Kıskançlar gelebilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu secenekler kişiden kısıye degısıyor.. Derler ya kıskanma ozguven ın yokmu... Ben cok kıskancım mesela ama bendekının ozguven le asla alakası yok....cok sukur boyum posum yerınde gozlerım mavi sarısın guzel bır hatunum 🙈hatta hep derim artistik bir guzellıgım var :halay:Özguvenım okadar yuksek ki bazen dıyormkı ıyıkı dayak yemiyorum sokakta felan bu burnu havalılıktan:dondurma::KK59: Ama ıste olay o degıl.... Coook bakımsız bır kadını bıle kıskanablırım cunku karsı cins..Kadınsın ıste ne olacak takıvrıyosun hıcbısey olmasa bile yada ufacık bıseye.. Seven insan kıskanır ben bunu bilir bunu soylerim.. Ama bazen abartıyorum onu da soyleyeyım.

Bırde bazen ciddi yasanmıslıklar hayata olan guvenınızı alıyor paranoyalık baslıyor...

Kendine cok guveniyorsan eşine guvenmiyorsundur.
Yok esime coook guveniyorum, kendime cook guveniyorum ama kiskancliktan cildiriyorum diye birsey yok.
Asiri kiskancligin aşkla sevgiyle alakasi olmadigini ve bir sekilde guven sorunu oldugunu zaten uzmanlar soyluyor.

Siz durumu kabul etmek yerine kendinizi kandirip, guzel ve normal birsey yapiyormus gibi dusunmeye devam edebilirsiniz elbette herkes icinde bulundugu durumu kolay kolay kabul edip cozum arayamaz.

Kendine cok guveniyorsan eşine guvenmiyorsundur.
Yok esime coook guveniyorum, kendime cook guveniyorum ama kiskancliktan cildiriyorum diye birsey yok.
Asiri kiskancligin aşkla sevgiyle alakasi olmadigini ve bir sekilde guven sorunu oldugunu zaten uzmanlar soyluyor.

Siz durumu kabul etmek yerine kendinizi kandirip, guzel ve normal birsey yapiyormus gibi dusunmeye devam edebilirsiniz elbette herkes icinde bulundugu durumu kolay kolay kabul edip cozum arayamaz.

Hayır benımkı esıme guvensızlikte degıl.. Zamanında cok nadir kadının yasamıs oldugu cok acı iki durumu yasamıslıgımdır. Öyleki burda acıklasam dudağınız ucuklar.. Bu ihanetten daha ote bıseydı ınanın cok Ucuz kurtuldugumu dusunuyordum fakat sonradan ortaya cıkan paranoyalıklarım sonucu aslında bılıncaltı olark cok buyuk bır travma yasadığımı farkettim evet aşırısı sevgiden degıl zaten buna katılıyorum...zaten acıklama da soylemısım..

Hayır benımkı esıme guvensızlikte degıl.. Zamanında cok nadir kadının yasamıs oldugu cok acı iki durumu yasamıslıgımdır. Öyleki burda acıklasam dudağınız ucuklar.. Bu ihanetten daha ote bıseydı ınanın cok Ucuz kurtuldugumu dusunuyordum fakat sonradan ortaya cıkan paranoyalıklarım sonucu aslında bılıncaltı olark cok buyuk bır travma yasadığımı farkettim evet aşırısı sevgiden degıl zaten buna katılıyorum...zaten acıklama da soylemısım..

Seven insan kiskanir bunu bilir bunu soylerim yazmissiniz. Kiskanilacak durumlarda bir cok kisi rahatsiz olur zaten ama her sekilde kiskanmak normal degil.
Asiri kiskanmanin sevmeyle alakasi yok altinda mutlaka bir sıkıntı yatiyor. Sizin ki farkli bir travma olabilir ama geneli guvensizlik, ozguven kaynakli.

Seven insan kiskanir bunu bilir bunu soylerim yazmissiniz.
Asiri kiskanmanin sevmeyle alakasi yok altinda mutlaka bir sıkıntı yatiyor. Sizin ki farkli bir travma olabilir ama geneli guvensizlik, ozguven kaynakli.

Yanı sonrasında abartıyorum demısım ama :)
Tabıkı ozguven kaynaklı ceşitleride var muhakkak..

Seven insan kiskanir ama hayati kendine zehir edecek kadar cok kiskaniyorsa orada bir sorun var demektir bence.

Benim esim de kadinlarla calisiyor. Yeri geliyor toplu olarak disarida bulusuyorlar kafede is geregi. Is ile ilgili mesajlasiyorlar vs. Kiskanmiyorum.

Ama bir kadinla surekli whatsapptan ordan burdan kanka gibi konusursa bu pek hosuma gitmez.

Eşim benim yanımda keyifsiz suratsız kös kös otursa başkalarının yanında şen şakrak olsa ben bunu kıskanırım heralde,en çok benim yanımda eğlenmeli en çok benim yanımda gülmeli bişe yaşadığında ilk bana anlatmalı,ben duygusal yakınlığını kıskanırım sanırım. Benimki biraz beni beni bihteri sendromu😂😂

Onun dışında karşı cinsten kıskandığım nadirdir ,aklıma gelmez. Eşim beni sevdiği gibi kimseyi sevemez zaten agdjgfjjh 😁😁

Kıskanmak farklı ruh hastalıgı farklı seyler
Benım esımın calıstıgı sırkette 20küsür bayan mühendis var ozaman adamı ıse de gondermeyeyım. Fakat bı arkadas guzellık algısını sarısın ve mavi gözle kısıtlamıs bu arada :rapci: ben esımı boyle nefes aldın havaya baktın dıye kıskanmam cunku kendıme ve ılıskıme cok guvenırım. Özgüven patlaması yasayacak kadar degıl fakat kendıme ve esıme guvenıyorum. Herkes durması gereken cızgıyı bıldıgı ıcın sorun yasamıyoruz. Fakat esım cok rahat yada göz actırmayan bırı olsaydı evlenmezdım, bende oylesıyle yapamam cunku. Hele kı bır kıskanclık ugruna esını kıranlar vuranlar öldürenleri gördükçe canımı sokakta bulmadım dıyorum :KK17: yanı kıskanılacak durumda da kıskanmayan kılı kıpırdamayan ınsanlarında sevgısınden suphe ederım:KK35::KK36:

Bende cok kiskancim kocam yakisikli belkide bir brad pitt 😂 cidden yakisikli ilk nisanlandigimda herkes tebrik edip nisanlinda cok yakisikliymis diyordu sinir oluyordum vallahi bikmistim cok kiskanc oldugum icin zaten yakisikli dikkat ceken biri hicbir zaman istemedim ama allahin isi iste bana denk geldi. Ama onu taniyinca guven vermisti bana sonra tabi cok sıktım cok bogdum herseyine karistim kisitladim vs simdi evliligin 4. Yilindayiz bakiyorum artik kiskanmiyorum cunku gercekten guveniyorum ve yaparsa kendine yapar olacakla olecege care yok moduna girmisim iyide oldu daha huzurluyuz. Demekki gercekten guvenince kiskanclik bitiyor ama onlarin tavri onemli tabi yinede :)

Cevremde Brad Pitt olmayan ama karısını aldatan 2 kişi tanıyorum demekki adamlara evli olmasına ve Brad Pitt olmasa da bakanlar varmış diye dusunerekten bı korku gelmedi değil. Adamın içinde varsa yapıyor işte ahlaksızlar. O yüzden acaba mi oluyor ki o kişilerden de eşlerini aldatmasini hiic beklemezdim pis herifler.
Eşimin yanına oturup ise giden o iş arkadaşı bayanı kıskandım. Ve bu yüzden çok tartıştık ya neden yanına oturuyor git arkaya otur. Şimdi o bagyan evlendi ve eminim kendisi de istemez o yaptığını. Kocasının peşinde çünkü hep sinsiiii🤭

Aşırı kıskanç biri olarak yazıyorum. Sebepler:
1- kendine güvenmemek
2- karsıdakine güvenmemek
3- ailede/kendi yaşamında aldatılma tecrübesi
4- ilişkiye güvenmemek

Çözüm: “olacagı varsa olur, zaten gidesi olanı ne yapsan tutamazsın. Hatta hayırlısı olur gerçek yüzünü görürsün. Adamı kısıtlayarak bi yere varamazsın yapacak olan bi yolunu bulur yapar. Seven adam dünyanın en mükemmel kadını bile gelse yüzüne bakmaz.” Diye düşünebilmek.
Sen yapabiliyo musun dersen hayır hala başaramadım 😂
Ben bunu yapabildiğimden beri tınlamıyorum işte konu sahibi
O beni kaybeder hiç umrumda değil yani :KK54:

Kıskanç değilim ama size kıskançlığın sebeplerini söyleyebilirim
Birincisi ozguvensizlik , ikincisi karşınızdaki insana güvensizlik

Bu iki sorunu cozerseniz zaten kiskanmazsiniz sevdiğiniz adamı

Kendimden örnek veriyim , kendimi begenirim , dünya güzeli değilim , benden çok daha güzel kadınlar var dışarıda ama aynaya baktığımda güzel bir kadın görüyorum , akilliyim , iyiyim vs vs ve en önemlisi tüm bunların farkındayım , kendimi seviyorum , kendime değer veriyorum , dışarıda benden daha güzeli , daha akillisi elbette var ama işte o noktada da karşımdakine güven giriyor devreye

Beraber olduğum adama güveniyorum , beni seviyor , beni beğeniyor , bana aşık , kimsenin onun aklını celmeyecegini biliyorum

Gün gelir bana olan sevgisi biterse ben zaten beni sevmeyen adamı napiyim der yolumu ayiririm , burada yine kendime olan güvenim devreye giriyor , güle güle der hayatıma devam ederim

Bu iki konuyu kafanızda cozerseniz sizde kıskançlıktan kurtulursunuz

Aşırı kıskanç kişilerin özgüveninde problem olduğunu düşünüyorum
Özgüvensiz insan aşırı kıskanç olur
Kadın-erkek farketmez
O yüzden özgüvenini yükselt kendini özgür bırak bir seyahate çık tek başına atıyorum kendini geliştir
Deneyimli insan kıskanç olmaz
Zaten ihanet etmek isteyen eder sürekli kontrol altında tutarak bir insanın seni aldatmasını engelleyemezsin
Erkek arkadasımın iş ortamında bir sürü kadın var eeee ne yapayım ?gidip nöbet mi tutayım?
Ben ona güveniyorum yanlış yapmaz bana derim haaa yapıyorsa onun bileceği iş defolur gider
Benim çevremde çok kıskanç var ya bıktım valla
Güya bana akıl veriyorlar işte
Bide gaza gelip etkilenip ilişkimi bozduğum dönemler oldu
O yüzden senin tipindeki kadınlarla arkadaş dahi olamıyorum artık
Çünkü kıslanç insan arkadasını da kıskanır
Uğraşamam
Bana telefonuna bak falan diye akıl veriyorlar bide
Saygısızlık bir kere
Güvenmiyorsan bas git o ilişkiden ya
Valla darlıyor bu kıskançlık konusu beni
Çok kıskanılan bir kadın oldum hep hemcinslerim tarafımdan
Ortalamanın üstünde bir güzelliğin varsa başarılıysan iyi bir ailen varsa hep kıskanılıyorsun
Erkek arkadasımın da öyle kıskançlıkları olmaz bana güvenir güven önemli
Sadece kıyafet konusunda takıntılı biraz
Onun dışında ne o beni ne ben onu bunaltmayız
Atıyorum arkadasımla buluşcam der hiç karışmam aramam rahatsız etmem
Zır zır onu mu arıcam ya

Kıskanmanın evrimsel psikolojide işlevsel bir yeri var, bu bir gerçek fakat aşırısı hakkında insanın kendinde eksik gördüğü (özellikle dış güzellik açısından) bir şeyler olduğu konusuna ben de katılıyorum. Kendimden biliyorum çünkü.

Ayrıca çok kıskansam da asla kısıtlamam. Düşüncelerim çelişkili görünse de daimi bir özel alan savunucusuyum.

Ha bir de benim gibi doğuştan şüpheci bir insansanız ve partnerinizin ilişkiniz için önemli bir konudaki yalanını -bir kerelik bile olsa- yakaladıysanız geçmiş olsun. Ortaya benim gibi bir manyak çıktı demektir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X