Kıskançlar gelebilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kıskanılacak bir durum oluşturursa eşler elbet kiskanilir ,
Ama iş yerinde kadın var ya baktıysa, ya beğendiyse diye yaşamak çok yorucu değil mi?
Ben kıskancım bahanesi altında eşine hayati zindan etmenin ne anlamı var .
Ayrıca yolda biz de hep el ele yürürüz, çoğu zaman gideceğim yere bırakır ama niye kıskançlıktan olsun ki beni rahat ettirmek mutlu olmak olamaz mi amacı?
Bazı hemcinslerimin eşim kıskanç bana şunu yapar böyle etmez diyerek nasıl çok sevildiğini ispat etmeye çalıştığını düşünüyorum.
Seçen insan kıskanıp baskı yapmaz seven insan kolaylaştırır, güvenir.
Bi arkadaşım eşinin gizlice çantasını karıştırdığını ne kadar kıskanç olduğunu ve bunun nasıl hoşuna gittiğini anlatmıştı.
Benim Eşim çantamı karıştirsa kıskanmaya delil arasa kavga sebebi ,bana hakaret olarak alırım.
Ya da tek başıma bi yere göndermese, iş yerinde erkek var diye çalışma dese ,beni eğitimimi, sosyal hayatımı hiçe saydığını bana değer vermediğini düşünürüm.
Oley ne kadar seviyorsa artık bak nasıl kıskanıyor hastalıklı bi düşünce bence

Sadece kendime gore degıl ayy su durumdan cokta hoşlanmıyorum aslında ukalalık gıbı sureklı dile getirmek..neyse..cıddı anlamda cevremdede cok begenılırım hatta kıskanclıgın guzellık ve sadece ozguvene bagli oldugu inancına okadar kapılmış ınsan varki benjm kıskanclıgımı hayretler ıcınde izleyenler bunlar.. Neymıs cok güzelmişim bu guzellıkle sokağa cikmam bıle tehlıkeymıs ama neden kıskancmısım... Yahu alakası yok baska durumlar var nedeni bu... Kımısınde ozguven ama bazıların da farklı sebepler oluyor..
Ozelden resim atar misin cok merak ettim.

Sanki yazıyı ben yazmışım gibi hisettim . Ama eşim gercekden yakışıklı. Cirkinlestirmeye felan çalışıyorum aa çok güzel oldu deyip 🤫 ama karşılıklı yani oda asiri kıskanç hatta beni bu hale o getirdi 🤷🏻‍♀️

Ben esime en basindan dedim. Ben kıskancım. Bi konuda rahatsız olursam sakin bana niye deme diye. Huyum bu🤦 . Bunun formülü yok bence. Rahatsız da degilim. Ozguvensiz oldugumu da dusunmuyorum. Hayatindaki kisinin yanlis bi hareketi olmamasina ragmen kiskaniyorsa bu hastaliktir ben gibi😂. Kendimin de farkındayım

Bende esıme soylemıstım en basında... Hatta dedımkı ıyıce bi tanı huyumu suyumu kıskanclık krızlerımj.. Bılıyorum kendımı cunku..

bu benım 2.evlılıgım ve yenı evlıyım.. Evlendikten hemn sonra hamile kaldım ve ısten ayrıldım zaten hamıle kalmasamda calısmamı pek ıstemıyordu sımdı hamıleyım ve calısmıyorum ve onun ıcınde fırsat oldu sanırım istemıyor calısmamı.. Benı dısarı tek gondermemesıde asla ve asla guvensizlik degıl o farklı bir durum bılmıyorm kıskanıyor ıste ne bıleyım... Guven sorunu yasamıyoruz ama ona eminim..cok guvenır.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi insallah ,
Ama dediğim gibi yorucu ,çalışmamak bebek için avantajliysa evet gerek yok .Ama yok kiskancliktansa ,aldığınız eğitimi emeğinizi hive sayıyorsa ne bileyim bana göre değil. Ama siz tolere edebiliyorsanız bize laf düşmez tabi .
Güven sorunu yok ama evde yalnızken yok ya da çalışmayınca, yanlış anlamayın size bisey demiyorum ama bence çok rahatsız edici

Arkadaşlar hakikaten cok ılgınc dusunceler var... Tamam aşırısı cıdden normal degıl fakat bır kadının kocasının kendisını kıskandığı ıcın duydugu mutluluğu neden hemen psikolojiye baglyorsunuz İnanamıyorum.. Ayyy valla daral geldi doğurucm sımdı oturdugum yerde sınırımden..🤐

Kıskanç değil kıskanılan olarak yazık ediyorsunuz adamlara. Salın bir arkadaşlar. Yiter ya ben bıktıysam adamların bıkıp,sıkılmaması imkansız. Az içinizde yaşayın insanlara zehir etmeyin hayatı.

Size ne dersek diyelim bunu aşamazsınız, gidip destek almanız gerekiyor. Yani adam ne yaparsa yapsın siz yine kıskanacak birşey bulursunuz illaki.

Eşime defalarca ve defalarca gözümün ondan başkasını görmediği,görmeyeceğini. Allah korkusu olan bir insan olduğumu.Ahlak kavramımı ailemden aldığımı güzel güzel anlattım. Olmadı kavga ettim. Olmadı ağladım. Ama adamda değişen bişey var mı? Tabiki yok. Destek şart destek 😂

Kıskanç değil kıskanılan olarak yazık ediyorsunuz adamlara. Salın bir arkadaşlar. Yiter ya ben bıktıysam adamların bıkıp,sıkılmaması imkansız. Az içinizde yaşayın insanlara zehir etmeyin hayatı.

Size ne dersek diyelim bunu aşamazsınız, gidip destek almanız gerekiyor. Yani adam ne yaparsa yapsın siz yine kıskanacak birşey bulursunuz illaki.

Eşime defalarca ve defalarca gözümün ondan başkasını görmediği,görmeyeceğini. Allah korkusu olan bir insan olduğumu.Ahlak kavramımı ailemden aldığımı güzel güzel anlattım. Olmadı kavga ettim. Olmadı ağladım. Ama adamda değişen bişey var mı? Tabiki yok. Destek şart destek 😂

Yorumunuz cok guzel.. Haklısınız... Kabul ediyoruz zaten.. Hanı egıtım sart hikayesi gıbı tedavi sart 😂

Ben kıskanç Bi insan değilim şunu merak ediyorum eşimin yegeni erkek 23 yaşında evlenmeden önce yenge falan derdi bana evlendikten sonra karısının korkusundan yüzüme bile bakmaz oldu benden yasca küçük nasıl Bi duygu bu da slm vermeyi bile bıraktırtıyor

her yorumu okudum tek tek, çooook teşekkür ederiiim🌻🙏🏻😚💓
Ben yüksek lisans yapıyorum, nişanlım her konuda beni çok destekliyor. Üniversitede araştırma görevlisi olmak için çabalıyorum. Erkekler var olmaz falan diye asla huzursuzluk yapmıyor, ben sana güveniyorum nerede nasıl davranacağını iyi bilirsin sen diyor. Çalışmamı destekliyor. Ama o öyle bir durumda olsa çatlardım kadınlarla hep iç içe olacak diye. Ki şimdi de zaten iş yerinde yanında biiiir sürü kadın var, bu beni çok üzüyor. 🙈Herhalde karşı taraf beni bunaltmadığı için bu kadar kıskanmanın yıpratıcı olduğunu algılayamıyorum empati yapamıyorum sanırım. Elimde değil..

Çok tatlı yorumlarda var, bayıldım🤩 iyi ki açmışım konuyu, iyi ki düşüncelerinizi paylaşıyorsunuz. Pay çıkarıyorum kendime. 🙏🏻

Kusura bakmayın da benim çalışmamı istemiyor çünkü erkek var kıskanıyor beni durumu da bence zehirli bir düşünce...

kendi paramızı kazanma imkanımız elimizden alınıyor resmen bir şekilde ev çocuk ev işi 3 lüsü arasında mekik dokunmaya itiliyoruz...

kıskançlık durumu öyle bir şey ki karşı tarafın bundan hoşnut oldugunu da biliyorsan durumlara göre güzelce kullanırsın

Kadın için de erkek içinde aynı şey geçerli

:) anlayabılıyorum esımle dun televızyon ızlıyoruz oyunculuk ne kadar zor dımı dıyor bak soyle bakıyor sunu anlatıyor sımdı ellerını koyuyor fılan fılan bende dondum ne yanı sen sımdı bu kızı mı begendın ondan mı surasını soyle yapıyor kızdan mı hoslandım dedım yanı dısarıyı bos ver televızyonda kı bıle dert benım ıcın :)

O tv yuzunden benjm evlılıgım bitiyordu. Gereksız bır kıskanclık yuzunden... Şaka bır yana Bazen cok zarar verdıgımi hissediyorum ilişkimize 😭

Hep kıskanç olmayanların yorumlarını okudum,gördüm. Benim gibi kıskanç olanlar siz de ses verir misiniz?
Eşini sevgilisini dışarıdaki kadınlardan kıskanan çılgınların nesli tükendi mi? Şimdi "alın kocanızı sevgilinizi fanusa kafese kapatın seninki de bradd pit mi tüm kızlar da sıraya girmiş seninkini bekliyorlar, senin kokuşmuş sevgilini kim ne yapsın, al tasma da tak al al" diyenler gelecek yine, onu da biliyorum. Beynimde yankılandı valla. :KK54:Gelmeyin nütfen bir sefercik. :KK48: Biliyoruz bradd pit değiller yakışıklı bile değiller..kızlar da bayılmıyor valla sıraya da girmiyorlar, cidden napsınlar bizdeki adamları. Çok haklısınız. Farkındayız. Ama bu duygulara engel olamamak problem,aşamamak kıskanmayı..

Bu kıskançlığın ne sebeple olduğunu düşünüyorsunuz kıskançlar? :KK35:
Ortada hiçbir şey yokken bile kıskanmak, bu duyguyu aşamamak, karşı cinsle yakın olup samimi muhabbetler eder mi ilgisini çeker mi vs diye düşünmek.. bir kadınla yapacağı sohbeti bile kıskanmak.. kadın iş arkadaşlarından kıskanmak..yıpratıcı ve yanlış şeyler elbet. Ama bunu aşamamak.. Kıskanç olmayı hiç istemezdim asla.. ama içimdeki duygulara engel olamıyorum. Bunu yaşayanlar yada atlatanlar lütfen yazabilir mi? püü kaka tarzı yorumları çok okudum ezbere biliyorum artık, şimdi sadece beni anlayanlar ve yardım edecekler yazabilir mi? Aşşırı mutlu edersiniz beni. :KK37:

Eki Görüntüle 2570092

Temsili!:)))
Ben hiç kıskanç değilim 😕 en merak ettiğim duygu....

Bazen kıskanclık nedeninin gercekten kendine olan guven yada esine olan guven ile alakası olmayıp yıne onceki zamanlarda tabiri caiz ise yenilen sağlam kazıklar oldugunu yineliyorum. Bılıncaltı denen bisey var...Bazı olaylar ınsanın beynine oyle bır kazınırkı senı olumun esıgıne getirir. Ben kucuklugumden beri meditasyon yoga vs severim bu tarz seyleri... Psikolojiyi az cok bılırım.
Oyleki bır konumda daha yazmistım yasadıgım bır konu vardı ihanetten de ote... Felaket idi resmen. Bu tur olaylar yasaması belkı cok cok kucuk ihtimali olan zihniyetler Kıskanclıgın sadece kendine ozguven yada karsısındakine güvensizlikten kaynaklandığı dusuncesınden Asla kurtulamayıp kalıplasmıaş fikirlerinden asla cıkamayacaklar. Neyse bu felaketleri yaşamak yerine onlar fikirlerinın dogru oldugunu dusunup mutlu olsunlar.. Cunku gercekten zor...Her bunye kaldıramaz.

Ilk evlendigimiz zamanlar aşırı kıskançtim geceleri sinirden uyuyamiyordum :D bir dizi vardı onu izlemesin diye sartelleri indirmistim sonra baktım ne gerek var yaparsa çok şey kaybeder :) özgüvenim de yerinde gereksiz kiskancligi orada bıraktım beynimi yeniledim kişisel gelişim kitapları okudum olgunlastim :)
Şimdi beraber dizi izliyoruz Şevval Sam'ı gösteriyorum çok güzel kadın diyorum 2 dk sonra harbi taş gibi kadın diyorum :D oda aynı fikirde oluyor 😂 kiskanmiyorum ama bir ortam oluşur iseee kiskancliktan neler yapabilecegimi biliyor dikkat ediyor sevdicegim 😍

Bazen kıskanclık nedeninin gercekten kendine olan guven yada esine olan guven ile alakası olmayıp yıne onceki zamanlarda tabiri caiz ise yenilen sağlam kazıklar oldugunu yineliyorum. Bılıncaltı denen bisey var...Bazı olaylar ınsanın beynine oyle bır kazınırkı senı olumun esıgıne getirir. Ben kucuklugumden beri meditasyon yoga vs severim bu tarz seyleri... Psikolojiyi az cok bılırım.
Oyleki bır konumda daha yazmistım yasadıgım bır konu vardı ihanetten de ote... Felaket idi resmen. Bu tur olaylar yasaması belkı cok cok kucuk ihtimali olan zihniyetler Kıskanclıgın sadece kendine ozguven yada karsısındakine güvensizlikten kaynaklandığı dusuncesınden Asla kurtulamayıp kalıplasmıaş fikirlerinden asla cıkamayacaklar. Neyse bu felaketleri yaşamak yerine onlar fikirlerinın dogru oldugunu dusunup mutlu olsunlar.. Cunku gercekten zor...Her bunye kaldıramaz.
Tabiki aşırı kıslançlık kendine güvensizliktir hanımefendi
Aldatılma çoğu kadın yaşadı yaşıyor yaşayacak
Aldatıldım bir kere diye bütün dünyayı aynı şekilde mi değerlendirecez?
Beni aldatan adamla işim bitmiş gitmiş
Hiç suçu olmayan bir insana dır dır mı yapmalıyız
Ben kendime güvenen bir bireyim
Eğer bu tip düşünceler içersindeyse bir adam gidebilir sıkıntı yok
Tutup nerde ne yapıyor diye içimi kemiremem hayat kısa insan hasta olur valla
Ben kendime bakarım
Kendine güvenle çok ilgisi var
Kendine güvenen bir kadın aşırı kıskanmaz baskılamaz kimseyi
Çünkü kaybetme korkusu yaşamaz
Aman biri kapıcak demez
Giderse gider der
Kontrolü elinde tutmaya çalışmaz
O yüzden kendine güvenle ilgilidir
Ufak tefek kıskançlıklardan bahsetmiyorum

Şimdi bu konuda aşırı kıskançlarda tespit ettiğim 3 grup var :KK48: 1. Eşine zamanında yediği haltlardan dolayı güvenmediğinden kıskanan grup. 2.eşine güvendiği halde sanki diğer bütün kadınlar eşine asılıp elinden alacakmış gibi düşünüp kıskanan grup. 3. Hem eşine güvenip hem de aslında dışardaki hiçbir kadının da eşini kapmayacağını bildiği halde yine de kendine bu konuda engel olamayan grup. Siz bence 3.gruptansınız :KK48: Bu durumu ben sizin kendinize olan özgüveninizin eksik olmasına bağlıyorum. Ben eşimle çok mutluyum ona güvenirim hiçbir kadının da eşimi kapma çabasında olmadığını düşünürüm. Gün gelir de eşim, ona ilgi duyan bir kadınla beni aldatırsa da onun karaktersizliği derim evliliği bitirir yoluma devam ederim. Çünkü kendime güvenim tamdır. Hayatta sahip olduğum tek şey eşim değildir. Tek başarım evlilik değildir. Bu aldatılma ihtimalini kafamda sürekli kurup hayatı kendime ve eşime zorlaştırmam. Sağlıklı bir durum değil yaptığınız. Size tavsiye edebileceğim tek şey lütfen kendinize değer verin, kendinizi geliştirin, kendinizi sevin, sürekli yeni şeyler keşfedin, bol bol kitap okuyun, eşinizle birlikte hayattan zevk almaya bakın, sevgiler..:KK39:

Kadının saygı anlayışını bilemeyiz. Ama işte eşiniz konuşmuyor olsa kıskanmazdınız.
Geçen sevgilimle bir eventteydim. Yanımda oturan kız gece başlamadan sarhoş olmuş gibi hareketler yapıyordu ya da doğuştan bir zeka sorunu vardı. Oturduğunda da eteği başına geçecek şekilde çıkmıştı. Ama erkek arkadaşımın bir kez gözünün o tarafa baktığını görmedim mesela. Ama bakan biri olsaydı bende kıskanırdım herhalde ve üstelik soğurdum böyle biriyle beraberim diye.

Benim eşimde bakmaz mevzu o değil zaten
İnsanlar bazen taşkın hareketler yapıyolar
Kendimizi sakınmanın en iyi yolu o ortamdan uzaklaşmaktır bana göre. Başka bir bayanın evine gitmiştik komşusuydu o da ama o kadar dikkatli bi bayandı ki ondan rahatsız olmadım mesela. Aynı ortamda oturup üçümüzde muhabbet ettik. Eşimde konuştu kendisiyle ama rahatsız olmadım. Kıskanmak yerinde yapıldığı sürece gayet gerekli ve güzel bir duygudur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X