniz. Mesela haftanin 1gunu gorusmek yeterlidir hastaliklar haric. Onun disinda esinize aile oldugunuzu planlarinizin olabilecegini hissettirin. Kavga etmeyin. Sizi savunuyosa da tembihleyin. Eve alinan alisveris fatura kiyafet vs.hic bisey anlatmasin. Bu sizin ortak hayatiniz. Kv bilmesi gerekseydi onunla evlenirdim deyin. Net olun. Kizdiginiz sevmediginiz sevdiginiz seyleri net belli edin. Emin olun daha az uzulursunuz. Ben pek sallamiyorm acikcasi. Hatta bana esim annesiyle ilgili bisey dediginde kapiyi gosteriyorm. Annene don diyorum. En nefret ettigim seyler cunku. Benim annem babam esimi her dk sorgulasa erkek ne hisseder acaba?? Bublari esinize sorun

seni de annen baban istediği gibi sevebilir,kocan ne diyebilir:KK75:

Sevemez efendim. Her şeyin bir yakışanı vardır. Ayrıca sevmek var sevmek var göze sokmak için yapılan şey hemen belli olur. Samimiyetsizce hareketler bunlar. Bir kere sarılır koklarsın evladındır tabiki. dakika başı boynuna atlamanın manası ne koca adamın?

Sevemez efendim. Her şeyin bir yakışanı vardır. Ayrıca sevmek var sevmek var göze sokmak için yapılan şey hemen belli olur. Samimiyetsizce hareketler bunlar. Bir kere sarılır koklarsın evladındır tabiki. dakika başı boynuna atlamanın manası ne koca adamın?
niye samimiyetsiz olsun.sizler ailenizle soğuksunuz diye başkalarının da öyle olduğunu mu zannediyorsunuz.doğduğundan beri yakın ilgi gösterdiğim evlatlarıma evlendi diye soğuk mu davranacağım.
madem aileden uzak eş istiyorsunuz,sizler doğum yaptıktan sonra evlatlarınıza resmi olun ki onlarda size resmi olsun.malum çocuklar büyüse de 50 yaşına da girse de anneler için hep çocuktur.

Merhabalar.

Esim ve ben is icin farkli sehirlere gidecegiz yarin. Ikimiz de evimizden ve birbirimizden uzak olacagiz uzunca bir sure. Haftasonlari evimizde bulusacagiz. Buraya kadar hersey normal her ne kadar buna alisacak olmak zor gelse de.

Esimin ailesi gidecegimizi biliyorlardi ama bu hafta gidecegimizi duyduklarinda carsamba gunu bize geldiler. Annesi ve babasi. Annesi pazar gunu yine gelirim dedi. Sirf gelmesin basbasa kalalim diye bugun biz onlara gittik yemekti caydi oturduk bir iki saat.
Kalktik eve gelecegiz. Arabaya kadar geldi. Esimin cami acik. Birakmiyor opuyor kokluyor. Zor bela ayrildik. Bu arada yarin da gelecegim size oglum seni gormeye dedi. Beni insan yerine de koymuyor. Doyamadi sarilmalara opmelere. Bugun onlardayken abartmiyorum bes alti kez sarilmistir. Ama oyle boyle sarilma degil. Kollarindan ellerinden boynundan opmeler. Yapisip birakmamalar. Artik rahatsiz olup ortami terkettim her seferinde.

Esim annesi ben mutfaktayken esim kolunu omzuma atti. Hemen gelip sarildi annesi.

Butun hafta aradi annesi. Ne yapiyorsunuz nerdesiniz ne aldiniz nereye gittiniz. Esimi ariyor sorulari siraliyor. Esim cevap verirken ardi ardina ben bunaliyorum yemin ederim.

Bugun yine aynisi oldu. Aldiklarimizi fiyatina kadar sordu. Ben hoslanmam oyle para konusmaktan. Esime yonlendirdim resmen. Sen ne aldin dedi bana. Almadim bisey dedim. Tatmin olmadi. Haftaici de mi cikmadin. Hic mi birsey almadin diye. Laf alana kadar soruyor.

Bir de bugun şık giyinmistim. Gelin gibi kiz gibi olmussun diyor. Iltifat mi hakaret mi belli degil. Süzüp durdu surekli. Yeni ayakkabi almistim. Bot ya alti ustu bot. Kaldir da altina bakiyim kislik mi diye dedi evden cikinca. Ayakkabi ayagimdaydi valla kaldirdim ayagimi al bak diye.

Biz her haftasonu evimize geldigimizde boyle mi olacak arkadaslar. Ben simdiden yoruldum yemin ederim.

Bu arada ilk sehir disi isimiz degil bu. Bu sene neredeyse hic evimizde degildik ama birlikteydik esimle. Ilk kez ayri kalacagiz. Farki bu.
Evinizde değil birbirinizden buluşun

Iyyyy eskiden ana kuzusu diye bi dizi cikardi öggg ordaki gibi vıc vıc iliski.

niye samimiyetsiz olsun.sizler ailenizle soğuksunuz diye başkalarının da öyle olduğunu mu zannediyorsunuz.doğduğundan beri yakın ilgi gösterdiğim evlatlarıma evlendi diye soğuk mu davranacağım.
madem aileden uzak eş istiyorsunuz,sizler doğum yaptıktan sonra evlatlarınıza resmi olun ki onlarda size resmi olsun.malum çocuklar büyüse de 50 yaşına da girse de anneler için hep çocuktur.

Siz gerçekten bu konudaki annenin samimi bir şekilde oğluna yapıştığına inanıyor musunuz? Tam da eşinin omzuna kolunu atmışken gidip sarılması falan?
Benim soğuk olduğumu da nerden çıkardınız ayrıca sevgi samimiyet göstermek için böyle hareketlere gerek yok. Bunun evlenmekle de alakası yok aslında yaşla alakası var koskoca adamı böyle sevmek bana tuhaf geliyor ve evet evlenince de anneler babalar belli bir yerde durmalı artık. Bu benim görüşüm katılmıyor olabilirsiniz:) iyi akşamlar

Gicikligina yapiyordur ka*t horoz :KK70:

Gicikligin ustune birde vicdansizlik ekleniyor kendi anneniz olmadigi icin.

Allahim ben nolursun böyle olmiim :dua:.

Çok afedersiniz lafın gelişiyle söylüyorum, eşek kadar adamları kundaktaki bebek gibi sevip opmeler bana garip geliyor cidden.hani bi sarılır öpersin de,böyle şap şup hiç hoşlanmam.annem de beni öyle opse bunalir daralirim cidden.ama kaynana cidden herşeye fazla müdahil

Düşünceli bir kayinvalide gelinine orada yokmuş gibi davranmamalı.
Eşiniz annesine karşı nasıl? Eger ki haftasonları sizi yalnız bırakmayacak olursa eşinize söylersiniz annesiyle kendisi konuşur.
Ya da duruma göre kendiniz söylersiniz.
ben de katiliyorum bu yoruma. Benim kayinvalidemin de tek oglu esim cok da sever ama daha bir gunden bir gune boyle mincik mincik yavsadigini gormedim.Gorsem ben kalkayim annecim siz rahatca opusun derdim. Kusura bakmayin ama ben hiiiic normal karsilamiyorum boyle seyleri. Psikolojide adi bile var bunlar bildiginiz sendrom. 30-40 yasina gelmis adamlari boyunlarini ope ope sevecek kayinvalideleri normal karsiliyanlari da anlamiyorum.

Bu kadar sevmek birazda sizi kiskankandirmak icin mi olmus acaba diye dusundu her hafta sonu gorusuyor musunuz of cekeceginiz var gibi:bicak:

Bi psikoloğum sözünü okumustum
Oğluna değil eşine aşık kişilerin evlatları ile evlenin...
Neden hep kv lerde problem kp cok nadır probleö yaratıyor bi yerinizi bilin ama oğlunuz büyüdü evlendi artık onunda ayrı bir evi ve hayatı var

Merhabalar.

yarısında fenalık geldi sinir oldum ne o öyle oğluyla mıyır mıyır hiç hoslanmam allah sabı versin size

Allah kolaylık versin canım. benzer şeyleri bende yaşıyorum inan. ama bence durumun kayınvalidelerle bir ilgisi yok. çünkü kayınımda aynı anneye babaya sahip o ve eşim çok farklılar. erkeğin annesini ve eşini nereye koyduğunu bilmesi gerekiyor. ben kendi adıma rollerimiz hep karışmış gibi hissediyorum. aslında özünde iyidir kayınvalidem. eşimi yetiştirmiş nasıl iyi olmasın. ama çok uç sınırda yaşanmışlıklarımız da var. saygıyı yitirmeden ifade etmek en doğrusu. ve bencede eşinin annesi, babasında aradığı sevgiyi ilgiyi göremiyorsa illaki oğullarına bağımlı oluyorlar. bağlılık ve bağımlılık çok farklı şeyler. herkes ailesine bağlı olsun ama kimse bağımlı olmasın.

belki uzun yola cikacagi icin bu kdr abartili opup koklamistir oglunu bu konunun uzerinde durmayin bence o onun evladi. Siz yokken onlar oyle anlasiyordu Demek ki.
Ama tabii kv biraz daha anlayisli olabilir:
Uzun sure gorusmeyecekler biraz yanliz kasinlar
Diye dusunebilir aslinda. Ya da musait olurmusunuz diye nezaketen de olsa sorabilirdi.
Valla ben size hak verdim!!

Eşiniz anne abarttın demedi mi hiç,ben herkesin aksine eşim benim olduğum ortamda annesini yeğenlerini birini seviyorsa rahatsız oluyorum kıskanıyorum ve bunu itiraf edebiliyorum ,eşime söyledim ben varken gözüme sokmayın ben yokken sarıl annene eğer çok istiyorsan dedim, “ yapacak bişe yok demek bizim hatunun da yamuk tarafı bu,çok saçma geliyor ama tamam uzak dururum “ dedi,uzak duruyor. Sizin yerinizde olsam çatlardım

Evladım değil mi istediğim gibi severimlerle olacak bir durum değil bu.Her yaş diliminin sağlıklı sevgi gösterisi farklıdır.Otuz yaşındaki bir bireyi, sanki iki yaşındaki bebek seviyormuş gibi mıncıklamak, boynundan orasından burasından öpmek, yanaklarını sıkıştırmak, ne sağlıklı bir sevgi, ne de sağlıklı bir sevgiyi ifade ediş biçimidir. Belli bir yaştan sonra psikoloklar bebeğim denilmesini bile yanlış karşılarken, yetişkin bireylere bebek muamelesi yapmanın elle tutulur bir yanı yok. Üstelik doğa kanunları diye bir durum söz konusu, yetişkin çocuklarını bebekmiş gibi seven anneler, oğullarını ve kızlarını nasıl küçültücü ve saygı azaltıcı bir durumda bıraktıklarını ya fark etmiyor ya da kendi egoları nedeniyle umursamıyorlar, ama kadın karşısında birey ve belli bir güce ulaşmış erkek görmek ister, doğanın kanunu bu, seçimlerini de buna göre yapar, siz böyle az sonra altına bez bağlayacak gibi severseniz eşinin gözünden de bu insanları düşürmüş olursunuz, kimin ne zaman öleceği belli olmaz lakin, gene tabiatın akışı gereği sıralı ölüm bekleriz, yarın göçüp gittiğinizde bırakında evlatlarınızın kendi yuvası, ayakları üzerinde duracak gücü, her zaman güvende hissettirecek bir eşi olsun. Hiç mi gözünüz arkada kalmayacak tüm bunları yok ettiğinizde?

Back
X