Kıskançç sevgiliiii...

Angelofheard

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2017
6
0
1
31
Kızlar merhaba, yeni üye oldum açıkcası çok hoş bir ortammış okudukca kendimi sizlere yakın hissettim kısaca konuya girmek istiyorum.

1 senelik bir birlikteliğim var ve 2 haftaya kadar aileler tanışıcak ama gel gelelim bunalmış durumdayım çünkü erkek arkadaşım çok kıskanç hastalık derecesinde hemde artık çekilmez dayanılmaz bi hal aldı bazen beni sevdiğinden diyorum ama inanın kuaförümden bile kıskanır olmaya başladı sizce napmalıyım daha yolun başındayken yanlış kararlar almak istemiyorm kafam çok karışık

Kişi kendinden bilir işi?

Neyse ben bir şey demiyorum

Ciddi bi konuşma yaptım karşıma alıp beni boğduğunu nefes alamadıgımı ve bu şekilde devam edemiceğimi söyledim oda düzeliceğini kıskanclıgını törpülüceğini söyledi ama benim genede kafam karışık can çıkar huy çıkmaz derler o misal

Liseye giderken erkek arkadaşım vardı tiyatroya bile gondermezdi. Şimdi aklıma geliyor da ne aptal misim diyorum. Ömür geçmez böyleleriyle akli denge bozulur

İnsanın ömrünü yer böyleri, düzelmesse kendisi ile bir yola girmeyi bir daha düşün.

Yakinda evin eşiğinden adim attirmaz.Perdeleri açtirip bi kafani pencereden çikartip rahat nefes aldirtmaz.Kontrol altina alinmazsa valla canindan bile biktirir insani böylesi kiskanilmak.Karar senin kuzu ama hayat böylede sürmez .Yapabilecek misin ?

Bu tür ilişkilerin sonunda ayrılık oluyo genellikle bunun bilincine daha yeni yeni varıyorum Çünkü aşırı kıskanıyo başka türlü psikolojik dengesizliklerininde çıkıcağına inanır oldum.

Sigmund Freud kıskançlık duygusunu bile mantıklı bulmaz, kaldı ki bu :) Literatürde patolojik kıskançlık, Othello sendromu da derler. Genelde altında yatan şey kendine saygı eksikliği. Kendisine saygısı yok, bu yüzden de sizi çevrenizden kısıtlar soyutlar, kendince "rakipleri eler". Hayatınızda tek o olsun ister. Sanrıya kadar varabiliyor bazen olmamış şeyleri olmuş gibi kafasında kurup sonra yoktan yere size fiziksel, duygusal vb. şiddet uygulayabilir. Yol yakınken geri dönmekte fayda var, uğraşması zordur.

Yani büyük konuşmayayım ama birçok seye tahammul ederim kıskançlığa aslaa.
Insan boğulur ya.

Aşırı kıskanç sevgilim olmuştu seneler öncesii :)
Deli gibi aşıktı, seviyordu ama çok kıskanıyordu bunaltıyordu.
Hastalık evet fakat tamamen korku. Kaybetme korkusu.

Aşırı seviyordur sizi "sakınan göze çöp batar" misali sizi her şeyden sakınıyor.
Çekilecek bir hayat değil. İyi ki ayrılmışız.
"Sana güveniyorum etrafa güvenmiyorum" derdi.
O beni kıskandıkça bende onu kıskandım. O bana karıştıkça bende ona karıştım. İyice bunalttık birbirimizi ayrıldık!

Ben korkuya bağlıyorum bu durumu.
Erkeklerin beynini anlamak zor.
Çoğu kendini aşamadı 'kadına özgür yaşam' bunu anlayamadılar.
Ataerkil toplumdan dolayı böyle her şeyden kıskanan erkeklerimiz çok. Değişmezler.
"ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin"

kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum ve onada söyledim bu bir hastalıktır ve ilaç tedavisi gerektirir diye iyice çıkmaza girdim..

Kıskaçlığın kesinlikle çok sevmekler alakası yok, lütfen kıskanıyor ama beni sevdiği için diye kendinizi teselli etmeyin.
Tamam yine seviyordur ama kıskançlığı bu yüzden değil, ya size ya kendine güveni yok, özgüvensiz, kompleksli tiplerde olur genelde hastalık gibi birşey bu, en katlanamayacağım şey.
Kuaförden kıskanması bile işin boyutunu belli ediyor.
Konuşun kendine gelmeden tanışma işini erteleyin bence.

Bende kapattığım hesabımda bu konuyu açmıştım, aynı şekilde tanışmaya geleceklerdi.
Bana çoğu kişi ayrıl, değişmez, daha kötü olacaksınız dedi.
Erkek arkadaşımla konuştum olmadı, bağırdım olmadı, en son bir yaygara koptu ayrıldım göz dağı verdim, kendini düzeltti.
Şimdi nişanlıyız.
Bunu önerebilriim sana

Kıskançlık.. Çok riskli.
Aranızdaki saygıyı bir anda silip atabilir.
SAYGI en değerli şey.
Tavsiyem; evlendikten sonrası için ciddi bir konuşma yapmanız.
Ileride kendinizi kafeste görmek istemiyorsaniz tabi. Hayatınıza ve size saygı duymasını sağlamalısınız.

Sevgilinde kişilik bozukluğu var canım böyle bir insanla ömür geçmez sana hayatı zindan eder.Bence önce bir psikoloğa gidip tedavi olsun yoksa kesinlikle evlilik konusunu erteleyin

2 haftayı kesinlikle ertele. Al karsina düzgün bir konuşma yap. Rahatsızlıkların bildir. Seni ikna edene kadarda aileler tanışmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…